İçeriğe Yönlendir

Denim Mavi Fiestam Ve Yaptıklarım :)

Ali Cihangiroğlu

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Kapı döşemelerini sökerken çok dikkatli olman lazım. Klipsler çok sert ve 10 taneden 1-2 tanesi kırılabilir. Yedek kapı klipsi bulundurman lazım. Bence önce kapı fitillerinin oturduğu yüzeylerdeki boşlukları kapar. Sesin büyük miktarı oralardan geliyor. Yeni opel astralardaki 2 kapının altında marşbiyele takılı olan boydan boya tek parça fitili incele derim. Ona benzer bir uygulamanın faydası olur.

Ayhan nerelerdesin kardeş, ses soluk yok :) bende aynı şeyi düşündüm, klipsler sıkıntı, dikkatlice denerim artık, bu işteki esas amaç asfalt sesi değil aslında, hoparlörlerin sesine olumlu katkı için, suwoofer gibi düşün, kapı sacına içten bitüself kaplıyıp rezonansı hallediyoruz, trimleride içten firex kaplıyarak, hoparlörü boğuyoruz, daha tok ses alayım yeter, amaç bu aslında :)

Ben ŞUNLARDAN kullandım, çok güzel.

Bu olur evet, sağolasın :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Bir de trimi kapatırken hiç boşluk kalmazse nefis olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Bir de trimi kapatırken hiç boşluk kalmazse nefis olur.

Boşluk derken dış trim değilmi. bunun arkasını tam kaplıyoruz, yoksa kapı içi demiyorsun, yani sac kısım değil? 

iç trimi şu tarz yapacağız yani 

2yxmdts.jpg

yoksa iç trime böylemi yapayım?

IMAG1915_zpsgdast8xn.jpg

IMAG1917_zpsapfc1zja.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Boşluk derken dış trim değilmi. bunun arkasını tam kaplıyoruz, yoksa kapı içi demiyorsun, yani sac kısım değil? 

Trim ile kapının birleştiği yerler yani iki parçanın birleştiği aralık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Ben böyle yapmıştım, tamamen bitümlü malzeme ile kapladım.

H8IRsKf.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Ben böyle yapmıştım, tamamen bitümlü malzeme ile kapladım.

Hah işte öğrenmek istediğim buydu, peki bununla iç trim arasında yeterince mesafe varmı, bu parçayı drek 10 mm. firex kaplasam yetermi yoksa abartıp seninki gibi yapıp üstüne firex mi kaplasam :)

Birde bu trim çıkarken tırnaklar kırılıyormu? kenardan hafiften asılsam çıkarmı?

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Hah işte öğrenmek istediğim buydu, peki bununla iç trim arasında yeterince mesafe varmı, bu parçayı drek 10 mm. firex kaplasam yetermi yoksa abartıp seninki gibi yapıp üstüne firex mi kaplasam :)

Birde bu trim çıkarken tırnaklar kırılıyormu? kenardan hafiften asılsam çıkarmı?

Bazı noktalar var orta tirime biniyor ama çok sıkıntı değil malzeme ezilecektir ve o kadar da hassa ölçülere sahip değil (Ford'tan bahsediyoruz) ayrıca iki parça sıkışınca bir katı oluyor ve sesin oluşturacağı rezonasın frekansı bozuluyor, asılınca kırılması muhtemel, zaman ile gevremiş oluyorlar, ucunda V şeklinde boşluk olan plastik levye gibi birşey olursa klipslerin kilitlenen ağızları kapatılarak çıkarılırsa bir sıkıntı olmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Bazı noktalar var orta tirime biniyor ama çok sıkıntı değil malzeme ezilecektir ve o kadar da hassa ölçülere sahip değil (Ford'tan bahsediyoruz) ayrıca iki parça sıkışınca bir katı oluyor ve sesin oluşturacağı rezonasın frekansı bozuluyor, asılınca kırılması muhtemel, zaman ile gevremiş oluyorlar, ucunda V şeklinde boşluk olan plastik levye gibi birşey olursa klipslerin kilitlenen ağızları kapatılarak çıkarılırsa bir sıkıntı olmaz.

Anladım, olay şu o zaman :)

8E93575E2DD49B439BB9F70256AAF543.jpg

734BA87598EB516328325FFC0415C32E.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

aletler bunlar, fakat gerek yok, dremelle eski plastik bir ayakkabı çekeceğine çentiği açtımmı al sana trim sökme aleti :D

pr_01_8931_max.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Eline koluna cebine sağlık.

Dremel 3000 yenimi aldın?Öyle ise kaç tl ve nerden?

Kesmelerde hız düşüyor mu?

Ayna sinyale led takabilirsin sinyal hatasına sebep olmayacaktır.Fakat ledi stoplardakine yakın bir led kullan yani crea tip bulursan kullan yoksa ampulden şaşma.

Crea park için beyaz al ledin önüne koyu turuncu film yap.Nefis ton yakalarsın.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Eline koluna cebine sağlık.

Dremel 3000 yenimi aldın?Öyle ise kaç tl ve nerden?

Kesmelerde hız düşüyor mu?

Ayna sinyale led takabilirsin sinyal hatasına sebep olmayacaktır.Fakat ledi stoplardakine yakın bir led kullan yani crea tip bulursan kullan yoksa ampulden şaşma.

Crea park için beyaz al ledin önüne koyu turuncu film yap.Nefis ton yakalarsın.

