İçeriğe Yönlendir

Denim Mavi Fiestam Ve Yaptıklarım :)

Ali Cihangiroğlu

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu

Eveet dayanamayıp lastik değişim zamanımında yaklaştığı şu günlerde 15" arayışımda artık yetti diyip Galip kardeşimden jantları aldım, artık kışa doğru yeni lastik alınca bunlara geçeceğim, şimdi temizlik işleri bitmiş vaziyette evde yatıyorlar :)

YT7xEyI.jpg?1

ftYBNHM.jpg?1

zqP8V8Z.jpg?1

0rhBC2d.jpg?1

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli

Ali Bey,bu jantların aynısını lastikli olarak bende Galip ten almıştım ama,2 lastik tırt çıkmıştı...

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

15 mi?

16 dururken?

16" almam, 45 yanakla zaten acaip sert oluyor araç, ayrıca jantlar o kadar dayanıklıda değil, lastikleri pahalı, balon riski fazla, 16 takınca lastik çevresi dahada küçüldüğünden araç iyice leylek oluyor, jant büyük lastik çok ince, 14" jantlı 175/65/14 ü 16" 195/45/16 nın üstüne koyunca çap olarak 14" jantlı 175/65/14 daha büyük kalıyor, araba bu ebadı çevirmek için zorlandığından yanak azaltıp lastik çevresini azıcık azaltarak dengelemişler, kısaca fiestada bizim ülkede 16" aşırı risk, reno gibi 16" jant dev yanaklı lastikler takılsa tamamda fiesta ya olmuyor ne yazıkki, bu sebeble 15" e çıktım, zaten 16" gibi duruyor bu jant şekli :)   16" kullanacaksan 195/60/16 falan olacakki şekil güzel olsun.

Hem 16 alsam bu seferde 17 derdiniz, ki 17" jantta var fiestada ama lastik takmayı unutmuşlar, dolma lastik takılı gibi olur bizim yollarda  :D

Ford-Fiesta-mk6-02.jpg

Yeni kasa fiesta titanyum jantı ki zaten aldığın jantlar güzel durmaz abi üstündekiler ile farkı yok bence

Senin jantların aynından vardı ama  bana dayanmaz o jantlar, direk kırar atarım ben onları, hem araç yüklü oluyor hem yollar dandik, hem motor gücüde az gelir, bu sebeble almadım, senin motor gücün yeter tabii :)

Ali Bey,bu jantların aynısını lastikli olarak bende Galip ten almıştım ama,2 lastik tırt çıkmıştı...

Bende lastikli aldım, ama ben sadece jant istemiştim, 4 lastiğide çöpe yolladım, zaten diş kalmamıştı  :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Evet yeni jantları ve lastikleri taktım, 4 senedir kullandığım mişlenler tahta gibi olmuş, yeni lastiğin bu şekilde pamuk gibi olması doğal ama bayağı sertleşmişler ilk bunu anladım, onun dışında bu jant bariz arabayı değiştirdi, resimden pek anlaşılmasada gerçekte diğer jant düdük gibi kaldı yanında, resmen havası değişti yahu :) bu akşam avm deyken tesadüf aynı renk ve aynı eski jantımın takılı olduğu bir fiesta gelip yanıma parketti, resim çekmeyi akıl edemedim, yanında durunca bariz diğer araç sönük kaldı, neyse bende eski ve yeni halini birleştirdim, gerçeği çok daha süper oldu vallahi :)

RY3tlvQ.jpg

Bu arada lastikler Goodyear Efficient Grip Performance V sınıfı 195/50/15, ben yerlidir diyordum alaman çıktılar :)

zExKZae.jpg?1

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ali Elöver

bu jant bariz arabayı değiştirdi, resimden pek anlaşılmasada gerçekte diğer jant düdük gibi kaldı yanında, resmen havası değişti yahu :)

Ben sana 100 kere dedim DÜDÜK o jantlar diye, kac kere yazdim Ali kardeş, inanmadin ama simdi takinca kendinde duduk diyorsun :)

Hayirli olsun guzel durmus hakkaten. Yazik 4 sene o uyduruk jantlarla gezmissin. Araba eskidi yaşlandi pert oldu haşati cikti anca duzgun jant taktin neye yarar ? Hurdalikta şık durur :)

:nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Ben sana 100 kere dedim DÜDÜK o jantlar diye, kac kere yazdim Ali kardeş, inanmadin ama simdi takinca kendinde duduk diyorsun :)

Hayirli olsun guzel durmus hakkaten. Yazik 4 sene o uyduruk jantlarla gezmissin. Araba eskidi yaşlandi pert oldu haşati cikti anca duzgun jant taktin neye yarar ? Hurdalikta şık durur :)

:nazar:

Bunu takınca ufak geldi gözüme, düdüklük bu yüzden ama harbi sağlam jantlar, banamısın demedi, şimdi depoda dinleniyorlar.

