İçeriğe Yönlendir

Çakmak Lambası Değişimi

Ozan Akkaya

Recommended Posts

Ozan Akkaya

Aracımın çakmak lambası yanmıyordu. Bugün elektrikçiye gidip mevzuyu anlattım. Elektrikçi amca yaklaşık 45 dakika uğraştı. Teybi söktü, ön kol dayamayı söktü, vites körüğünü çıkardı, daha sonra mondime söverken yakaladım ustayı. Ustaya bırakmasını geç kaldığımı vs söyleyip eve geçtim. Evin önünde önce resimde de işaretlediğim yerdeki vidayı söktüm. Plastik aksamı biraz kaldırıp çakmağın arkasına doğru elimi soktum ve 2 adet fişi çıkarttım.

Daha sonra arka kısımdan çakmağı tutarken çakmak girişini tornavida yardımıyla saat yönünün tersine doğru çevirerek çakmaklığın ön kısmını çıkardım. Çakmağın boşta kalan arka kısmını İlk vida söktüğüm boşluktan dışarı çıkardım, üzerindeki ampulü değiştirip yapılan işlemin tersini uygulayarak çakmağı yerine monte ettim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben de değiştirmiştim de hiç bu kadar uğraştığımı hatırlamıyorum..

Yorum bağlantısı
Eray Eski

baska nasil degistirebiliriz Mehmet abi ? benim aracimdaki de yanmiyor. kullugun ordan mudahale etmeye calistim olmadi. baya ugrasilmasi gerekiyor gibi.

Yorum bağlantısı
Ozan Akkaya

baska nasil degistirebiliriz Mehmet abi ? benim aracimdaki de yanmiyor. kullugun ordan mudahale etmeye calistim olmadi. baya ugrasilmasi gerekiyor gibi.

Daha basit bir yöntem olacağını sanmıyorum, çünkü ön taraftan bu lambaya ulaşacak yer yok. Tek çare çakmağı sökmek.

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Çok uğraşmışsınız. Normalde ters uçlu sekman pensesi ile çakmak yuvasını içeriden sıkıp kendinize doğru çektiğinizde çakmağın girdiği yuva ışık yanan çember hariç gelmesi lazım. Ana yuvayı kendize doğru çekip çıkardıktan sonra ışık yanan ampullü çerçeve çıkıyor.

Gerçi bende çok uğraştım ama ben ışıklı hale getirmek için uğraşmıştım. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/228754-cakmak-park-isigi/page__fromsearch__1

Burada demontaj talimatı var. http://www.afkotomotiv.com/afk/tr/02/01_07.asp

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...