İçeriğe Yönlendir

Yeni Esp'li Naylon

Sani Gerşon

Recommended Posts

Guest Aykut Can

Sinyallerden önce gündüz farlarını led'le derim. Ancak servet abi'ye sor, dacia'da sistem biraz farklıymış.

Stepway'de ve renault'ta arıza yok. Sistem direkt akışı kesiyor :) Servet abi stop'larıma direnç bağladı, çözdük ama sisler olmuyor kesinlikle.

Stop'lar için soruyorsan creeled olarak geçiyor. Sen stop lambalarının tipini söyle, aliexpress'ten led beğeniriz ;)

Gündüz farları için başka planlarımız var.  :fiuw:  Bixenonlarla beraber ona da el atılacak. :)

Sinyallerle, geri vites lambaları güzel oluyor. Mercedeslerde görüp heves ediyoruz. Ben bir öğreneyim detaylarını bizim aracın, Servet Abi'ye de sorayım; sonra bakalım sahiden. Bu arada yol bilgisayarı vs. için tavsiye edeceğin bir yer vardı. Servislerde olacak gibideğil o iş. Oraya gideyim bu ara diyorum? :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Gündüz farları için başka planlarımız var.  :fiuw:  Bixenonlarla beraber ona da el atılacak. :)

Sinyallerle, geri vites lambaları güzel oluyor. Mercedeslerde görüp heves ediyoruz. Ben bir öğreneyim detaylarını bizim aracın, Servet Abi'ye de sorayım; sonra bakalım sahiden. Bu arada yol bilgisayarı vs. için tavsiye edeceğin bir yer vardı. Servislerde olacak gibideğil o iş. Oraya gideyim bu ara diyorum? :)

1- Tuzla'da Orsa Oto

2- Haliç çıkışı İnanlar

Orsa'da direkt tanıdığımız var, ismimle ya da Servet abi'nin ismi ile gidersen çok yardımcı olacaklardır. Beraber pc'den bakarsınız, çay kahve muhabbet şahane. Servis alanına girebiliyorsun :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Aykut Can

1- Tuzla'da Orsa Oto

2- Haliç çıkışı İnanlar

Orsa'da direkt tanıdığımız var, ismimle ya da Servet abi'nin ismi ile gidersen çok yardımcı olacaklardır. Beraber pc'den bakarsınız, çay kahve muhabbet şahane. Servis alanına girebiliyorsun :)

Tanıdık her zaman daha iyidir abi. Ben Tuzla'ya gideyim o zaman en iyisi. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Abi bu ledler powerled diye mi geçiyor? Hiç anlamadığım işlerdir lamba, led vs. :)

Arıza falan yakar mı bizim Stepway'de? bir de sinyallere de istiyorum böyle ama ona da direnç falan gerekiyormuş sanırım. 

Gündüz farına gelen kablolarda artı ve eski pinleri ters. LEd içerisinde polarizasyon diodu yoksa eğer soket penleri sökülüp yer değişecek. Basit işlemdir, Zeki usta halleder :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Gündüz farına gelen kablolarda artı ve eski pinleri ters. LEd içerisinde polarizasyon diodu yoksa eğer soket penleri sökülüp yer değişecek. Basit işlemdir, Zeki usta halleder :)

Servet abi, 3 hafta sonra bakıma geleceğim, planlı yurtdı.. aman şey şehir dışı gezin yok di mi :biggrin:

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Servet abi, 3 hafta sonra bakıma geleceğim, planlı yurtdı.. aman şey şehir dışı gezin yok di mi :biggrin:

Plan? yok yok Batum yok, kim uydurdu çıksın ortaya

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Tanıdık her zaman daha iyidir abi. Ben Tuzla'ya gideyim o zaman en iyisi. :)

Aykut, Zeki usta benimle ilgilenendi, ayrılmış oradan. Ben cumartesi serviste olacağım, hazır bakım kampanyası varken kaçırmayayım ;)

Yorum bağlantısı
Guest Aykut Can

Hadi ya, kaçırdık mı Zeki Usta'yı yani?

Ben de bu cumartesi değil de, bir sonraki cumartesi gelmeyi planlıyordum. Bu haftasonu şehir dışında olacaktım. Motor yağını da değiştirecektim aynı zamanda.

Servet Abi, ben hiç anlamadım valla. O tarafa geldiğimde müsait olursan seni de ziyaret etmiş olurum, en cahile anlatır gibi anlatırsın? Olur mu? :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Sani Gerşon

Gectigimiz hafta yillik bakıma girdik. 67560km de 378tl ye mazot filtresi haric bakim yapildi, ekstra olarak radyo yazilimi guncellendi, EGR temizlendi, sunroof ve motor temizligi yapildi.

