İçeriğe Yönlendir

Denim Mavi Fiestam Ve Yaptıklarım :)

Ali Cihangiroğlu

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu

O zaman abi segment degistirmek lazim

Aynen kardeş, ancak D segmenti kurtarır yalnız :)
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Haklısın vallahi, satarken kimse bakmaz bunlara, koltuğa gelince yalnız uzun yolda buda ağrıtıyor cunki bel desteği yine yok, bu spor koltuk, surereken virajda seni kavraması çok iyi diger koltuktan en önemli farki da bu, yalnız suda var, hanım uzun yolda beğenmiyor cunki yan yatıp rahatça uyuyamiyorsun bunda, malum kenarlar yüksek düzgün oturmak sart, ben ek bel desteği koydum şimdi gayet rahatım...

O zaman abi segment degistirmek lazim

Uzun yolda konfor için böyle kavrayan koltuklar yerine baldırları tutan uzun koltuklar gerekir, aracın boyutlarına göre bizim koltuklar kısa oluyor.

Yorum bağlantısı
Misafir

Haklısın vallahi, satarken kimse bakmaz bunlara, koltuğa gelince yalnız uzun yolda buda ağrıtıyor cunki bel desteği yine yok, bu spor koltuk, surereken virajda seni kavraması çok iyi diger koltuktan en önemli farki da bu, yalnız suda var, hanım uzun yolda beğenmiyor cunki yan yatıp rahatça uyuyamiyorsun bunda, malum kenarlar yüksek düzgün oturmak sart, ben ek bel desteği koydum şimdi gayet rahatım...

Yengenin beli ağrımasın , ben gencim daha ağrı çekerim 

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Yengenin beli ağrımasın , ben gencim daha ağrı çekerim 

Adam satıyorum desin hiç birimiz almayalım. :seytan:

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

kalsın elinde demi  :kihkih:

Evde koltuk takımı yapar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Bugün ledi incelerken gordumki içinden çıkan aparat hem d1s e hemde d2s e oluyor :) bu durumda d1s tutucu yaylar denk gelmez ise direk d2s moduna alip takabiliyorum, süper

d1s modunda bosch mercek arkasi

9d8a010a680fd43bd64237531c4a37c7.jpg

Aparatli durum

e027348fd3a26c3e1131912d6d3d1a7d.jpgf8ae32e25585950722ff2f99dc72bf91.jpg

d1s tutucu ile sabit durum, orjinal xenon ampulu ölçtüm, 2.7 cm odak mesafesi var, bunu da ayarladım, aparat yivli, vida gibi yani, çevirerek istediğin mesafede sabitleniyor...

d4f88ba0a95514f5a3009e1ab8173b34.jpg570274ce0601389f39db5cefbbfde32e.jpg

Mercek olmadan çalıştırdım, fena, içine bakamadim bile :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Eline sağlık abi inşaallah düşündüğün gibi olur.

Koltuk takımı yaparsan misafir olarak ilk ben gelicem söz bir acı kahveni içmeye.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Eline sağlık abi inşaallah düşündüğün gibi olur.

Koltuk takımı yaparsan misafir olarak ilk ben gelicem söz bir acı kahveni içmeye.

Beraber gidip üstüne çay dökeriz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Bugün karda yağıyordu ellerim dondu  :D  amaa, ledin birini denedim, d1s aparatı olan bosch merceğe oturmadı, tutucu ledin soğutucu gövdesini engelledi tam oturmadı, bende tutucuyu söküp d2s moduna aldım, şekil A

d4f88ba0a95514f5a3009e1ab8173b34.jpg

Budurumda cuk oturdu, bağlantıları yaptım ve çalıştırdım, diğer fara göre kısalarda aydınlatma farkı göremedim gibi, bu sanki az daha güçlü hatta, asıl gece denemek lazım, süper çalışıyor, kesilme çizgisi düzgün, odak tutuyor, 2.7 cm. e ayarlı, uzunları açınca led xenona göre duvarda daha parlak yandı, resim çekemedim ama aydınlatması güzeldi, daha güçlü bu led, uzunlarda bariz belli oluyor, diğer fara girişmedim çünki  ledin arkası 2cm. kadar fara sığmadı, yani biraz arkaya doğru uzun, Allah tan arka kapak yumuşak kaucuk gibi birşey, o şekilde esneyip takılıyor ama ledin fanının hava alışını engelliyor, yukarda kablosunun girdiği yere bakın, o kısma 1-2 cm.  kadar bir halka takacağı. kablonun üstüne geçireceğim yani, böylece kaucuk kapak fana değmeyecek, uygun bir anda bir şey uydururum artık, farı eski haline getirip geri taktım, havalar ısınsın sakin kafayla ayar çekerim artık.

