İçeriğe Yönlendir

Yeni Esp'li Naylon

Sani Gerşon

Recommended Posts

Yeni jantlar çok hoş durmuş. Jantın tasarımı ayrı güzel ama göze hoş gelen rengi.

Yukarıda jantın boyandığından bahsetmişsiniz, orjinal rengi de böyle mi yoksa isteyerek mi bu rengi verdiniz?

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Maaşallah, :nazar:  Bir arabaya ancak bu kadar güzel jant ve lastik kombinasyonu olabilirdi..

Şuanki hava koşullarında, Petlas PT741 bana yazın sıcak asfaltta olduğundan daha çok güven veriyor ;) 

İlk başlardaki mükemmel sessizliği, 10.000km ve 4 pist gördükten sonra, yerini biraz db artışına bıraktı ama rahatsız edici değil..

Not: Kesinlikle bu görüntüyü çıtırdan 3.5mm Helezon ile pekiştirmek gerekiyor. Şu görüntünün üstüne çok daha fazlasını ekler.. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Yeni jantlar çok hoş durmuş. Jantın tasarımı ayrı güzel ama göze hoş gelen rengi.

Yukarıda jantın boyandığından bahsetmişsiniz, orjinal rengi de böyle mi yoksa isteyerek mi bu rengi verdiniz?

Orjinal rengi bildiğimiz jant grisiydi. Ben gördüğünüz renklere boyattım.

Maaşallah, :nazar:  Bir arabaya ancak bu kadar güzel jant ve lastik kombinasyonu olabilirdi..

Şuanki hava koşullarında, Petlas PT741 bana yazın sıcak asfaltta olduğundan daha çok güven veriyor ;)

İlk başlardaki mükemmel sessizliği, 10.000km ve 4 pist gördükten sonra, yerini biraz db artışına bıraktı ama rahatsız edici değil..

Not: Kesinlikle bu görüntüyü çıtırdan 3.5mm Helezon ile pekiştirmek gerekiyor. Şu görüntünün üstüne çok daha fazlasını ekler.. 

İlteber, masraf çok, yay yok şimdilik :D

Bu arada ilk izlenimim, good year'lara göre biraz sesli geldi. Ancak aracın yol tutuşu tabii ki 56bin km'lik lastiğe göre adama döndü :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ben biraz daha açmayı düşünüyordum zira aracın rengi de koyu olduğu için bir bütün olmasınlar diyeydi.

Çok teşekkür ederim :flowers:

Yorum bağlantısı

Bu renk janta hastayım gerçekten.. Bizim sitede var aşağıdaki araçlarda. Sanırım bunlar orjinal.

Örnek olması amacı ile;

ycRpOJb.jpg?1

N6znKAJ.jpg?1

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Forumda görmüştüm bu resimleri. Referans almıştım kendime :biggrin:

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ne rengini beğendim ne modelini :p   :nazar:

Sport Tourer'larda da bu modeli kullanmışlar :fiuw:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Sport Tourer'larda da bu modeli kullanmışlar :fiuw:

Vaşşş ağır yerden geldi kontra  :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Emin Sınar

hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız sürüşler dilerim :)

Yorum bağlantısı
Misafir

Sani abi hayırlı uğurlu olsun Allah ım kazasız belasız güzel günlerde kullanmak nasip etsin. :bravo:  :bravo:  :bravo:  :bravo:

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Sani Gerşon

Hoparlörlerimi değiştirdim. Aracımda 8 adet hoparlör bulunuyor. 4 hoparlör ve 4 tweeter. Pek anlamıyorum bu işten açıkçası.

Orjinal tweeter'lar kırılarak kasaları yine yuvalarında kullanıldı. Arka kapıların çerçevelerinde uzantılar kırılarak 16cm'ler sığdırıldı.

INFINITY 6500CX REFERENCE SERİSİ 16 CM COMPONENT TAKIMI

http://www.aktepesound.com/pinfo.asp?pid=4528

Yukarıdaki üründen aldım. Amfi koydurmadım zira kesme biçme hiç bana göre değil. Amfi olmadan dahi ses acaip değişti. Bu kadar performans beklemiyordum gerçekten.

Kapının sökülmüş hali.

Mh0VVSYl.jpg

aAwuj1Tl.jpg

Orjinal hoparlör (özellikleri maalesef yazmıyor)

finVFCll.jpg

hQK38TGl.jpg

5platYql.jpg

13cm orjinal ölçüler kasnakla 16cm a çıkarıldı.

X4aTQq8l.jpg

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Ovvv bitti o kapılar, tıkır tıkır naylon sesine hazırlıklı ol Sani :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Ortalama bir kullanıcı için yeterli bir değişim olmuştur seste. Muhtemelen tizleri daha parlak duyuyorsunuzdur. 13cm ve 16 cm'lik hoparlör farkı bas seviyesinin ve ses şiddetinin biraz daha fazla açılması ile anlaşılır ama kalite olarak markanın karakteristiği dışında performans aşırı farketmeyecektir alçak frekansta. Güle güle kullanın.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Mert, sol on harbiden sesi acinca titriyor :) teşekkürler sadik abi

Evren bey, aynen dediginiz gibi alt seslerde fark yok ama sesi acinca guzel. Radyoda bass dagilsa da, mp3 te kaliteli ise bass ta gayet yeterli :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Sani hayırlı olsun, güle güle kullan. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Harbiden Naylon muş ya laaaa..... Kapı içlerinde bilem naylon kullanmışlar(beyaz parçalar)  :D Hayırlısı olsun Sani. Güle güle dım tıs dım tıs gez inşallah.. Bizde Sony olunca, seste kalitesizlik neymiş bilemiyoruz tabi  ;)  :p  :D

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

sani ufaktan bi anfi ile besle bu kolonları sesi o zaman hissedersin :D değiştiğini 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

sani ufaktan bi anfi ile besle bu kolonları sesi o zaman hissedersin :D değiştiğini 

Şüphem yok ama kesme biçmeye çok karşıyım :)

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Şüphem yok ama kesme biçmeye çok karşıyım :)

nesini kesip biciyolar ? sani merak ettim :D

Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...