454c70bcd0c63b0ad36b39e3280b3558.jpg

afc93f599798631db003ea772c2cfa8c.jpg

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bu arada nayloncular için yazayım, yeni gelen arkamys radyo güncellemesi ile yazılım 84.15'ten 91.15'e çıktı. Yazılımla beraber MP3 şarkı isimleri AudioTrack olark gözüküyordu, şimdi şarkı isminin tamamı gözüküyor ve telefon pili zayıflayınca "Akü şarjı düşük" uyarısı "Telefon: Pili azaldı" olarak değişti.

Ayrıca, benim araçta bir merkezi beyin yerine 14 farklı beyin olduğunu öğrendim. Her birinin tek tek güncellemesi kontrol edilebilir ancak prosedür çok uzun. Tüm gününü ayırabilecek servis var ise hayır demem teste :)

Yurtdışı forumlarda dahi radyo güncellemesi pek yazılmıyor, Kazım bey'e verdiği bilgi için teşekkür ederim.

Btw, i've just upgraded my Megane's Arkamys radio version 84.15 to 91.15. Now, via bluetooth, i can see full mp3 track names. Also when Arkmays warns you about battery drain, it says that "phone: battery low" instead of "battery low"

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sunroofta bir sıkıntı yaşıyor musunuz ? 

Yavaş açılıp kapanıyordu, kışın kullanılmadığından olsa gerek. Gerekli noktalara uygun gres sürüldü, sorun düzeldi şu an.

Yorum bağlantısı

Yavaş açılıp kapanıyordu, kışın kullanılmadığından olsa gerek. Gerekli noktalara uygun gres sürüldü, sorun düzeldi şu an.

Ses cıkarma takırtı, su alma gibi sıkıntılar yaşamadınız o zaman?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ses cıkarma takırtı, su alma gibi sıkıntılar yaşamadınız o zaman?

Ses yapıyordu, 4 lastik takoz var, onlar değişince durum düzeldi.

Çözülemeyecek bir şey olmadı daha şükür :)

Yorum bağlantısı

Ses yapıyordu, 4 lastik takoz var, onlar değişince durum düzeldi.

Çözülemeyecek bir şey olmadı daha şükür :)

Aman aman çok sükür en sıkıntılı parça sunroof tahtaya vurun  :)  :nazar:

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Aman aman çok sükür en sıkıntılı parça sunroof tahtaya vurun  :)  :nazar:

3 lerde bi sorun yok. Megane 2'lerde sorun sunroof. 3'te sistem komple değişti. Su giderleri bile aracın içinde değil, dışında, açılan ray sisteminde.

Yorum bağlantısı

3 lerde bi sorun yok. Megane 2'lerde sorun sunroof. 3'te sistem komple değişti. Su giderleri bile aracın içinde değil, dışında, açılan ray sisteminde.

2 lerde çok sorun olduğunu biliyorumda o yüzden sormuştum zaten size aynı hastalık devam ediyormu diye sıkıntıyı çözmüşler demekki  :good1:

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

f2a7e0bbf41465e63df82b17ec55a52e.jpg

3 yamuk jant, 2 patlakla geziyormusum. Surekli hava kontrolu yaptigimdan minik olan kacirmalari farketmemisim ama yamuklardan haberim vardi. Aynı zamanda rotasyon da yapiliyor. 12bin km lastiklerimle tamamladim, memnunum :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu
(düzenlendi)

Bugün ilk defa Sani'nin arabaya binmek nasip oldu, bence alınabilecek güzel bir araba, sessız, konforlu. üstünede dürüm ve ayran servisi mükkemeldi, sağol Sani, kesene bereket. Arabayada kocaman Maşallah. gelene kadar Fatihin kafasını yıkadım megan al diye.  :D

tarihinde Lokman Ceritlioğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bugün ilk defa Sani'nin arabaya binmek nasip oldu, bence alınabilecek güzel bir araba, sessız, konforlu. üstünede dürüm ve ayran servisi mükkemeldi, sağol Sani, kesene bereket. Arabayada kocaman Maşallah. gelene kadar Fatihin kafasını yıkadım megan al diye. :D

Afiyet olsun abi, lafi olmaz. Coupe alsin da, belki ben de değiştiririm :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu
(düzenlendi)

sonucu görecez Sani. 

8afb423258cb5a01557ca2e706dfa152.jpg

tarihinde Lokman Ceritlioğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Hepimizin olduğu selfie yi koydun mu abi? Goremedim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...