Aydın Karadağ 30 Mayıs 2012 Paylaş 30 Mayıs 2012 (düzenlendi) Yaklaşık bir aydır üzerinde çalıştığımız dizelden en tatlı nasıl ses alabiliriz çalışmamızda dün son özel yapım son susturucu değişmesi gerçekleştirdik. Hali hazırda bulunan otto vs egzoz yerine içinde benzinli araçlarda motorun gaz tahliyesi motor kompresörü dizelde sistem olarak farklı olduğundan egzozda son susturucuya kadar gelen gazı basınçlı olarak atacak bir egzoz yapmaya çalıştık. Sonuç olarak gayet güzel bir hırıltı ve ses aldık ancak bu sesi daha da tok hale getirmek için yapacağımıız bir kaç işlem daha var sizinde önerilerinizi bekliyorum. 1)aracım biliyorsunuz tdci (remapten sonra tork 200 hp 99) euro 5 motor katalizor ve dpf motor bloğunun altında yani egzoz katalizörden sonra başlıyor. Bu nedenle kat iptali yapmak şu an mümkün değil çünkü dpf ile kat aynı kazan hizasında. 2)katalizör çıkışında egzozun başladığı yerden son susturucuya kadar 60 mm krom boru çekip son susturucudan önce 48 mm ye düşürülüp geniş alandan gelen gazı sıkıştırıp tekrar 60 mm son çıkışa yönlendireceğiz. Sizce düşüncemiz sağlıklı olur mu.? Yaklaşık 2 metre 60 mm den gelecek egzoz gazı 30 cmlik mesafede 48 mm ye düşüp sıkışacak en sonda yine 60mm son susturucudan dışarı çıkacak. 30 Mayıs 2012 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi İmla kurallarına uyunuz.Aksi taktirde mesajlarınız silinir. Yorum bağlantısı
Serhat Böcek 30 Mayıs 2012 Paylaş 30 Mayıs 2012 Dizel focus ta yapılan bir işlem duymuştum.Aracın orijinal komple egzozunu söküp bir kenara ayır.Manifoldtan itibaren 65 mm el yapımı borular ve Isotta Limited Edition son susturucu kullanılıyor.Sonuç olarak tatlı bir ses çıkıyor. Yorum bağlantısı
Aydın Karadağ 30 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 30 Mayıs 2012 (düzenlendi) Serhat şu an çıkan ses gayet tatlı. Bende manifold çıkışı itibarı ile aynı işlemi yapacağım.. En azından traktör sesi yok ve olmayacak 30 Mayıs 2012 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi İmla kurallarına uyunuz. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 30 Mayıs 2012 Paylaş 30 Mayıs 2012 Egzoz işi hayırlı olsun Benim egzoz bu şekilde idi fakat artık kapattım malum tüv e girdik 2:10dk sonra 1 Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 30 Mayıs 2012 Paylaş 30 Mayıs 2012 vanalı düşünüyorum kardeşim bundan sonra. Yorum bağlantısı
Aydın Karadağ 30 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 30 Mayıs 2012 (düzenlendi) Süha senin araç focus ayrıca motor farkı var ama egzoz on numara beş yıldız.. Sormak istediğim şu bende yukarıda yazdığım işlemleri yaparsam nasıl bir ses alırım. 30 Mayıs 2012 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 30 Mayıs 2012 Paylaş 30 Mayıs 2012 (düzenlendi) Bende önce son susturucuyu iptal etmiş yerine sesi toplaşık laklaklak traktör gibi çıkarmasın diye ufak bir egzoz koymuştum.. Daha sonra ortayıda iptal ettim şimdi ses çok güzel oldu çok tok çıkıyor Boruyu genişletirseniz performans düşer ve wasgate sesi artar diye düşünüyorum.. Sonuçta orada da bir sıkıştırma olarak güç alınıyor.Süha abininkide benim egzozda aynı ölçü arkaya kadar.. 30 Mayıs 2012 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 30 Mayıs 2012 Paylaş 30 Mayıs 2012 vanalı düşünüyorum kardeşim bundan sonra. Tesisatçı tanıdıklarım var. Yorum bağlantısı
Aydın Karadağ 30 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 30 Mayıs 2012 şimdi manifold tan itibaren düz boru çekilip tamamen son susturucuya kadar geniş gelip sonra dar alanda sıkışıp çıkıcak gaz.. amacımız sesi böyle çoğaltmak.. ayrıca geniş boru çekilirse performans düşmesini mantıken anlamadım ne kadar gaz tahliyesi o kadar rahatlama değil midir? Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 30 Mayıs 2012 Paylaş 30 Mayıs 2012 Hayir zaten duz boru yaptiginizda tork kaybi yani performans kaybi yasanacak.. Cunku egzozda da motor bellir bir sikistirma yaparak guc alir.. Sona kadar genis gelip orada incelmesinin gercek mantigini tam anlayamadim bu isin ehli birisi mi soyledi acaba ? Yorum bağlantısı
