İçeriğe Yönlendir

Vw Golf Bluemotion Sanırım Ben Bir Dizelciyim :P

Uğraş Özyurt

Recommended Posts

Uğraş Özyurt

Belki sıkılanlar olmuştur aslında bende araba değiştirmekten sıkıldım :D , Fistadan sonra leon ve 5 ay leon kullandıktan sonra Golf . Kısmet :) Leonu çok beğenerek vede uygun fiyatla almıştım, Fiyatı yükselince zarar etmeden satma gibi bir durum oluştu, kendime göre başka nedenlerle birleşti ve sattım.Uzun süre kullanacağım (inşallah) bir araç arıyordum, golfde karar kıldım, Bluemotion da bonusu oldu.Sanırım forumun İlk bluemotionu :unsure2: Biraz teknoloji katalım foruma :tongue: . Comfortline donanıma yakıtı tercih edip Standart olan esp yide hesaba katarak(diğer donanımlarda yok) Bluemotionda karar kıldım.Araba kendine has bady kiti ile bence güzel gözüküyor ,startstop , fren sırasındaki enerjiyi dönüştürme, hafif jantlar,lastikler, badykit ve alt tarafın kaplanmasıyla rüzgar direncini kırarak az yakıt tüketimi vaat ediyor.Bu yakıt tüketimine daha sonraları bakacağım...1.6 105 hp ,250 tork Otomobil dergilerinin ifadesiyle ; gayet yeterli :D .Tdci ye alışık biri motoru ilk kullanışta garipseyebilir,Çok farklı karakterlerde motorlar; Örneğin İlteber arabayı biraz sürdü, 90 lıkmı dedi :biggrin: .Bende ilk sürüşte bu ne ya demiştim ama sonradan arabanın sakin kullanıma odaklı olduğunu hatırladım, performanslı kullanmak istendiğinde üst devirlere çıkmanız gerekiyor, çünkü alıştığımız dizel motorlar gibi beygirleri alt devirlerde vermiyor, ama üst devirlerde sportif kullanımda tatmin edici olduğunu söyleyebilirim. Çağlar abi sormuştu devirlerini, onuda ekliyeyim. 100 km hız 1500 dd, 110 km 1750 dd 120 km hızda 2000 dd. Tahminim 200 ü düz yolda zorlanmadan göreceği... Neyse fotoğrafçı olarak fazla konuştum, az laf çok fotoğraf ;)

Pardon önce teknik bilgiler :)teknik01.jpg

teknik02.jpg

teknik03.jpg

Bildik bir kasa oldu eskidi ama BM makyajı iyi gibi;

wv03.jpg

Ön konsol sade, VW bu tarzdan vazgeçmiyor daha önce polom olduğu için alışkınım sade ama herşey olması gereken yerde,cam açma düğmelerinden tutunda burda gözükmüyor ama ileri geri giden,yükselip alçalan kol dayama gibi... rcd 310 teybin sesi 8 kolonla tatminkar, ileride maltımedya sistemle değiştirebilirim :rolleyes:

araba01.jpg

Konuya girişte bahsettiğim alt taraf aracın yarısına kadar yumuşak bir maddeyle alt taraf kaplanmış.

ugrs7968.jpg

Buda arka alt

img0391c.jpg

Araçta tdi yazmıyor BM logosu var

wv02pnj.jpg

Araba dışarıdan küçük gözüküyor ama içeriden pek öyle değil koltuklar Bm a özel forum buluşmasında , arabaya binenler de fark ettiki arka koltuklar gayet rahat.

ugrs7965.jpg

Jantlar diğer golflerin aksine 15 ve Bm a özel tabi 17 pirelliden sonra 15lik michelinler...neyse esp var iyikide diyorum :) , yan etekler ve bodykit

wv04.jpg

Bagaj, tamir kiti koyulup stepnenin kaldırılması ile gayet tatminkar bir boyuta gelmiş.

ugrs7964.jpg

Son fotoğraflar yakıt tüketimiyle ilgili arabayı alalı tam bir hafta oldu ilk fotoğraf geçen salı gününden, pazartesi arabayı alıp depoyu doldurdum ama,fullemedim yani ilk atışta pompayı çıkarttım, 192 tl lik yakıt aldım 49 lt idi 55 lt ik depoya sanırım 52 alırsak ful gözükecek 200tl gibi şu anki fiyatlarla dolacak.İkinci fotoğraf ise bu akşam işten geldiğimde çekildi.İlk depo, taze motor ve boş ağırlığı 1314 kg olan bir araba için fena değil bence :)

ugrs7982.jpg

Bir uzun yol yapıp sonrasında bakacağız ama, şu an bile bu rakamlar iyi benim için :)

img0413jb.jpg

araba010.jpg

• Beğen 11
Yorum bağlantısı
Ayberk Arslanpir
(düzenlendi)

