İçeriğe Yönlendir

Denim Mavi Fiestam Ve Yaptıklarım :)

Ali Cihangiroğlu

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu

Eveet, pek mod sayılmaz, zaten vardı ama, çin malı balast kullandığım bi-xenon farlarımın en büyük eksiğide tamamlandı artık, farım artık Gen5 bosch balastlarına kavuştu, İlker beyden aldığım balastları teslim aldım ve şaşırdım, çünki balastlar elim kadar, eski balastımın 2 katı resmen, d1s ampülde tamam, bakalım takınca sonuç nasıl olacak :)

FSyqv.jpg

DTnhV.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Dün gece ben de farlarımı almaya gittiğimde sana balastları gönderdiğini söylemişti. :) Ben şimdi kablo diplerini silikonladım , kurumasını bekliyorum. Bu balastlar nereye sığacak bende merak ediyorum , hayırlısı bakalım. :)

Abi benden önce takarsan balastları nasıl sığdırdığını da anlatırsın umarım. :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Hayırlı olsun ikimizede, sen 2. yolu seçmişsin, kolay yol, soketi silikonlayıp, balastı kenara takma tekniği, şimdi ilk aklıma gelen yer farın radyatör tarafındaki düz siyah kısma takabileceğin, vidayla falan tutar o kısım, benim fikrimse, balastın soket kısmı kadar farda delik açıp, balastı orjinalde olduğu gibi fara monte etmek, böylece kablo falan içerde kalıcak, yeterince yerde var zaten, şimdi onu düşünüyorum, gece vakti farı sökmekte zor geliyor vallahi, yoksa anında dalıcam işin içine :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Pehhhh made in france. :p

Benimki hella made in germany. :p

Evet tırt fr olması benimde hoşuma gitmedi, o kısmı hemmen kazıyacağım zaten :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Evet, inceledim, fara takma planı yattı gibi, balastlar dev gibi, dediğim gibi, farın yanında, radyatör tarafında siyah kısım var ya, o düz kısma balastı yan koyarsan sığıyor, ayaklardan birini üstten buraya vidala, yada plastik kelepçeyle sık, sol farın o kısmında radyatör hortumu tam köşeden geçiyor, o yüzden biraz açılı takman lazım, buraya takarsak balastın arkasının yarısı açıkta kalacak, buda soğumasına yardım eder artık :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Aynen öyle, artık olayı kapatma vakti geldi, yoksa ben kapanacağım bu gidişle :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

çok güzel olmuş teyp direksiyondan kontrol edilebiliyo mu

Bana sorduysan, evet kontrol ediliyor, bire bir uyumlu, zaten collection fiesta larda bu teyp standart.

Balastları taktım ve çalıştırdım, sonuç süper, soğuk ampülle selektörde gecikme yok neredeyse, bayağı hızlıymış algılanması bile çok zor, zaten 1 kez zar zor anlayabiliyorsun, arka arkaya on kez selektörün hepsi de direk flaş etkisi yapıyor artık :)

gen5 balasta yer bulmak zor oldu, ancak buraya sabitleyebildim, güzelde oldu sanırım, su gelse bile zaten etkilenmez bunlar. Balast soketinide siyah cam silikonuyla yalıttım, su girmesi artık imkansız :)

btEB5.jpg

fx9PP.jpg

Yorum bağlantısı
Taner Gündüz

ali abi eline koluna cebine sağlık bu kadar para dökmenin yanında senin kendi emeğinde çok var . kazasız belasız. :nazar:

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Çok teşekkür ederim, Allah, hepimize kazasız belasız binmeyi nasip etsin, bu kadar harcama yeter artık, uzun bir süre birşey yapmayacağım, en önemlilerini nasılsa halletim, kala kala jant kaldı, onuda uzun yol yaptığımdan, hem konfordan ödün vermek istememem hemde yamulma riski olması, ayrıca jantı alsak bile 14" ten 15" e gçince çıkacak, ek lastik masrafı yüzünden bayağı bir uzağa attım, şimdi keyfini süreyim biraz, öncelikle ilk gece yolculuğumu yapmayı heyecanla bekliyorum şuan :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Yani gen5 lerle sürmedim, çin malı balastlar sanki ampülü daha az yakıyor gibiydi, o açıdan deneme yapmayı bekliyorum yazdım.

Yorum bağlantısı
Taner Gündüz

him ben gece hiç kullanmıyorsun sanmıştım :D yanlış anlamışım. tahmin ederim daha iyi görüş sağlıcak. çinlere nadiren. bide renkten ötürü siste ve yağmurda falan yardımı çok dokunacaktır.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Gece çok kullanırım, yoksa kullanmasam zaten bu kadar uğraşmazdım, benimki tamamen ihtiyaçtan, 4300k tam standart :)

Selektör süper oldu, gündüzleri rahat rahat flaş patlatabiliyorum artık :)

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar
(düzenlendi)

Ben dün gece 11:30 da dayanamadım indim aşağı , farları taktım. :) Sonra denemek içinde dayanamadım otobana attım kendimi. :biggrin:

tarihinde Rıfat Çakar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Sonucu alalım :) ve fotoğrafları...

Yorum bağlantısı
Cihangir Erçetin

Bende yaptıklarımı ufak ufak ekleyeyim bari :)

5HtJI.jpg

abi bura neresi?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Burası, Balıkesir/Burhaniye, Denetko Sahil sitesi, ören tarafı, buraları bilen bilir, en eski kooperatiflerden birisidir, Denetko-Artur, 1969 da kurulan yerler, bizim bu site hepsinden farklı, botanik bahçesi gibi, tam kafa dinleme yeri vallahi :)

http://www.denetko.com.tr/

Yorum bağlantısı
Taner Gündüz

ali abi sıcaklık göstergesini kendin mi yaptın detaylarını anlatabilirmisin.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Elbette, gösterge fikrinin Sahibi Ayhan Şentürk arkadaşım, bende ondan gördüm, nasıl yapsam diye düşünürken bir baktım o yapmış :)

Göstergeyi dealextrem den aldım, en olrak zaten nerdeyse tam oluyor, boydan gelen boşluğu ise boş bir dvd kutusunu keserek yaptım, kutunun dokusu ve rengi %90 konsola uyuyuyordu, sensör kısmını arkadan dolaştırıp, sağ kapı A sütunun altında, sigorta kutusunun yanıda kapı contasının arkasında ki küçük delikten çıkardım, fitilin ucunu kaldırıp sigorta kutusunun oradan bakarsan boşluğu göreceksin.

Sensör tam aynanın altındaki boşluktan dışarı çıktı, hem görünmüyor hemde sağlıklı ölçüm yapıyor.

http://www.dealextre...te-sensor-15553

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Gündüz

çok güzel ve orjinal kokuyor sensör başka sitelerde varmı acaba ingilizce özürlüsü olarak alışveriş yapamıyorum. şu aldığınız pedal takımıda süper ondanda bir bulabilseydim :D

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Ufak bir ekleme, sislerdeki aliminyum tamir bandı sökülüp, almış olduğum Focus nikelaj sis çerçevesini, ufak kesme biçme işleminden sonra arabama taktım, bu arada iç kısımda hava kanalları ve ön konsola kırmızı şeritleri monte ettim.

SmoDW.jpg

OCC3W.jpg

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...