İçeriğe Yönlendir

C-Max Aks Körüğü

Batın Kırat

Recommended Posts

Batın Kırat
(düzenlendi)

Herkese nerhabalar, dün aracın sol ön tekerdeki aks körükten gelen bir miktar gres gördüm, körüğün etrafına bulaşmış bir şekilde. Büyük ihtimalle hafta sonu kendim değiştireceğim bu yüzden bu körüğü değiştirirken dikkat edilmesi gereken herhangi bir ince püf noktası varmı? eğer bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum.

tarihinde Batın Kırat tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu
(düzenlendi)

sol aksı sökmek zordur.körükten ayırıp sökeseniz daha kolay olur sizin için.

tarihinde Salim İmamoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Aksı komple sökmeden değişebilirsiniz.körüğün üzerindeki kelepçeyi söküp körüğü çekerseniz aks 2ye ayrılır.Tabi öncesinde salıncak rotilini söküp attırmanız gerekli.Birde aks kafasının 13lük civatası.

daha ne kaldı geriye :D

Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu

Püf noktayı sormuş :D difreansiyelden komple sökmeyle uğraşmasın işte :D

Yorum bağlantısı
Batın Kırat

Aks söktünüz mü daha önce?

daha önce sökmedim ama sökerim sorun olmaz. döküman var elimde.

http://www.fordclubt...__fromsearch__1

bu konuda fiesta 5 icin aciklamasini yapmistim isine yarayabilir dikkat etmen gereken aks i cikarmadan yapmaya calir bazi araclarda aks i sokunce sanzumanin yagi bosalabiliyor

çok teşekkür ederim bi bakayım ordan sağolasın.

Yorum bağlantısı
Fatih Ardıç

aks işi biraz sıkıntılı bir iştir size kolay gelsin

Yorum bağlantısı
Batın Kırat

aks işi biraz sıkıntılı bir iştir size kolay gelsin

teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Batın Kırat

elinden geliyorsa bravo derim. ;)

deniycem bakalım abi daha önceki aracımda sırf meraktan sökmediğim yer kalmamıştı. en kötü ihtimalle ustayı ayağıma çağırırım o olur. :biggrin:

Yorum bağlantısı
Batın Kırat
(düzenlendi)

işin açıkçası saniyi geçmişi olan bir arkadaşıma bu işin dikkat edilmesi gereken hususu nedir diye sorduğumda bana, değişimin çok basit olduğunu hatta tekeri dahi sökmeden hallolacağını söylemesi üzerine bana anlatmasını istediğimde. bana illa bir ustaya git para kazansın demesi nedeni ile hırs yaptım :angry: . pazar günü halletcem kısmet olursa.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Cerci

bir araci kullaniyorsan az cok tamir bakim isinden anlamak iyidir cok zengin degilsen

bence pazar degilde cumartesi basla herhangi bir parca yada alet ihtiyacin olursa acik bir parcaci bulabilirsin pazar gunu her yer kapali olabilir korugude geciremeye bilirsin biraz zordur boyle bi durumda aksi bir tamirciye goturup korugu gecirtebilirsin. yada cesitli yontemleri var hangisi senin icin uygunsa

birkac link daha veriyorum yazilanlari anlayamaya bilirsin ama resimler azcok yapman gerekenler hakkinda fikir verebilir.

http://www.auto-evasion.com/forums/viewtopic_224218.html

http://www.saxo-vts.com/forum/viewtopic.php?f=39&t=26667

http://www.forum-auto.com/pole-technique/mecanique-electronique/sujet335180.htm

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Batın Kırat
(düzenlendi)

Pazar günü çalışacağım için arabama bu iş için ayıracak zamanım yok. o yüzden pazar yapcam. verdiğiniz linkler için çok teşekkür ederim. epey detaylı bir resim koymuşlar.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Bekir Gökbulut

Bartın Bey

Yaptığın çalışma ile ilgili resim çekersen görmek isteriz. Allah kolaylık versin

Yorum bağlantısı
Batın Kırat

Bartın Bey

Yaptığın çalışma ile ilgili resim çekersen görmek isteriz. Allah kolaylık versin

Bekir abi, malzemeyi geçtiğimiz günlerde değiştirdim fakat resim çekmedim ama isterseniz önümüzdeki günlerde tekrar söker resim çeker yüklerim buraya. Sağlolsun Mustafa ÇERÇİ arkadaşımızın vermiş olduğu linkler çok işime yaradı. Sizin nezdinizde kendisine tekrar çok teşekkür ediyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Cerci

Bekir abi, malzemeyi geçtiğimiz günlerde değiştirdim fakat resim çekmedim ama isterseniz önümüzdeki günlerde tekrar söker resim çeker yüklerim buraya. Sağlolsun Mustafa ÇERÇİ arkadaşımızın vermiş olduğu linkler çok işime yaradı. Sizin nezdinizde kendisine tekrar çok teşekkür ediyorum.

rica ederim halletdiniz demek bende naptinizi merak ediyordum hadi gecmis olsun

Yorum bağlantısı
Batın Kırat
(düzenlendi)

rica ederim halletdiniz demek bende naptinizi merak ediyordum hadi gecmis olsun

Çok teşekkür ederim onu hallettim. birde onun yanında daha ciddi bir sorun ile karşılaştım. Sonrof su tahliye kanalının sağ taraftaki tahliye hortumu çıkmış, arabayı yıkadıktan sonra farkettim ki içerisi su ile dolmuş. Tavan döşemesinin bir kısmını söküp çıkan hortumu yerine takıp kelepçeledim, ardından, orta konsol dahil komple taban döşemesini ve koltukları söküp yıkayıp ve kuruttuktan sonra tekrar topladım zaten bu 2 günümü aldığı için kurumasıda dahil beklerken aks körüğünü de değiştirdim çıktı aradan.

Yorum bağlantısı
Muharrem Kutlu

Bartın bey elinize ağlık.bu tür durumlarda yardıma ihtiyaç duyarsanız yanınızdayım benimde bu tür işlere merağım var ancak bazen tek başıma girişemiyorum. Tanışalım malatya'da iseniz yakınız demektir.

Yorum bağlantısı
Batın Kırat

:blink2: okadar isin altindan iyi kalmissiniz :clapping:

sorma Mustafa bey ilk gün Araçtan söktüğüm malzemeleri evime taşıyıp (5. kat'a) gece 2 ye kadar yıkama işlemi ile uyraştım. ertesi günü aracı gören mahhalle meraklıları aracın başaına toplanıp sinirlerimi bozup durdular. "Artık bu aracı sat, bu araba artık toplanmaz, sen yapamazsın, yeni araba al daha iyi, arabayı mahvetmişsin v.s bu tür şeyler söyleyip deli ettiler. 2. günün sonunda işlerimi bitirdiğimde sigara içmeyen biri olarak 1 sigara yaktıktan sonra aracın karşısına geçip keyifle izledim arabayı. :biggrin:

Bartın bey elinize sağlık.bu tür durumlarda yardıma ihtiyaç duyarsanız yanınızdayım benimde bu tür işlere merağım var ancak bazen tek başıma girişemiyorum. Tanışalım malatya'da iseniz yakınız demektir.

elbette Muharrem abi neden olmasın taşnışalım çok memnun olurum. Önümüzdeki günlerde 3-4 hafta Kocaelideyim ardından yine burada Malatya'da Yakınket'teyim size tlf. msj ile iletirim.

Yorum bağlantısı
Mustafa Cerci

bende yarin iyi bir levye bulabilirsem bir cift lastik degistiricem merak ediyorum nasil bir macera olucak :seytan:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...