İçeriğe Yönlendir

Ka - Dijital Hararet Ve Devir Göstergesi

Turgut Yıldırım

Recommended Posts

Turgut Yıldırım
(düzenlendi)

Selam arkadaşlar KA'ya eklediğim dijital hararet ve devir göstergesi. Güzel çalışıyor montajıda aldığım arkadaş telefonda tarif ederek yaptırdı sağolsun. Kabloyu da aracın içine çekmek bana kaldı onu da hallettim kolayca. Almak isteyenlere tavsiye ederim. Güzel bir cihaz yapmış arkadaş.

tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bunu forumda konuşmuştuk. Bazı yerler delmek olmasaydı çok daha başarılı olurdu. OBD portu dururken bazı yerleri delmek pek terichim değil.

Yine de güle güle kullanın :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Turgut Yıldırım

Bunu forumda konuşmuştuk. Bazı yerler delmek olmasaydı çok daha başarılı olurdu. OBD portu dururken bazı yerleri delmek pek terichim değil.

Yine de güle güle kullanın :nazar:

Delmek gerekmiyor. teşekkür ederim :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Delmek gerekmiyor. teşekkür ederim :)

Açar msınız biraz? Veriyi nereden alıyor?

Yorum bağlantısı
Turgut Yıldırım

Delmekle kast ettiğiniz bir iğnenin kabloyu delmesi ise doğru ama o kadarda sakıncalı olduğunu düşünmüyorum ben bilmiyorum yine de. Fakat OBD için böyle bir cihaz bulamadım nette onu da araştırdım. cep telefonu veya bilgisayara bağlantı yapılabiliyor. Ekranlı olanları ise çok pahalı. Fiyat performans olarak bakarsak bu ürün diyorum ben o bakımdan. Bir de ülkemden birinin bunu üretiyor olması çok hoşuma gitti. Arkadaşın ilgi ve alakası da hoş.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bir de ülkemden birinin bunu üretiyor olması çok hoşuma gitti. Arkadaşın ilgi ve alakası da hoş.

Buna %500 katılıyorum. Arkadaşa helal olsun.

Ancak delinen yer suyun geçtiği yer. Yarın öbür gün, deldiğiniz yer büyür gider ve su kaçmaya başlarsa, geri dönüşü olmayacak hatalar olabilir. Bu sebeple bence riskli.

Bi de OBD cihazları ile bu verileri alabiliyorsunuz, ekranlı olmasına gerek yok, nokia symbian 60 işletim sistemli telefonunuz dahi olsa yeter.

ya da en basit andorid cihazınız...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Turgut Yıldırım

Kabloyu araç içine alırken ki durumsa bahsettiğiniz onun için delik açmadım. Zaten LPG takılırken bir yerden giriş yapılmıştı zaten delik vardı veya o zaman delinmişti oradan geçirdim bende kabloyu. Birde kablolara yapılan müdahale çok komik zaten bağlantılar için toplu iğnenin ucunu kabloya saplıyorsunuz. Sonra bantla sarıyorsunuz o kadar. Bilmiyorum ben taktım kullanıyorum ve memnun kaldım. Bu zamana kadar burada sanayide girmediğim elektrikçi vs kalmamıştı bu araca devir ve ısı saati için. herkesin cevabı ortaktı arabayı gören olmaz diyordu. Ama bir şekilde oluyormuş :)

Neyse konuyu çok uzatmakta istemiyorum. Ben şu an için memnunum umarım bir sorunla da karşılaşmayız. Bir tecrübe oldu ve KA kullananlarla bunu da paylaşmak istedim. Aklında bu tür gösterge taktırmak isteyen benim gibi kişiler olabilir diye.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

toplu iğnenin ucunu kabloya saplıyorsunuz.

Bende size bunu soruyorum, alet veriyi nereden alıyor? Su geçen borulardan mı yoksa beyinden gelen verilerin geçtiği data kablolarından mı?

İkinci seçenek ise mekanik olarak sorun çıkarmayacaktır tabiiki.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Hayırlı olsun, ben görünüş olarak anologları seviyorum. Şöyle akü, yağ basıncı vs göstergeleri de olsa çok güzel olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Turgut Yıldırım

Bende size bunu soruyorum, alet veriyi nereden alıyor? Su geçen borulardan mı yoksa beyinden gelen verilerin geçtiği data kablolarından mı?

İkinci seçenek ise mekanik olarak sorun çıkarmayacaktır tabiiki.

Hımmm yok su geçen yerlerde değil. Mekanik yani elektriksel kablolardan.

devir için enjektör kablosundan ısı için de termostat kablosundan ve aküden ve oksijen sensörü idi sanırım. su geçen yerler değil yani

Hayırlı olsun, ben görünüş olarak anologları seviyorum. Şöyle akü, yağ basıncı vs göstergeleri de olsa çok güzel olur.

Öylesini bende bulamadım :D

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
(düzenlendi)

Tamam, şimdi anladım. O halde bana göre gayet güvenli bir alet.

Tekrardan güle güle kullanın.