Aydın Karadağ 30 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 30 Mayıs 2012 Valla isinin ehli oldugunu biliyorum:) sirinevler egzozmarket cetin usta. Simdi genis gelip sondan biraz once dar ve susturucu.. Amac gazi sikistirip Sesi daha tok almak olacakmis.. Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 30 Mayıs 2012 Paylaş 30 Mayıs 2012 Aydin kardes ozaman biran once yap bir dinleyelim guzelse bende yaparim Susturucu ne kullanilacak ve maliyet ne olacak ? Bu arada sizin fiesta 1.4 mus sizde orta susturucu yok bizde var. Yorum bağlantısı
Aydın Karadağ 30 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 30 Mayıs 2012 Babus bende sasirmistim Aracin altinda bi tane susturucu yok.. Son susturucu haricinde.. Son susturucu custom el yapimi markasi yok.. Ama gayet tok bir hiriltisi var. Ama is sadece son susturucuyla bitmiyor benim yapmak İstedigimin yani sira sizin tavsiyeleriniz nelerdir.. Bide egzoztan sonra herhalde su an 99 olan hp 102-103 olur mu?:-) Son susturucu takili bu arada.. Diger islemleri cuma halledicez nasipse.. Yorum bağlantısı
Aydın Karadağ 31 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 31 Mayıs 2012 Şimdi bide arkadaşlar ben ilk defa ford grubu arac kullanıyorum özellikle euro 5 motor olması DPF nin Katalizör ile aynı bölgede bulunması downpipe vs işlemleri kısıtlayabiliyor. bana akıl vermeniz çok önemli ihtiyacım var:) Yorum bağlantısı
Aydın Karadağ 2 Haziran 2012 Yazar Paylaş 2 Haziran 2012 Kimseden cevap gelmedi ama bir kac arastirma yaptim sali gunu pschipten Barbaros ile gorusup partikulu iptal etmeyi deniycez basarili olma durumunda Dizayn oto Savas usta ile downpipe ve komple egzoz islemini yapip tekrar bi remaplama yapicaz hayirlisi bakalim. Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 2 Haziran 2012 Paylaş 2 Haziran 2012 kimse denedimi bizden bilmiyorum ama denemediyse bu yuzden fikir verilmemistir.. Bizde DPF yok oyuzden birsey diyemedik.. Bu arada suanki egzoz sesinin bir videosu yokmu dinlesek ? Yorum bağlantısı
Aydın Karadağ 2 Haziran 2012 Yazar Paylaş 2 Haziran 2012 Yusuf egzoz sesi ilk calistirma ve 2000 devir araliginda guzel gerisi bos:)) o yuzdn cekmedim Yorum bağlantısı
Aydın Karadağ 2 Haziran 2012 Yazar Paylaş 2 Haziran 2012 Yusufum sali insallah halledicem o zaman cekicem:-) Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 2 Haziran 2012 Paylaş 2 Haziran 2012 Tamamdır öyleyse.. Birgün arabanıda görürüz belki.. 1 Yorum bağlantısı
Aydın Karadağ 3 Haziran 2012 Yazar Paylaş 3 Haziran 2012 Tanisma gunleri falan ne zaman oluyor ben forum konusunda kitim biraz:-) var mi yakin zamanda bir etkinlik Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 3 Haziran 2012 Paylaş 3 Haziran 2012 Hic belli olmuyor. Hangi semtte oturuyorsunuz ? Yorum bağlantısı
Aydın Karadağ 3 Haziran 2012 Yazar Paylaş 3 Haziran 2012 Benim is yerim esenlerde ama arac her gun dolasiyorum isim geregi her an heryerde karsilasma ihtimali olabilir:-) Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 3 Haziran 2012 Paylaş 3 Haziran 2012 Kimseden cevap gelmedi ama bir kac arastirma yaptim sali gunu pschipten Barbaros ile gorusup partikulu iptal etmeyi deniycez basarili olma durumunda Dizayn oto Savas usta ile downpipe ve komple egzoz islemini yapip tekrar bi remaplama yapicaz hayirlisi bakalim. doğru adresi bulmuşsun benden selam söyle Savaş abiye Yorum bağlantısı
Recommended Posts