İçeriğe Yönlendir

Ön Lastik Balon Yapti

Mert Metin

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Lastik garantiye girer ama bu sebeple zor girer...

Bayisine gidip, garantiye gönderip şansını denemek lazım... Hatalı olma ihtimali de var ama tabiki bu ihtimal çok düşük..

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Arkadaşlar aracım henüz 3 aylık Fiesta, üzerinde Continental Lastikler bulunuyor ve bir tanesi yanaktan bariz balon yaptı, daha önce Puntosu olan bir arkadasım bu garantiden yararlanarak lastiğini değiştirmişti fakat Ford'ta öyle bir durum söz konusumu bilgim yok, internet sitelerindede bununla ilgili bilgi bulamadım? Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilirse sevinirim.

Can bey ,Zafer ilgili konunun linkini vermiş.Ben o konuya taşıdım iletileri buradan devam edelim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Kasap

balona karşı çözüm olarak cok rahatlıkla 195-60-r15 kullanabilirsiniz abi ben uzun zamandır kullananlar vardı burda 3-4 fiestada görüyordum en son 2.5 ay önce karar verdim ve artık bende bu ölçüde kullanıyorum çok memnunum tavsiye ederim abi hiç sürtme vs yok bizzat burdaki ford servis personeliniyle gidip taktırdım ..

Yorum bağlantısı
Halit Bozkurt

Arkadaşlar aracım henüz 3 aylık Fiesta, üzerinde Continental Lastikler bulunuyor ve bir tanesi yanaktan bariz balon yaptı, daha önce Puntosu olan bir arkadasım bu garantiden yararlanarak lastiğini değiştirmişti fakat Ford'ta öyle bir durum söz konusumu bilgim yok, internet sitelerindede bununla ilgili bilgi bulamadım? Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilirse sevinirim.

Ben geçen hafta şehiriçinde bir çukura girip çıktım, 2 lastik bariz yanaktan balon yaptı ve jantlarda eğiklik oldu. Polisi çağırıp rapor tutturdum. Raporda onarım yapan kurum/kuruluşun hatası (%75) olduğu, ancak hafif kusurun da sürücüde olduğu (dikkatli sürmemek vs gibi sebepler sıralamışlar) yönünde yazmışlar. Bu raporla kasko sigortamın anlaşmalı olduğu tamir servisine gittim ve kasko lastiklerin aşınma bedelini düşerek lastikleri değiştirdi. Üstelik de eskiden balon yapmış bir lastiğimi de değiştirmişler. Toplamda 3 lastik yenilendi. Benden %25 aşınma payı alıyorlar sadece. Paylaşmak istedim. Herkese geçmiş olsun..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Halit Bozkurt

Polis abilerimiz soylenmediler mi bu duruma hayret?

Söylenmezler mi hiç? Ama ben durumu tarif eden bir raporu illaki ısrar ettim ve istedim. Ertesi gün raporu emniyetten aldığımda benim söylediklerimi değil farklı birşey yazdıklarını gördüm. Raporda "çukura girmek suretiyle aracın altını çarpmıştır" şeklinde yazmışlar. Çukurda öyle alt çarpacak bi durum yok zaten. fotoğraf da çektiler zaten. Ama raporda fotoğraf olmuyor. Sadece yazı var. Sonuç: ben kaskodan 3 lastiği değiştirdim (%25 aşınma payını kendim ödeyerek).

Yorum bağlantısı
Emrah Akdoğan

Söylenmezler mi hiç? Ama ben durumu tarif eden bir raporu illaki ısrar ettim ve istedim. Ertesi gün raporu emniyetten aldığımda benim söylediklerimi değil farklı birşey yazdıklarını gördüm. Raporda "çukura girmek suretiyle aracın altını çarpmıştır" şeklinde yazmışlar. Çukurda öyle alt çarpacak bi durum yok zaten. fotoğraf da çektiler zaten. Ama raporda fotoğraf olmuyor. Sadece yazı var. Sonuç: ben kaskodan 3 lastiği değiştirdim (%25 aşınma payını kendim ödeyerek).

Allah bu memlekette Polise işimi düşürmesin... Başkada bişi demiyorum...Vatandaşa bu kadar eziyet ederek tezat oluşturan bir oluşum daha var mıdır merak ediyorum....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Halit Bozkurt

Allah bu memlekette Polise işimi düşürmesin... Başkada bişi demiyorum...Vatandaşa bu kadar eziyet ederek tezat oluşturan bir oluşum daha var mıdır merak ediyorum....

%100 katılıyorum, işini bu kadar mutsuz yapan başka bir meslek var mıdır?

