Mert Metin 31 Mayıs 2012 Paylaş 31 Mayıs 2012 Merhaba 2011 fiesta dizel aracimin on lastiği yandan balon yaptı ama 15 bin bakımda garanti kapsamında olamayacağını ayrıca ödemem gerektiğini söylediler sizin bu konuda tavsiyenize htiyacım var ne yapmalıyım bu garanti isinimi takip edeyim gidip yine tavsiye ettiğiniz bir lastik mi alayim Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 31 Mayıs 2012 Paylaş 31 Mayıs 2012 Kullanıcı hatasıdır. Yenisini alın ama servisten değil, lastikçiden... Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 31 Mayıs 2012 Paylaş 31 Mayıs 2012 herhalde bu işlerde pek tecrübeniz yok. lastikte balon kullanıcı hatasına girer. kasko ödemez, araç garantili bile olsa firma ödemez, sonuçta kullanıcı hatası. benim çok yapıp, cezasını çok çektiğim bir hata. kaldırıma sıfır park etme hastalığım yüzünden çok balon yaptırdım. ama bacanağımın başına ilginç bir olay geldi. kış lastiklerini çıkarıp normal lastiklerini takınca, 3 lastik balon yaptı. normal lastikler takmadan önce sapasağlamdı. 1 Yorum bağlantısı
Mert Metin 31 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 31 Mayıs 2012 Servis de aynısını söyledi tek lastik alıp caprazlama arka lastikleri öne takmaliyim değil mi Yorum bağlantısı
Mert Metin 31 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 31 Mayıs 2012 Cukura düşmüştüm bir iki kez soldan ondan şüpheleniyorum ama iki lastik bakim sonrası coi gelecek şimdi tek almayı düşünüyorum ama Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 31 Mayıs 2012 Paylaş 31 Mayıs 2012 Cukura düşmüştüm bir iki kez soldan ondan şüpheleniyorum ama ta kendisi, çukura düşünce de olur... sağlam bir lastikçi bulup(tanıdık) ona bırakın. tek mi çift mi o karar versin. Yorum bağlantısı
Mert Metin 31 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 31 Mayıs 2012 Tamam tesekkurler ilginize iyi ki varsiniz Yorum bağlantısı
Mert Metin 31 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 31 Mayıs 2012 lastikçiye gittim yama ile halletti arkaya taktı arkadakileri de öne taktı,25 yıllık lastikçiyim tecrübeme güven hocam diyerek çok da garanti verdi bir saat içinde yaptık 40tl ile hallettik... Yorum bağlantısı
Mert Metin 31 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 31 Mayıs 2012 25 yıldır bu işi yapıyorum bu yama ile sorunsuz devam edersiniz vb.garanti verince hatta yeni lastik almak için gittiğimi asıl söylemema rağmen yine de yama yaptı usta bakalım hayırlısı artık,ama kaskodan yeni lastik karşılığını alabileceğimi bilmiyordum... Yorum bağlantısı
Cihangir Elbasan 31 Mayıs 2012 Paylaş 31 Mayıs 2012 Lastiğe çivi batsa yama yapıp yollara düşersiniz de balon yapmış lastikle yolculuk çok tehlikeli. Yorum bağlantısı
Serdal Soysal 31 Mayıs 2012 Paylaş 31 Mayıs 2012 Goodyear tam garanti veriyor yarılmalara ve balon yapmış lastiğine, kullanıcı hatası olarak görmüyor. ef.grip W modeli için. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 31 Mayıs 2012 Paylaş 31 Mayıs 2012 lastikçiye gittim yama ile halletti arkaya taktı arkadakileri de öne taktı,25 yıllık lastikçiyim tecrübeme güven hocam diyerek çok da garanti verdi bir saat içinde yaptık 40tl ile hallettik... Yanak tehlikeli. Aşağıdaki linkte yanak yırtıldıktan sonra lastiğe yama yaptılar. 1 hafta sonra gittim çıkma lastik aldım. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/198482-2007-naylon-hbimi-tanitayim-artik/page__view__findpost__p__1331400 Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 çok büyük hata etmişsiniz. lastik tabandan tamir olur ama, yanaktan olmaz. aynı kasise bir daha girerseniz o yama yerinden fırlarsa, lastik pört der iner, o anda hızınız kaç ise allah korusun...pörtlemese bile hiç olmadık bir yerde kaçırıp sizi zor durumda bırakır. kesinlikle hemen değiştirin derim. üzgünüm ama maalesef bu noktada yanılıyorsunuz Ruhan hocam. çünkü kasko, balon yapan lastiğin bedelini öder. onlara göre lastik amortismana tabiidir ve Yıl/km hesabı yaparak belirlemiş oldukları % lik oranlarına göre bedelin belli bir kısmını düşer ve kalanını öderler. tecrübeyle sabittir, benim başıma geldi. önceki aracım olan fiestada 10.bin km'de iken aynı olay başıma geldi ve lastik bedelinin tamamı ile jant düzeltmede dahil olmak üzere sigorta ödedi. eskiden ödemiyorlardı, öğrendiğim iyi oldu. sözle beyanı kabul ediyorlar mı, hangi kasko? Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 Geçen şirket jettesının ön lastiği balon yaptı.Stepnede aynı marka bugün değiştireceğim balonlu lastik yedek olarak iş görür herhalde. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 Balon yapmış lastik sizi er geç yolda bırakır.Yolda bırakmasını geçin kazaya davetiyedir..En kısa sürede sökülüp atılmalıdır. Yorum bağlantısı