Bir yandan diyorum araba tamam çok güzel yakıtıda şahane ama bu paraya daha değişik arabalar alınabilir mi diye ama bir de diyorum ki elin Almanı yapmış yapacağını.Allah kaza,bela ve ceza vermesin hayırlı olsun :)

tarihinde Ayberk Arslanpir tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

küçük kardeş :) güle güle kullan abi cidden çok beğendiğim bir araba bir iki ufak eklemeyle tadından yenmiycek hale gelecektir ... Kazasız belasız güle güle kullan :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Valla bindim, mıncıkladım.

İçi standart vw, ama gayet ekonomik gördüğüm kadarı ile.

Maşallah :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt

Hayırlı olsun. Güle güle kullan.

Sağoll :)

Bir yandan diyorum araba tamam çok güzel yakıtıda şahane ama bu paraya daha değişik arabalar alınabilir mi diye ama bir de diyorum ki elin Almanı yapmış yapacağını.Allah kaza,bela ve ceza vermesin hayırlı olsun :)

Golf ün handikabıda bu zaten :) .Bluemotion için ise şöyle bir durum var Almanya fiyatıyla Türkiye fiyatı arasında bariz bir fark yok.Donanımda aynı...

Hızına yetişemiyorum Uğraş Abi, Hayırlı olsun. :)

Maşallah. :nazar:

Uzun bir süre kalacak inşallah bu araba, sağol ;)

hayırlı olsun,iyi günlerde kullanın

Teşekkürler

hayırlı olsun çok güzel.

Sağol

Hayırlı olsun. Güzel seçim. :good1:

Teşekkürler

küçük kardeş :) güle güle kullan abi cidden çok beğendiğim bir araba bir iki ufak eklemeyle tadından yenmiycek hale gelecektir ... Kazasız belasız güle güle kullan :nazar:

Sağol, :) Blue motiona ekleme biraz dert işte arabanın dengesini değiştirmemek gerekiyor

Valla bindim, mıncıkladım.

İçi standart vw, ama gayet ekonomik gördüğüm kadarı ile.

Maşallah :nazar:

Eyvallah,ekonomik olsun , çevre mevre :D die aldık işte :tongue:

Maşallah abi hayırlı olsun maliyet nedir? Kazasız belasız iyi günlerde kullan.

Teşekürler, liste fiyatından biraz indirim bir iki ufak hediye işte :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Vites oranları çok uzunmuş, blue motionlar böyle oluyor ama iyice abartmışlar. 5le 90 nın altından gitmek pek mümkün olmaz. :)

Yorum bağlantısı

Abi ben şunu merak ediyorum, bm yakıt olarak gerçekten avantajlı mı? Liste fiyatına bakıldığında o fiyata rahat comfortline donanım alınabiliyor o yüzden sordum? Kimi iyi diyor kimi kötü, detaylı bir kullan inceleme isteriz artık. ;)

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Murat, ağırlık da az değil 1315 km mış. Bir de motor tepkisi de önemli ,bazıları gaza geç tepki veriyor, ondan zayıf hissi verebilir.

Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt

Vites oranları çok uzunmuş, blue motionlar böyle oluyor ama iyice abartmışlar. 5le 90 nın altından gitmek pek mümkün olmaz. :)

Vites oranlarını beğendim , Tsi de tasarruflu kullanmak için zırt pırt vites değiştirmek zorundalığı vardı, tabi değiştirmiyordum bende :D dsg nin nie yapıldığını anlamıştım.Bu arabada 5. vitesi nadir gördüm ama bir şekilde ekonomik.

:nazar: :nazar: :nazar: ...

:good1:

Abi ben şunu merak ediyorum, bm yakıt olarak gerçekten avantajlı mı? Liste fiyatına bakıldığında o fiyata rahat comfortline donanım alınabiliyor o yüzden sordum? Kimi iyi diyor kimi kötü, detaylı bir kullan inceleme isteriz artık. ;)

Bende merak ediyorum şu an. Normal tdi ye göre 100km de 1 litre az yakıyor gibi gözüküyor. Az bir fark değil, ayrıca confortline da ahım şahım bir donanım yokki :) Bu arabada esp,startstop,yokuş kalkış ve bodykit var.

lastikler de enegy saver dır kesin.

