Osman Dabanlı 2 Mayıs 2012 Paylaş 2 Mayıs 2012 Arkadaşlar bugün işten çıktım arabama atladım. Ekranda ABS ışığının yandığını farkettim. Sonra arabayı bir süre sonra stop edip tekrar çalıştırdım. ABS ışığı söndü. Fakat bir süre sonra gene yandı. Neyse o şekilde devam ederken mazot depomun ışığı yandı ve bende her zaman mazot aldığım shell e girerek depoyu fulledim. Sonra yoluma devam ettim. Yaklaşık 3-4 km sonra eve geldim. Arabamı park edip eve gittim. Yaklaşık bir yarım saat önce merak edip aracıma bindiğimde hem ABS hem de Motor arıza ışığının yandığını gördüm. Çok ufak bir gezinti yapıp motoru tekrar stop ettim. Tekrar çalıştırdığımda hala ABS ve motor arıza ışığımın yandığını gördüm. Problem nedir bir türlü anlayamadım. Yakın zamanda yaptırdığım karbon clear dan dolayı mı böyle oldu diye şüpheleniyorum. Yaklaşık yarım depo mazot varken karbon clean yaptırmıştım. Moralim çok bozuk Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Mayıs 2012 Paylaş 2 Mayıs 2012 1. Akü kaç yıllık 2. Carbon clean nasıl yapıldı, depodaki yakıt miktarı ile ilgisi de yoktur? Yorum bağlantısı
Osman Dabanlı 2 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 2 Mayıs 2012 Akü 2 yıllık henüz. 2010 yılında takılmış. Carbon Clean Tan Oto Fiat servisinde yaptırmıştım. Az önce biraz dolaşmak için çevreyoluna çıktım. 35-40 km falan yaptım. Yolun yarısında ABS ışığı söndü fakat Motor arıza ışığı hiç sönmedi. Evin önüne geldim. Park ederken ABS de yandı tekrar. Şu anda hem ABS hem de motor arıza ışığı yanıyor. Sanırım ABS nin yanmasının sebebi lastiklerin birindeki abs sensörü gidip geliyor. Bizim evin önü biraz meyilli bir yol. Oraya park ederken sürekli yanıyor. Biraz düz yolda gidince sönüyor. Motor arıza ışığı ise kontağı açınca yanıyor. Marşa basınca bir saniye kadar sönüp sonra sürekli yanıyor. Anlamadım gitti. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Mayıs 2012 Paylaş 2 Mayıs 2012 abs+ motor arızası beraber yanma ihtimali o kadar az ki? Teşhis cihazına bağlatıp arıza kodu alınmalı. EL freni lambası yanmadı mı? Yorum bağlantısı
Osman Dabanlı 2 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 2 Mayıs 2012 El freni lambası gayet normal. Diğer lambaların hiçbirinde sıkıntı yok. ABS kafasına göre bir yanıyor bir sönüyor. Motor arıza ışığı ise sürekli yanıyor. Araba sanki biraz yığılma yapıyor gibi geldi bana. Hafiften bayılıyor. Gaza köklediğim zaman beni koltuğa yapıştırmıyor. Yavaş yavaş hızlanıyor. Yorum bağlantısı
Osman Dabanlı 3 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 3 Mayıs 2012 Sorun çözüldü. Sabah erkenden Tur Oto ya çektim arabayı. Bilgisayara bağlandı. Sorun - sol tekerlek hız sensörü - olduğu görüldü. Lastik söküldü ve sensörün kablosunun zedelendiği görüldü. Kablo kesilip ucuna lehimle ek yapıldı ve sorun düzeldi. Motor arıza ışığı ise Abs 'den dolayı imiş. Abs devre dışı kalınca motor arızası uyarısı veriyormuş. Çağlar Abiye teşekkürler , saygılar. 1 Yorum bağlantısı
Erdi Sağlam 4 Mayıs 2012 Paylaş 4 Mayıs 2012 aynı sorunu yaşamıştım. önce abs lambam yandı ve belli bi süre sonra motor Arıza ışığıda yandı. lifte kaldırarak baktık ve sol abs sensör kablosu zedelenmişti. onardık teste çıktık ve ilk frene bastığımda abs söndü. motor arıza ışığıda biraz yol gittim stop edip çalıştırdım oda sönmüştü. 1 Yorum bağlantısı
Erkan Çınar 31 Ekim 2013 Paylaş 31 Ekim 2013 abs+ motor arızası beraber yanma ihtimali o kadar az ki? Teşhis cihazına bağlatıp arıza kodu alınmalı. EL freni lambası yanmadı mı? Erdi bey selamlar, formda gezerken bu yorumunuz dikkatimi cekti, benim aracim 2008 model focus II , aracimda motor+abs+esp+el freni lambasi yaniyor yaklasik 1 ay once basladi arada bir sonuyordu ancak simdilerde sabit yaniyor ve kilometre ve yakiy bilgilerinin yerinede (------) gozukuyor! bu tip ariza ile ilgili tecrubeniz varmidir? test cihazina baglattim sol arka cve sag on tekerdeki sensorler ariza veriyormus. sizce durumun sebebi bunlar olabilirmi? Bu sitenin herhangi bir değerlendirmesi yok Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 31 Ekim 2013 Paylaş 31 Ekim 2013 Abs sensör soketi gevşek ,yerinden çıkmış yada arızalı 1 Yorum bağlantısı
Erkan Çınar 31 Ekim 2013 Paylaş 31 Ekim 2013 Benim aracim 2008 model focus II , aracimda motor+abs+esp+el freni lambasi yaniyor yaklasik 1 ay once basladi arada bir sonuyordu ancak simdilerde sabit yaniyor ve kilometre ve yakiy bilgilerinin yerinede (------) gozukuyor! bu tip ariza ile ilgili tecrubeniz varmidir? test cihazina baglattim sol arka cve sag on tekerdeki sensorler ariza veriyormus. sizce durumun sebebi bunlar olabilirmi? Yorum bağlantısı
Recommended Posts