İçeriğe Yönlendir

'Eminevim' Hakkında.

Şehit Mustafa Yaman

Recommended Posts

Ahmet Demir

Bu ayarlama işini bana gelen emin evim danışmanı anlattı.. nasıl yapıldığını ne yaptıklarını bende bilmiyorum.

Lakin bu söylediklerimi bire bir kendileri söylediler...

Bu söylediğin doğru olsa bana kurra çıkmaması lazım.Hiç peşinat vermedim ve 2.kurra da çıktı.Bu konuda Bir yanlış anlaşılma var sanırım bana pek doğru gelmedi açıkcası ..
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Bu söylediğin doğru olsa bana kurra çıkmaması lazım.Hiç peşinat vermedim ve 2.kurra da çıktı.Bu konuda Bir yanlış anlaşılma var sanırım bana pek doğru gelmedi açıkcası ..

ilk kurada 10 kişiye çıkıyor listeden 5 kişi böyle yüksek miktarda ön ödeme gerçekleştirse sen diğer 5 kişiden biri olabilirsin mesela

ayrıca size 2. çekilişte çıkmış.

tarihinde Veli Uncu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Yaptığınız peşinat ödemesi miktarına göre sizi 1-10 , 11-20 , 20-30 vb gruplara yükseltiyorlar. Kuralı sistemde peşinat ödemek , kuranın size çıkma yansını yükseltiyor.

Peşinatlı vade ortası sistem de var. Kura vs yok , taksitleriniz sabit , girdiğiniz vadenin yarısında paranızı alırsınız. 

Yorum bağlantısı
Ahmet Demir

Arkadaşlar sistemi ben biliyorum bana anlatmaniza gerek yok..hiç peşinat vermeyen ilk kurada çıkan beraber çalıştigim 2 arkadaşım var.Ben gördüğüme inanırım isteyen istedigine inanir konuda gereginden fazla uzuyor

Yorum bağlantısı

Bu ayarlama işini bir detaylı anlat sana zahmet Bana ikinci Kurrada çıktı hemde hiç peşinat falan vermedim..

Detay istediğiniz için açıklama yapmaya çalıştım

Sistemi bildiğinizi bilseydim açıklama yapmazdım amacım sistemi veya bu kurumu kötülemek değil sadece böyle bir özelliklerininde olduğunu söylemekti.

Elbette her peşinatsız girene en son çıkacak diye bir kuralları yok lakin peşinat ödeyerek kuralarda ( sistemleri nasıl bilmiyorum ) önlerde yer alabiliyorsunuz...ve bunu kendileri açık açık beyan ediyorlar zaten.bu onların kuraya hile karıştırmak gibi bir durumundan değil sistemin işleyişi ile alakalı bir durumdan kaynaklandığını söylüyorlar...

( ben onların yalancısıyım )

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Arkadaşlar sistemi ben biliyorum bana anlatmaniza gerek yok..hiç peşinat vermeyen ilk kurada çıkan beraber çalıştigim 2 arkadaşım var.Ben gördüğüme inanırım isteyen istedigine inanir konuda gereginden fazla uzuyor

Ben hala anlayamadım, musadeniz olursa biraz daha anlatabilir mi bilen diğer arkadaşlar?
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Demir

Ben hala anlayamadım, musadeniz olursa biraz daha anlatabilir mi bilen diğer arkadaşlar?

Bilen arkadaşlar anlatabilir tabii ki ne müsaadesi hatta size mesaj atabilirim bildiğim kadarıyla

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Bilen arkadaşlar anlatabilir tabii ki ne müsaadesi hatta size mesaj atabilirim bildiğim kadarıyla

Yok yok. Konuya yazılsın da ben gibi anlamayanlar bilgilensin.

Teşekkürler.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Bence de konuya yazılsın. Konunun bilgilendirme amacı gerçekleşsin.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

özetle, firmalar finans işine gireceklerse bilindik yollardan girmeliler. Banka vazifesi gören bir kurumun banka olmaması sistemsel sıkıntı yaratır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

Benim aydınlanmak istediğim konu şu ki Eminevim vergisini ne üzerinden veriyor?Kurumun yasal dayanağı nedir? Kurumlar vergisine mi tabi yoksa başka vergi türüne mi? Firmanın faaliyet alanı yasal olarak nedir? Yaptığı nakdi islemlere karşılık gösterdiği zorunlu mali karşılık var mıdır varsa ne kadardır? Gerçekten merak ettiğimden soruyorum,kinayeli değil. Bilen varsa ben de öğrenmiş olurum.

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Benim aydınlanmak istediğim konu şu ki Eminevim vergisini ne üzerinden veriyor?Kurumun yasal dayanağı nedir? Kurumlar vergisine mi tabi yoksa başka vergi türüne mi? Firmanın faaliyet alanı yasal olarak nedir? Yaptığı nakdi islemlere karşılık gösterdiği zorunlu mali karşılık var mıdır varsa ne kadardır? Gerçekten merak ettiğimden soruyorum,kinayeli değil. Bilen varsa ben de öğrenmiş olurum.

