Bekir Yığrık 29 Nisan 2012 Paylaş 29 Nisan 2012 (düzenlendi) Arkadaşlar internette dolaşırken gördüm. Yapan arkadaşla temasa geçtim, aldım ve focus'uma uyguladım. LED göstergeler doğru sonucu göstermiyor. Bu cihaz ise %90 doğrulukla gösteriyor.Tabiki dijital sensörün montajının iyi yapılması gerekiyor. Depo boş ve dolu değerleri bir defaya mahsus tanımlamak gerekiyor. Cihazda LPG göstergesi haricinde; 1.Akü voltajı 2.Saat (çok önemli değil) 3. İç,Dış ve Motor sıcaklığı (Motor sıcaklığını sensörü bağladığım yer motorun kendisi olmadığı için 20 derece az gösteriyor.) 4. LPG miktarı ve kalan miktar ile ne kadar yol gidilebileceği.Tabi bunun için 1 Lt ile kaç km gideceğini cihaza tanıtmanız gerekiyor. Ayrıca cihaz hangi tarihte ne kadar gaz alındığının kaydını da tutuyor.(30 defa) 30 tanesi dolunca en eski olanının üzerine yazıyor.(Harika bir özellik ) Montaj resimlerini ekliyorum.Detaylı bir şekilde uğraşmadım. Cihazın besleme elektriğini direksiyon altındaki sigorta tablasından aldım. Dış sıcaklık montajını sol aynaya yaptım. Motor sıcaklık sensörü montajını ise motordan radyatöre giden boru/hortum üzerine yaptım. (Montaj yaparken resimleri çekmeyi unuttum) Not:Hiç gerek yok diyenlerin fikirleri kendilerine kalsın 1. Resim: Dijital sensörün takılışı. 2. Resim Cihazı koyduğum yer. 3.Resim kalan LPG miktarı ve ne kadar yol yapabileceğimiz. 4.Resim: Akü gerilimi 5.Resim:Saat ve tarih 6.Resim: İç, Dış ve Motor sıcaklığı 7.Resim: Anlık LPG değeri (Cihaz Tankta bulunan LPG miktarına sayısal değerler veriyor) Arkadaşlar, çok şükür askerlik bitti:) Yazın yaptığım yeni montaj yeri. Geceleyin de çekip ekleyeceğim... Telefonda pek net olmasada gerçekteki hali gayet güzelll. 1. LPG Miktarı 2. Karşıdan Görünüş 3. Karşıdan Görünüş 4.Cihaz Üzerindeki düğmeler. Not: Bu düğme yerlerini değiştireceğim... 5.Ayar düğmeleri. Askerlik var diye fazla uğaşamamıştım... 6.Akü durumu (Telle çekerken LCD ekrandan yansıma oluyor) , 7.Tarih Saat 8. LPG Durumu 9. İç,Dış ve Motor Sıcaklığı... (Yansımadan dolayı motor sıcaklığı fotoda çıkmamış) Montajı yapmak için cihazın ekranıyla elektronik kısmı ayrıp(Sadece ekran sığabiliyor o da zar zor) aralarına elektronikçiden aldığım 8 li kablo attım. Cihazı düğmmelerin olduğu yere (km saatinin sol altına ) koydum. 8.Resim: Karşıdan görünüş 9. Resim: Motor sıcaklık sensörünü bağladığım nokta. 12 Şubat 2013 tarihinde Ersen Tapan tarafından düzenlendi resim eklendi. 4 Yorum bağlantısı
Ayberk Arslanpir 29 Nisan 2012 Paylaş 29 Nisan 2012 Bence oldukça gerekli bir uygulama dediğiniz gibi o taktıkları göstergeler tam doğru olmuyor.Eminim ilerde LPG kiti üreticileri böyle cihazları çıkaracak ve fahiş fiyatlardan satacak. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Saat 29 Nisan 2012 Paylaş 29 Nisan 2012 güzel olmuş...ekranı monte edecek daha uygun bir yer olsa daha iyi olacakmış... ürünü nereden ve kaça aldınız.... 