İçeriğe Yönlendir

Denim Mavi Fiestam Ve Yaptıklarım :)

Ali Cihangiroğlu

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu

Motor temizliği +5 hp

CC +5 daha  :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Abi cc yi sen periyodik mi yaptırıyosun benim 113 binde hiç yapılmamış motora yapsak elimize alır mıyız bazı şeyleri ?

129 binde benimki, ilk defa yaptırdım, 150 binden sonra riskli, bu arada ben sık sık Wurth katkı kullanıyorum, seninkinde sorun olmaz, bence yaptır rahat et.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Sen würthü hangi aralıkla kullanıyorsun abi ? 10 bin önce bende kullandım şimdi boschta yaptırsam ne avantajı olur servis ne kadara yapıyor avantajı ne olur ki :)

bende daha 400 km. önce kullandım, ben denemek için yaptırdım, yolda deneme yapamadım, zate seriydi araç, kısa mesafede birşey anlaşılmıyor, serviste 75 kaada yaptırdım, yaptırırsan kutusu plastik şişede olacak ve markası Motorvac olacak, onun dışında yaptırma, servisin avantajı sorun olursa en azından gidecek yerin olması, faturası vs. var, kayıt falan açtırıyorsun, birşey olacağını sanmam, yaptır ama servis ilk tercihin olsun yinede.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Kullanacağın makalar şunlar, Wurth-Tunap-Berner bunların dışında sakın depoya başka katkı vs. atma.

Carbon Clean de ise bu markalarında ürünü var ama Esas olan Motorvac ın ürünü, bu yoksa yaptırma ve seni kandırmalarına izin verme, makineye bağlanarak yapılan adam gibi tek işlem bu markayla olur.

CC yaptır, sorun olacağını sanmam, zaten taktıkları makine gazı 2000 de tut, 10 dakka bekle gibi talimatlar veriyor, ona uyuyorsun o kadar, 45 dk. bir işlem,gayet basit :) sonrasında 20-30 binde bir cc yaptırabilir yada 20 binde bir wurth(tunap da olur) atıp bir sonraki 20 binde cc yaptırıp periyodik devam edebilirsin.

CC ile, enjektör, pompa, yanma odasındaki, silindir kafalarındaki kurum ve siboblardaki kurum temizlenir.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

Şu cc yi ben de yapsam mi diye düşünüyorum. Bir sorun yok ortada ama yine de temiz olsa mi diyorum :) 149 binde şuan km. Bin km sonra bakım var

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Şu cc yi ben de yapsam mi diye düşünüyorum. Bir sorun yok ortada ama yine de temiz olsa mi diyorum :) 149 binde şuan km. Bin km sonra bakım var

Bence şimdi yaptır kullan, sonra bakım zamanı önce motor içi temzlik yaptır sonra bakım, motor iç temizliğine 100 kaat dediler bu arada. CC yaptır, zaten sorun olmadan yaptırman lazım, sorun olursa zaten yapacağın birşey yok, gitti paracıklar  :D

İndirimde bu ay sonuna kadarmış, ama dert değil, zaten 30 dk. da ben kendim bakımını yapıyorum  :D

Abi senin avantajın hafta içi servise gidebilmen ve sanırım sizin servis çokta yoğun değil. Eskişehir ford servisi ana baba günü gibi Görmen lazım birde tüm ford servislerinde mi işçilik yok onuda anlamadım :)

Galiba tümünde ay sonuna kadar.

Yorum bağlantısı
Misafir

Bence şimdi yaptır kullan, sonra bakım zamanı önce motor içi temzlik yaptır sonra bakım, motor iç temizliğine 100 kaat dediler bu arada.

İndirimde bu ay sonuna kadarmış, ama dert değil, zaten 30 dk. da ben kendim bakımını yapıyorum :D

Galiba tümünde ay sonuna kadar.

Motor ic temizliginde neler yapılıyor abi?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Motor ic temizliginde neler yapılıyor abi?

Aslında kendinde yaparsın, yağ değişiminden hemen önce motora bunu kat, 10 dk. çalıştır rolantide ve sonrasında hemen yağı değiş.

