Mehmet Ozyurek 14 Mart 2013 Paylaş 14 Mart 2013 Far yıkamanın hali ne böyle.. Tamam hadi robot kırıldı diyelim... 50 kuruşluk silikon sürüp yapıştırmak yerine neden 50 liralık parça delinip tel bağlanmış... Kim yapmış bunu.. 2 Yorum bağlantısı
Misafir 14 Mart 2013 Yazar Paylaş 14 Mart 2013 Robot sağlam mış.Yapanı bilmiyorum ama bende iyi yapılmamış yazık edilmiş dedim.Önceki sahipleri yaptırmış. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Mart 2013 Paylaş 14 Mart 2013 eline sağlık, yıkama robotundaki tadilat bence: kapak, tel ile robot kafasına sabitlenmiş, zaten sağ yanında, boşluk gözüküyor, robot çalışıyor kapak onunla gidip geliyoır, yapıştıramıyorsun zira girintili çıkıntılı parça ve o zaman tampona sıfır oturmuyor, tamiri olacak gibi değil hiçbir tarafının, o yüzden manuel yaptım ben de dert tasa yok, maliyeti bile yok denebilir 1 Yorum bağlantısı
Serdar Taş 15 Mart 2013 Paylaş 15 Mart 2013 Bende sağ far yıkama kapağının çok zayıf tutuyordu sanırım üç tırnakla kapak motora sabitleniyor kaportacı bir arkadaşa gösterdim aldı eline havyayı plastik falan kesip motor üzerine bir tırnak ekledi şimdi taş gibi yani aslında uğraşacak adam bulunca çözüm oluyor ama kimse 3 kuruşluk iş için uğraşmak istemiyor ancak hatır gönül oluyor bazı işler...O baist kapak bile 25 tl gibi bir rakam 1 TL cilerde satsalar 50 krş almayız ama araç parçası olunca kim ne tuturursa ve bir çok plastik aksam için geçerli bu olay malesef 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Mart 2013 Paylaş 15 Mart 2013 Benimkinin tırnağının birisi kırıktı... Uygun yere silikon sürdüm... Cillop gibi oldu.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Mart 2013 Paylaş 15 Mart 2013 önden bir dıgla, cillop mu antilop mu görelim Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Mart 2013 Paylaş 15 Mart 2013 önden bir dıgla, cillop mu antilop mu görelim Sen düşünürsün 1 Yorum bağlantısı
Misafir 16 Mart 2013 Yazar Paylaş 16 Mart 2013 (düzenlendi) Siyah silikon sonrasında dıglayınca robot kırılır parça düşmez derim.Tırnaklar sağlamda olsa üşenmeden dikkatlice sökülüp alt kısma silikon sürüp tekrar takılmalı diye tavsiye ederim. 16 Mart 2013 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 Eveet, sonunda ben de Serkan ve Yusuf beylerin moral desteğiyle bi xenonlu oldum. Kendilerine teşekkür ediyorum. Saat 23,30 itibariyle bitirip denemeye çıktım. Yanıma arkadaşı da alıp öncelikle bizim okula gidip 10 metre uzaktan duvarda farların aşağı yukarı ayarlarını yaptık, resimler çektim. Sonra bir şehir dışı yapıp geldik. Dönüşte polislerin çevirmesine yakalandık. Ne bende, ne arkadaşta kimlik yoktu. Güzeldi. Ölmüş sandığım xenon ampüllerim meğer hayattaymış Yapım aşamasında o kadar yoğundum ki, hiç resim çekmedim. Bitirdikten sonraki resimler Birinci resim: On metreden İkinci resim:20 metreden Üçüncü resim: 20 metreden uzunlar açık Umarım bir şeye benzemiştir. 2 Yorum bağlantısı
Misafir 9 Nisan 2013 Paylaş 9 Nisan 2013 (düzenlendi) Aydınlatması güzel dağ taş aydınlanır bunla hocam ama teknik konuda çok bilgim olmadığı için nasıl olduğu konusunda yorum bana düşmez. Güle güle kullanın. Kendiniz yaptınız sanırım? Zor mudur? Ne gibi malzemeler gerekli? 9 Nisan 2013 tarihinde Yunus Emre Çırak tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Akan Belen 9 Nisan 2013 Paylaş 9 Nisan 2013 Hayırlı uğurlu olsun.Bende çok anlamam ama yinede birşeyler ters gibi geldi bana resimlere bakarak. Bu işi bilen arkadaşlar yazar zaten nerede eksik olduğunu Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 9 Nisan 2013 Paylaş 9 Nisan 2013 Hayırlı uğurlu olsun.Bende çok anlamam ama yinede birşeyler ters gibi geldi bana resimlere bakarak. Bu işi bilen arkadaşlar yazar zaten nerede eksik olduğunu Ampullerin önünde kenarları düşüren bir perde sistemi var. onların yukarı ya da aşağı çekilmesiyle kenar ışıkları düşüyor ya da yükseliyor. Farları gece 11.30 gibi bitirmiştim, merakımdan hemen takayım dedim. Şayet sorun belirttiğim nedenleyse hiç zor değil. Arka kapağı açıp iki dakikada ayarlarım. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 9 Nisan 2013 Paylaş 9 Nisan 2013 Hocam ellerine sağlık. Birde şu bitmiş halinin farin ön ve arka kısmının resimlerini görebilirmiyiz. Sanki ışık çizgisinde bi sorun var gibi. Tabiki üstad Oktay abi Mehmet abi daha net cevap verir. Celalettin hocam Far çizgisi böyle birşey olması gerekir gibi geliyor. Çünkü farı duvara tuttuğumda da böyle oluyor. 2 Yorum bağlantısı
