İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk3 Mercek Modifiyesi.

Misafir

Recommended Posts

Süha Demirtaş
Sol mercek.. farın arkasından bakınca. düzleşene kadar saat yönünün tersine çevrilecek... Yani mercek sökülüp doğruca yeniden takılacak. Montaj hatalı...

Merceğin sağı solu yoktur...

Aynen bu şekilde

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Senin küheylan boynu büyük yatıyordu :)

Aynen Sani benim bir kaç hatam yüzünden balata bitti dinleniyor biraz ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Mardin'den üye arkadaşımızın farları.Geldiğinde içi son derece kirli idi.Hali ile görüş açısı diye bişi diyebilmek bence son derece zor.

4-1_zps4dd44fa6.jpg

Bütün parçalar temzilendi paklandı,durulandı.

2-1_zps3a25f947.jpg

3-1_zpscae63912.jpg

Mercegimizin takılmış hali.Bosch mercek kullanıldı.Orjinal kapak tıraşlandı ve her zamanki gibi, ek parça montajıda yapıldı.Bu defa arkadaşımız boya istemedi orjinal görünüm tercih etti.Gri renkteki parçlarımız ile fardan son görünümler.

1-1_zps24a151a9.jpg

6-1_zps69a8f7ca.jpg

5-1_zpsef158625.jpg

Şu an farlar kargoda sahibine dogru yolda.Araç üzerindeki resimleri geldiğinde bilahire paylaşacagım.

Geçen ay yine Mondeo farı çalışması yaptım.Bu defa eski tip hella mercek kullandım.Boyut nedeniyle arka kapak aralıgı çok sorun oluşturmadı ufak kırmalar yetti.Bu defa mercegin selonoid bölümü nedeniyle orjinal kapak sorunumuz oluştu.O nedenle ben idarelik düz kapak taktım,Şu an orjinal kapaga çalışmam bitti,bu defa rakadaşımız ev taşıdıgı için sonraya kaldı.İşlemlerin sonucunda bu çalışmayıda resimleyecegim. :good1:

Her halukarda bi-xenon montajında orjinal kapak uygulaması neticesinde her çeşit mercek sorun oluyor ama giderilebiliyor.Esas sorun arka kapakta oldugu için orjinal tarzda bir kapak yapmak oldukca zor ve birazda mebla istiyor.Silikonlu çözümden başak bir yol sanırım şu an yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Bu arka kapaga müdahale etmeden ve orjinal mercek kapagınıda zorlamayacak tek mercek sadece yeni tip Hella.Diger bütün merceklerde muhakkak sorun olacaktır.

12_zps70a9ac0a.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Oktay abi ellerine sağlık. Çok güzel bir çalışma olmuş.

Abi Hella merceğin çapı ne kadar? 7.5 cm?

Bosch bildiğim kadarıyla 9 cm ve bizim merceklerin ve çevresindeki bölüm çıkarılarak kapak yapmadan oturuyor galiba.

Peki Hellamı yoksa bosch mercekmi daha iyi aydınlatma sağlıyor ?

Yorum bağlantısı

Bosch mercegin ışık toplaması ve uzak mesafe aydınlatması benim görüşüme göre ne Valeo nede Hella sağlamıyor.Bosch mercegin tek eksi yönü sellektör tipi.Bu motoruyla alakalı degil.Yapısı ile alakalı bir durum.Yeni tip Bosch mercek deneme şansım olmadı ama yeni Hella boyutunda olmadıgını biliyorum.Veleo mercekte boyut olarak uygun fakat o ön kısmı işi bozuyor.Kapak uygulamasını biraz zora sokuyor.

Montajı en zor mercek Bosch en kolay ise eski Hella.Yeni Hella montajıda artık Bosch mercegi aratmıyor diyebilirim.Valeo mercek montajıda bu iki mercegin arası bir yapıya sahip.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Anlaşılan en iyi ışık Bosch mercekte. Ancak sellektörü biraz yavaşlıyor galiba.

Ancak Bosch mercek büyük olduğu için montajı sorunlu oluyor galiba. Yani arka kapak şişirilecek veya kesilip oraya parça ayarlanacak.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

İşin maddi boyutunda Bosch çok hesaplı oluyor hali ile.İki katı fiyatına Hella ve dahada üst fiyata yeni Hella. :good1:

Bosch mercek bana göre bu merceklerden iyi.Başkasını bilemem.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Benim eski merceklerim bosch idi... aydınlatması çok iyi ancak kesilme çizgisi net değildi...

Yeni merceklerim, yeni hella... Işığını test etme imkanım olmadı.. Ancak çizgiler tam istediğim gibi..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Son çalışmalarımda bu iki mercek eski bosch eski Hella akşam karanlıkta araçların üzerinde denedim gördüm.Çizgi için yorumum fazla yok.Arada perde farkı bile çok bariz apaçık belli..Lakin çok ciddiyim ışık olarak Bosch daha iyi idi.Hella yanlara çok dagılıyor.