Sonuç olarak led çok güçlü ve süper çalışıyor, odak sorunu yok  :)

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Hayırlı olsun abi,sonucu merak ediyorum.

Sağol kardeş, vallahi ilk intiba güzel, bu xenondan daha güçlü gibi, özellikle uzunları açınca duvarda bariz xenonu ezdi :)  tek sorun biraz arkaya doğru uzun olmasi, bu şekilde far kapanıyor ama hava sirkilasyonunda sorun olacak, değmeyecek şekilde ayaraladımmı iş tamam, hatta resimde kablonun lede girdiği kısma kalınca elektrik bandi sararsam kabloyu aşşağı doğru büküp çıkaracağımdan o kısım bükülmez, bükülmeyen kısımda araka kapağı geride tutar, kapak zaten yumuşak, oldu bittiii, neyse havalar düzelsin sakince yaparım, soğuk yahu  :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Abi neden püsküllü olan tipten almadın ?

Servet aga bunu önerdi, diğeri bunun kadar güçlü değil sanırım...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Abim ne derse doğrudur. :yes:

Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu

güzele benziyor abi bizi de gaza getiriyosun geri vitesler eli kulağında gelir bunlardan da golfe mi alsak bizim bi de mercek taktımmı miss muayenede sorun olmuyor dedin bu dimi bi de golfün far camı plastik değil bildiğin cam acaba mercek güzel olur mu kırılma falan olurmu en kötü plastik far camı bulunur heralde topkapıda :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Servet öyle dedi, muayeneden geçer, tabii girmeden adamlara bu xenon değil diye özellike belirteceğim, yalnız harbi güzel, fena yanıyor, ömrü falanda doğruysa xenon 2000-3000 saat bunun 30000 saat  :D  tak unut vallahi :)

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Servet öyle dedi, muayeneden geçer, tabii girmeden adamlara bu xenon değil diye özellike belirteceğim, yalnız harbi güzel, fena yanıyor, ömrü falanda doğruysa xenon 2000-3000 saat bunun 30000 saat  :D  tak unut vallahi :)

Ben orijinal farlara H4 led takılı iken geçtim 10. ayda görevliyede herhangi bir şey belirtmedim. Sadece klasik ayarla ilgili hafif kusur yazdı.

​Bu sene bende mercek + led'le gircem muayneye bakalım. + Sislerdede led var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu

yanarken falan resim yok ama öyle güçlü böyle güzel bi parmak bal sonrası yok :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

:D

dur yahu, uygun zamanda takıp resim çekeceğim, birine led birine xenon, geri viteste yaptığım gibi.. :) acele olmaz, sindire sindire takmak lazım  :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Evett, bugün üşüsemde işlemi yaptım, takinca ilk farkettigim benim xenonlar daha beyaz yanıyor, hay dedim... Sonra belki dedim ömrü azaldı, malum bu durumda beyazlar, yedek d2s lerden birini taktım, baktimki ledlerle aynı sarilikta, rahatladım :) digerlerinin ömrü azalmaya başlamış sanırım, 2 el di ve 3 sene olmuştu zati, neyse, paketleyip yedeğe koydum, gen5 leri ise sökmedim her ihtimale karşı hazır duruyor, sorun olursa anında tekrar eski hale dönerim :)

Işte resimler, sonuçta süper oldu, xenon gibi ısınma yok şak diye yanıyor, canavar gibi :)

Sol xenon sağ led

4d8796011741affc1a127735d9866a3b.jpg

9d64f6ed3385aa0252f210f02d44adaf.jpg

8361b31f997efd80d3f5289a979b7314.jpgadd4b5f0af30f9afcde269de03202702.jpg0df7f1e54e73dc50862acdd96bc09b5f.jpg20e6afd496fd6d3e8c574b191edae24a.jpg

Hepsi led

d7bae6a9d7f5838f9c2add69e02c924d.jpg0ead71269819135e7027c9d05c1218df.jpg

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

Gule gule kullan Ali abi. Cok iyi yaniyor. Yolu nasil isiklandiriyor? Memnunmusun? Mesafe xenon ile ayni mi? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...