İçeriğe Yönlendir

Camlar Için Su Kaydırıcı Uygulaması ...

Anil Berke Kavraal

Recommended Posts

Anil Berke Kavraal

Herkese selamlar ...

Havalar güzelleşince ufak ufak başladım temizlik işlerine ...

Bugun Car Lack 68 in camlar için olan su kaydırıcısını uyguladım

Ürünü İngiltere de bulunan bir web sitesinden almıştım. Uygulaması oldukça kolay. İlk başta camları temizleyip içinden çıkan isopropil alkol benzeri bir temizlik malzemesiyle siliyorsunuz. Biraz zaman geçtikten sonra camda buğulu bir hal alıyor temiz hafif nemli bir bezle sildikten sonra 2. şişedeki cam için olan cilayı sürüyorsunuz. Beş altı dakika geçtikten sonra nemliden hallice bir bezle bütün camları tekrar siliyorsunuz.

50-60 km üzeri hızlarda silecek çalıştırmaya gerek bile kalmıyor normal bir yagmurda. Bence sürüş güvenliği için uygulanması önemli olan detaylardan.

15 Sterlin gibi bir fiyatı var fakat yarım şişeyle 4 kere uygulama yaptım. Ön camın etkisi 4-5 ay sonra sonra azaldı fakat yan ve arka camlarınki 8-9 ay sonunda bile aynıydı ...

Satın aldığım site:

http://www.cleanyourcar.co.uk/engine-and-exterior/carlack-glass-sealing-kit/prod_348.html

Uygulama esnasında:

photo1jq.jpg

Uygulama bittiğinde:

photo2bw.jpg

Suya karşı tepkisi: Arka cam üzerinde uygulamadan hemen sonra çektim

Buda internette bulduğum güzel bir karşılaştırma: ( o çamuru arabamın üzerine atmaya beni ancak döverek ikna edebilirler sanırım ) :D :D

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Haydar Bakırcı-2

getirtme imkanımız mevcutmu videonuz resmen beni mest etti:)

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

getirtme imkanımız mevcutmu videonuz resmen beni mest etti:)

yolladığım siteden alabilirsiniz Turkiye ye yolluyorlar... Belki birkaç kişi birleşirse kargo daha ucuza gelebilir ...

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Çamur testi efsane başarılı olmuş!

Hoşuma gitti. Aynalar beni çok zorlar yağmurda, onun için düşünülebilir :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal
(düzenlendi)

Arka cam renkli mi film mi var? :)

Renkli :)

Çamur testi efsane başarılı olmuş!

Hoşuma gitti. Aynalar beni çok zorlar yağmurda, onun için düşünülebilir :)

Çamur testi super cidden ya...

aynalarda ısıtma yokmuydu clio da?

tarihinde Anil Berke Kavraal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Clio'da yok :D Ama megane'ı bilmem :unsure2:

Deneme fırsatım olmadı hiç, nasıl anlarım?

Yorum bağlantısı
Emre Cetin

Ben migros dan almıştım bir tane aynen şu ilk sıkılan görüntüyü veriyor ama tek şişe başka bi uygulama yok sıkıp siliyorsunuz ben pek faydasını göremedim bu güzelmiş ama trabzon gibi hemen hergün yağmur yağan bir yerde faydalı olur .

Yorum bağlantısı

Çok doğru bir konuya işaret emişsiniz. Genelde ayna ısıtmaları sadece buğu giderici olarak kullanılır. Oysa ki, yağmurlu havalarda, ısıtıcı ayna üzerindeki su damlacıklarını kuruttuğu gibi, yeni su samlacıklarının da aynada tutunmasına izin vermez. Faydalı hatırlatma için teşekkürler.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

Belli zaten, pırıl pırıl duruyor. :nazar:

;):nazar:

Sani benim focusta arka cam rezistansını açtığında yan aynalar ve arka cam , ön camı açtığında ön cam ve su fıskiyeleri ısınıyordu.

Tiguan da ayna ısıtmaları için ayna ayar düğmesini özel bir pozisyona getirip arka cam rezistansını açıyorsun ama o da yan aynaları hava sıcaklığı belirli bir derecenin altında düşmezse açmıyor diye biliyorum.

Arka cam rezistansını açıp ayna camlarını elle bakalım 30-40 saniyede birşeyler hissettirir ...

