Misafir 18 Mayıs 2014 Paylaş 18 Mayıs 2014 sonra turboyu kucağımiza almayalim. Downpipe turboyu rahatlatir aksine Yorum bağlantısı
Alper Aksakal 18 Mayıs 2014 Paylaş 18 Mayıs 2014 Downpipe turboyu rahatlatir aksine bu dediğin olayı bana biraz anlatirmisin ozanim zahmet olmazsa. Nereye ne işlem yapılması gerekli ? Yorum bağlantısı
Servet Aydın 18 Mayıs 2014 Paylaş 18 Mayıs 2014 Turbonun çıkışı downpipe ile boşaltılırsa dış basınç düşer. Turbin devri azalır ve basınçta düşer. Alt devir biter. Yorum bağlantısı
Misafir 18 Mayıs 2014 Paylaş 18 Mayıs 2014 bu dediğin olayı bana biraz anlatirmisin ozanim zahmet olmazsa. Nereye ne işlem yapılması gerekli ? Katalitik konvertor sökülüp onun yerine düz boru yapiliyor. Turbonun hemen çıkışında. Egzoz gazi daha rahat atilgindan turbo daha rahat oluyor. Özellikle yazılım sonrasi yapmak şart. Tabi bu şekilde egzoz muayenesinden zor geçiyor muayene zamani takmak lazım Yorum bağlantısı
Alper Aksakal 18 Mayıs 2014 Paylaş 18 Mayıs 2014 O zaman yazılımdan sonra bu konuyu detaylı konuşalım Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 18 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 18 Mayıs 2014 İşte 1.4 kullanıcısı bakış açısı haha 1.6 bakiş acisida hikaye. 2.0tdci ile gel, onu chiple extralar yap hadi diyim, ekonomi amaçlı kagnilari modladim la gelme bana, sonra elover gelir stok tirt puntoyla tokatlar geçer arkadan bakarsin heheh Alper motorla oynama, zaten yeterince güçlü, en tirt mersonun biri gelir duman eder, mod yap tamam, ama motorla oynama kardeşim, bu arada ne oldu bizim reklamcı işi, gelişme varmı acep 1 Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu 18 Mayıs 2014 Paylaş 18 Mayıs 2014 1.6 bakiş acisida hikaye. 2.0tdci ile gel, onu chiple extralar yap hadi diyim, ekonomi amaçlı kagnilari modladim la gelme bana, sonra elover gelir stok tirt puntoyla tokatlar geçer arkadan bakarsin heheh senin de üstüne çok geliyolar be abi ama şunu söyliyim şu an 1.4 te kullanıyorum benim 1.6 yı da 1.4 1.6 nın yanından bile geçemez rampada hızlanmanın keyfini yaşıyorum valla 1 Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 18 Mayıs 2014 Paylaş 18 Mayıs 2014 1.6 bakiş acisida hikaye. 2.0tdci ile gel, onu chiple extralar yap hadi diyim, ekonomi amaçlı kagnilari modladim la gelme bana, sonra elover gelir stok tirt puntoyla tokatlar geçer arkadan bakarsin heheh üzülüorum bu bilgilere bir yanlışı düzelteyim zaman hacim zamanı değil güç zamanı Mesela 1.0 ecoboost gibi okie Stok veya yazılımlı fark etmez de başkasınınki ile olmaz o iş herkes elindeki ile hareket etmeli Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 18 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 18 Mayıs 2014 (düzenlendi) Gitmez demiyorum zaten, 1.4 te 1.6 yavaş arabalar , sen istediğin kadar seri de, ancak benim 1.4 e göre seri, uyduruk getz bile tokadı basar gecer, benim dediğim ikisinin de yavaş olduğu gibi eli yüzü düzgün en basit araba bile ezer geçer, rampada hizlandim falan boş iş, bunların ikiside basit motorlar, atmosferik St bile yavasken, ne 1,6 si Allah aşkına..... üzülüorum bu bilgilere bir yanlışı düzelteyim zaman hacim zamanı değil güç zamanı Mesela 1.0 ecoboost gibi okie Stok veya yazılımlı fark etmez de başkasınınki ile olmaz o iş herkes elindeki ile hareket etmeli elimdekiyle tokatlarim demedim zaten, tokat istesem fiestayi bırak Ford almazdim kardeş, geç sen chipi modu fiestayi 1.6 yi, hızlı fiesta oda idare eder seviyede olanı sadece 180 hp ecoboost yeni kasa fiestadir, o olsun modla hadi diyim, bu kagnilarla çıkma karşıma kardeş 18 Mayıs 2014 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 18 Mayıs 2014 Paylaş 18 Mayıs 2014 Gitmez demiyorum zaten, 1.4 te 1.6 yavaş arabalar , sen istediğin kadar seri de, ancak benim 1.4 e göre seri, uyduruk getz bile tokadı basar gecer, benim dediğim ikisinin de yavaş olduğu, eli yüzü düzgün en basit araba bile ezer geçer, rampada hizlandim falan boş iş, bunların ikiside basit motorlar, atmosferik St bile yavasken, ne 1,6 si Allah aşkına..... elimdekiyle tokatlarim demedim zaten, tokat istesem fiestayi bırak Ford almazdim kardeş, geç sen chipi modu fiestayi 1.6 yi, hızlı fiesta oda idare eder seviyede olanı sadece 180 hp ecoboost yeni kasa fiestadir, o olsun modla hadi doyum, bu kagnilarla çıkma karşıma kardeş 1.6 tdci yazılımlı aracı hangi araçlar geçer ? Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu 18 Mayıs 2014 Paylaş 18 Mayıs 2014 (düzenlendi) abi getz kullanmış biri olarak şunu söyliyeyim kalkışta belki basar ama ilk virajda hoop spinn atar bana göre şuanki normal piyasa araçlarından 1.6 hacminde fiestayı geçecek araç çok az 1.6 tdci yazılımlı aracı hangi araçlar geçer ? ben cevap vereyim abi yine yazılımlı bir fiesta geçebilir o da pilotajla :D 18 Mayıs 2014 tarihinde Eray Alicikoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 18 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 18 Mayıs 2014 (düzenlendi) Adam gibi tüm arabalar geçer, 200 bastım falan geciniz lütfen, 35 liraya alacağım hisiri çıkmış bir impreza tarihten siler, bırak bu numaralari, yazılım artı tonla şey yapip gelse nde degisen olmaz, sen bunları Tirtovere anlat , kagnilara ben bakmıyorum kardeş Getz basit bir örnekti sadece, virajda elbette geçer, hala derdimi anlatamadım, ciplesende zorlasanda fiesta dan spor araba olmaaaaz, okadar masraf yapacağım hala eh ışte bir aracın olacak, kusura bakmayiin isim olmaz, ikinci ek sağlam bir spor araba alırım duman ederim , pilotajimda sağlamdır, sıfır korkum var, hele Sühayı gördükten sonra daha bir rahatladım zaten hehehehehGülüyorum gece gece, yazilimli 1,6 fiestayi yazilimli bir getz bile geçer, tabii ilk viraja kadar bırakın sakayida işinize bakın arkadaşlar 95 hp punto dizeli chiple, ezer, esp de var virajda da siler, zorlamayın beni, fiatı övdürtmeyin bana yahu 18 Mayıs 2014 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 18 Mayıs 2014 Paylaş 18 Mayıs 2014 abi getz kullanmış biri olarak şunu söyliyeyim kalkışta belki basar ama ilk virajda hoop spinn atar bana göre şuanki normal piyasa araçlarından 1.6 hacminde fiestayı geçecek araç çok az ben cevap vereyim abi yine yazılımlı bir fiesta geçebilir o da pilotajla :D cevabı sana yazayımda gerçekçi olsun. Benim fiesta mı 2013 model 3.20D geçemiyordu tamda o dediği 100-180 hızlanmasında Böyle yapar eder diyenleri çook gördük hep sonları kötü oldu Fiestayı subaru ile kıyaslamakta çok başarılı tabi o 35 bin lik subaru sanayiden çıkabilirse. Neyse canım kimlere ızdırap olduğumuzu hrkes bilir varsın 68hp likler bilmesin zaten motor verimsiz hayatıda böyle olmasın 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 18 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 18 Mayıs 2014 (düzenlendi) He kardeş he, 1.6 motorla 320d ye tokat, dua ette oda chiplemesin, impreza kullandinmi sen onu şöyle önce, yahu ölüsü bile direk 2 ile kalkar sana 100 km h ye kadar boy boy fark atar, 3 e atmaya zaten gerek yok değmez, o yüzden sen bunları bana anlatma kardeş, derdim hızlı araba olsaydi bırak fiestayi Ford almazdim, subaruyuda bana göre seri araç ne onu anlatmak için örnek verdim, neyse sen bildiğini yap, benle uğraşma, Tirtovere soyliyim ifadeni alsın senin, bana uygun aracın olsun sonra gel kapisalim 18 Mayıs 2014 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 18 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 18 Mayıs 2014 (düzenlendi) Siz hala olayı anlamadiniz ve ben 1.6 yı gecer falanda demiyorum zaten, amacına göre normal diyorum siz ise oynamaya göre uygun değil bu acıdan verimsiz diyorsunuz, bu konu 1.4 verimsizdirden başladı zaten, neye göre verimsiz, 1.4 motor ekonomik ve yeterince seri bir motor, olayıda bu zaten, ha motor modifiyesine uygun değil ve bundan daha iyileride var, bende uygundur demiyorumki, ben size ne 1.4 olan 1.6 yi geçer diyorum ne de ovuyorum, dediğim ikisininde ekonomi amacli motorlar olduğu ve benim chip le vs. İlgilenmediğim bunu aldığımda 1.6 lar gelmemişti alamadım, olsa tabiki onu alırdım, su anda bunu satıp 1.6 almak gibi hataya dusmem, sacma olurdu zaten, bana ekonomik ve yeteri kadar seri olan bir araç llazımdı buda bana yetiyor, derdim hız yada tokatta değil, bana birşeyler ispatlamak zorunda değilsiniz zaten, bana göre 2.0 tdci bile yeteri kadar seri değilken 1.6 falan anlatmayin... impreza orneginide seri derken ne tip araçları kasttettigimi anlatmak için verdim, yoksa sandığınız gibi cipli tıka başa dolu bir 1.6 dizel fiestaya ancak bu rakip olur demedim, daha ilk viteste zaten ezer geçer, kıyaslamak bile abes, dediğim gibi Fiesta yi bırak Ford un adam gibi seri araci yokken ne Fiesta si, benim derdim ekonomik sağlam uzun ömürlü bir aracti buda bana yetiyor, yani yaptıklarınız beni etkilemiyor, 320d yi zorladim falan geciniz bunları yahu, hem subaru örneğinde verdiğin örneğe bak diyorsunuz hemde 320d yi zorladim diyorsunuz, Fiesta basit bir araba ışte, neyi ispat pesindesiniz kardeşim, ben ne diyoruum siz ne anlatıyorsunuz, yahu renosuda fiatida aynı sınıfta araclariya fiestayi duman eder, ha anca yol tutuş olabilir onuda esp si olan bu araçlar zaten yine duman eder, o yüzden geçin siz hizliyim cipliyimi, oynuyoruz modluyoruz ışte o kadar, baska da iddaasi olamaz Fiesta nin, boşa şöyle böyle diye anlatmayin, 1.4 de 1.6 da güzel motordur ve amaçları ekonomidir, amaçları yarış vs. değildir, zaten olamazda, bana göre budur, dediğim gibi seri araç isteseydim Ford almazdim zaten, en uyduruk araba bile bastınmı 150-180-200 yaparken neyin 1.6 sı kardeşim olay kaç bastın falan değilki... Bundan sonraki aracım D sınıfı bir Merso olacak inşallah, onunlada yarış niyetim yok zaten, dediğim gibi derdim seri ve hızlı araç olsaydı zaten spor araba alırdım, sanırım bu sefer anlatabildim, benim ne 1.4 le 1.6 yı geçme niyetim nede geçer diye bir iddaam vari dediğim 1.4 ün amacına uygun ,yeterince seri ve hızlı ve yine yeterincede ekonomik bir motor olduğu, 1.6 da bu açıdan biraz daha iyi, konu bu, amaç yarış yada tokat olsa zaten Ford almazdım. Nokta. 18 Mayıs 2014 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 18 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 18 Mayıs 2014 Yarış arabası ? Spor araba diyelim, hani uzaktan bile alakası olmayan sınıf varya o işte 1 Yorum bağlantısı
Ali Elöver 18 Mayıs 2014 Paylaş 18 Mayıs 2014 Siz hala olayı anlamadiniz, Fiesta yi bırak Ford un adam gibi seri araci yokken ne amaç yarış yada tokat olsa zaten Ford almazdım. Nokta. Ali Androidoğlu.... Bugüne kadar sayısız kez yazdıklarımı senin gibi bir fort fanatiği teyit etti ettiği için pek bi mutlu oldum Sana yeni yazılım mı attılar Kitkat veya Celiibiin ??? Vallahi kendini aşmışsın son versiyonunla muhteşem olmuşsun Doğru söyle ne çektin de yazdın yukardakileri, nargile deme inanmam, koko mu yoksa Bundan sonraki aracım D sınıfı bir Merso olacak inşallah Doğru yolu bulmuşsun Ali Kaptan, beni takip et 2 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Mayıs 2014 Paylaş 18 Mayıs 2014 1- Gerçekmiş 2- Yaşlanılmış. 3- Kilo verilmiş. 4- 68hp'lik tırt fiesta'sı olanlar için ilk 3 madde normal karşılanıyormuş. Motor yaşlandırdığı gibi insanlardan da uzaklaşmaya sebep oluyormuş 5- Aaa, gerçekmiş 3 Yorum bağlantısı
Ali Elöver 18 Mayıs 2014 Paylaş 18 Mayıs 2014 Uğur Samyeli abimiz ve yeni bir uyemizlede yüzyüze tanışmış olduk, artık kimse sanal falan diyemez herhalde Yahu bu bilgisayar ve yazılım olayı da amma gelişti, sanal ortamlar yaratıp imaj kurgulayıp olmayan şeyleri varmış gibi gösteriyor bize, şaka maka Matrix filmi gerçek oldu. Ben elimle tutup hırpalamadığım, trafikte tokatlamadığım insanı gerçek saymam 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 19 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 19 Mayıs 2014 1- Gerçekmiş 2- Yaşlanılmış. 3- Kilo verilmiş. 4- 68hp'lik tırt fiesta'sı olanlar için ilk 3 madde normal karşılanıyormuş. Motor yaşlandırdığı gibi insanlardan da uzaklaşmaya sebep oluyormuş 5- Aaa, gerçekmiş Muhahahah 1 Yorum bağlantısı
Sabri Güngör 19 Mayıs 2014 Paylaş 19 Mayıs 2014 Usta eller Ford Servisi bir ilke daha ev sahipliği yaptı (daha önce Murat Dere) Cumartesi günü birisi telefon etti tarif istedi tarif ettim bir baktım karşıdan mavi bir şey geliyor ödüm koptu o hızla içeri girse anafor'dan uçardık herhalde Şaka bir yana Kardeşim ayaklarına sağlık Uğur Beyinde hakkını yemeyelim bir telefonla Manisa'dan kalkıp geldi sağol Abim Alicim (Elöver) Ali Kardeşime (Cihangiroğlu) O alkollü çikolatalar varya onlardan ikram ettim onun kafasını yaşıyor bir kaç günde düzelir merak etme 4 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 19 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 19 Mayıs 2014 Yahu bu bilgisayar ve yazılım olayı da amma gelişti, sanal ortamlar yaratıp imaj kurgulayıp olmayan şeyleri varmış gibi gösteriyor bize, şaka maka Matrix filmi gerçek oldu. Ben elimle tutup hırpalamadığım, trafikte tokatlamadığım insanı gerçek saymam Gelde hirpala bakiim, gel bekliyorum, merso ile gelki benim über verimli fiestam adam gibi bir rakibe dalsin zaten ön tampon da degisecek kaskoya bahane olur, masrafim azalır [ ] Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 19 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 19 Mayıs 2014 Usta eller Ford Servisi bir ilke daha ev sahipliği yaptı (daha önce Murat Dere) Cumartesi günü birisi telefon etti tarif istedi tarif ettim bir baktım karşıdan mavi bir şey geliyor ödüm koptu o hızla içeri girse anafor'dan uçardık herhalde Şaka bir yana Kardeşim ayaklarına sağlık Uğur Beyinde hakkını yemeyelim bir telefonla Manisa'dan kalkıp geldi sağol Abim Alicim (Elöver) Ali Kardeşime (Cihangiroğlu) O alkollü çikolatalar varya onlardan ikram ettim onun kafasını yaşıyor bir kaç günde düzelir merak etme Vaaaay Sabri usta, bende ne oldu bana diyordum, demek özel cukulata haa, hala etkisi geçmedi demekki baksana yazdıklarıma neyse Süha ninda sana uğraması lazım Tirtover inde, onlara da ikram lazım, anca kendilerine gelirler zaten hehehee 2 Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 19 Mayıs 2014 Paylaş 19 Mayıs 2014 Ali Androidoğlu.... Bugüne kadar sayısız kez yazdıklarımı senin gibi bir fort fanatiği teyit etti ettiği için pek bi mutlu oldum Sana yeni yazılım mı attılar Kitkat veya Celiibiin ??? Vallahi kendini aşmışsın son versiyonunla muhteşem olmuşsun Doğru söyle ne çektin de yazdın yukardakileri, nargile deme inanmam, koko mu yoksa Doğru yolu bulmuşsun Ali Kaptan, beni takip et Abi yanlışını kabul etmiyor sonuç olarak 68hp yi bir uçak sanıyor bir üst olarak ta subaru biliyor hacim diyor güç demiyor b sınıfı arabanın d sınıfınından daha verimli olduğunu bilemiyor kısacası anlaşmak mümkün değil zamana bırakıyorum ben Daha hangi arabaya yazılım yapılıp yapılmadığını bilemiyor İlerleyen günlerde alırım bir merso onada yazılım felan yaparım derse şaşırmamak lazım :Dhaha Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 19 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 19 Mayıs 2014 (düzenlendi) Abi yanlışını kabul etmiyor sonuç olarak 68hp yi bir uçak sanıyor bir üst olarak ta subaru biliyor hacim diyor güç demiyor b sınıfı arabanın d sınıfınından daha verimli olduğunu bilemiyor kısacası anlaşmak mümkün değil zamana bırakıyorum ben Daha hangi arabaya yazılım yapılıp yapılmadığını bilemiyor İlerleyen günlerde alırım bir merso onada yazılım felan yaparım derse şaşırmamak lazım :Dhaha Ohooo hala aynı yerdesin, üstte yazdığımı ya okumadın yada işine gelmedi, uçak sanıyor falan ne yahu, 1.4 dizel amacına uygun yeterince güçlü ve seri, ekonomik araç istedim bunu aldım, bana yetiyor olay bu, gayet basit düşünüyorum, 4 kişi bindik, yolda rahatça gidiyormu, bastımmı yeterli hızlara çıkıyormu ve az yakıyormu, evet: olay bitti: 1.6 daha iyidir evette senin 1.4 verimsiz demenle ne alakası var, neye göre verimsiz, isteneni veriyormu evet, olay bitti, bana ne çipten turbodan yahu, seri güçlü hacimli vs. araç istesem başka şey alırdım zaten. 1.6 alacağım tonla şey yapıp uğraşacağım, bu masal bence, neye benziyor biliyormusun, 400 hp spor araba alıp sonra bunu modlayıp birşeyler yapmak, yahu zaten hayvan gibi araba almışsın, bunu ne modlarsın, ya zevkten yada para çok haybeye para harcıyım, aynı model diğerlerine fark atayım vay be desinler diyemi, bu bana göre değil kardeş, 1.6 tdci alıp yazılımla motorun anasını ağlatıp sonrada aman ne hızlıyım diyeceğime gider daha güçlsünü satınlarım olay biter, drag yarışına vs. mi katılcağımda arabayla oynayayım kardeşim Fiestanın bir üstü subarudur nerede dedim? yazdığımı dikkati oku, bana göre spor bir araç impreza gibi birşey olmalıdır diyorum, fiestanın üstü demiyorum, zaten olamazda, bunu yazma amacımda belli, sen 1.6 ya istediğin kadar turbo tak, abart, silindirle oyna ne yaarsan yap spor araba olamaz, boş iş, gerçek bir spor araba gelir siler geçer, bana bu oynamalar saçma geliyor, 1.6 ile oynayacağıma gider gerçek spor araba alırım, anladınmı şimdi ne demek istediğimi... olaya bak ya, adam 400 hp spor araba alıyor, bunu modluyor sonrada ya aynı arabaları geçiyor yada başka arabalara fark atmakla uğraşıyor, bu bana göre değil bunu yapacağıma gider daha güçlüsünü alırım, şimdi bundan çıkan sonuç ne? 1.4 fiesta ile yarış yapıp millete tokat atma niyetim olsaydı bu motorla uğraşmaz başka araba alırıdım, 1.6 olsaydı arabam yine aynı şeyi yapardım, sebebte basit, yapsanda 1.6 hikayedir,yırtınsan spor araba olmaz, 320d yi sıkıştırdım olayı boş iştir, subaru dedim diye dalga geçene bak, 320d yi sıkıştırmışmış bunun mantığı ne yahu, o araba her açıdan üstün, benimde dediğim bu zaten, derdim fiestayı modluyup bmw ile kapışmak olsaydı zaten bmw alırdım, fiestayla işim ne.... inşallah bu sefer anlarsın, 1.6 motorla bana masal anlatma, Tırtöver gibi birisi gelir havanı alır, sen uğraş tonla para harca fiestayla oyna, ben başka araba alır seni pistten silerim, ben modla falan uğraşmam direk güçlü hızlı hacimi, ne edersen de artık, başka bir araba alır keyfime bakarım hala yazılımdan anlamıyor falanda deme, anlama zaten gerek yok, hızlı araba istesem direk böyle araç alırım zaten, sonradan birşeyler yapmakla uğraşmam, ancak şuan yaptığım gibi süslerim o kadar Mersoya gelince, alacağım araba zaten güçlü hızlı vs. olacak, ne diye arabayı kurcalayayım, zaten istediğim kadar hızlısını almış olacağım, daha hızlı istersem satar onu alırım, bu yüzden sen uğraşmaya devam et süha kardeş, işin bitince haber ver ben gelip stok halde aldığım yeni arabamla seni tokatlarım, ben olmazsam vekil olarak Ali Tırtöver i atadım, o gelir nasılsa alır ifadeni 19 Mayıs 2014 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts