İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk3 Mercek Modifiyesi.

Misafir

Recommended Posts

Misafir

Sonunda görebildik küheylanı :)

Güzel olmuş İrfan hocam güle güle kullan kardeşim.

Oktay Ustamın ellerine sağlık.

Bn bu amerikan park olayını çözemedim :unsure2: Benim araçta sinyaller yanmıyor amerikan park olarak normal parklar yanıyor tamam ama ön çamurluktaki sinyallerde parklarla beraber sabit yanıyor. Orjinali mi böyle yoksa bir işlem mi görmüş acep?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sebepsiz boyansa kızacaktım :) Güle güle kullan.. Işık deseni güzel.. Ben sorun edecek bir şey görmüyorum..

Oktay eline sağlık..

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Yusuf Davaz

Hocam Bi-Xenon'lu olarak aramıza hoşgeldin. Mondeo sahibi olmak ayrıcalıktır ama Bi-xenonlu Mondeo kullanmak ayrıcalıga zevk katar :) Taban Rengi olarak orj kalsa bence aracına dahada çok yakışırdı gibi geliyor. ama solmalar ve boya atması vs sorunlar varsa bişey diyemicem. senin ampuller kaliteli oldugu için daha homejen bir aydınlatma alırsın. ben dandik ampullerden kullanıyorum onlarla bile eskisine göre kat kat aydınlatma arttı. Kazasız Belasız Güle Güle Kullan :nazar:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Hayırlı uğurlu olsun, çok güzel olmuş, güle güle kullanın İrfan hocam. Yazın çocuğun mezuniyet töreni için Angara'ya gittiğimde Oktay beye ben de mercek modifiyesi yaptıracağım, umarım bu sefer kendisine ulaşırım. (geçen sefer cepten ulaşılamıyordu da :yes: ) Gerçi gitmeden bir hafta öncesinden haber ederim kendisine, o zaman ulaşılamama durumu olmaz sanırım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

ampulleri kontrol edin derim. Yuvasına tam oturmuş mu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu

Sonunda görebildik küheylanı :)

Güzel olmuş İrfan hocam güle güle kullan kardeşim.

Oktay Ustamın ellerine sağlık.

Bn bu amerikan park olayını çözemedim :unsure2: Benim araçta sinyaller yanmıyor amerikan park olarak normal parklar yanıyor tamam ama ön çamurluktaki sinyallerde parklarla beraber sabit yanıyor. Orjinali mi böyle yoksa bir işlem mi görmüş acep?

Bir işlem gördü hocam ama tam olarak ne yaptı bilmiyorum Oktay abi

ampulleri kontrol edin derim. Yuvasına tam oturmuş mu

Ampulleri kontrol ettim Mustafa. Oturmuş yerinede. Ampuller farklı farklı.. ikiside osram ama biri orjinali diğeri değil.

Hayırlı uğurlu olsun, çok güzel olmuş, güle güle kullanın İrfan hocam. Yazın çocuğun mezuniyet töreni için Angara'ya gittiğimde Oktay beye ben de mercek modifiyesi yaptıracağım, umarım bu sefer kendisine ulaşırım. (geçen sefer cepten ulaşılamıyordu da :yes: ) Gerçi gitmeden bir hafta öncesinden haber ederim kendisine, o zaman ulaşılamama durumu olmaz sanırım.

Hem öncesinde ulaşırsanız malzeme için beklemezsiniz bile. Ben tunceliden gönderdim cuma öğleden sonra verdim kargoya cumartesi öğleden sonra elindeydi oktay abinin ama mercekler geç kaldı onu bekledik birazda..

Bir de bilen elbet vardır aramızda. Yan aynalardaki ampullere nasıl ulaşıyoruz? Komple dikiz aynasının kapağı mı çıkması lazım yoksa alttan ampulun kapağının olduğu yerden tornavida ile zorlayarak mı çıkartacağım? Sırada o var da... :D:exc1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu
(düzenlendi)

Nefis gözüküyor, bayağı baktım, gözümü ısıran birşey var diye, öndeki siyah çıtalar bu siyah zeminli farda sırıtır duruma gelmiş, gri olsa daha iyi olacak gibi. Yükseklik ayarı da çalışıyor mu?

yükseklik ayarı çalışıyor abi... Tamponda ufak bi sürtme va boya atmaları mevcut... o yüzden boyatırsan dediklerinizi dikkate alıcam abi...

tarihinde İrfan Aşcıoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Hocam Bi-Xenon'lu olarak aramıza hoşgeldin. Mondeo sahibi olmak ayrıcalıktır ama Bi-xenonlu Mondeo kullanmak ayrıcalıga zevk katar :) Taban Rengi olarak orj kalsa bence aracına dahada çok yakışırdı gibi geliyor. ama solmalar ve boya atması vs sorunlar varsa bişey diyemicem. senin ampuller kaliteli oldugu için daha homejen bir aydınlatma alırsın. ben dandik ampullerden kullanıyorum onlarla bile eskisine göre kat kat aydınlatma arttı. Kazasız Belasız Güle Güle Kullan :nazar:

Az kaldı. Bana bu kadar laf yeter :D

Ama konuşunca anlatacağım bir durum var.(Maddi değil)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Darısı ne zaman niyetlense bir sorun çıkanların başına :blush:

Aynen :(

Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

Güle güle kullanın.. Çok güzel olmuş... Oktay ustamın emeklerine sağlık :)

Yorum bağlantısı
Seyit Bayraktar

Gayet güzel, iç aydınlatmayı de bekliyoruz..

Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu

Oktay abi ev taşıyacaktı. Taşımadan önce elinde iki tane daha far işi varmış o yüzden onları yetiştirmesi gerekiyordu. Meşgul bu aralar... Gelince zaten haberimiz olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Turkay Enez

İki hafta kadar önce xenon farlarımı Oktay Toker abime göndererek Bi-xenon yapmasını istedim. Bir hafta sürdü yapımı. O ara kar tatili falan tam denk geldi ama sonrası için okuldaki işlerim sıkıştı... Uğraşamadım ama yarından itibaren işlerim azalıyor. Fotolar ve videolar gelecek. Şimdilik alel acele çekilmiş bir kaç fotograf paylaşayım istedim. Oktay abi de zaten elindeki fotoları yükleyecek yapım aşamasını. Daha sonra da iç aydınlatmalara bi el attım. Beyaz ledlerden aldım soğutmalı olanlardan... O da çok güzel oldu... Onunda fotoları gelecek yakında... şimdilik bunlarla idare edelim...

zEI8YtT.jpg

8 metre civarından çekilmiş duvar resmi

DdWbiWp.jpg

Mercek modifiyesini her zaman gerekli bir işlem olarak görmüşümdür. Hele de bi-xenon olunca tadından yenmez...

Ancak, (bence) sizin aracınızda farların karartılması güzel olmamış. Sebebini bilemiyorum ama benim gözüme hoş görünmüyor...

Merceklerde de belki ampullerden belki de mercek reflektöründen kaynaklı bir anormallik var. Ya da 2 mercek birbirinden farklı olabilir. Sol farda kesilme çizgisinin hemen altında ışık çok parlak ve yoğunlaşmış, sağ taraf sönük durumda. Ayrıca sol far da yüksek ayarlanmış.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Mercek modifiyesini her zaman gerekli bir işlem olarak görmüşümdür. Hele de bi-xenon olunca tadından yenmez...

Ancak, (bence) sizin aracınızda farların karartılması güzel olmamış. Sebebini bilemiyorum ama benim gözüme hoş görünmüyor...

Merceklerde de belki ampullerden belki de mercek reflektöründen kaynaklı bir anormallik var. Ya da 2 mercek birbirinden farklı olabilir. Sol farda kesilme çizgisinin hemen altında ışık çok parlak ve yoğunlaşmış, sağ taraf sönük durumda. Ayrıca sol far da yüksek ayarlanmış.

Hocam aslında sorularınızın cevapları yukarıda verilmişti :)

1-Araç eğimli durmuş

2-Far içinde solmalar olduğu için zorunlu olarak boyama işlemi yapılmış.

3-Ampuller birbirinden farklı. Biri orjinal ampul diğeri orjinal değil.

Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu

sağ fardaki ampullerden kaynaklı olarak bir parlaklık var. merceklerden değil. Ayar işini karlar eridikten sonraki zamana bıraktım. 10 metre mesafe bulamıyorum hiç bir duvara her yer kar yığılı...

Hocam aslında sorularınızın cevapları yukarıda verilmişti :)

1-Araç eğimli durmuş

2-Far içinde solmalar olduğu için zorunlu olarak boyama işlemi yapılmış.

3-Ampuller birbirinden farklı. Biri orjinal ampul diğeri orjinal değil.

bir çift ampul sipariş etsem mi... 100 tl gibi çift fiyatı.. Philips d2s 4300k 35w

Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu
(düzenlendi)

İç aydınlatmadan enstentaneler...

2DJIC7m.jpg

oXbDeVs.jpg

bu kısımdaki iki led çalışmadı.

e4MSeE4.jpg

çalışmayan led ve orjinali burda...

YuJsH5v.jpg

görüldüğü gibi led çalışmıyor.

GJaOUCp.jpg

tarihinde İrfan Aşcıoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

İç aydınlatmadan enstentaneler...

bu kısımdaki iki led çalışmadı.

çalışmayan led ve orjinali burda...

görüldüğü gibi led çalışmıyor.

Çalışmayan led için, canbus'lı ürünlere bakmanızı öneririm.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Telefon N79 mu bana mı öyle geldi irfan hocam :)

Benim telefonda da ondan da , pek rastlanmaz :)

Yorum bağlantısı
Ali Eren

Güle güle kullanın İrfan Hocam. Oktay abinin de ellerine sağlık.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...