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Nisan 2012 Paylaş 29 Nisan 2012 Bence de gayet gerekli. Tek eksiği, daha düzgün bir işçilik ile içeriye montaj edilmeli derim. 1 Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 29 Nisan 2012 Yazar Paylaş 29 Nisan 2012 Bence oldukça gerekli bir uygulama dediğiniz gibi o taktıkları göstergeler tam doğru olmuyor.Eminim ilerde LPG kiti üreticileri böyle cihazları çıkaracak ve fahiş fiyatlardan satacak. LPG firmaları el atmadan almak gerekir güzel olmuş...ekranı monte edecek daha uygun bir yer olsa daha iyi olacakmış... ürünü nereden ve kaça aldınız.... Uzun yolda falan dikkatimi dağıtmasın diye oraya koydum. Şimdiki yerinde hafif göz hareketiyle görülüyor. Olmazsa sonra değiştiririm. Reklam amaçlı olmasın diye ürünü satan ve fiyat hakkında PM attım. Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 29 Nisan 2012 Paylaş 29 Nisan 2012 İç dikiz aynasının üst kısmına olsa daha şık dururdu gibime geldi.... Yorum bağlantısı
Misafir 29 Nisan 2012 Paylaş 29 Nisan 2012 Bence de güzel cihaz. Fiyatı nedir, nerden temin edilir gibi ayrıntılar kullanmayı düşünenler için önemli. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 29 Nisan 2012 Yazar Paylaş 29 Nisan 2012 (düzenlendi) İç dikiz aynasının üst kısmına olsa daha şık dururdu gibime geldi.... Şimdilik böyle iyi bakalım Olmazsa onu da deneriz Bence de güzel cihaz. Fiyatı nedir, nerden temin edilir gibi ayrıntılar kullanmayı düşünenler için önemli. Saygılarımla. Modoratör arkadaşlar gerek görürlerse silebilirler. Forum üyeleri için yazıyorum Cihazı satan kişi Fatih ŞAHİN.(05052606699) Fiyatı ise kargo hariç 75 TL. 29 Nisan 2012 tarihinde Bekir Yığrık tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Metehan Şahin 29 Nisan 2012 Paylaş 29 Nisan 2012 Çok güzel bir ürün, LPG'ci olarak km. sıfırlamaktan bıktım diyebilirim. Maliyetini yazarsanız sanırım reklam olmaz. En azından attığımız taş ve ürküttüğümüz kurbağa açısından fikrimiz olur. Yorum bağlantısı
Metehan Şahin 29 Nisan 2012 Paylaş 29 Nisan 2012 Arkadaş Adana'da bir görüşmek lazım. Belki toplu alımlar için farklı bir fiyat verebilir. Yorum bağlantısı
İbrahim Şafak 29 Nisan 2012 Paylaş 29 Nisan 2012 toplu olarak alına bilir yada aramızda elektronikçiler var bizde yapsak nasıl olurki Yorum bağlantısı
Misafir 29 Nisan 2012 Paylaş 29 Nisan 2012 İyi günlerde kullanın.Güzel düşünülmüş.Değerlerin dogrulugunu nasıl netleştirdiniz? Yorum bağlantısı
Murat Dere 29 Nisan 2012 Paylaş 29 Nisan 2012 (düzenlendi) Şamandıra analog olduktan sonra gösterge dijital olsa n'oluur, olmasa n'olur? Şamandıranın gösterdiği değeri sayısallaştırıyor sadece... LPG göstergesi dışında işe yarayabilir. Ama tabii daha güzel, göz alıcı yapılabilir. 