Salih Arslan2 20 Nisan 2012 Paylaş 20 Nisan 2012 selamlar, uzun km yaptıktan sonra (en az 100 km) ertesi gün aracımı soğuk motor çalıştırdığımda direksiyon hizasında motor bölümünden (sol taraftan) sürtme sesi geliyor böyle tellerin birbirine sürtmesi gibi veya kuş sesi gibi bir ses. motor ısınınca az da olsa ses azalıyor veya hafif gaza dokunduğumuzda ses tamamen kesiliyor sonra yeniden rolantide çalışırken sesi tekrarlıyor, bazende hiç ses yok. aracında böyle bir ses duyan veya başına gelmiş arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 20 Nisan 2012 Paylaş 20 Nisan 2012 Baskı balata değişimi yaptırdınız mı ? Yorum bağlantısı
Salih Arslan2 20 Nisan 2012 Yazar Paylaş 20 Nisan 2012 Evet 3 bin km önce baskı balata değişmişti. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 20 Nisan 2012 Paylaş 20 Nisan 2012 Bana debriyaj bilyası ses yapıyor gibi geldi.Set olarak mı değiştirdiniz şanzıman yağınız değişti mi ? Yorum bağlantısı
Salih Arslan2 20 Nisan 2012 Yazar Paylaş 20 Nisan 2012 evet set olarak değişmişti şanzıman yağımda değişti o sırada Yorum bağlantısı
Tahir İlter 20 Nisan 2012 Paylaş 20 Nisan 2012 Şanzıman yağını bazı ustalar bu olur diyerek atf koyuyorlar bazı araçlarda sıkıntı çıkarıyor bazıları ise memnun belki bu değişim ile ilgili bir sıkıntı olmuş olabilir.Diğer arkadaşlarda yorumlarını yazsınlar eğer debriyaj ile ilgili bir sıkıntı olduğuna karar getirirsek değişimi yapan yere başvurun. Yorum bağlantısı
Salih Arslan2 20 Nisan 2012 Yazar Paylaş 20 Nisan 2012 Anladım teşekkürler Tahir bey,şanzıman yağı yetkili serviste değişmişti sanırım orijinaldir,ben de baskı bilyasından şüpheleniyorum.Özellikle bu sesi yağmurlu havalarda aracı kullandıktan sonra ertesi gün duyuyorum. Yorum bağlantısı
Ahmet Topcu 20 Nisan 2012 Paylaş 20 Nisan 2012 sizdeki sorunun benzeri arkadaşımın dizel fiestasında olmuştu özellikle motor soğukken çok ses geliyordu ardından baskı balata seti değişti araçın ses gitti sizdede büyük ihtimal montajda yada bilyada sorun var. Yorum bağlantısı
Salih Arslan2 20 Nisan 2012 Yazar Paylaş 20 Nisan 2012 (düzenlendi) Ses şu an çok az rahatsız etmiyor ses sıklaştığı ve arttığı taktirde hemen servise gideceğim cevaplar için teşekkürler. Debriyaja bassamda basmasamda bu ses rolantide yine geliyor,bilyadan olsa sadece debriyaja basınca ses gelmesi gerekmez mi? 14 Temmuz 2013 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi cvp=cevap,tşk=teşekkür Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 28 Haziran 2015 Paylaş 28 Haziran 2015 Böyle bir sorun bende de var özellikle klima açınca ses artıyor bilye veya kasnak sesi olarak düşünüyorum. Tır tır şeklinde bir ses. Serviste indirim varmış gideceğim bir ara. Yazarım sonucu. Yorum bağlantısı
Recommended Posts