En son tip yeni Hella için çok yorumum yok fakat eski Bosch çizgisine çok yakın ve bence Eski Hella'dan daha iyi ışık topluyor diye düşünüyorum.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu

Anlaşılan en iyi ışık Bosch mercekte. Ancak sellektörü biraz yavaşlıyor galiba.

Ancak Bosch mercek büyük olduğu için montajı sorunlu oluyor galiba. Yani arka kapak şişirilecek veya kesilip oraya parça ayarlanacak.

ya şişiriliyor yada oktay abim gibi orası kesilip üzerine bant çekiliyor onun üzerinede siyah silikonla kapatılıyor...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Ben işi sühaya bıraktım. Nasıl uygun görürse kendisi karar verip yapar. UStanın işine karışmam ben :) Sadece merak ettiğim için sordum.

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Işık olayında cahilim kusura bakmayın :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu
(düzenlendi)

Farlarımda biraz tadilat işi var bu aralar... Resim çeker göneririm...

Yıpranmış yerlerine tadilat lazım

tarihinde İrfan Aşcıoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Benim eski merceklerim bosch idi... aydınlatması çok iyi ancak kesilme çizgisi net değildi...

Yeni merceklerim, yeni hella... Işığını test etme imkanım olmadı.. Ancak çizgiler tam istediğim gibi..

bosch ehtiyar işi, flaş yapan hella daha yakışıklı oluyor, ama mesela araziye girip uzunları yacaksam sık sık, bosch isterdim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Focusta eski hella kullanmıştım... Hastasıydım :)

Yenisininde ışığını bi görelim bakalım seninkinin.

bosch ehtiyar işi, flaş yapan hella daha yakışıklı oluyor, ama mesela araziye girip uzunları yacaksam sık sık, bosch isterdim

Bana ihtiyarmı diyorsun abi :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yenisininde ışığını bi görelim bakalım seninkinin.

O da olacak inşallah... :( Henüz ayarı doğru mu onu bile kontrol etme imkanım olmadı... Düz bir duvar lazım :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

O da olacak inşallah... :( Henüz ayarı doğru mu onu bile kontrol etme imkanım olmadı... Düz bir duvar lazım :)

Bu gidişle ben senden önce koyacağım gibi :D

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Emmi orjinal farlara mı yeni hella takıl dı?

Aracı aldıgın günlerde sanki böyle bişiler yazmıştın.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Emmi orjinal farlara mı yeni hella takıl dı?

Aracı aldıgın günlerde sanki böyle bişiler yazmıştın.

Aracın üstünde gelen far emanetti... Süha bu arada yenisini yapılıyordu... Yapıldı ve gönderildi..

Orjinal xenon far değil, halojen fara mercek takıldı... Ancak D2S tabanlı ve orjinal balastı ile çalışıyor, far kapağı orjinal xenon kapağı, far iç tesisatı xenon far tesisatı... Tesisatı diğer fardan ben aktardım...

Tabi bu da garanti kapsamında yapıldı yani herhangi bir ücret ödemedim.. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Orjinal xenon far değil, halojen fara mercek takıldı... Ancak D2S tabanlı ve orjinal balastı ile çalışıyor, far kapağı orjinal xenon kapağı, far iç tesisatı xenon far tesisatı... Tesisatı diğer fardan ben aktardım...

bu cümleyi aynı kelimelerle farklı 3 zamanda aynen söyleyene silecek hediye :D , kullanıldığı süre boyunca garanti sitikırın bilem var

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
bu cümleyi aynı kelimelerle farklı 3 zamanda aynen söyleyene silecek hediye :D , kullanıldığı süre boyunca garanti sitikırın bilem var

:good1: :good1:

Basmaya korkuyor ki yakar diye :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Basmaya korkuyor ki yakar diye :D

Şu an herşeyden korkuyorum ama, yakında siz benden korkun :D Vites düşürmeden koltuğa yapıştırmayı da öğrendim :D

Yakıtının da maksimumunu gördüm... Seri kullanımda bile en fazla 9.5 oluyor ki.. fabrika verisinin altında kalıyor... Bir kez köye gidip gelsem, 8'e düşüyor...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Şu an herşeyden korkuyorum ama, yakında siz benden korkun Vites düşürmeden koltuğa yapıştırmayı da öğrendim

Yakıtının da maksimumunu gördüm... Seri kullanımda bile en fazla 9.5 oluyor ki.. fabrika verisinin altında kalıyor... Bir kez köye gidip gelsem, 8'e düşüyor...

Bugün niye köye gittiğin anlaşıldı :D 9.5 litremi olmuştu ortalamam :D

Bu arada bende rampalarda dip gaz yapmadan aracı kullanmayı öğrendim.

Bugün eşim şehrin diğer ucuna tek başına gitti geldi. "Bak ben aldığımda 12.5 ortalama vardı bıraktığımda 12.2. Bilgin olsun " dedi. :D :D :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...