İçeriğe Yönlendir

'Eminevim' Hakkında.

Şehit Mustafa Yaman

Recommended Posts

Murat Altay1

Hic bir kotu amacim yok

Ozele yazin deme sebebim tel numarasini ulu orta yerde yazmasinlar diye

Gelelim ikinci bir hususa sirket 25 yildir faliyet gosteriyor bir cok kisiyi ev sahibi arac sahibi yapmis

Gelelim haberlere cikan arkadasa

Emin evime benzer btr cok taklit sirket kirulmus ve hepsi kisa surede sahterkaliktan iceri girmistir kisacasi firmanin kendi irtibat subesi var girin bakin derim

Saygilar sevgiler

Gayrımenkul yatırım fonu da mevcut mu? enerji hissesi hakkında bilgi isteyeblirim

Benim sizden ricam basligi actigim mesajdaki

basligi actigim mesajda esimin calisitigi subeyi silermisiniz sayin yonetici arkadaslar

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
(düzenlendi)

Katılım bankaları aynı diğerleri gibi çalışıyor. Yani faizin katılım versiyonu.

Eminevimde sistem şöyle. Güne katılır gibi. Topluyor mesela 50 kişiyi 200'er bin için. Parayı ilk alanlar daha fazla ödüyor. Sonra her ay kura çekiliyor. Parasını alan da artık kiradan kurtuldu kabul edilerek taksidi artıyor. Paranın zaman değerini de sanırım böyle kapatıyorlar. Artışlar tüfe'ye göre olması lazım. Yönetim gideri ise herkes için 1 defaya mahsus oluyor. Faiz de buna takabül ediyor ama bu para faiz olarak değil, bu şirkette çalışanların alın teri olarak dönüyor.

Benim bildiklerim bu kadar. Yanlışım varsa düzeltin.

tarihinde Emre Şimşek tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Benim sizden ricam basligi actigim mesajdaki

basligi actigim mesajda esimin calisitigi subeyi silermisiniz sayin yonetici arkadaslar

düzenlendi

Yorum bağlantısı
Murat Altay1

Arkadaslar sonucta sirket gun gibi bir grup yapiyor

Diyelim bana ilk ay kurada cikti evimi aldim ha odeme yapmazsam guvence kim

Ha tam burda sirket devreye giriyor senin hakkin yanmasin diye her ay birine teslimat yapiyor

Kisacasi en guzel bilgiyi subeler verir mantik gün sistemi dongusunde yapiliyor

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

bankadakiler terlemiyor mu?

orada klima var. bankada işler fazla karışık, aynı sistemi bankada kursanız bile her gece faizde değerlendirilir para..

bu sistemde siz, ben bir de yönetim var. ben ödeme yapmazsam yönetim benim yerime ödeyip sonra bana rücu ediyor.

neden faize bu kadar takık olduğumuz belli zaten: "Faizin her türlüsü ayaklarımın altındadır." Hz Muhammed.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

İşyerimden şuan bizimle çalışmayan bir arkadaşım girmişti.2 yıl kadar önceydi. O zamanlar 100 bine alabileceği evler vardı ve 100 binlik gruba girdi.1 defalık organizasyon ücreti -faiz değil şirketin bu hizmetler için aldığı ücret,her işin bir ücreti var-verildi.Sanıyorum10 ayda bir çekiliş yapılıyordu ve çıkan 10 kişiye 100 er bin liraları ödeniyordu.Çekiklişte kazananların ödemeleri artıyordu çünkü artık kira vermeyecekleri kabul ediliyordu.Ancak toplam ödenen 100 bini geçmiyordu.çekilişte çıkmayanlar nispeten düşük ödeme yapıyordu.Ne olursa olsun (galiba) 4. senede herkes parasını alıyordu ödemeler devam ediyordu.

Arkadaşımın kayınpederine 2. çekilişte çıktı ancak arkadaşıma halen çıkmadı.Ve maalesef artık 100 bine ev bulamaz.Zaten bulacağı birkaç semt vardı.Ama galiba 4. senede o da parasını alacak.Ne olmuş olacak,o paraya ev bulamayacak belki ama ciddi bir miktar tasarruf yapmış olacak-istemeden. :)

Ödeme güccü düşük diye 100 lük gruba girdiği için sonuç bu.Ama 250 lik bir gruba gücü yetse parasını aldığında bir ev bulabilirdi.

Sistem kabaca böyle.Faiz yok,bayanların gün'ü gibi sistem.para havuzda toplanıyor,10 ayda 10 kişiye ödeniyordu.herkes 100 bin veriyor geri 100 bin alıyordu.

Yanlış veya eksik bilgi vermiş olabilirim,ön bilgi olsun dedim. İlgilenen arkadaşları şubeye bekliyorum :D

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

neden faize bu kadar takık olduğumuz belli zaten: "Faizin her türlüsü ayaklarımın altındadır." Hz Muhammed.