Bu işte firmanın kazandığı para , organizasyon ücreti adı ile tahsil ettikleri hizmet bedeli. Sisteme girdiğiniz tutar üzerinde %7 gibi bir ücret. 100 binlik bir sisteme girdi iseniz , 7000 TL organizasyon ücreti ödersiniz. Bu para firmanın kazancıdır. Vergisini de buna göre öder. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Kutsal bilgi kaynağındaki arkadaşlardan biri epey uzun bir hesap yapmış , 4 milyon lira falan kar çıkartmış ,  lakin bir şeyi atlamış. Kura ilk seferde tüm gruba çıkmıyor. Çıkanların taksiti yükseldikçe , çıkmayanların ki düşüyor. 

Hem kira , hem bu sistemin taksitlerini ödeyebilecek gücü olanlar için uygun bir sistem gibi gözüküyor. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

bankaların merkez bankasına haraç vermeleri belli teminat tutmaları gerekiyor (meşhur Kemal Derviş'in düzelttiği mesele) . Bu arkadaşlar kısmen banka pozisyonu üstlenip bu işlere girince risklerini devlet üstlenmeyeceği için maliyet düşüyor olabilir.

Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

Bu işte firmanın kazandığı para , organizasyon ücreti adı ile tahsil ettikleri hizmet bedeli. Sisteme girdiğiniz tutar üzerinde %7 gibi bir ücret. 100 binlik bir sisteme girdi iseniz , 7000 TL organizasyon ücreti ödersiniz. Bu para firmanın kazancıdır. Vergisini de buna göre öder. 

Türkiye Cumhuriyet'i kanunlarına göre finans ve bankacılık işlemleri bazı kanunlara göre düzenlenmiştir. Eminevim ve benzeri sistemlerin yasal dayanakları olmadığını düşündüğümden, iki sene önce sisteme girip girmeme konusunda kararsız kaldım ve girmemeyi tercih ettim. Net bilgilere sahip olmamakla birlikte,

1- Türkiye Cumhuriyeti'nde finans ve bankacılık sistemleri BDDK'ya tabi ve bu işlemleri yapmak yasal izinle mümkündür.

2- Finansal faaliyetlerde bulunan kurumlar Bankacılık Kanunu'nda belirtilen maddeler ışığında faaliyetlerini sürdürürler.

3- Faaliyetleri için zorunlu mali karşılık ayırma, sermaye kredi oranı gibi pek de anlamadığım maddi yükümlülükler altına girerler.

4- Denetim ve kontrol mekanizmaları vardır ve harici denetim mekanizmalarının denetiminden geçerler.

Özet ile, 100-200 bin gibi meblağların altına imza atıp da alacağım evime tapu şerhi koyduracaksam, üstteki sorularıma kesin ve muğlak olmayan cevaplar alabilmeliyim. Sistemin kendisi ve firma çok dürüst ve hayır sahibi insanlar olabilirler, kamu yararına da çalışıyor olabilirler ancak yasal temelde çalışan bankalar, finans holdingleri ve katılım bankaları milyarlarca lira zorunlu karşılık ayırırken, kurumlar vergisine tabiyken benzer bir işi bu şekilde yürütebilmenin etik ve yasal olmadığı düşüncesindeyim.

Yarın bir gün rüzgar farklı taraftan eser bu kurumlar soruşturma geçirir ve hatta kapatılırsa, mağdurlardan biri olmamak adına ben şahsen tercih etmedim. Dini olarak caiz olması ya da çok faydalı olması yasal olarak yükümlülüklerin var olduğu gerçeğini değiştirmez. Sonuç olarak mağduriyet yaşandığında kişiyi koruyabilecek yasal bir mevzuatın eksikliği beni bu sistemi kullanmak ve bu sistemi sevdiklerime tavsiye etmekten alıkoymaktadır. 

Saygılarımla.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Şimdiye kadar bu eminevim neymiş ne değilmiş diye sorgulayacağıma balıklama girmiş olsaydım şimdiye kadar ev, araba sahibi olurdum buradan :) Ben bu sistemi rahat bi 10 yıldır biliyorum..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Türkiye Cumhuriyet'i kanunlarına göre finans ve bankacılık işlemleri bazı kanunlara göre düzenlenmiştir. Eminevim ve benzeri sistemlerin yasal dayanakları olmadığını düşündüğümden, iki sene önce sisteme girip girmeme konusunda kararsız kaldım ve girmemeyi tercih ettim. Net bilgilere sahip olmamakla birlikte,

1- Türkiye Cumhuriyeti'nde finans ve bankacılık sistemleri BDDK'ya tabi ve bu işlemleri yapmak yasal izinle mümkündür.

2- Finansal faaliyetlerde bulunan kurumlar Bankacılık Kanunu'nda belirtilen maddeler ışığında faaliyetlerini sürdürürler.

3- Faaliyetleri için zorunlu mali karşılık ayırma, sermaye kredi oranı gibi pek de anlamadığım maddi yükümlülükler altına girerler.

4- Denetim ve kontrol mekanizmaları vardır ve harici denetim mekanizmalarının denetiminden geçerler.

Özet ile, 100-200 bin gibi meblağların altına imza atıp da alacağım evime tapu şerhi koyduracaksam, üstteki sorularıma kesin ve muğlak olmayan cevaplar alabilmeliyim. Sistemin kendisi ve firma çok dürüst ve hayır sahibi insanlar olabilirler, kamu yararına da çalışıyor olabilirler ancak yasal temelde çalışan bankalar, finans holdingleri ve katılım bankaları milyarlarca lira zorunlu karşılık ayırırken, kurumlar vergisine tabiyken benzer bir işi bu şekilde yürütebilmenin etik ve yasal olmadığı düşüncesindeyim.

Yarın bir gün rüzgar farklı taraftan eser bu kurumlar soruşturma geçirir ve hatta kapatılırsa, mağdurlardan biri olmamak adına ben şahsen tercih etmedim. Dini olarak caiz olması ya da çok faydalı olması yasal olarak yükümlülüklerin var olduğu gerçeğini değiştirmez. Sonuç olarak mağduriyet yaşandığında kişiyi koruyabilecek yasal bir mevzuatın eksikliği beni bu sistemi kullanmak ve bu sistemi sevdiklerime tavsiye etmekten alıkoymaktadır. 

Saygılarımla.

Bankalar yasası ile muhatap değildir bu firma. Sisteme girerken imzalanan onlarca evrak içindeki maddelerden biride , muhtemelen sistemde gönüllülük esasını içeriyordur. 

Dinen caiz olduğunu söylemek zor. Altın günü gibi diyor , altın günü ne kadar caiz o bile tartışmalı. Kamu yararına ya da hayrına  da değil , gördüğüm kadarı ile kendilerine çalışıyorlar. Sistem açık , epey kullananı ve yararlananı da var.

Sizin gibi endişeleri olanlarda bahsettiğiniz soruların vergi kısmını değilde , yatırdığı paranın güvende olup olmadığı kısmını sorguluyorlardır muhtemelen. Uzun zamandır bu şirket ile irtibat kurmadım. Bir gün yolum düşer ya da beni ararlarsa teminat kısmını soracağım. 

Şimdiye kadar bu eminevim neymiş ne değilmiş diye sorgulayacağıma balıklama girmiş olsaydım şimdiye kadar ev, araba sahibi olurdum buradan :) Ben bu sistemi rahat bi 10 yıldır biliyorum..

Bir denemek lazım aslında , 3-5 ay ödeyip paramı geri verin diyelim , bakalım neler oluyor. :D

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Bence şirket kendini mutlaka garanti altına almıştır. Sözleşmede bununla ilgili maddeler vardır. "Siz gönüllü oluyorsunuz, biz sadece size yardımcı oluyoruz" gibi bir şeyler mutlaka vardır. Yani bir kriz anında şirkete bir şey olmaz gibi. Ancak ülke için beklenen o meşhur kriz çıkmadığı sürece de bu sistem işlemeye devam edecektir. Çok uzun vade olmamak kaydıyla düşünülebilir.  

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Bir denemek lazım aslında , 3-5 ay ödeyip paramı geri verin diyelim , bakalım neler oluyor. :D

Geçerli bir sebep yok ise (sağlık sebepleri vb gibi) girişte ödediğiniz organizasyon ücreti kesiliyor bildiğim kadarıyla.

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Geçerli bir sebep yok ise (sağlık sebepleri vb gibi) girişte ödediğiniz organizasyon ücreti kesiliyor bildiğim kadarıyla.

Tabi tabi , organizasyon ücretini geri ödemeleri söz konusu değil. Ödenilen taksiti geri verirler. 

Yorum bağlantısı
Ali Gök

şimdi forumda toplansak sıfırı 50 bin tl olan bir araba için 50 kişi grup kursak . ayda 1000 tl versek mantıken her ay birimize araba alırız dimi mantık bu.

peki bana sıra 39. ay geldiğinde  o arabanın fiyatı 58 bin lira olmuşşsa ben ne yaparım ?  

bu sistemin mantığı yok

hiç enflasyon olmayan ve araba fiyatının 10 yıl boyunca sabit kalacağı bir sistem lazım mantığın kabul etmesi için 

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Sistem benim gibi 4 5 sene geçici bir yerde çalışıp, para biriktirip, gittigi yerden ev alıp 4 5 sene daha borç odeyerek ev sahibi olabilmek için güzel ama 2 sene önce girmedim yattı iş :)

e34d3f2b5607fa5fc4de0324f0068e99.jpg

891d6512d19e141ad31830d9c5823098.jpg

45 ay 2500 den 1800 lere düşen taksitler odeyip evi alıyorsunuz 4 sene sonra, eve çıkınca kira bitiyor tabi taksitler 3000 olarak devam ediyor 35 ay.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Oğuz Yılmaz

Merhaba,

Eminevim ile ev sahibi olmak isteyen bir vatansaş evime talip.

Nasıl bir süreç bekliyor beni? Exper gelip görecekmiş, onay verirse tapuya gideceğiz.

Burada parayı elden mi veriyorlar? Ben kimlerle muattap oluyorum? geçmiş tecrübesi olanları dinlemek isterim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...