Örneğin

1019_1306750258.jpg

Ama ben serviteki cihazı tercih ederim, bu aletle dah güzel temizleniyor, içerde hiç kalıntı kalmıyor, yalnız elzemde değil, üstteki gibi bir maddeyide kullanabilirsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Aslında kendinde yaparsın, yağ değişiminden hemen önce motora bunu kat, 15 dk. çalıştır rolantide ve sonrsında hemen yağı değiş.

Örneğin

Bakıma gittigimde sorayım amcama varsa elinde yaptirayim :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Cc manifoltu temizlemez ancak özel ilaci var bunun onu kullaniyor servisler, ama esas temizlik sökerek olur, özellikle senin km lerde boylesi daha iyi, EGR yide mutlaka iptal ettir.

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Aklıma gelmişken dedim aküye bakın, 7 senelik Motorcraft, bakalım durumu nasıl, elektrikçinin ifadesi şöyleydi  :shok:

Hehhehhe, test sonucunda değişim çıktı ama voltajlar bana göre normal, siz ne dersiniz?

Voltaj normal ama sanırım marş akımı 590'dan 375'e düşmüş.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
(düzenlendi)

Aklıma gelmişken dedim aküye bakın, 7 senelik Motorcraft, bakalım durumu nasıl, elektrikçinin ifadesi şöyleydi  :shok:

Bende öyle baktırdım 8 senelik aküye nazarı değdi adamın.

Pazar günü alıverişe gidecekken kaldık kapının önünde, acil tarafından akü aldım.

Alışverişe de yürüyerek gittim hanım dünyayı aldı kollarım koptu, savaş çıkacak herhalde die düşündüm.

Voltaj normal ama sanırım marş akımı 590'dan 375'e düşmüş.

Voltaj adamı aldatıyor soğuk bir günde tık diye kalıyor nomıssız. :)

tarihinde Hüseyin Sönmez tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Bencede, doğru anladıysam zaten 60 amper akü bu, testte 590 olmalı demiş bizim akü 375 A çıkmış, abbas yolcu demekki, Voltaj normal, motor çaışırken şarj voltajıda normal ama amper düşük, önemli olan zaten amper, bu sıralar tetikteyim, Allah tan buralarda öyle soğu yok, yoksa kesin basmayacak marş, şimdiden akü arayışına gireyim, bu akünün yerine uyan hangi aküyü tavsiye edersiniz arkadaşlar?

Yorum bağlantısı
Ali Elöver

Bencede, doğru anladıysam zaten 60 amper akü bu, testte 590 olmalı demiş bizim akü 375 A çıkmış, abbas yolcu demekki, Voltaj normal, motor çaışırken şarj voltajıda normal ama amper düşük, önemli olan zaten amper, bu sıralar tetikteyim, Allah tan buralarda öyle soğu yok, yoksa kesin basmayacak marş, şimdiden akü arayışına gireyim, bu akünün yerine uyan hangi aküyü tavsiye edersiniz arkadaşlar?

Araban 68 bg, hımmm...

Sana 4 tane AA 1,5v varta universal yeter de artar. Energizer-Duracell Alkaline alma sakın, o piller kuvvetli allah muhafaza tesisatin isinir tutusursun yolda giderken kandil gibi aydinlatirsin Edremit gecelerini. Ne motor var ki güç çeksin marş :D

Gönderilen Resim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Araban 68 bg, hımmm...

Sana 4 tane AA 1,5v varta universal yeter de artar. Energizer-Duracell Alkaline alma sakın, o piller kuvvetli allah muhafaza tesisatin isinir tutusursun yolda giderken kandil gibi aydinlatirsin Edremit gecelerini. Ne motor var ki güç çeksin

Her gece bu başlık gozumden yas getiriyor alemsiniz vesselam :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Araban 68 bg, hımmm...

