Muharrem Kesgin 18 Mayıs 2012 Paylaş 18 Mayıs 2012 (düzenlendi) Selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım 2009 Ford Fiestam var özellikle sabahları araç ısınana kadar direksiyonda takılma oluyor zorlayınca kıt diye bir ses geliyor. araç ısınana kadar bu böyle devam ediyor ısınınca bir problem yok sizce neyden kaynaklanıyor servis direksiyon kutusu dedi. özel servis amortisör takozunu rulmanları filan değiştirelim dedi. direksiyon kutusunda sorun yok dedi kısacası. bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.. 18 Mayıs 2012 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 18 Mayıs 2012 Paylaş 18 Mayıs 2012 Merhaba Muharrem bey, direksiyon ile ilgili bir de şu konu başlığını inceleyin, sizinkine benziyor sanki. http://www.fordclubt...__fromsearch__1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 18 Mayıs 2012 Paylaş 18 Mayıs 2012 benimde ilk aklıma gelen amortisör bilyası oldu Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Mayıs 2012 Paylaş 18 Mayıs 2012 Hidrolik özelliğini yitirmiş olabilir mi acep? Yorum bağlantısı
Yasin Çelik 18 Mayıs 2012 Paylaş 18 Mayıs 2012 Aracın ısınması ile eşleştiremedim ama kronik mafsal sorunu da olabilir gibi Yorum bağlantısı
Önder Özcan 18 Mayıs 2012 Paylaş 18 Mayıs 2012 sağ sol yaptıkça tık tık sesini hissediyor-duyuyorsanız amortisör bilyeleri olabilir. Yorum bağlantısı
Misafir 18 Mayıs 2012 Paylaş 18 Mayıs 2012 Selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım 2009 Ford Fiestam var özellikle sabahları araç ısınana kadar direksiyonda takılma oluyor zorlayınca kıt diye bir ses geliyor. araç ısınana kadar bu böyle devam ediyor ısınınca bir problem yok sizce neyden kaynaklanıyor servis direksiyon kutusu dedi. özel servis amortisör takozunu rulmanları filan değiştirelim dedi. direksiyon kutusunda sorun yok dedi kısacası. bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.. Muharrem bey merhaba, Geçen hafta benimde aynı sorun başıma geldi. Direksiyonu çevirince tık tık tık kademeli bir şekilde dönüyor, en sona getirdiğinde ise normalden daha farklı bir ses çıkarıyordu. Hemen Ustamın yanına gittim. Sorunun sebebi ise; Power kayışının gevşemesinden kaynaklanıyormuş. 10dk'lık bir işi var. Kolay gelsin. Yorum bağlantısı
Hüseyin Aydın 18 Mayıs 2012 Paylaş 18 Mayıs 2012 selamlar bir şey yaptırmadan önce direksiyorn aşağı yukarı ileri geri ayarını bulunduğu yerden ya aşağıya yada yukarıya birazda ileri veya geriye alınız birde böyle deneyip sonra diğer seçenekleri yapınız. benimkisi bu ayarla çözülmüştü. iyi günler dileğiyle. Yorum bağlantısı
Muharrem Kesgin 18 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 18 Mayıs 2012 direksiyon ayarına baktım onlarda problem yok.pazartesi bir daha götüreceğim ama ustalar birbirini tutmayan şeyler söylüyor mecbur tek tek bakıtcam hepsine teşekkür ederim arkadaşlar Yorum bağlantısı
Onur Yılmaz 5 Mayıs 2016 Paylaş 5 Mayıs 2016 Merhabalar 4 yıllık bi hortlatma bunun içi özür dilerim Yorum bağlantısı
Misafir 6 Mayıs 2016 Paylaş 6 Mayıs 2016 Merhabalar 4 yıllık bi hortlatma bunun içi özür dilerim ama aynı çözülemeyen sorun mk3 tdci mondeomda var direksiyon kutusudur çoğalana kadar elletme diyenlerde oldu hemen kutuyu sökmek isteyenlerde ama sadece direksiyon orta konumdan çoğunlukla sola ve sağa ilk geçiş aninda takılma hissiyle beraber tek bir tık sesi ve sonra hiçbirşey yok.araç çalıştıktan 5/10 dk sonraysa herşey normal bu sebeple ustalarada gösteremeyip sadece anlatabiliyorum sorunumu.kısacası eğer hatırlıyorsanız Muharrem bey sotununuzun çözümü ne şekilde olmuştu.umarım sadece takoz bilyelerindendir. Onur Bey, aşağıdaki konuya da bir göz atın isterseniz. Benzer sorunlar sanırım.. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/226816-c-max-direksiyon-problemi/?fromsearch=1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Mayıs 2016 Paylaş 6 Mayıs 2016 Teşekkurler Kerem bey inceliycem.Amortisör üst bilyalarına öncelikle bakın derim. 1 Yorum bağlantısı
Onur Yılmaz 30 Mayıs 2016 Paylaş 30 Mayıs 2016 Amortisör üst bilyalarına öncelikle bakın derim. tesekkurler mehmet abi benimde aklımdaydı ama ustalarla ortak kanıya vardık aracın altına yatıp direksiyon kutusuna giren sol rot milini sıkıca tuttuğumda takılmanın ordan geldiği net olarak anlaşılıyo şimdi izmirdeyim havalarda sıcak sorundan eser yok kış başlarken hortlar diyolar revizyonla halledilebilir dediler 500tl karşılığında şimdilik böyle devam kullanışa bir etkisi yok lake yolda direksiyonda titreşim dışında. Yorum bağlantısı
Recommended Posts