29 Nisan 2012 tarihinde Murat Dere tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 29 Nisan 2012 Yazar Paylaş 29 Nisan 2012 (düzenlendi) İyi günlerde kullanın.Güzel düşünülmüş.Değerlerin dogrulugunu nasıl netleştirdiniz? Teşekkürler. Değerlerin doğruluğunu depo dolu iken dijital sensörü maksimum olacak şekilde ayarladım. Arbanın LPG harcama miktarına bakarak,harcanan LPG miktarı ile yapılan yolu kıyasladığımda doğru sonuç olduğunu buldum. Fiyatlar yükselmeden almanızı öneririm. Şamandıra analog olduktan sonra gösterge dijital olsa n'oluur, olmasa n'olur? Şamandıranın gösterdiği değeri sayısallaştırıyor sadece... LPG göstergesi dışında işe yarayabilir. Ama tabii daha güzel, göz alıcı yapılabilir. LED'ler doğru göstermiyor. Sürekli bagaja bakmaktan kurtuluyoruz. Evet analoğu dijital değerlere çeviriyor ama LED'e göre kesinlikle daha doğru sonuçlar veriyor. Önemli olan da ne kadar LPG kaldığını bilmek değil mi? TEŞEKKÜRLER... 29 Nisan 2012 tarihinde Bekir Yığrık tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Aydın 29 Nisan 2012 Paylaş 29 Nisan 2012 güzel bir uygulama bunu benzin sisteminede adapte edebiliriz sanırım sonuçta şamandıranın hareketine göre olduğu için fiyatta toplu alım indirimi olursa ben benzin sistemin için almayı düşünürüm. grup olursa katılırım. selamlar Yorum bağlantısı
Murat Dere 29 Nisan 2012 Paylaş 29 Nisan 2012 Teşekkürler. Değerlerin doğruluğunu depo dolu iken dijital sensörü maksimum olacak şekilde ayarladım. Arbanın LPG harcama miktarına bakarak,harcanan LPG miktarı ile yapılan yolu kıyasladığımda doğru sonuç olduğunu buldum. Fiyatlar yükselmeden almanızı öneririm. LED'ler doğru göstermiyor. Sürekli bagaja bakmaktan kurtuluyoruz. Evet analoğu dijital değerlere çeviriyor ama LED'e göre kesinlikle daha doğru sonuçlar veriyor. Önemli olan da ne kadar LPG kaldığını bilmek değil mi? TEŞEKKÜRLER... Bendeki ledler doğru gösteriyor. 1 Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 29 Nisan 2012 Yazar Paylaş 29 Nisan 2012 Bendeki ledler doğru gösteriyor. Murat Hocam sen böyle devam et 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 29 Nisan 2012 Paylaş 29 Nisan 2012 Bendeki ledler doğru gösteriyor. Hocam benimkini her zaman tek ışık yanıyor Kaç usta uğraştı bir türlü çözemediler. Onlar yapıyor bir gün sonra eski haline geliyor. Ben sadece her depo doldurduğumda km sıfırlıyorum. Ona göre tahmin ediyorum. 1 Yorum bağlantısı
Cafer Akyıldız 29 Nisan 2012 Paylaş 29 Nisan 2012 Çok güzel ve gerekli bir uygulama. Böyle imkanlar varken bin küsür lira vererek taktırdığımız lpg montajcılar neden böyle bir teknolojiyi kullanmazlar şaşılacak şey. Bir de lpg taktırırken "bizim sistemimiz en son teknoloji" masallarını anlatıyorlar bizde o masalları dinleyerek mışıl mışıl uyuyoruz sonrada böyle şeyler görünce ağzımız açık bakakalıyoz.. 1 Yorum bağlantısı