Onur Efe 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 Şimdi benim ön lastik de balon yapmıştı. 195/50/15 ebatında Good year excellence 82 H. Lastiklerim o zaman 1500 km de falan idi. Goodyear a şikayet ettim baktılar ve her zmanki gibi kullanıcı hatası dediler. Balon ufak fakat 25 cm aralıkta yanak üzerinde 2 noktada idi. Lastikçi içten destek yama attı gider bişey olmaz dedi. Arkaya taktım gidiyor. 6000 km oldu. Ancak bu lastikler çok sık balon yapabiliyor. 185 55 15 ebat kullanmak daha mantıklı fiestada. Eskirse lastikler 4 adet bu ebatla değiştiricem. Yanak yükseldiği için balon riski azalıyor. Destek yamalı balonlu lastikle benim de içim rahat etmiyor ama 3000 5000 km aynı ebat kullanılmış arıyorum yada üstündeki 3 lastiği satılığa çıkarıp tek tek ( çünkü eminim bir çok fiestada bu sorundan dolayı balonlu lastik var) hepsi satılıncca yeni takım alıcam. Tabi bu işlemi kışın kar latikleri takılıyken yapabilirim ancak. 1 Yorum bağlantısı
Mert Metin 1 Haziran 2012 Yazar Paylaş 1 Haziran 2012 ceviz büyüklüğünde yanakta balon durumu vardı yama ile düzeldi biraz lastikçiden sonra önleri arkaya arkaları öne alarak devam edeceğim şimdilik,sonra hepsini değiştiririm... Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 lastikçiye gittim yama ile halletti arkaya taktı arkadakileri de öne taktı,25 yıllık lastikçiyim tecrübeme güven hocam diyerek çok da garanti verdi bir saat içinde yaptık 40tl ile hallettik... Lafta garanti vermek çok kolay. Dünyadaki herkes bunu söyleyebilir. Balonun sebebi lastik içindeki liflerin kırılıp kopması. Koyduğu yama o lifler gibi görev yapamaz. O kısım hala riskli. Yazın uzun yolculuklarda ısınınca risk dahada artar. 1 Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 Lafta garanti vermek çok kolay. Dünyadaki herkes bunu söyleyebilir. Balonun sebebi lastik içindeki liflerin kırılıp kopması. Koyduğu yama o lifler gibi görev yapamaz. O kısım hala riskli. Yazın uzun yolculuklarda ısınınca risk dahada artar. hiç kimse bana tamir edilmiş bir balonun, normal bir lastik gibi güvenli olduğunu anlatamaz. garanti vermişmiş. taklayı atınca gidin o lastikçiye, aracın parasını ve maddi manevi tazminatınızı veriyor mu bakalım. ben isterseniz bütün foruma garanti vereyim. ağız bu kemiği yok ki. yazılı belge isterim belge... Yorum bağlantısı
Yaşar Özleyen 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 yamalı lastik bagaja , stepne de yamalı olan lastiğin yerine Yorum bağlantısı
Kamil Özyurt 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 Allah korusun tamir yapılan yer su koyverirse geri dönüp garantiyi sormaya zamanınız olmayabilir. Yorum bağlantısı
İsmail Yanık 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 Balon garantiye girmez diye kesin birşey yok. Çukura düşmesenizde kaldırıma vurmasanızda lastik balon yapabilir. Lastik garanti belgesi ile satılma zorunluluğu olan bir üründür. Bu şart problem durumunda hakkınızı aramanın önünü açar. Kullanıcı hatası olmazsa kesinlikle bozulmayacak birşey değildir. Garanti kapsamı içinde lastik değiştirmişliğim var. Ben yerinizde olsaydım stepneyi takar balon yapmış lastiği markanın şirket merkez servis departmanına göndertirdim bir lastik bayisi aracılığıyla. Yorum bağlantısı
Mert Metin 2 Haziran 2012 Yazar Paylaş 2 Haziran 2012 Balon garantiye girmez diye kesin birşey yok. Çukura düşmesenizde kaldırıma vurmasanızda lastik balon yapabilir. Lastik garanti belgesi ile satılma zorunluluğu olan bir üründür. Bu şart problem durumunda hakkınızı aramanın önünü açar. Kullanıcı hatası olmazsa kesinlikle bozulmayacak birşey değildir. Garanti kapsamı içinde lastik değiştirmişliğim var. Ben yerinizde olsaydım stepneyi takar balon yapmış lastiği markanın şirket merkez servis departmanına göndertirdim bir lastik bayisi aracılığıyla. teşekkür ediyorum ilginize... Yorum bağlantısı
Can Kulak 16 Şubat 2013 Paylaş 16 Şubat 2013 Arkadaşlar aracım henüz 3 aylık Fiesta, üzerinde Continental Lastikler bulunuyor ve bir tanesi yanaktan bariz balon yaptı, daha önce Puntosu olan bir arkadasım bu garantiden yararlanarak lastiğini değiştirmişti fakat Ford'ta öyle bir durum söz konusumu bilgim yok, internet sitelerindede bununla ilgili bilgi bulamadım? Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilirse sevinirim. Yorum bağlantısı
Ali Eren 16 Şubat 2013 Paylaş 16 Şubat 2013 Hiç duymadım lastiğin garantiden değiştiğini veya değişebileceğini. Hani aracı aldığımızdan beri bir özrü falan varsa belki ama balon için kullanıcı hatası falan denir diye tahmin ediyorum. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts