İçeriğe Yönlendir

Yeni Esp'li Naylon

Sani Gerşon

Recommended Posts

:nazar:

hayırlı olsun güle güle kazasız belasız kullanın,

birde Ka lar için hep sizden bilgi geldiğinden bir sorum daha var, hani egr iptali yapacaksınızya Ka larda egr nerdedir biliyormusunuz. varsa bende iptal edeyim canım çekti. :biggrin:

Yorum bağlantısı

Murat'a katılıyorum...

benim arabalarım, 100 ile neyse 200'de de o oluyor hep..

Şimdiki arabam biraz kayma meyilli, onu da kısa sürede üstündeki ayarlı amortisörlerden kurtularak çözeceğim.. Burada bunun dilinden anlayan yok.. :)

Abi ciddi anlamda soruyorum savunmak için değil, direksiyonun hisli olması nasıl bişey ? Ben uzun yıllar F1 kullandım eşşek ölüsü bir direksiyonu vardı özellikle yanaştırırken, hızlandıkça sertleşmesi hepsinde var. His nedir abi ? Ya allah aşkına biri esp filan dese anlıcam da, bir tutturmuşsunuz ford yol tutuar, direksiyonu hislidir, motoru candır. Savunmak için demiyorum naylon dediğimiz beğenmediğimiz clio 3 dizel, selefi fiesta'dan hem daha ağır hem 100cc düşük hacimli hem 5hp güçsüzken nasıl oluyor da fiesta'dan daha hızlı ve ekonomik oluyor. Focus f2'yi megane 3'le karıştırmayalım şehir içinde 7lt'nin altına düşürmediğim gibi motor sesindende içerde duramadım. Sizin o plastik dediğiniz çamurluklar yaya'lara zarar vermemek amaçlı ve arkasında çelik bariyer var. Yapmayın abim naylon iyidir demiyorum da az biraz objektiflik. Sen diyosun ya benim arabam 100'de neyse 200'de o ben de diyorum ki naylonda 190'ı hiç kesmeden 1 saatte ankaraya gittim direksiyonla ilgili ne bir problem oldu ne de sorun hani ben döndürsem dönmese ya da ne bileyim bişey olsa valla anlıcam. Bunu benim anlayacağım gibi biriniz ciddi ciddi açıklarsanız memnun olucam.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sen diyosun ya benim arabam 100'de neyse 200'de o ben de diyorum ki naylonda 190'ı hiç kesmeden 1 saatte ankaraya gittim direksiyonla ilgili ne bir problem oldu ne de sorun

Eskişehir'den Ankara'ya bilyalı arabayla da gidersin ve bişey hissetmene gerek olmaz..

Mersin'den Anamur'a git.. Anlarsın hissin ne demek olduğunu..

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

:nazar:

hayırlı olsun güle güle kazasız belasız kullanın,

birde Ka lar için hep sizden bilgi geldiğinden bir sorum daha var, hani egr iptali yapacaksınızya Ka larda egr nerdedir biliyormusunuz. varsa bende iptal edeyim canım çekti. :biggrin:

Teşekkür ederim, konunuzda da cevap vermiştim yine de yazayım, KA'larda EGR yoktur.

Sani hayırlı olsun, keyifli günlerde kullanman dileğiyle

Çok teşekkürler.

Eskişehir'den Ankara'ya bilyalı arabayla da gidersin ve bişey hissetmene gerek olmaz..

Yol çok mu kötü de bunu direksiyonda mı hissetmek istiyorsun abi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yol çok mu kötü de bunu direksiyonda mı hissetmek istiyorsun abi?

Burada kasdedilen his, uyguladığın güçten aldığın tepkidir Sani..

Bizim direksiyonların sağladığı uyumu hiç bir elektrikli direksiyondan almazsın..

Elektrikli direksiyonu, Atari oynamak ile eş görüyorum ben..

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Burada kasdedilen his, uyguladığın güçten aldığın tepkidir Sani..

Bizim direksiyonların sağladığı uyumu hiç bir elektrikli direksiyondan almazsın..

Elektrikli direksiyonu, Atari oynamak ile eş görüyorum ben..

Daha renault'da uyguladığım tepkide alamadığım karşılık olmadı. Tam aksine, eski şirket fiesta'sında park ederken yoruluyordum.

Beni yanlış anlama, renault'u falan savunmuyorum. Aynı direksiyonu Lada'ya koy, Şahin'e koy, onları da överim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Daha renault'da uyguladığım tepkide alamadığım karşılık olmadı. Tam aksine, eski şirket fiesta'sında park ederken yoruluyordum.

Beni yanlış anlama, renault'u falan savunmuyorum. Aynı direksiyonu Lada'ya koy, Şahin'e koy, onları da överim.

Yumuşak tabiki..

Kazara direksiyona çarp 3 tur atıyor Sani :p

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Yumuşak tabiki..

Kazara direksiyona çarp 3 tur atıyor Sani :p

İşte söylüyorum, araç oynamıyorken haklısın. Park etmek için en güzeli, ama hızlandığında senin tırtondeodan bi farkı kalmıyor ki.

Kimse beni yanlış anlamasın, tekrardan söylüyorum, fun fanatikliği gibi algılanmasın, benim için en güzel direksiyon, aracın düşük hızlardaki yumuşak direksiyonudur.

Yorum bağlantısı

Benim anlamadığım ise nedense herkes kendi aracında objektif oluyor :)

Abi bende naylon yok, şu an hiç araç yok. Eğer paramı ayarlayabilirsem almayı planlıyorum. Bu sıfır naylonda olur ikinci el focus 3 de olabilir. Bunun neresi taraflı yorum?

Abi k.bakma da harbi anlamadım ne demek istediğini, ben naylon clio ile 10 ayda 33bin km yol yaptım. Antalya'dan İzmir'e Ankara'dan Yozgat'a Sivasa kadar yol yaptım hiç olumsuz bir durum görmedim. Hatta bilen bilir, Bursa karacabey yolundan balıkesir, susurluk savaştepe havrandan Dikiliye geçtim yol hem virajlı bozuktur hiç yorgunluk hissetmedim. Geri dön desen anında dönerdim. Neyse uzatmayayım ford candır, çok iyi yol tutar, çok ekonomiktir, direksiyonu çok hislidir. :p

Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar

Benim anlamadığım ise nedense herkes kendi aracında objektif oluyor :)

Yoo ben senin araçta da gayet objektifim mesela; teneke Honda peh! :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar

Honda konusunda haklısın. CRV ayrıdır :)

Teneke ile Vita kutusu arasındaki fark gibi mi :D

Yorum bağlantısı

Eğer ben bir adamın sadece ismine bakarak hangi konuda ne yazacağını biliyorsam :)

Bende senin her yazdığını acaba ciddi mi, yoksa makara mı diye iki kez okuyorsam ne olacak ? :p Abi şaka bir yana uzun yıllar aile naylon kullandıysa Burağın SUÇU NE ? :D

Şu an biz hariç, 6 tane naylon var boy boy ticarisinden bineğine yapacak bişi yok.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Neyse uzatmayayım ford candır, çok iyi yol tutar, çok ekonomiktir, direksiyonu çok hislidir. :p

Erdin, her ne kadar sonunda dil çıkarmış olsan da, yazdıkların doğdu :D

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Yazdıkları doğmasın abiiii, ama doğru olabilirler belki :D

Ford gerçekten çok iyi yol tutar, ona asla lafım yok. Şimdiki aracım ancak daha yeni yeni kapışır hale geldi ford'la. Ama ekonomik diyemeyiz yakıtta.

Döverim ulen tüm ford'ları yakıtta :p

Yorum bağlantısı

İşte ben de onu diyorum :) Dışarıdan bir bak laylon hakkında yazdıklarına. Fiatçıların fiat yazılarına ya da Murat'ın fun yazılarına benziyor :)

Anladım şimdi abi o zaman haklısın da, benim kızdığım sadece şu sözüm meclisten dışarı bir naylon almış hepsi öyleymiş gibi lanse ediliyor. Yoksa tecrübeler sadece bir markada olunca marka sempatizanı gibi gözüküyorum. ;)

Abi öyle soy isimle hitap vs. edince kendimi askerîyede sandım. Emret Emmi komutanım. :D

Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt

Yazdıkları doğmasın abiiii, ama doğru olabilirler belki :D

Ford gerçekten çok iyi yol tutar, ona asla lafım yok. Şimdiki aracım ancak daha yeni yeni kapışır hale geldi ford'la. Ama ekonomik diyemeyiz yakıtta.

Döverim ulen tüm ford'ları yakıtta :p

en okonomik aracı ben alıcam, 5 ay benzinli kullandıktan sonra hırs yaptım :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Abi öyle soy isimle hitap vs. edince kendimi askerîyede sandım. Emret Emmi komutanım. :D

Ne bilim yaa, öyle yazmışım...

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Abi o yolda hisli diye bahsettiğin direksiyon kolların ağrıması demek :)

Neden tekerin baskısını ellerimde hissedeyimki ? Bilinen bir gerçekte hidrolik destekli direksiyon elektrik destekliden fazla kol yoruyor..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

en okonomik aracı ben alıcam, 5 ay benzinli kullandıktan sonra hırs yaptım :D

Ne geliyor acaba?

Yorum bağlantısı

Objektif olma ya da nesnel olma olayına gelince. Sen layloncusun, öznesin. Nesnel olamazsın :)

Nesnel naylonumla mutluyum ama, her ne kadar güneşte çekme vs. yapsa da ekonomik ve gidiyor. :D

Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar

Yok kuzu eti ile sizin kuzu diye millete kitlediğiniz et arasındaki fark :p

Ben Vita kutusuna bindim ama sen bizim kuzu etinden yemedin... madem bu kadar alınıyon sat sende, al bi mercedes daha, yola gel :D olmadı audi al bişey al Honda ne ya... Ulen aslında sana piyangodan bi Aveo felan çıkmaz ki :D

Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt

Ne geliyor acaba?

6 mayısa kadar belli olur, hatta elimdede olur büyük ihtimalle ;) .

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

6 mayısa kadar belli olur, hatta elimdede olur büyük ihtimalle ;) .

Vay arkadaş, ne forumuz, herkes alıp alıp söylemiyor, Rıfat'la size ültimatom çekeceğim :p

Amaç heyecan yaratmaksa, harbiden beceriyorsunuz :)

Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...