İçeriğe Yönlendir

Denim Mavi Fiestam Ve Yaptıklarım :)

Ali Cihangiroğlu

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Satılık değil kardeş, en azından şimdilik :rolleyes: 16" e benimde canım çekiyor ama yollar malum, 15" almak daha iyi gibi olucak sanırım, motoru karıştırma, ekonomi amaçlı almıştım (tabii aldığımda 1.6 sı olaydı... acele etmek zorunda kaldım) her ne kadar spor versiyon parçalarıda olsa bunları konfor odaklı taktım, jant işine yılbaşından sonra bakacağım, yukarda yazdığım gibi Oz almak istiyorum, nasıl yakışırmı :)

weiss2.jpg

Not: 16" ide rahat döndürür merak etme, hp değil torka bak kardeşim :D 195/45/16 lastiği rahatça çevirir, Ford bu Lord eder adamı (arada sinirde eder karıştırma...)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Yapma ya :) bak yine gazladın, hatta chipledin, tamam şu yılbaşı geçsin, biraz toparlanayım bunuda halledeceğim, nasılsa arabayı satmama daha 5 sene var :D

Çok fena duruyor gerçekten :good1:

DSC00965-1.jpg

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Yay la işim olmaz, tamamen görsellik, zaten yarış arabasıda değil bu, hiç gerek yok, hem indirince tekerin şekliyle çamurluğun kavisi acaip abes duruyor, fena batıyor gözüme.

Neyse, bugün gaza gelip bende kaputa ve ön silecek havuzuna yalıtım yapayım dedim, 3-4 saat uğraş sonucu yaptım ama motor sesinde azalma hiç olmadı gibi birşey, işte resimler.

hMUUv.jpg

vinUr.jpg

6vQg1.jpg

rRm01.jpg

MYG41.jpg

Cam altında fuison lardaki kadar sac yok, yani oraya birşey yapamıyorsunuz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Ali hocam birgün Balıkesir'e geldiğimde motorları indirip birşeyler yapalım.

Yoksa Motor sesi duymaktan fena olacağız, karacın kabinini izole edip yol sesini kesince en büyük dert motor sesi oluyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa Özcan

Ali sonuç hüsran olmuş.Yazını okuyunca sonuç güzel olacak diye düşündüm ama olmadı. :D Yine de emeğine sağlık...

Ben de kapı fitillerine takmak için terazi hortumu aldım.Ömrümü yedi.Takamadım sinirlendim bıraktım...

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

:biggrin: Aynen öyle, motor sesine çare lazım, ama gerçekten çok zor, ısındığında sorun yok ama ısınana kadar sıkıntı veriyor, sıcakken rolantide de eskisi kadar sesli değil, ben komple kalorifer kutusunuda söküp kontrol ettim, bu kısma yapacak hiçbirşey yok, iç kısım zifitli malzeme ve akustik süngerle dolu ama sonuç tatmin edici değil, arabanın dizaynı böyle, motor sesini kesemiyoruz.

Ali sonuç hüsran olmuş.Yazını okuyunca sonuç güzel olacak diye düşündüm ama olmadı. :D Yine de emeğine sağlık...

Ben de kapı fitillerine takmak için terazi hortumu aldım.Ömrümü yedi.Takamadım sinirlendim bıraktım...

:D Terazi hortumu öylemi ve takamadın :biggrin: Allah tan bende öyle dertler olmadı, çift fitil takınca sıfır rüzgar sesi alıyor araba, normal havada yüksek hızda giderken de ses yok, ön cam altından zaten hiç rüzgar sesi gelmiyordu, şimdi daha da takviyeli oldu artık.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Fuzyonda dik ön cam olduğu için rüzgar senini kesme işi bir noktaya kadar olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ilker Ucar

Ufak bir ekleme, sislerdeki aliminyum tamir bandı sökülüp, almış olduğum Focus nikelaj sis çerçevesini, ufak kesme biçme işleminden sonra arabama taktım, bu arada iç kısımda hava kanalları ve ön konsola kırmızı şeritleri monte ettim.

SmoDW.jpg

OCC3W.jpg

elinizde kırmızı şerit varsa hala, yolcu airbaginin altındaki kısıma yaparsanız güzel olur tahminim.

Yorum bağlantısı
Musa Kuru
(düzenlendi)

bu kırmızı şeritleri nereden bulabiliriz.. adı tam olarak ne diye geçiyor. bu arada bu koltuklar kılıf değil sanırım dimi :)

tarihinde Musa Kuru tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Musa Kuru
(düzenlendi)

Çok felaket duruyor. güle güle kullan abim :) bu şeritleri istanbuldan bulamazmıyız.. aksaraydan vs.

tarihinde Musa Kuru tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

:nazar:

detaylar güzel olmuş. bu araca 15" mk5 sport jantı güzel olur :p forumda satılık bi adet takım var.

Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit

Abi yalıtım malzemesi olarak bitüself mi kullandın?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Malzemeyi Ayhan Şentürk arkadaşımdan almıştım, kapalı hücre yapısına sahip, kendinden yapışkanlı, bir tarafı aliminyum kaplı akustik sünger, bitüself kullanmadım, motordan kaynaklı vibrasyon kaynaklı sesi kesmen acaip zor, zaten ne yapsanda sesi kesemeyeceğinden ben direk bu malzemeyi kullandım, bitüself i araç içinde tabana kullanmak lazım.

:nazar:

detaylar güzel olmuş. bu araca 15" mk5 sport jantı güzel olur :p forumda satılık bi adet takım var.

Oz isterim Oz, senin dediğin jantlarda güzel ama :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

ozun canlısı o a kadar güzel gelmedi bana. ofsetinden yada et değerinden

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Et 42 leri var, tam fiestaya göre, genelde millet buna uymadığından gördüklerin hep dışarı çıkık görünüyordur, ben ithalatçsına sordum cevap vermediler, eliftuning te var görünüyordu, sorunca temin edemiyoruz ve et değerini bilmiyoruz dediler, şuan için jant yok zaten, wrc modelini bulmak resmen dert.

Yorum bağlantısı

Ön gögüs sökülmeden sesi kesmek bence zor iş.Kullandıgı malzemeyi gögüs ile şase arasında kullanman lazım.

Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit

2. sanayi tarafında bir lastikçide renk renk Oz ları görüyorum. :p Yaklaşık 2 senedir var. :) O tarafdan geçecek olursam et sini vs öğrenirim.

Ben tabana ses yalıtımı yapmayı düşünüyorum. Bitüself çok mantıklı geldi fakat başka tavsiyeniz varsa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Ön gögüs sökülmeden sesi kesmek bence zor iş.Kullandıgı malzemeyi gögüs ile şase arasında kullanman lazım.

O kısım zaten çok dar, açık kısım yaklaşk 30-40 cm. kadar, daha aşşaığısında zaten sağlam yalıtım var, baya inceledim, fiesta nın motor sesini kesmek imkanıza yakın, tabii motoru komple kamyon kabinlerinin altında sesi kesen mazlemeyle çevrelemediğiniz sürece :)

2. sanayi tarafında bir lastikçide renk renk Oz ları görüyorum. :p Yaklaşık 2 senedir var. :) O tarafdan geçecek olursam et sini vs öğrenirim.

Ben tabana ses yalıtımı yapmayı düşünüyorum. Bitüself çok mantıklı geldi fakat başka tavsiyeniz varsa sevinirim.

Sade ziftli mazleme yetmez, üstüne ses emici akustik sünger lazım, firex gibi yani, bu arada Oz jant değerlerini öğrenirsen sevinirim, 4x108 ET40 ve üstümü acaba öğreniriz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Fiziksel gerekçe şudur;

Yoğun ve ağır malzeme ( bu sebepten dolayı eskiden cami kubbelerine kurşun kaplanırmış) bitümlü zift plakalar yani şu inşaatlarda kullanılan yalıtım malzemeleri gibi aslında onlar bile olur.

Ve ayrıca Firex sünger düşük frekanslı sesleri kesmek için gerekir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Asfaltta döksek motor sesini kesemiyoruz, arabanın yapısı uygundeğil ne yazıkki, tek yol akustik ses önleyici birşeyler yapmak, kabaca motorun ürettiği ses frekansını bastıran ve bu sesi motor devrine göre sürekli ayarlayabilen bir işlemci ve ses kaynağı lazım, yani motor sesini karşı sesle bastırıyoruz ve nerdeyse kulağımız hiç duymuyor, motor ses dalgaları kırılıyor :)

Yada motoru bmw M5-6 larda kullanılan özel motor bloğu malzemesinden yaptırıyoruz, motorun kendisi ses üretmiyor, bu seferde cılız kalan motor sesini daha güzel duymak için yine m5-m6 da kullanılan gerçek zamanlı akustik ses sistemi kuruyoruz, istediğim boğuk ve etkileyici homurtuyu arabanın kendi ses sisteminden duyuyoruz, bu biraz extrem oldu sanırım :D

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

dynamat mi bi marka vardı :D ses izalasyonu mazlemesi. daha çok araç ses sistemi yapan yerlerde var galiba :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Biliyorum onu, ona para yetmez, süper saçma fiyatları var bizde, dışarda bile düdük kadar parçası 200 dolares civarında, ayrıca oda kesemez bu sesi, aslında bu dynamatın esas işlevi içerdeki sesi dışarı çıkarmamak :D

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

bi ara kafayı kırmıştım. arka kapıdaki bas vurma sesi yüzünden :D denk gelsem alacaktım :p

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
(düzenlendi)

dynamat mi bi marka vardı :D ses izalasyonu mazlemesi. daha çok araç ses sistemi yapan yerlerde var galiba :D

Arabanın 3/1 fiyatına mal olur. :)

tarihinde Hüseyin Sönmez tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...