Bu arabanın hurda olmasını doğal sebeblerden beklersem zaten ömrüm yetmez, alaman Ford u bu, banamısın demez gardaş, hemide merso xenon tesisatlı  :p

Bu arada sağolasın, harbiden diğerleri küçükmüş, bunlar çok hoşuma gitti, şimdi biraz lastik alışsın, çok pis viraja girerim artık bunla, dağ yollarında kimse sollamayaz beni  :D

Not: Bu arada harbiden haklıymışsın, gerçektende 4 sene önce 15" e geçmeliymişim  :good1:

Not2: diğer jantlar ET35 di, bu orjinaller ise ET47.5 yani tam oldu, kesinlikle içerde kalmadı, tam dozunda oldu, taban geniş olunca boşluğu doldurdu yani, en önemli fark ise artık araba yağmurlu havada kapı yanlarına nerdeyse yok denecek kadar az çamur atıyor, ön teker paçalık sınırını aşmadığından yanlara suda gelemiyor, diğer eski jantta habire arabanın yanlarını yıkamam gerekiyordu, bu açıdanda süper oldu, orjinal gibisi yok arkadaş diyorum bu konudada...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Elöver

Bu arada sağolasın, harbiden diğerleri küçükmüş, bunlar çok hoşuma gitti

Not: Bu arada harbiden haklıymışsın, gerçektende 4 sene önce 15" e geçmeliymişim :good1:

Geç olsun da güç olmasin, artık triportör demiycem arabana, otomobil e benzemeye başladı yavaş yavaş. Asla bir Grande Punto Tjet olamaz kiyas kabul etmez ama unutma bunu da...

Bak 17 inç takili 149 bg lik canavar...

Senin arabaya bu kadar jant taksan motor yanar 100 km sonra, araba yerinden kalkmaz :)

Ahhh ahhh gitti guzelim T-Jet...

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Geç olsun da güç olmasin, artık triportör demiycem arabana, otomobil e benzemeye başladı yavaş yavaş. Asla bir Grande Punto Tjet olamaz kiyas kabul etmez ama unutma bunu da...

Bak 17 inç takili 149 bg lik canavar...

Senin arabaya bu kadar jant taksan motor yanar 100 km sonra, araba yerinden kalkmaz :)

Ahhh ahhh gitti guzelim T-Jet...

[url=https://imageshack.com/i/gvvxafj]

Canım tırt punto (bende tırt demiyeyim bari :D ) tamamda motor yönünden tokadı yerdik, buna ne diyim, 149 hp=tokat  :D

Ne demeye sattın sende, elinde tutma imkanın olmadı sanırım, neyse merso aldın kemale erdin, ne yapacaktınki bunu dimi ama :) geçen baktım satışı bile yok artık, tam şaka makinası aletti, ne demeye ithal edilmiyorki, gerçi artık üretimdende kalktıya...

Bunun lastik yanaklarıda 45 sanırım?

Yorum bağlantısı
Ali Elöver

Senin araban 1.400cc 68 bg, benim arabam 1.400cc 149 bg, yani iki katindan + 13 bg daha kuvvetli :D

Hala bu canavar Gp ye dışkı atiyorsun ya, bu kadar fanatiklik benim sülalem de yok diye Henry Fort Zort hortlayip madalya verecek sana...

Bak da motor gör 0-100 8 sn. Yani sen 50 km hiza cikana kadar Fiat sana 3 araba fark atar :)

Gönderilen Resim

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Senin araban 1.400cc 68 bg, benim arabam 1.400cc 149 bg, yani iki katindan + 13 bg daha kuvvetli :D

Hala bu canavar Gp ye dışkı atiyorsun ya, bu kadar fanatiklik benim sülalem de yok diye Henry Fort Zort hortlayip madalya verecek sana...

Bak da motor gör 0-100 8 sn. Yani sen 50 km hiza cikana kadar Fiat sana 3 araba fark atar :)

Nerede attık ok kardeşim, çizdikya üstünü :)

149 hp borumu, elbette geçecek, yalnız 8 sn. falan yavaş, şu açıdan; spor araba için 8 sn. kağnı demektir (gerçi sen spor demiyorsun ve fiesta ST de kağnı bu arada), seri de tamam, ama spor ve hızlı asla değil, normal arabalara göre seri, benimki ise yavaş sayılır tabiii 10 boy fark atarsın bu aletle  :D bende uzun ömre ayarlı ekonomi amaçlı dizel motor var, tabii yavaş hızlanacak, alırken olaydı 1.6 alırdım gerçi oda yavaş ama en azından daha seri olurdu, acele almak zorunda kaldım bekleyemedim ne yazıkki...

Yorum bağlantısı
Ali Elöver

Canım tırt punto (bende tırt demiyeyim bari :D ) tamamda motor yönünden tokadı yerdik, buna ne diyim, 149 hp=tokat :D

Ne demeye sattın sende, elinde tutma imkanın olmadı sanırım, neyse merso aldın kemale erdin, ne yapacaktınki bunu dimi ama :) geçen baktım satışı bile yok artık, tam şaka makinası aletti, ne demeye ithal edilmiyorki, gerçi artık üretimdende kalktıya...

Bunun lastik yanaklarıda 45 sanırım?

Yok nasil elimde tutayim :) Koç, Sabanci aile ferdi dilim ki hobi için kenara 26.000 tl atayim.

Aile baskisi sattirdi, kizim anne karninda 6 aylikdi, eşim istemiyordu bu arabayi kullanmami, kizim dogmadan satip Insignia aldim guvenli olsun diye, hoş o da 180 bg di ama buyuk araba olunca guven veriyor.

Bu şaka arabası, maddi imkan olsa tutmak isterdim, 210 bg kadar cikiyor buyuk turbo ile Abarth EsseEsse kiti takip milleti rezil etmek guzel ama zor be.

Punto Tjet ise tamamdir, başka punto tanimam ;)

205/45/17 idi, Dunlop Sp Sportmaxx lastik, esp desteği sayesinde viraj canavari idi.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Yok nasil elimde tutayim :) Koç, Sabanci aile ferdi dilim ki hobi için kenara 26.000 tl atayim.

Aile baskisi sattirdi, kizim anne karninda 6 aylikdi, eşim istemiyordu bu arabayi kullanmami, kizim dogmadan satip Insignia aldim guvenli olsun diye, hoş o da 180 bg di ama buyuk araba olunca guven veriyor.

Bu şaka arabası, maddi imkan olsa tutmak isterdim, 210 bg kadar cikiyor buyuk turbo ile Abarth EsseEsse kiti takip milleti rezil etmek guzel ama zor be.

Punto Tjet ise tamamdir, başka punto tanimam ;)

205/45/17 idi, Dunlop Sp Sportmaxx lastik, esp desteği sayesinde viraj canavari idi.

Deli gibi sürersen tabiki istemezler, forumda adın çıktı tokatöre yahu  :D

Neyse her işte bir hayır vardır, sattın gitti, şimdi canavar gibi Merson var, yerim puntoyu, bu aletin yolda yayıla yayıla gidişi yeter, vallahi bende hızlı araç falan istemiyorum artık, büyük konforlu ve yeterince güçlü ve özelliklede sessiz araba olsun yeter, bu sınıfta genel olarak uygun arabalarda Merso lar, bu durumda rotam belli  :rolleyes:

Not: lastikler iyiymiş :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Elöver

yalnız 8 sn. falan yavaş, şu açıdan; spor araba için 8 sn. kağnı demektir (gerçi sen spor demiyorsun ve fiesta ST de kağnı bu arada), seri de tamam, ama spor ve hızlı asla değil, normal arabalara göre seri, benimki ise yavaş sayılır tabiii 10 boy fark atarsın bu aletle :D

Tabi 8 sn iyi bir deger degil ama bu araba 2008 model Fiat Punto distan bskinca, 5 kapili b sinifi gayet mulayim genelde 77 bg olan bir araba. Sinifinda 5 kapi olarak boyle bir guc ve motor yok o yillarda , hatta ust sinifta bile bunla kapisacak araba çok yok yakin fiyat segmentinde.

Işiktan ışiğa ne mersi birakiyor ne bmw :) kendinden 3-4 misli arabalari maymun eden bir Fiat ;)

Ne 10 boyu, 180 km hiza kadar 100 boy atmazsam ( 450 m) bilegimi keserim :D Zaten fiesta 180 de yapmiyor :p

Yorum bağlantısı
Misafir

Abi yeni jantlar hoş durmuş cidden ama araba "hani spoiler hani spoiler" diyor :D hayırlı olsun taş değmesin jantlara :)

Yorum bağlantısı
Ali Elöver

Neyse her işte bir hayır vardır, sattın gitti, şimdi canavar gibi Merson var, artık, büyük konforlu ve yeterince güçlü ve özelliklede sessiz araba olsun yeter, bu sınıfta genel olarak uygun arabalarda Merso lar, bu durumda rotam belli :rolleyes:

Darisi basina insallah Ali kardeş, rabbim sana daha yenisini güzelini nasip etsin inşallah.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Tabi 8 sn iyi bir deger degil ama bu araba 2008 model Fiat Punto distan bskinca, 5 kapili b sinifi gayet mulayim genelde 77 bg olan bir araba. Sinifinda 5 kapi olarak boyle bir guc ve motor yok o yillarda , hatta ust sinifta bile bunla kapisacak araba çok yok yakin fiyat segmentinde.

Işiktan ışiğa ne mersi birakiyor ne bmw :) kendinden 3-4 misli arabalari maymun eden bir Fiat ;)

Ne 10 boyu, 180 km hiza kadar 100 boy atmazsam ( 450 m) bilegimi keserim :D Zaten fiesta 180 de yapmiyor :p

Geçen Yaşar Demirci beyin koyduğu resmi görmedin sanırım, 3500 devirde 210 la giden fiesta vardı, şimdi bulamadım, 180 de neymiş  :D

T-jet harbiden çok fena şaka makinasıydı, olsada millete şaka yapsak, bak canım çekti şimdi  :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Elöver

Bir de Ayfon nasip etsin, kurtul artik Dandroid ve Hatice den...

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Abi yeni jantlar hoş durmuş cidden ama araba "hani spoiler hani spoiler" diyor :D hayırlı olsun taş değmesin jantlara :)

Sağolasın, spoilere ısınamadım gitti, büyük geliyor gözüme, birde bunu sökmesi var, 3-4 noktadan siyah cam silikonuyla yapışık, sökerken boyayı hallederler diyede pek kurcalamak istemiyorum, şimdilik dursun, hem millet görüp gaza geliyor yarışmak istiyor, boşa mazot yaktırma bana  :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Elöver

Geçen Yaşar Demirci beyin koyduğu resmi görmedin sanırım, 3500 devirde 210 la giden fiesta vardı, şimdi bulamadım, 180 de neymiş :D

1.4 tdci ve 210 km ??? St dir o :)

Veya kadran bozuktur

Yorum bağlantısı
Misafir

Geçen Yaşar Demirci beyin koyduğu resmi görmedin sanırım, 3500 devirde 210 la giden fiesta vardı, şimdi bulamadım, 180 de neymiş :D

Gönderilen Resim

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Bir de Ayfon nasip etsin, kurtul artik Dandroid ve Hatice den...

Şuan için One ın yerine koyacak cihaz bulamıyorum, alayı tırt:  hele şu M8 gelsin bakacağım, ama alacak falan değilim, hepsi çıkarsın yeni modelleri hele, en son ekim-kasım aypon 6 çıkacak, esas onu merak ediyorum, o zaman bir değerlendirme yapıp hangisi en iyiyse onu alırım artık, marka fanatikliğim yok ama en iyi olmasını isterim, tabii gücüm yettiğince.... kısaca zaman ne gösterir bilinmez  :rolleyes:

1.4 tdci ve 210 km ??? St dir o :)

Veya kadran bozuktur

Konuyu bulamadım, sanırım vites kutusu modlanmış, yazılımda var, araç 1.4 tdci yalnız, vites oranları değişmeden zaten o hız olmaz, parçalanır gider, hadi oldu diyelim o hız için gerekli güçle şanzımanın maks tork değerini çok aşmış olmalılar....

Yorum bağlantısı
Ali Elöver

Standart degilse, hele ki sanziman oranlari ile oynanmissa agir mod yapilmis. Benim gp de sadece Paşaoğlu yazilimi vardi ve 220 km kadrani yapistiriyordu. O kadar mod a gp tjet 250 yapar ;)

Dogrudur, ben standart olarak dusundum, 1.6 tdci olsa neyse yapabilir ama 1.4 tdci standart imkansiz, tabi yol bayir asagi 40 derece egim varsa bilemem :)

Bu kadar ugrassan Tjet ile 220 bg alirsin :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Darisi basina insallah Ali kardeş, rabbim sana daha yenisini güzelini nasip etsin inşallah.

Amin, cümlemize, şöyle E63 AMG olsa iyi olurdu, tabii birde bundan  :D

A85F661063DA4998BE6F2F6CBDA2E188.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...