İçeriğe Yönlendir

Yeni Esp'li Naylon

Sani Gerşon

Recommended Posts

Sani Gerşon

Hepinize teşekkür ederim.

Orayı boyatmak demek, satarken kimseye anlatamamak demek.Öncelikle Melih'in babasına göstereceğim haftaya (hatta kendisini de bir dürteyim) illa boyanacak denirse, boyatırım. Böyle göremem zira her kapıya yöneldiğimde görmemem imkansız.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Geçmiş olsun Sani. :(

Allah beterinden saklasın.

Sağol abi. Kapı mapı olsa iplemeyeceğim de, direk olması canımı sıkıyor...

Yeni yıl ola, hayrola...

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Sani Gerşon

Servet abi'min yaşadığı probleme benzer olarak kendi yetkili servisi çözdüğü için benim yoldaki tıkırtı problemimi göstermeye Tuzla'ya gittim bugün. Sağolsun Servet abi sabah yoğunluğunda işini gücünü bırakıp benimle ilgilendi. Hakkını ödeyemem :wub:

Sorunuma gelince, Osman usta ve Çağlar abi'de sağolsunlar çok ilgilendiler, parke yolda alt takımdan tıkırtı geliyordu. Bozuk yolda az duyarken parke yolda hiç bitmiyordu tıkırtı. Öncelikle z-rot'lar söküldü. Bi tanesinin ömrünü çok önce doldurduğu görüldü. Z-rot'un bağlantı noktaları sabit kalması gerekirken sanki yaylı gibi sürekli ortada duruyordu. Rot'lar yer değiştirilip tıkırtının soldan sağa geçip geçmeyeceğini merak ettiler. TEcrübede sesin yeri değişmedi. Sonrasında Viraj demir çubukları serbet bırakıldı ancak ses yine kesilmedi. En sonunda direksiyon kutusundan uzanan mil kontrol edildi ve sesin ondan geldiği görüldü. Aracın yaş olarak garantisi dolduğundan fabrika ile görüşülecek ve km dikkate alınarak parçanın garantili değiştirilmesi istenecek. Parçanın maliyeti ortalama 1200-1300tl. İşçilikle beraber 1500tl'ye geliyor.

Ayrıca kaçıran intercooler'a da baktılar. Kronik problem olarak kelepçe dediler. Direksiyon kutusu değişirken bu problemle de ilgilenecekler. Çok büyük ihtimal, kelepçe değişimi sonrası durum düzelecek.

Yoldaki tıkırtı problemimi 3 servise göstermeme rağmen maalesef hiç biri sorunu bulamadı. Bir tanesi amortisörü ve körükleri değiştirmişti ancak sorun aynen devam ediyordu.

Benimle ilgisini alakasını eksik etmeyen öncelikle Servet abi'me, ardından Orsa Oto'ya da tekrar teşekkür ederim.

Sonunda problem çözüldü.

Aracın direksiyon kutusu değiştirildi. Tüm tıkırtılar kayboldu. 7 kasım'dan beridir verdiğim mücadeleyi kazandım. Orsa Oto'yu gerçekten çok meşgul ettim.

Bir talihsizlik yaşadık gelişmeleri şöyle anlatayım :)

Araç için direksiyon kutusu değişim kararı çıktığında kutu yılbaşı olduğundan 1.5 haftada ancak geldi. Geçen hafta sabah 11'de servisteydim, 3'e kadar aracın kutusu değişti. Ardından tecrübeye bir çıktık ki, ses aynen devam. Hem usta şaşırdı, hem de servisteki diğer ustalar. Akşam 5'e kadar tüm yürüyen değiştirildi ancak sorun çözülemedi. Ardından tek ellenemeyen salıncak kaldı. Salıncak ellerinde yoktu, sağolsunlar patronun arabası alındı lifte ve alt takım bana geçmeye başladı :D

Neyse son tecrübede de sorunun düzelmediği görülünce aracı pazartesi onlara bıraktım. Perşembe kendileri ile görüştüğümde gelen sıfır parçanın problemli olduğu tespit edildi ve tekrardan sipariş geçilmiş. Yeni kutu perşembe takılmış ve hem perşembe hem cuma araba sürekli tecrübe edilmiş. Bu sabah ben de ettim ve tüm seslerin kesildiğini gördüm. Kendilerine teşekkür ederim :)

Servet abi, sana ayrı teşekkür ederim. Sen olmasan bu servisten haberim olmayacaktı :flowers:

Resimlere tıklayarak büyük hallerini görebilirsiniz.

Sökülen direksiyon kutusu. Üstünde durduğu şey ise motor alt muhafaza. Beğenilmeyen naylon orada bile izolasyon kullanmış

20130119115858.th.jpg

Yenisi takılırken

20130119115918.th.jpg

20130119120042.th.jpg

Kronik intercooler kelepçesinden yağ kaçırma vardı. Kelepçe ve etrafı temizlendi, sökülüp sıkıştırılıp tekrardan takıldı

20130119125423.th.jpg

20130119125432.th.jpg

Far yıkamalar tüm fransızların aynıymış gördüğüm kadarıyla. Dikkatli bakarsanız yüzbaşı simgesi ile aslan'ı görebilirsiniz.

20130119125544.th.jpg

Bu arada bazı modifikasyonlar yaptım.

Torpido lambam

http://www.hepsibura...efview%3dsearch

20130111223155.th.jpg

Ses yapan pandizotum için ev kapı yalıtım süngerlerinden aldım. Belli olmasınlar diye siyaha boyadım sonrada kesip kesip kendi bantları ile yapıştırdım. Pandizot seslerim tamamiyle kesildi.

20130113201610.th.jpg

20130113201616.th.jpg

20130113201624.th.jpg

Bagaj lambamı da led ile değiştirdim.

http://www.hepsibura...efview%3dsearch

20130113201640.th.jpg

Bursa'dan yönetimimizde olup çok sevdiğim birine clio3'ü için bagaj lambası gönderdim :flowers: Oralarda bulunmuyormuş. Malum, clio3'lerde tesisat hazır, sadece lamba + ampul takılacak.

20130126132529.th.jpg

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Hadi gözün aydın :) kulak burun dil vs muğla manisa bilimum ege illeri :D

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Hadi gözün aydın :) kulak burun dil vs muğla manisa bilimum ege illeri :D

Teşekkürler. 1 seneye yakındır nasıl çekmişim ya :)

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Hadi bizim tırt vosvoslar sorun çıkardımı iyi çıkarıyorda, elin fransız naylonu da 1 yıldan az bırakmıyor yakayı :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Kel, kendi başına ilaç süremedi gitti :)

Geçmiş olsun Sani. Sevindim aracın olmasına, üzüldüm ikidir seni ağırlayamadığıma.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

hadi geçmiş olsun :D diyorum hep senin araba viykkliyor diye :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Kel, kendi başına ilaç süremedi gitti :)

Geçmiş olsun Sani. Sevindim aracın olmasına, üzüldüm ikidir seni ağırlayamadığıma.

Tahir'le, SN Dere ile görüştürelim seni :crazy:

Kurtulamazsın bendeeeeen :sunny:

hadi geçmiş olsun :D diyorum hep senin araba viykkliyor diye :D

Yok yahu, vallaha artık gıkı çıkmıyor :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Sani sende Amerikan Park var mıydı ? Plaka aydınlatmaları veya iç aydınlatma da led mi ?

Marka model varsa sevinirim bu bagaj aydınlatması gibi :)

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Geçmiş olsun Sani.En azından garanti süresi içinde halledilmiş sorunun.Yoksa az bir para da değil hani.

Yorum bağlantısı
Misafir

Başımıza gelmedi değil :)

Ama biz daha takmadan, bu arızalı diyip göndermiştik kutuyu :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Başımıza gelmedi değil :)

Ama biz daha takmadan, bu arızalı diyip göndermiştik kutuyu :)

Nasıl anladınız?

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Sevindim Sani..

Göçük için görüştün mü Melih ile ?

Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara

Güle güle kullan, şimdi bu naylonun sendeki kalış süresini uzatır ama, :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Offf geçmiş olsun Sani daha yeni gördüm geyiklerden fark edemedim. Son durum nedir? Nasıl direği yamultmuşlar nişantaşında bilmem. :(

Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...