İçeriğe Yönlendir

Denim Mavi Fiestam Ve Yaptıklarım :)

Ali Cihangiroğlu

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu

3m aliminyum tamir bantı ile :) kesip biçmesi zor biraz, kağıttan kalıp çıkarmak lazım oluyor.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Merak etme, Oz takınca rally stayl düz paçalık takarız :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

O jantla bırak tarlayı, asfaltta bile korkarak giderim herhalde :D Rally için Enduro BMW planlarım var ;)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Yok tampon için arkadan birinin vurması gerekiyorsa, jantlar içinde tarlaya girmek gerek. O anlamda dedim di. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Beyazıt Çakır

Link olarak yok, ama kısaca yazayım, bu düğmelerin ikisi Fiesta nın fan hızı ayar ve yön düğmelerine geçen yer bakımından direk uyuyor, ısı ayarına ise uymuyor, ayrıca fiestada düğmeler çekince çıkmaz, arkada tırnakları var, yani komple sökmeniz gerekir, ayrıca uyan düğmelerde fazla dönmeyi engelleyen tırnak kısmı yok, fan hızında pek sorun olmuyor ama zorlanırsa yada bilmeyen biri zorlarsa kolayca arkadaki meknizma bozulur, yön ayarında ise fazla dönme sorunu yok fakat orjinalde metal bir parça düğmenin tık tık diye dönmesini sağlar, bunu takamadığınızdan düğme döner ama kademeleri hissedemezsiniz, ısı ayar düğmesi ise hiç uymaz, tamamen farklı ve taksanız bile zorladığınız an arkadaki dişliyi veya halatı bozarsınız.

Bu sebeble Fiestaya takacaksanız orjinal düğmeleri ve yenilerini birşetireceksiniz, yeni düğmelerin ortadaki geçen kısmını ve yan kısımdaki şeffaf bölüm kısaltılacak ve orjinal düğmelerin tutma kısımları dremel gibi birşeyle yada yapabilirseniz törpüyle uygun şekle sokulacak, törpülerken iç kısımdaki ışık geçiren beyaz kısma dikkat ederek tam olarak ortaya çıkarılmalı, bu kısım kırılmamalı.

Özet olarak orjinal düğmenin alt kısmı ile yenilerin üst kısmı birleşecek, bu iki parçayı ben epoksi yapıştırıcıyla sabitledim, düğmelerin altı orjinal kaldığından sıfır sorunla yerine oturdu, fakat hassas ve tam ölçüde kesme yapmak lazım, yoksa kolayca çap ve sürtme yapar bu işlem, yapacaksanız el becerisi ve alet edevat şart, işlemin geri dönüşü yok, bir seferde tam olmalı, yoksa kafası traşlanmış orjinal düğmeli klima paneliniz olur, ayrıca şeffaf epoksi yapıştırıcı kullanmalısınız, yoksa aydınlatma için ışık geçemez,düğmeler' de tek satılmaz, ya servis yada çıkmacıdan klima kontrol ön paneli gerekir.

Valla takdir ettim hocam klima düğmeleri küçük bir ayrıntı olsa da çok farklı bir hava katmış bence

3m aliminyum tamir bantı ile :) kesip biçmesi zor biraz, kağıttan kalıp çıkarmak lazım oluyor.

Sis çerçeveleri de çok orjinal olmuş düşünceler harika.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Kesen
(düzenlendi)

Öncelikler Allah kaza bela vermesin. Fotolara bakarken birşey dikkatimi çekti.O rezistans düğmesinin diğer tarafındaki,orjinalinde ızgara gibi bişeylerin oldugu yere Termometre sabitlemişsiniz sanırım. Nası yaptınız ve o termometreyi nerden bulabilirim?

tarihinde Burak Kesen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Sağolun arkadaşlar, termometreyi dealextrem den aldım basit birşey, etrafındaki boşluğu kapatmak için dvd kabından faydalandım, kağıt şablon kesip ona göre ayarladım, torpidonun ordan elimi sokup itince çıkıyor, gayet basit, eğer bulursam esp tuşunu alıp takacağım, diğer düğmeyide ön cam ısıtmalı olanla değişeceğim, çalışmaz ama ışığı yansın yeter :)

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Abi ellerine sağlık çok güzel yapmışın,Birde iyi bir jant taktınmı olay bitmiştir :)

Kılıfı 6 ayda zor çıkarttırdım ; jantlara hiç ümitlenme :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Hahahah aklımda OZ var ama baya pahalı, orta vadeli planlamamda var bu iş, ama kılıf gibi bir süre bekleyecek sanırım, malum marka gibi olmam merak etme, andro Fiesta bu zaten, her an değişime açık :D