Yorum bağlantısı
Cenk Yıldız

öncelikle geçmiş olsun.aynı olay geçen kurban bayramında benimde başıma geldi, içten yama yaptırdım ve 100km hızı geçmeden yaklaşık 700 km yol yaptım. içten keten kırıldığı için balon yapıyor ve yama geçici bir çözüm. bence en kısa zamanda lastiğinizi yenileyin ve tabi çift lastik alarak. ben lastik değişiminde kendim gördüm yama yapılan yer tekrar atmak üzereydi. hatta bu konuyu bende açmıştım arşivden bakabilirsiniz aratıp. michelin lastik aldım 195-45-16 ebatlarında tanesini 250 tl ye almıştım. yanaklar düşük olduğu için çukur kasislere yavaş girmekten başka çaremiz yok malesef

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

öncelikle geçmiş olsun.aynı olay geçen kurban bayramında benimde başıma geldi, içten yama yaptırdım ve 100km hızı geçmeden yaklaşık 700 km yol yaptım. içten keten kırıldığı için balon yapıyor ve yama geçici bir çözüm. bence en kısa zamanda lastiğinizi yenileyin ve tabi çift lastik alarak. ben lastik değişiminde kendim gördüm yama yapılan yer tekrar atmak üzereydi. hatta bu konuyu bende açmıştım arşivden bakabilirsiniz aratıp. michelin lastik aldım 195-45-16 ebatlarında tanesini 250 tl ye almıştım. yanaklar düşük olduğu için çukur kasislere yavaş girmekten başka çaremiz yok malesef

Orjinal ebat 205-55-16 dır. Neden böyle değişik bir ebat seçtiniz?

Özür dilerim Focus diye baktım araca.

Yorum bağlantısı
Çağdaş Lik

Merhaba 2011 fiesta dizel aracimin on lastiği yandan balon yaptı ama 15 bin bakımda garanti kapsamında olamayacağını ayrıca ödemem gerektiğini söylediler sizin bu konuda tavsiyenize htiyacım var ne yapmalıyım bu garanti isinimi takip edeyim gidip yine tavsiye ettiğiniz bir lastik mi alayim

Mert bey eğer yakın zamanda lastik değişimi yapmayacaksanız (yani balon olan lastiği) güvenlik açısından ön balon olan tekerleği arkaya takmanızı öneririm.bir müddet sizi idare edecektir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Özkaya

Bugun fark ettim, benimde ön lastiğim hafiften balon yapmış. Continental marka. Ford servisine bulaşsam mı, garanti şansı var mı bilmiyorum. Okuduğum kadarıyla pek şansım yok. Ama işin üzücü tarafı çukurlara girip çıksam da (kaçınılmaz olarak) öyle lastiğe hasar verecek bir darbe hissetmedim hiç. birde balon çok yukarıda. yani çukurdan olmuş olsa jantımın kenarında da bir hasar olmalı diye düşünüyorum. sabah sabah hoş olmadı. Masraf görünüyor.

Yorum bağlantısı
Oktay Karaca

beyler yorumlarınızı okuyorum çok çeşitli yorumlar ama önce şunu belirtmeliyim lastik ebatları ile oynamayınız.mühendislik bir çalışmanın ürünüdür o iş.lastik konusuna gelince aynı sorunu bende yaşadım ön 2 lastik balon yaptı .bu durumda lassa impetus revo aldım taktım o gün bugündür sorun yok sizde başka çare aramayın diye yazıyorum kesin çözüm bu...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Levent

üzgünüm ama maalesef bu noktada yanılıyorsunuz Ruhan hocam. çünkü kasko, balon yapan lastiğin bedelini öder. onlara göre lastik amortismana tabiidir ve Yıl/km hesabı yaparak belirlemiş oldukları % lik oranlarına göre bedelin belli bir kısmını düşer ve kalanını öderler. tecrübeyle sabittir, benim başıma geldi. önceki aracım olan fiestada 10.bin km'de iken aynı olay başıma geldi ve lastik bedelinin tamamı ile jant düzeltmede dahil olmak üzere sigorta ödedi. ;)

Ben de iki tane lastiğim aynı şekilde balon yaptı ve ben malesef cepten değiştirdim. Kasko veya sigorta şirketine nasıl bir yazı ile başvurdunuz, örneğini rica etsem yollar mısınız? Balon yapmış lastikler ve değiştirdiğim lastiklerimin faturası hala duruyor bende. sizce nasıl bir yol izlemeliyim şu durumda? Teşekkürler

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah Akdoğan

Ben de iki tane lastiğim aynı şekilde balon yaptı ve ben malesef cepten değiştirdim. Kasko veya sigorta şirketine nasıl bir yazı ile başvurdunuz, örneğini rica etsem yollar mısınız? Balon yapmış lastikler ve değiştirdiğim lastiklerimin faturası hala duruyor bende. sizce nasıl bir yol izlemeliyim şu durumda? Teşekkürler

Birde bu durum hasarsızlık indirimini etkiliyor mu?

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Dilek Dönmez

balona karşı çözüm olarak cok rahatlıkla 195-60-r15 kullanabilirsiniz abi ben uzun zamandır kullananlar vardı burda 3-4 fiestada görüyordum en son 2.5 ay önce karar verdim ve artık bende bu ölçüde kullanıyorum çok memnunum tavsiye ederim abi hiç sürtme vs yok bizzat burdaki ford servis personeliniyle gidip taktırdım ..

Sakıncası yoksa hangi marka lastik taktırdınız? Bende çukura düştüm ve lastiğin biri yanakdan patladı, bu ikinci patlama ve jant eğilmesi. Zaten değiştirmeyi düşünüyodum, 53.000 km ye geldi belki yazı çıkarırım dedim ama maalesef!! Bugün forumları okumaya başladım, sizlerin yazdıkları aklıma yattı. 195/45/r16 yerine 195/50/16 taktırmayı düşünüyorum. Ancak marka konusunda çok kararsızım. Üzerindeki lastik continental. Yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Türkiye'de 195/45 kullanmak çok zor... Sorun çıkarmıyorsa 195/50 bari takılmalı... 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...