Çok doğru bir konuya işaret emişsiniz. Genelde ayna ısıtmaları sadece buğu giderici olarak kullanılır. Oysa ki, yağmurlu havalarda, ısıtıcı ayna üzerindeki su damlacıklarını kuruttuğu gibi, yeni su samlacıklarının da aynada tutunmasına izin vermez. Faydalı hatırlatma için teşekkürler.

Saygılarımla.

evet ayna ısıtması yagmurlu günlerde çok işe yarıyor. Ne zaman ordaki rezistans bozulur o zaman onun değerini daha iyi anlarsınız :)

Ben yağmur yağınca açıyorum ısıtıcıyı, sonra açık unutuyorum, üzerinde kuruyup çamur oluyor. :)

Arka cam rezistansı gibi bir süre sonra kendiliğinden kapansa iyi olur aslında.

İstanbul'da olsan istediğin zaman diliminde çalışcak şekilde ayarlardım :) bir kabloluk işi var vag-com ;)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sani benim focusta arka cam rezistansını açtığında yan aynalar ve arka cam , ön camı açtığında ön cam ve su fıskiyeleri ısınıyordu.

Tiguan da ayna ısıtmaları için ayna ayar düğmesini özel bir pozisyona getirip arka cam rezistansını açıyorsun ama o da yan aynaları hava sıcaklığı belirli bir derecenin altında düşmezse açmıyor diye biliyorum.

Arka cam rezistansını açıp ayna camlarını elle bakalım 30-40 saniyede birşeyler hissettirir ...

Deneyeyim bakayım.

Yorum bağlantısı
Sinan Kulaksız

Çok hoşuma gitti bu ürün. Bende almak isterim istanbul içi alıcak olan varsa beraberce alabiliriz.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Hızlı cila+wax kullanıyorum, 2006 dan beri üflesem su durmuyor camda, eğer alması zor gelirse benim yöntemi uygulayın, hem camlarınızda UV geçirmez olsun :)

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Ben yağmur yağınca açıyorum ısıtıcıyı, sonra açık unutuyorum, üzerinde kuruyup çamur oluyor. :)

Arka cam rezistansı gibi bir süre sonra kendiliğinden kapansa iyi olur aslında.

Yavuz arka camlarla birlikte çalışıyor olması lazım yani o süre sonunda aynalarda kapanıyor.

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Misafir

Bildiğimiz cilada sürebilirsin :)

Aynı işi yapar...

+1 Ben devamlı sürüyorum,etkisi gayet iyi.

Yorum bağlantısı
Misafir

+1 Ben devamlı sürüyorum,etkisi gayet iyi.

Dediğim gibi adaş, yok kayar sprey, şu bu falan gereksiz :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben hep kullanırım, hep memnun kalırım, zamanıdır yine yapacağım...

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Yağmur kaydırıcı pişmanlıktır :p

Hele ki buğu önleyici, daha sonradan manzarayı görünce vay ben öleyim denilesi bir durum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal
(düzenlendi)

Sonuç olarak :

-Ya ilk mesajdaki gibi adam akıllı birşey alıyoruz

-Yada cila kullanıyoruz

-Yağmur kaydırıcılar bir işe yaramıyormuş onuda anlamış olduk...

yeni bir şey aldım gtechnic in g1 g2 g5 şeklinde setini elimde bir adette fazladan set var düşünen varsa :) bu sefer nano dedikleri naneyi deniycem ... hoş ilk iletideki uygulamanın etkisi hala geçmedi ama kış öncesi deniyeceğim ...

http://gtechniq.com/...ion-screen-kit/

tarihinde Anil Berke Kavraal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mesut Nalbant

car_photo_454933.jpg

Ben bunu kullandım, memnun kaldım. Tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Misafir

Arka cam rezistansı açarsan otomatik olarak açılır yolcu tarafını bilmem ama, sürücü tarafında kesin vardır. ;)

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Umut Değişmen

Arkadaşlar selam. yaptığım uzun bir araştırma sonucu "Nasiol GlasShield Nano 2 YIL Yağmur Kaydırıcı Cam Koruma" adı altındaki ürünü almaya kara verdim. Hepsiburada da fiyatı gayet uygun ve yorumlarda tatmin edici. Fakat yapılan yorumlarda, yapılan yoruma katılanların sayısı ile katılmayanların sayısı neredeyse eşit. Sormak istediğim bu ürünü kullananlarınız var mı ? cama sürdükten sonra bir de temizlemekle uğraşmak istemiyorum :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

2 yıl işine beni kimse inandıramaz ancak ben yağmur kaydırıcı kullanıyorum..

Silikon bazlıdır..

Bundaki nano olan şey neymiş merak ettim..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...