Sana 4 tane AA 1,5v varta universal yeter de artar. Energizer-Duracell Alkaline alma sakın, o piller kuvvetli allah muhafaza tesisatin isinir tutusursun yolda giderken kandil gibi aydinlatirsin Edremit gecelerini. Ne motor var ki güç çeksin marş :D

Biliyorsunki ben Eniyiyialıroğlu yum, varta almam Duracell belki alırım, ayrıca bu über Fiesta, ancak Jel tekne aküsü kurtarır bunu, bu aküyle amfibi özelliğide etkin hale geliyor üstelik sayın Tırtlarıövereskifiatçıyenimersocueskiciöver kerdeşim  :D

Senin arabayada 8 tane bundan takılıyormuş, istersen yollarım, oğlanın oyuncakları için almıştım birsürü, yazıktır işe yarasın senin eskiye can versin, farlarında sönük sönüktür şimdi senin :D

bat-lr44_mx.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Elöver

Biliyorsunki ben Eniyiyialıroğlu yum, ancak Jel tekne aküsü kurtarır, bu aküyle amfibi özelliğide etkin hale geliyor

Allahini seversen al jöleli akünü, atla fiesta ile altinoluk iskelesinden denize göster bize anfibik gücünü :D Söz ara kurtarma pardon kaza kırım ekibinde olacagın ve seni derinlerde arayacağım.

Araban über hiper fiesta nasilsa su almaz, hatta sen de kapi fitillerinin icine akvaryum su borusu bile dürttün, degil deniz suyu hava kaçmaz uzaya çıksan.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Allahini seversen al jöleli akünü, atla fiesta ile altinoluk iskelesinden denize göster bize anfibik gücünü :D Söz ara kurtarma pardon kaza kırım ekibinde olacagın ve seni derinlerde arayacağım.

Araban über hiper fiesta nasilsa su almaz, hatta sen de kapi fitillerinin icine akvaryum su borusu bile dürttün, degil deniz suyu hava kaçmaz uzaya çıksan.

Fiesta bu, denizde  tek rakibim ... :) seni torpiller yine tokatlarım  :p

4615082gg1rq6.jpg

Hem fitillerde ne akvaryum borusu var ne başka şey, çift fitil bu çiiifttt, hemide kadife kaplı, açta eskine bak, bak bakalım sendeki fitiller nasılmış  :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Ben mutlu akü aldım, daha doğrusu almak zorunda kaldım :D

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/248433-azmin-elinden-hiç-birşey-kurtulamaz-akü-değişimi/

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Araba kendini bulmuş. :) ST spoiler şart. Birde ön tampon buldummu tamamdır. Kapı kolları ve çitalar güzel olmuş. Çitaları sökmedenmi boyadılar ?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Araba kendini bulmuş. :) ST spoiler şart. Birde ön tampon buldummu tamamdır. Kapı kolları ve çitalar güzel olmuş. Çitaları sökmedenmi boyadılar ?

yeni çita alip boyattim, üstünde saglikli olmuyor, tamponu alacagim hele biraz zaman gecsin, spoylerde kararsizim acaba diyorum siyah hazır boyalisindan alip taksammi, yabancı forumlarda gördüm hoşuma gitti...

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
(düzenlendi)

acaba diyorum siyah haziran boyalisindan alip taksammi

Yok bence sen mavi ağustos boyalısından tak, o yoksa sarı ekim boyalisi da açar seni.

Şu arabaya harcadigin parayi biriktirip ustune koyup sifir focus alirdin, 68 bg kağnı ile de uğraşmak zorunda kalmazdın :)

tarihinde Ali El&#246ver tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Yok bence sen mavi ağustos boyalısından tak, o yoksa sarı ekim boyalisi da açar seni. Şu arabaya harcadigin parayi biriktirip ustune koyup sifir focus alirdin, 68 bg kağnı ile de uğraşmak zorunda kalmazdın :)

Ülem hemende yakalıyorsun haa :) focus çok da aman aman olsa birşey dememde, bunu sat para ekle focus al asfalt sesinden kafan şişsin, gerek yok, fordun alınacak modeli, mondi ve c-max tir, ama ben artık onlarıda düşünmüyorum, kesmiyor Ford, fiesta benim hobim, merso alana dek bununla oyalanacağım, nede olsa hala sınıfının en iyilerinden  :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Elöver

Ülem hemende yakalıyorsun haa :)

kesmiyor Ford, fiesta benim hobim, merso alana dek bununla oyalanacağım

Yakalarım benden kaçmaz. Daha kurcalasam ihaleye fesat vs nelerini bulurum da yapmiyorum.

Doğru yolu bulmussun bravo ;)

Merso en iyidir...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...