Serkan Danış 9 Nisan 2013 Paylaş 9 Nisan 2013 Eveet, sonunda ben de Serkan ve Yusuf beylerin moral desteğiyle bi xenonlu oldum. Kendilerine teşekkür ediyorum. Elinize sağlık Celalettin Bey, Ne demek ben hep dediğim gibi yapacağınızdan şüphem yoktu, yalnız Mehmet Hocamın dediği gibi kesişme çizgisi çok net belli olmuyor, Aydınlatması çok güzel olmuş, karşıdan gelene sellektör yapmayın aman, gözleri kamaş kamaş olur kafadan toslar Allah korusun Gündüz çekilmiş olan dış görünüş ve arka kısmının fotoğraflarını da eklerseniz memnun oluruz Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 9 Nisan 2013 Paylaş 9 Nisan 2013 Sanırım far taslarını da biraz içe doğru ayarlamak sorunu çözer. Ustaların görüşleri değerlidir. Umarım yönlendirici olumlu olmak adına ya da olumsuz görüşlerini bildirmek için mesajı görürler. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 9 Nisan 2013 Paylaş 9 Nisan 2013 Sanırım far taslarını da biraz içe doğru ayarlamak sorunu çözer. Ustaların görüşleri değerlidir. Umarım yönlendirici olumlu olmak adına ya da olumsuz görüşlerini bildirmek için mesajı görürler. Hocam siz baslamadan duvarda ışık çizgisini aldınız mı? Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 9 Nisan 2013 Paylaş 9 Nisan 2013 Hocam siz baslamadan duvarda ışık çizgisini aldınız mı? Almadım Mehmet hocam. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Nisan 2013 Paylaş 9 Nisan 2013 Bence her ikisi de hatalı ama emin olmak için farları tek tek yakmak gerek... Sol % 100 hatalı... Sürüş güvenliğini tehdit eder.. özellikle bölünmüş yollarda karşıdan gelenler rahatsız olur... Başlangıç için güzel.. Bence tekrar açılmalı ve öncelikle sol mercek düzeltilmeli.. Hocam ellerine sağlık. Birde şu bitmiş halinin farin ön ve arka kısmının resimlerini görebilirmiyiz. Sanki ışık çizgisinde bi sorun var gibi. Tabiki üstad Oktay abi Mehmet abi daha net cevap verir. Celalettin hocam Far çizgisi böyle birşey olması gerekir gibi geliyor. Çünkü farı duvara tuttuğumda da böyle oluyor. Benim yaptığım hella bu 3 Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 19 Nisan 2013 Paylaş 19 Nisan 2013 (düzenlendi) Arkadaşlar çalışmamı biraz elden geçirdim. Havalar yağışlı, araba işe gitmek için elzem. Evde sürekli kurulu bir tezgah, dağınık ortam hoş olmuyor, hanımın da isyan ettiği bir durum. Ayrıca ışık denemesi yapmak için güç kaynağı sıkıntısı olunca birinci yaptığım çalışmada ezbere yapmıştım. İkincide biraz daha uğraştım, ancak yine de sonuç, paylaşılan örneklerdeki gibi tatminkar değil. Gerçi, bu bir başlangıçtı, bir şeyler yapmaya çalıştım. Cevabını bulamadığım bir soru var: sol far ışığı neden yukarı doğru çıkıyor? Merceğin şasisini monte ederken yere paralel taktım. Minik kapağı yukarı da yaptım, aşağı da. Bu merceklerin sağı-solu var mı? Yaptığım revizyonun son durumu aşağıda. Yardımcı olmaya yönelik, yapıcı eleştirileriniz benim için önemlidir. " şu şöyle olmuş" demek yerine oluş sebebini açıklayanlara minnettar kalacağım. Teşekkürler. 19 Nisan 2013 tarihinde Sani Gerşon tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 19 Nisan 2013 Paylaş 19 Nisan 2013 Sol merceğiniz yamuk. Montaj öncesi sanıyorum ki kesim çizgisi almadınız, montaj aşamasında ezbere yaptınız. Sol mercek sökülüp tekrardan montajlanmalı gibi duruyor. Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 19 Nisan 2013 Paylaş 19 Nisan 2013 Sol merceğiniz yamuk. Montaj öncesi sanıyorum ki kesim çizgisi almadınız, montaj aşamasında ezbere yaptınız. Sol mercek sökülüp tekrardan montajlanmalı gibi duruyor. Teşekkür ediyorum.Yamuktan kastınız, ufuk çizgisinin eğik olduğu mu acaba? Sol farın yukarı doğru kıvrılmasının sebebi bu mu acaba? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Nisan 2013 Paylaş 19 Nisan 2013 Sol mercek.. farın arkasından bakınca. düzleşene kadar saat yönünün tersine çevrilecek... Yani mercek sökülüp doğruca yeniden takılacak. Montaj hatalı... Merceğin sağı solu yoktur... 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts