İçeriğe Yönlendir

Geri Görüş Kamerası

Yahya Tekin

Recommended Posts

Yahya Tekin
(düzenlendi)

Çin ve öteki yabancı web sitelerinden çok sık alış veriş yaparım. Son üç aydır geri görüşkameraları ve monitörlerle ilgilenmeğe başladım. Önce e-bay' de temaslarım oldu, oradaki satıcıları samimi bulmadığım için Çin Halk Cumhuriyeti ve Hong Kong merkezli web sitelerinden alış veriş yapmağa karar verdim. Oralarda da esnafın iyisi var, kötüsü var. Yalancısı var, düzgünü var.

Aracım Ford Fiesta 2008 olduğu için görseldeki plaka lambası boşluğuna uygun kamerayı bulmam dil bilmeme rağmen 1-2 hafta zamanımı aldı.İlgilenenler olabilir diye deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

İlk iş ölçüleri uygun kamera bulmak:

Ford Fiesta compatible cam:

http://dl.dropbox.co...patible_cam.jpg

Çoğu Çinli site posta ücreti almıyor, $ 20-25.- e aldığınız ürün için posta masrafı ödemiyorsunuz. PTT uzantılı şirketlerle çalışmanızı öneririm. UPS, DHL gibi şirketler hem pahalı hem de haklarında bazı olumsuz söylentiler var. Bir kez denemek için EMS'ye $ 25.- ödedim fakat ücretsiz Hong Kong Post'la gönderilen bir başka siparişimle aynı zamanda geldi.

Monitor:

http://dl.dropbox.co...cam_monitor.jpg

Kamera ve dilerseniz sipariş ettiğiniz monitör elinize ulaştığında işin montaj serüveni başlıyor. Anladığım kadarıyla Tahtakale ve Sirkeci'de 50 adam kamera, CCTV veya güvenlik cihazı satıyorsa bu konuda teknik bilgisi olan insan sayısı bir elin parmakları kadardır. Örneğin Avcılar ve Beylikdüzünde çoğu elektrikçi arkadaşın böyle bir sistemin varlığından bile haberi yok. Bu durumda müzik sistemleri montajı yapanlara gitmek gerekiyor, eğer işi yapmağa ikna edebilirseniz montajı buraya yapacak. Kolay gelsin.

http://dl.dropbox.co...ight%282%29.JPG

Semtinizde yeniliklere yatkın, işini bilir ve tokgözlü tesiat montajı yapanlar varsa ad ve telefonlarını burada paylaşabilirmiyiz.

tarihinde Zafer Ayvacı tarafından düzenlendi
Gerekmedikçe yazı rengi ve kalınlığını değiştirmeyiniz.
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Emin Önal
(düzenlendi)

Hoşgeldiniz, hayırlı uğurlu olsun..

Aynı semtten 3 kişi olarak bizde alma arifesindeyiz..

Bizimkisi monitör değilde direk dvd-navili teyp şeklinde..

Bizde geri görüşü kime bağlatacağız diye düşünüyorduk, bulursanız bilgimiz olsun ;)

tarihinde Emin Önal tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdülkerim Demir

önce park sensörü alayım dedim

ama kameraya benimde aklım baya yatmaya başladı.

fakat fiyatlar uçuk.

Yorum bağlantısı
Emin Önal

Valla Maslak Oto Sanayi bana 2 km bile değil ama işçilik fiyatı 200 TL istenince uzaklık farketmedi bana :)

80 liraya İsmail Berke'de Double-Din Teyp + Geri Görüş Kamerası + Park Sensörü montajı yaptılar.

Esnaflığını duymuştum..Maslak'ta da amma şişirmişler..Avrupa yakasında benzer yer araştırmak lazım..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Öz
(düzenlendi)

Heh benim gibi maslak mağduru buldum, diğer konuda da paylaştım. Bende hemen hemen aynı sistemde park sensörü taktırmak istedim 200 tl fiyat çekti tanıdık vesilesi ile gitmemize rağmen.

tarihinde Fatih Öz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

Valla Maslak Oto Sanayi bana 2 km bile değil ama işçilik fiyatı 200 TL istenince uzaklık farketmedi bana :)

80 liraya İsmail Berke'de Double-Din Teyp + Geri Görüş Kamerası + Park Sensörü montajı yaptılar.

güzel bir bilgi oldu teşekkürler benim iş yerime 2 dk falan zaten orası birgün yemeğe çıktığımda bir konuşayım onlarla ...

Yorum bağlantısı
Olcay Eyüboğlu

Emin Bey bende focusuma dvdli navigasyonlu bi teyp almayı düşünüyorum Yalnız karar veremedim Siz hangi marka taktırıyorsunuz Yalnız benim araçta ses sistemi de var anfi+ bas+ 4 kapıda komponenent şeklinde Buna uygun ne tavsiye edersiniz? Bir de o olmazsa; Aracımda cenmax sesli park sensörü var mevcut bu park sensörüne ekran taktırabilir miyim?

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Geri vites kamerasını biz bacanakla beraber monte ettik. O aracın arka kısmında ben ön kısımda çalıştık. Oldu bitti. Dealextreme de iyidir alış verişte. :)

Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

Şu kameralardan bende alacağım ama arkayı cameryla görecek bir gereksinimim yok.. Sensörler fzlasıyla yetiyor.

Sırf aksesuar olsun diye :biggrin:

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Şu kameralardan bende alacağım ama arkayı cameryla görecek bir gereksinimim yok.. Sensörler fzlasıyla yetiyor.

Sırf aksesuar olsun diye :biggrin:

Havası yeter. ;) Arkadaşların bir "vaay!" deyişi için bile takılır. :B)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Geri vites kamerasını biz bacanakla beraber monte ettik. O aracın arka kısmında ben ön kısımda çalıştık. Oldu bitti. Dealextreme de iyidir alış verişte. :)

sendeki arabada, ileri görüş sürücüsü var derler?

Yorum bağlantısı
Murat Dere

sendeki arabada, ileri görüş sürücüsü var derler?

Sen diyorsan vardır Çağlar'ım. ;) Sende de var ki endeenden. ;)

Yorum bağlantısı
Emin Önal

1-Emin Bey bende focusuma dvdli navigasyonlu bi teyp almayı düşünüyorum Yalnız karar veremedim Siz hangi marka taktırıyorsunuz Yalnız benim araçta ses sistemi de var anfi+ bas+ 4 kapıda komponenent şeklinde Buna uygun ne tavsiye edersiniz?

2-Bir de o olmazsa; Aracımda cenmax sesli park sensörü var mevcut bu park sensörüne ekran taktırabilir miyim?

1- Benim alacağım model bu:

200991173887778.jpg

2- Bu soruya cenmax'ın sitesinden aldığınız modeli inceleyerek veya sorarak daha doğru bir cevap bulabilirsiniz sanırım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Kamera, park sensörüne takılmaz zaten, ekranı olan teyp, navigasyon gibi cihazlara takılır.

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Emre Sutay

Eski bir konuyu 6ay sonra hortlatmak lazim dimi ama :)

Dx adi gecti madem benim de baktigim bir urun var.. Bir abimizin corallada geri vitese taktiginda ayna icinde goruntu cikmisti cok sasirdin aracin donanimi olugunu soyledi.. biraz arastirinca dx'de ucuz buldum..

Simdilik alirmiyim bilmem biraz daha arastirma yapicam. Urun bu:

dx.com/p/4-3-tft-lcd-car-vehicle-rearview-mirror-monitor-parking-sensor-system-black-147524

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Misafir

Eski bir konuyu 6ay sonra hortlatmak lazim dimi ama :)

Dx adi gecti madem benim de baktigim bir urun var.. Bir abimizin corallada geri vitese taktiginda ayna icinde goruntu cikmisti cok sasirdin aracin donanimi olugunu soyledi.. biraz arastirinca dx'de ucuz buldum..

Simdilik alirmiyim bilmem biraz daha arastirma yapicam. Urun bu:

dx.com/p/4-3-tft-lcd-car-vehicle-rearview-mirror-monitor-parking-sensor-system-black-147524

BU aynanın tırnakları çok çabuk kırıloyor malesef. :s

Yorum bağlantısı
Olcay Eyüboğlu
(düzenlendi)

Kamera, park sensörüne takılmaz zaten, ekranı olan teyp, navigasyon gibi cihazlara takılır.

Çağlar abi park sensöründe display girişi mevcuttu. Buraya mesafe gösteren ekranlardan takılabilir mi diye sormuştum o zamanlar. Şimdi sensörlerden 2 tanesi arızalandı. Multimedia sistemle geri görüş kamerası taktırmayı düşünüyorum. Pioneer Avıc 9220 BT. Kullanan varsa yorum yapabilir mi?

tarihinde Olcay Eyüboğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...