Sağol Oktay usta, tavsiyeni uygulayacagim :)

Dremel yeni, 200 tl. Koctas tan aldım, tam güç verirsen pek etkilenmiyor, tabi bu tip aletlerde abanmayacaksin, devir düşer cunki, keseceğim şeyleri tek seferde değilde kademe kademe kesiyorum, zaten olayi da bu bunun, motor 130 watt, 170 watt olanı dremel 4000 daha kuvvetli fakat 380 tl. Gibi fiyatı olunca almadım, zira senin kadar sık kullanmayacagim :) sonuc olarak yeterli, metal falan da kestim, tam güçte kesip atıyor, fazla bastirmanada gerek yok, kesiyor alet, bunların uçları önemli, dremel kesicilerini kullanırsan sonuç süper oluyor, birde sarf olarak proxxon un uclarinida kullanırsin, kalite olarak farkı yok gibi :) dremel çok dengeli harbiden , cihazda balans sarsıntı vs. Olmuyor taş gibi de sağlam diyorlar, tam senlik anlayacagin :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

4000 için kenara bişileri ufaktan birkintiliyordum zaten.3000 görünce tecrübeni öğrenmek istedim.Anlatımın için sağolasın.Proxxon araştırmadım ama Dremel Uçlar aynen öyle.

Crea led 5000k olursa turuncu ton amber gibi güzel oluyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

4000 için kenara bişileri ufaktan birkintiliyordum zaten.3000 görünce tecrübeni öğrenmek istedim.Anlatımın için sağolasın.Proxxon araştırmadım ama Dremel Uçlar aynen öyle.

Crea led 5000k olursa turuncu ton amber gibi güzel oluyor.

Daha beteride var, haberin olsun :)

dremel%C2%AE4200-10567.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Daha beteride var, haberin olsun :)

dremel%C2%AE4200-10567.jpg

Bundan aldık iş yerine bir tane, fena bir şey.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Bundan aldık iş yerine bir tane, fena bir şey.*

Alacaktımda pahalı ve hobi için fazla olur diye düşündüm, bu nasıl, zorladığında devir düşüyormu, mesela keserken bastırınca....?

3000 de çok az devir düşüyor ama 8 de, 10. kademede 30.000 devire alınca parça pinçik ediyor, peynir gibi doğruyor resmen, 4200 175 watt, duman attırır vallahi, çok zorlayıcı işler, metal profil lama demir falan kesmeyekseniz 3000 zaten yeter, 4000-4200 extrem cihazlar...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

ahanda uyduruktan yaptığım trim sökme aparatı, ayakkabı çekeceği edişın  :D

QWIVrTp.jpg?1

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Ramazan Altıntaş

abi icatta üstüne tanımam diyecek kadar oldum  :bravo:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

4000 ile 4200 arasında özellik farkı sadece parçalarda var  gibi.Bakalım birikime varınca fiyatta düşer belkim ama daha nasıl versiyon çıkar bilinmez tabiki.

Üst devirlerde ses nasıl?Matkap kadar ses çıkıyor mu yoksa daha mı az.Desibel oranları iyi verilmiş.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

4000 ile 4200 arasında özellik farkı sadece parçalarda var  gibi.Bakalım birikime varınca fiyatta düşer belkim ama daha nasıl versiyon çıkar bilinmez tabiki.

Üst devirlerde ses nasıl?Matkap kadar ses çıkıyor mu yoksa daha mı az.Desibel oranları iyi verilmiş.

170 watt 175 watt, 5watt fark var, kısaca anlamsız, mazleme aksesuar farkını koymuşlar wattla gizlemişler, 3000 bile tam güçte matkaba göre bayağı sessiz, sen far vs. işleri için alırsın sanırım, sana 3000  yeter aslında, bugün denemeler yaptım, baya sert ve metal nesnelerde, devir az düşüyor, ki bu matkapta bile düşer, ama kesmesine engel değil, çok pratik alet hakikaten, 4000 gibileri birazda süslemeli aslında, motor daha güçlü ama şartta değil gibi, 3000 bana baya iyi geldi çünki,  uzun süreler devamlı ve sert nesnelerle çalışacaksan 4000 al, yoksa 3000 yeter, zaten parçalar hepsinde ortak ve uzatma parçasınıda öyle uzun saatler kullanamıyorsun, arada soğutman gerekir, dolayısı ile tüm parçalar uyumlu olduğundan, çok zorlayıcı işlerede girmeyeceksen (kesmesi uzun süren ve devamlılık gerektiren) 3000 bence yeter, ama imkan varsa 4000 de olur tabii, sen bilirisin, far işi için 3000 yeterde artar bile.

Bu arada motor neredeyse hiç ısınmıyor gibi, uyduruk olanları 10 dakika zorla saç kurutma makinası moduna geçiyor  :D

İmkan varsa koçtaş gibi yerlerde cihaz var, özellikle 3000 var, deneyip test etmeden karar verme bence, sana yetermi kendin bakarsın, seni yanıltmayım şimdi...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Arka kapı trimlerini söktüm, önce içine bitüself kaplıyıp üzerine firex kaplıyacağım, aynı zamanda kapı içlerinede bitüself kapladıkmı iş tamam :)

W7Xr4Jk.jpg?1

NnOSNvt.jpg?1

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli

Yav he he heeeeeee....Her şeyini tamamla bana sat eyi mii  :D  :D  :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Yav he he heeeeeee....Her şeyini tamamla bana sat eyi mii  :D  :D  :D

Satarken ilk sana soracağım vallahi :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alper Aksakal

Satarken bana koltuklarını verirsin artık [emoji23]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Satarken bana koltuklarını verirsin artık [emoji23]

sıranınızı bekleyin beyefendi.

Tamponlar neyinize yetmiyor :) Koltuk için sırada çok kişi var önce kırmızı arabalılar. Ben ve Hüseyin abi 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...