Ne yazıkki :)

Güle güle kullanın.

Teşekkürler :)

Hayırlı olsun abi. Az yaksın gerisi önemli değil artık. Yalnız 1.500 devirde 250Nm veriyor, düşük devirleri kötü demişsin şaşırdım...

caddyteknolojittdi.jpg

Bence açılacaktır, benimki 1.500 kilometre olana kadar her geçen gün daha iyi oluyordu, 1.500'de iyileşmesi durdu(o sırada egzostu çarptım alakası var mıdır bilmiyorum). Zaten böylesine az yakmak için tasarlanmış bir aracın düşük devirlerinin iyi olması gerekir diye düşünüyorum. Yakıt tüketimi de sıfır haline göre 1 küsür litre düştü bende.

Ben arabam konusuna birazda arabayı inceleme olsun die konu açtım, yoksa cidden arabam konusu açmaktan sıkıldım :) .Kullandıkça performans yakıt gibi değerleri konuya ekleyeceğim.Aracın torkunu 1500 de verdiği doğrudur bende bu yüzden gücü demedim beygirleri dedim :) .Ayrıca 1500 km de açılması falanda evet bende katılıyorum 1500 olmazda 1000 olur ama vw gurubunda kullanım kitapçığında bile butür bir açılmadan,rodajdan bahsediyor bende leonda 1000-1500 kmden sonra performansda hissedilir bir değişiklik fark etmiştim. Bahsettiğim şey hp yi üst devirlerde vermesi diğer dizellere göre ki bu benzin olsun dizel olsun araçlarda istenilen bir durumdur. Yani düşük devirde tork yüksek devirde hp , bakıcaz işte :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Guzel tercih :) Masallahi var arabanin.. Yikmada goremedim sizi demek baya gec geldim ben.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Benim anlamadığım, benim araç ta 105hp, 240nm ama lö adi, 2000 devire kadar eşşşşek ölüsü. Bu sebeple 6.5'tan aşağı yakmıyor.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
(düzenlendi)

turbo dolana kadar zaman kaybediyor , normal durum. Kasalar da çok ağır artık.

tarihinde Evren Erakçora tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt

Murat, ağırlık da az değil 1315 km mış. Bir de motor tepkisi de önemli ,bazıları gaza geç tepki veriyor, ondan zayıf hissi verebilir.

Yüksek hızlarda iyi yalnız araba 140 ve üstü ...

Abi güle güle kullan.. :nazar:

Eyvallah :)

Evet gaza geç tepki vermesi de ekonomi için olabilir. Mesela BMW'de Sport Plus'tan Eco'ya kadar bir sürü sürüş seçeneği var. Eco'ya alınca gaz pedalı başka bir arabanınmış gibi oluyor.

Hmm böyle bir durum da labilir.

Hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin. :nazar: :nazar: :nazar:

Teşekkürler

Guzel tercih :) Masallahi var arabanin.. Yikmada goremedim sizi demek baya gec geldim ben.

Ben erken geldim :) İşim olduğu için de erken kaçtım ama foto yüklemiştim. Bende ne eksik diyorum bu fotoğraflarda , Fordclüp stikırlı fotoyu unuttuk iyi mi :(

Benim anlamadığım, benim araç ta 105hp, 240nm ama lö adi, 2000 devire kadar eşşşşek ölüsü. Bu sebeple 6.5'tan aşağı yakmıyor.

Bence alışırsın, senin araçtan bi arkadaşımda var, gayette gidiyor tüketimide 5,5-6 arası sende belki dci vardı ama, vites oranları şanzımanı değişikti yine bir 15 gün 1 ay ister...

Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt

turbo dolana kadar zaman kaybediyor , normal durum. Kasalar da çok ağır artık.

Düz değil turbo ama, birde motor yeni die ben gaz pedalına biraz nazik basıyorum :D

On numara araba, hayırlı olsun.

Vag'a bi binen bir daha inmiyor. :)

Alman iyidir, ford u, vw si :good1:

güle güle kullanın :nazar: :nazar:

Teşekkürler...

Yolda giderken Bir golf ün üstünde görürseniz şaşırmayın :D Bu golf ün üstünde başka stikırda göremessiniz bunuda burda yazayım yani :good1:

araba010.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Aklımdaki araba çok güzel güle güle kullanın kazasız belasız... :):nazar:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...