Faizin haram olmasının sebebi emek vermeden kazanmaktır, aynen rant avanta gibi, yani o faiz bu faiz değil aslında, burada bir hizmet veriliyor az yada çok karşılığıdır, asıl faiz hizmet veya emek vermeden malın üstüne eklenmesidir, dolayısı ile emlak veya gayri menkul fiyat artışı gibi çalışmadan kazanma da işin içine girer, Allah selamet versin.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Erbay

faiz takıntısı olan varsa katılım bankasına gitsin. diğer yöntemler yüksek riskli ve genellikle başlangıçta girenlere avantajlı süreçlerdir. Yukarıdaki mesajımda açıkladım. Yoktan var edemezsiniz. paranın maliyeti vardır. buna faiz demeseniz de bu maliyettir borç alınca bunu üstüne taksitin koyarlar.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Eminevim'de 3 farklı sistem vardır çekilişe katılarak ev almak bunlardan sadece bir tanesidir. Bunun dışında çekilişe girmek istemeyenler için hiç peşinatsız vadenin ortasında evin teslim edildiği teslim tarihinizi kesin olarak bildiğiniz "Vade ortası Sistem" ve peşinatı olanların evini daha erken alacağı teslim tarihinizi kesin olarak bildiğiniz "Peşinatlı Erken Teslim Sistemi" vardır.

Taksitler evinizi alana kadar bir miktar yardım aldığınız için sürekli azalır. Evinizi aldıktan sonra ise sizden sonra ev alacak kişilere yapacağınız yardımlardan dolayı bir miktar yükselir ve borç bitimine kadar sabit bir şekilde ödeme yaparsınız, hiçbir şekilde yükselmez. Teslim tarihinizde tapu ve satılamaz masrafı dışında bir ödemeniz olmaz.

tarihinde Burak Tokcan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

İşyerimden şuan bizimle çalışmayan bir arkadaşım girmişti.2 yıl kadar önceydi. O zamanlar 100 bine alabileceği evler vardı ve 100 binlik gruba girdi.1 defalık organizasyon ücreti -faiz değil şirketin bu hizmetler için aldığı ücret,her işin bir ücreti var-verildi.Sanıyorum10 ayda bir çekiliş yapılıyordu ve çıkan 10 kişiye 100 er bin liraları ödeniyordu.Çekiklişte kazananların ödemeleri artıyordu çünkü artık kira vermeyecekleri kabul ediliyordu.Ancak toplam ödenen 100 bini geçmiyordu.çekilişte çıkmayanlar nispeten düşük ödeme yapıyordu.Ne olursa olsun (galiba) 4. senede herkes parasını alıyordu ödemeler devam ediyordu.

Arkadaşımın kayınpederine 2. çekilişte çıktı ancak arkadaşıma halen çıkmadı.Ve maalesef artık 100 bine ev bulamaz.Zaten bulacağı birkaç semt vardı.Ama galiba 4. senede o da parasını alacak.Ne olmuş olacak,o paraya ev bulamayacak belki ama ciddi bir miktar tasarruf yapmış olacak-istemeden. :)

Ödeme güccü düşük diye 100 lük gruba girdiği için sonuç bu.Ama 250 lik bir gruba gücü yetse parasını aldığında bir ev bulabilirdi.

Sistem kabaca böyle.Faiz yok,bayanların gün'ü gibi sistem.para havuzda toplanıyor,10 ayda 10 kişiye ödeniyordu.herkes 100 bin veriyor geri 100 bin alıyordu.

Yanlış veya eksik bilgi vermiş olabilirim,ön bilgi olsun dedim. İlgilenen arkadaşları şubeye bekliyorum :D

Çok uzun yazmışsın abi. 3 kelime ile özetini geçer misin?

Yorum bağlantısı

Bu sisteme girilmeden her ödeme her şart en ince ayrıntısına kadar konuşulmalı hatta kayıt altına alınmalı. Daha sonra sıkıntılar çıkaibliyor.

Yorum bağlantısı
Murat Altay1

Firma 25 yildir faliyet gosteriyor son 10 yilda 40 bin kisi ev sahibi olmus

Kendim arac parasini orada biriktirdim

Bu ulkede jet fazillar oldukca kurunun yaninda yasta yaniyor ;)

Yorum bağlantısı
Ali Gök
(düzenlendi)

Ben burdan açık bir soru soruyorum. !!!!!!!

sisteme girip ilk çekilişte ev kazanan kişi tapusunu ne zaman alıyor  ? 

soru net cevabınıda net olarak versin bilen arkadaş ama öyle şöyle şuda var öylekiii gibi kelimeleri kullanmadan.

forumda avukatda vardır belki hakim de savcıda vardır. hepsinede sorabilirsiniz tapu kiminse mal onundur .lütfen tek cevap ilk seçimde ev kazanan kişi tapuyu ne zaman alır ???????

tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Altay1

Sisteme girdin diyelimki kurada size cikti

Cekilisler her 10 ayda bir yapilir diyelim 10 kisiden biride sizsiniz

Bu sefer pesinat sirasina gore 1 den 10 a kadar size gun veriyolar diyelim ahmet 30 bn pesinat verdi siz 29 verdiniz siz cekilisten 2 ay sonra evinizi bulup sirkete bildiriyorsuniz onlarda eve expertiz yaptiriyor ve sonucu olumlu cikarsa kalan borcunuza karsilik ipotek koyularak tapu hemen teslim ediliyor

Expertiz ve ipotek masraflari firmaya aittir

En azindan ben boyle biliyorum

Yorum bağlantısı
Ali Gök

Sisteme girdin diyelimki kurada size cikti

Cekilisler her 10 ayda bir yapilir diyelim 10 kisiden biride sizsiniz

Bu sefer pesinat sirasina gore 1 den 10 a kadar size gun veriyolar diyelim ahmet 30 bn pesinat verdi siz 29 verdiniz siz cekilisten 2 ay sonra evinizi bulup sirkete bildiriyorsuniz onlarda eve expertiz yaptiriyor ve sonucu olumlu cikarsa kalan borcunuza karsilik ipotek koyularak tapu hemen teslim ediliyor

Expertiz ve ipotek masraflari firmaya aittir

En azindan ben boyle biliyorum

ipotek nerden neye karşılık konuyor ? senetmi imzalatıyorlar ?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

ipotek nerden neye karşılık konuyor ? senetmi imzalatıyorlar ?

İpotek ev üstüne konuluyor. Banka değil firma adına..

Yorum bağlantısı
Murat Altay1

Simdi ilk ay cikti diyelim

Siz 100 bin lira pesinat vermissiniz sisteme girerken kalan 200 bininde 120 aya bolmussunuz

200:-120 =1666 ee 2 ayda odediniz 1666x2 esittir 3250 ee kalan 197 bini nasil koruyacaklar ya evini aldiginda odeme yapmazsan ?

O yuzden ipotek

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Firmanın aldığı organizasyon ücreti her türlü faiz ile alınan paranın çok altında oluyor (toplam girdiğiniz miktarın %6 sı ) ama risk şu: almayı düşündüğünüz ev bedeli size kura çıkana kadar artacaktır.

Yorum bağlantısı
Ali Gök

yani parayı verirken senet imzalatıyor şirket (sözleşme aynı şey)

parayı ödemediğinizde icra dairesi senet karşılığı eve haciz koyarak satıyor ödemeyenden geri bu şekilde alınıyor o zaman

Firmanın aldığı organizasyon ücreti her türlü faiz ile alınan paranın çok altında oluyor (toplam girdiğiniz miktarın %6 sı ) ama risk şu: almayı düşündüğünüz ev bedeli size kura çıkana kadar artacaktır.

ters yönde faize maruz kalmış oluyorsunuz yine

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

yani parayı verirken senet imzalatıyor şirket (sözleşme aynı şey)

parayı ödemediğinizde icra dairesi senet karşılığı eve haciz koyarak satıyor ödemeyenden geri bu şekilde alınıyor o zaman

ters yönde faize maruz kalmış oluyorsunuz yine

Enflasyona maruz kalmış oluyorsunuz evet ama yinede faiz ile ödenen farkın altında kalıyordu, bir ara bayağı hesap yapmıştım.

Sonra denk geldi büyük bir inşaat firmasından topraktan eve girdik, faiz hesabıyla uğraşmadan, taksitleri banka senediyle firmaya ödüyoruz.

Yorum bağlantısı
Ali Gök

internet sitesine girdim okudum ve anladığım faizin dolaylı olarak alındığı oldu. Aksi varsa anlatabilirsiniz cevaben.

sistemde diyorki "ev çıkan kişi artık kira ödemeyeceği için taksitlerini biraz fazla ödeyecek diger kişilere yardım olsun diye . ev çıkmayan da biraz eksik taksit ödeyecek"şeklinde kural

ne kadar fazla ne kadar eksik neye göre belirlenmiş belirli değil. aradaki fark varsa kime kalıyor mesela merak ettim ?

Birde bana ev çıktığı için ilk başta anlaştığım taksitten fazla ödiyeceksem bunun adı bana göre faizdir. 

Yorum bağlantısı
Ahmet Demir

Ben 2015 yılında girmiştim eminevime.Her 10 ayda 1 kere kurra çekiliyor.2 kurra da Nisan ayı çıktı.Evimi de aldim.Tapusunu da aldım çok şükür.Kulaktan dolma karalama kampanyalarına inanmayın.Söyledikleri gün ve saatte param sorunsuz yattı.Herkesin dediğini dinleyince bişey sahibi olunmuyor.Girdiği her işi batıran Fadil gibileriyle bunlari aynı kefeye koymak biraz haksızlık bence

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...