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Paçalıklar 60 yaş üstü kullanıcı havası vermiş. :)

Nası bakarsan öyle görürsün. :) Yurt dışındaki Fiesta ST'lerde var, ralli tarzı çok güzel duruyor. Bende aracıma taktım. ST body kit ile iyi durdu. Çokta iyi koruyor. Keşke 5 sene önce taksaymışım. Arabayı yıkadığımda bir sudan geçince yan taraf komple çamurlu gözükeceğine paçalığı tercih ederim.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Nası bakarsan öyle görürsün. :) Yurt dışındaki Fiesta ST'lerde var, ralli tarzı çok güzel duruyor. Bende aracıma taktım. ST body kit ile iyi durdu. Çokta iyi koruyor. Keşke 5 sene önce taksaymışım. Arabayı yıkadığımda bir sudan geçince yan taraf komple çamurlu gözükeceğine paçalığı tercih ederim.

Kimi arabada güzel duruyor. Aynı marka model araçların jant vs. görünümüne göre farklı duruş sergiliyor. Mesela bizim babanın eskiden sahip olduğu pejo j9'da paçalık olmazsa olmazıydı. Koptuğu zaman ilk işim yerine yenisini takmak olurdu.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Ford' da şart, f3 ve c-max gelene dek taş fırlatma boya zedeleme özürlüydü Ford, gerçi hala özürlü, plastik marşbiyeli çıkar mesela gör sonucu, fiesta da yalandan uyduruk bant yapıştırmışlar, sök bak bakalım boya nasıl soyuluyor, bu yüzden Ford ise paçalık şart azizim :)

Yorum bağlantısı
Mert İsmail Uçar

Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle. :nazar: Deri direksiyon kılıfı ve şu göğüste orjinalinde para koyma yeri olan o çirkin şeyi kaldırıp o termometreyi yerleştirmeniz muhteşem olmuş. Tabi sis farının etrafındaki kaplamayı da unutmamak lazım. :) (O termometreden bulmak şart) :biggrin:

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Ramazan kardeşimin yolladığı sublu focus tavan lambasını taktım, Oktay bey açıları farklı desede henüz gece deneyemedim, kolçak kısmına doğru aydınlatsın daha iyi, bende çift led mavi aydınlatma zaten var, hafiften mat soğuk mavi bir aydınlatma ile teyp ve vitesin o kısmı aydınlatıyor, bu sublu lambada geri kalan kısımları aydınlatır, gece tam incelerim artık, beğenmezsem sub açılarını bir şekilde değişirim, sorun değil, yuvasını oyar uygun açılandırıp plastik bir parçayla yönlendiririm, arada kalan boşluğu deliği açarken çıkan plastik talaşını şeffaf epoksi yapıştırıcıyla karıştırıp doldurusunuz ve al sana orjinal lamba, bunu yapmak benim için çocuk oyuncağı nasılsa :D

Dm6Kd.jpg

hele gece olsun, renk-açı -konum hakkında test yapacağım, gerekirse değişiklik yaparım, sorun değil.

Bu arada benim makinanın yanına onu biraz zorlayacak bir başka makine geldi, gece motorunu araklamayı düşünüyorum artık :)

MbsHJ.jpg

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ramazan Akkaya

Güle güle kullan.Orjinalinden güzel bir mod oldu.Nice güzel modlar yapmak dileğiyle :) Bakalım daha neler olacak.I love my Fiesta :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Sağol, sende kullan, nice modlar da buluşuruz inşallah :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Eveet Ahmet Akdeniz kardeşim sayesinde ön cam ısıtma tuşuda bulundu, artık camı ne zaman ısıtırız bilemem, hemde tam orjinal oldu, araba ile aynı model 2006 :D işte fotolar, parkları açınca ışıkları yanıyor tabii ön camda bir hareket yok henüz....

xrmRW.jpg

tjMCF.jpg

nZXpJ.jpg

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ramazan Akkaya
(düzenlendi)

Süper olmuş, birde aktif hale gelirse ozaman tam olacak....gerçi sizin oaralar sıcak senin pek işine yaramaz gönderde Ankaraya ısıtalım camları :) Ford Fiesta Ghia X oldu bu araç :)

tarihinde Ramazan Akkaya tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Yakışmış. :good1::nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

Sub ledlerin önlü akalı gayet yeterli olur.Bence açılarıyla oynama. :good1: Güzel bir tonda renk oluşacak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...