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
Gereksiz alıntı yapmayınız.
Yorum bağlantısı
Turgut Yıldırım

Ka larda hareret göstergesi orjinalinde yokmu ?

Maaselef yok sadece hız ve benzin göstergesi mevcut bizde :D:fiuw:

ama bir şekilde tamamlıyoruz :bravo:

Tamam, şimdi anladım. O halde bana göre gayet güvenli bir alet.

Tekrardan güle güle kullanın.

Teşekkür ediyorum birde KA ların fan açma ısısı tam olarak 100 derece miydi acaba?

Yorum bağlantısı
Serkan Danış

KA' ya yakışır şirinlikte olmuş :good1: , Güle güle kullanın :)

Yorum bağlantısı
Turgut Yıldırım
(düzenlendi)

Teşekkür ederim vites geçişlerinde devir zamanı geldiğinde sesli uyarınca hoş oluyor havaya giriyor insan her ne kadar altında KA olsa da hehe :D:bravo:

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fırat Özdemir

aynı cihazı izmirden bende istemiştim,istanbulda elektrikçi bir arkadaşı eşlik etti benim kada çalışmadı,toplu iğne gibi bir cisimle sensör kablolarına saplama yapılıyor yani riskli bir şey yok.bende rölanti devrini 3000 4000lerde gösteriyordu,üreten kişi bu durumu anlayamadığını söyledi ve iade ettim.bu arada benim araçta arada marş basmıyor arada,tık tık yapıyor bi kaç denemeden sonra marş basıyor sonra 3-5 gün sorunsuz marş basıyor sonra tekrar ,özellikle sani ve diğer arkadaşların görüşlerini beklerim,marş otomatiği veya kömürü gibi gliyor bana ama yaklaşık fiyat ne olur yardımcı olursanız sevinirim

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Maaselef yok sadece hız ve benzin göstergesi mevcut bizde :D:fiuw:

Teşekkür ediyorum birde KA ların fan açma ısısı tam olarak 100 derece miydi acaba?

Evet, 100'de fan açar, 90'da kapatır.

aynı cihazı izmirden bende istemiştim,istanbulda elektrikçi bir arkadaşı eşlik etti benim kada çalışmadı,toplu iğne gibi bir cisimle sensör kablolarına saplama yapılıyor yani riskli bir şey yok.bende rölanti devrini 3000 4000lerde gösteriyordu,üreten kişi bu durumu anlayamadığını söyledi ve iade ettim.bu arada benim araçta arada marş basmıyor arada,tık tık yapıyor bi kaç denemeden sonra marş basıyor sonra 3-5 gün sorunsuz marş basıyor sonra tekrar ,özellikle sani ve diğer arkadaşların görüşlerini beklerim,marş otomatiği veya kömürü gibi gliyor bana ama yaklaşık fiyat ne olur yardımcı olursanız sevinirim

Marş motorunuzda problem var. Kömürleride kendiside olabilir.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
(düzenlendi)

Fiesta'da sıcaklık göstergesi yürüyene kadar zorlamıyordum, kısa sürüyordu gerçi ama... Yoksa Fiesta tam orta noktaya kilitlenirdi bir daha hiç şaşmazdı, kaç tane fan giriyor neler oluyor bilmiyordum ama fan sesi hiç duyulmazdı :) Yine öyledir umarım? :nazar: Bu arada muayenede hiç kusuru çıktı mı abi, yazlık lastiklerini de taktınız mı?

Muayenede cam çatlak kusuru varmış, yaz lastiklerini takmış. Lastikler sıfır mis gibi.

tarihinde Evren Erakçora tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serhat Çitak

Ka larda hareret göstergesi orjinalinde yokmu ?

Arkadaşlar dijital hararet göstergesini,göstergeden saymamışsınız yanılıyorsam düzeltin,kırmızı ışık yandığını görürsem yani iş işden geçmeden motoru yakmam.Zaten o göstergenin amacı değil mi ! Hararet yaptığında yanması

Yorum bağlantısı
Fatih Başaran

odb 2 cihazını bluetoothla bağladığımda sıcaklık ve devir bilgilerini görebileceğim değil mi peki bunu telefonumda hangi yazılımla görebilirim. Telefon Nokia 5800.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

odb 2 cihazını bluetooth'la bağladığımda sıcaklık ve devir bilgilerini görebileceğim değil mi peki bunu telefonumda hangi yazılımla görebilirim. Telefon Nokia 5800.

5800 lar symbian 60'tı yanlış hatırlamıyorsam, OBDScope ile gözlemleyebiliyorsunuz.

Yorum bağlantısı
  • 5 hafta sonra...
Serkan Bütünbıçaksız

selam aranıza yeni katıldım .bu cihazı ben taktırdım ve gayet iyi çalışıyor sensörlere toplu iğne ile bağlanıp cihazla bilgiler veriyor .araçta şase veya parazit yoksa tabi .Birde devir saati ve hararet saati var 10 dk bağlanıyor ve tek ekranda iki mod, çok şık fan açtımı haber veriyor ve devir saatı moduna geçiyor ne zaman fan açma seviyesine gelirse uyarıyor .şindi aracımı kullanırken çok zevk alıyorum

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...