Murat Dere 29 Nisan 2012 Paylaş 29 Nisan 2012 Murat Hocam sen böyle devam et Zaten öyle yapıyorum Bekir'cim. Hocam benimkini her zaman tek ışık yanıyor Kaç usta uğraştı bir türlü çözemediler. Onlar yapıyor bir gün sonra eski haline geliyor. Ben sadece her depo doldurduğumda km sıfırlıyorum. Ona göre tahmin ediyorum. Çok güzel ve gerekli bir uygulama. Böyle imkanlar varken bin küsür lira vererek taktırdığımız lpg montajcılar neden böyle bir teknolojiyi kullanmazlar şaşılacak şey. Bir de lpg taktırırken "bizim sistemimiz en son teknoloji" masallarını anlatıyorlar bizde o masalları dinleyerek mışıl mışıl uyuyoruz sonrada böyle şeyler görünce ağzımız açık bakakalıyoz.. İşin sırrı benim bacanakta. Bilen bilir; benim LPG EKÜsünü (beynini) bacanak yaptı. Ee n'olmuş? Olan şu; hangi ledin ne zaman yanacağını biz söylüyoruz devreye. Böylece ledler bizim istediğimiz seviyede yanıyor, biz de tanktaki LPG seviyesini doğru olarak biliyoruz. Bir şey biliyoruz da konuşuyoruz yani. 2 Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 29 Nisan 2012 Yazar Paylaş 29 Nisan 2012 Zaten öyle yapıyorum Bekir'cim. İşin sırrı benim bacanakta. Bilen bilir; benim LPG EKÜsünü (beynini) bacanak yaptı. Ee n'olmuş? Olan şu; hangi ledin ne zaman yanacağını biz söylüyoruz devreye. Böylece ledler bizim istediğimiz seviyede yanıyor, biz de tanktaki LPG seviyesini doğru olarak biliyoruz. Bir şey biliyoruz da konuşuyoruz yani. 1 LED ışığı kaç litreye bedel. Diyelimki tank 60'lık ve 4 led var. Doğru gösterse BİLE her LED 15 Lt'de yanar veya söner. Araki değerler n'olacak? 2 led yanıyor diyelim 16 Lt mi yoksa 29 Lt mi var? Ayrıca kaç tane LED'in yanacağını LPG ECU'su değil şamandıra üzerindeki sensör söyler. O sensöre müdahale yapıldıysa bu sistemin biraz daha basiti olmuş oluyor.... SAYGILAR! 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 29 Nisan 2012 Paylaş 29 Nisan 2012 Zaten öyle yapıyorum Bekir'cim. İşin sırrı benim bacanakta. Bilen bilir; benim LPG EKÜsünü (beynini) bacanak yaptı. Ee n'olmuş? Olan şu; hangi ledin ne zaman yanacağını biz söylüyoruz devreye. Böylece ledler bizim istediğimiz seviyede yanıyor, biz de tanktaki LPG seviyesini doğru olarak biliyoruz. Bir şey biliyoruz da konuşuyoruz yani. Birdaha evlenirsen bir evin bir kızını almayacağım. Bizde bacanak yok ne yapalım Yorum bağlantısı
Murat Dere 29 Nisan 2012 Paylaş 29 Nisan 2012 1 LED ışığı kaç litreye bedel. Diyelimki tank 60'lık ve 4 led var. Doğru gösterse BİLE her LED 15 Lt'de yanar veya söner. Araki değerler n'olacak? 2 led yanıyor diyelim 16 Lt mi yoksa 29 Lt mi var? Ayrıca kaç tane LED'in yanacağını LPG ECU'su değil şamandıra üzerindeki sensör söyler. O sensöre müdahale yapıldıysa bu sistemin biraz daha basiti olmuş oluyor.... SAYGILAR! Sen böyle devam et Bekir. Birdaha evlenirsen bir evin bir kızını almayacağım. Bizde bacanak yok ne yapalım "Kader" dicez n'apalım? Önce bacanağı görmek lazım. Ona göre alırız kızı. 1 Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 29 Nisan 2012 Yazar Paylaş 29 Nisan 2012 Sen böyle devam et Bekir. Durmak yok yola devam Yorum bağlantısı
Recommended Posts