İçeriğe Yönlendir

Ka - Yağmurda Sürücü Tarafı Su Alıyor

Halil Hıdırlar

Recommended Posts

Halil Hıdırlar

Merhaba, aracım yağmur yağınca sürücü tarafı su alıyor. Taban döşemesi altındaki ses izalosyon malzemesi ve halıda aşırı ıslanma oluyor. Kapı fitillerinde yırtık cürük olmamasına ragmen nereden su aldıgını tespit edemedim. Hafta sonu cam önü ızgaralarını söküp aksi birsey olup olmadıgına baktım birsey goremedım. Kuru havalarda kullandıgımda halıyı sürekli kontrol ediyorum kalorifer peteğinden gelıp gelmedıgını, motor su haznesınıde kontrol edıyorum eksılme olup olmadıgını sorun yok, konu hakkında yardımlarınızı beklıyorum.

Tesekkurler.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Polen filtre kabınızı, polen filtrenizi ve varsa klima gider borunuzu kontrol ettirin.

Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş

Polen filtre kabınızı, polen filtrenizi ve varsa klima gider borunuzu kontrol ettirin.

Halil Bey, umarım sorunu çözersiniz.

Sani Bey, Polen filtresi zor bir yerde diye biliyorum. Önümüz yaz aslında polen filtresini değiştrimek istiyorum, ama sanki biz yapamayız gibi hatırlıyorum. ne dersiniz ustaya gitmeye gerek var mı?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Maalesef eliniz bayağı yatkın olmalı değişmek için. Ön ızgara sökülecek, filtre oradan değişecek. Ayrıca ustaya da götürseniz filtre kapağı kırılabilir, kapatırken kontrol etmekte fayda var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Halil Hıdırlar

Hikmet bey merhaba, polen filitresinı ben kendım youtube videosunu izleyerek kendım degısım yaptım basıt bırsey. On ızgaraları sokmusken guzelce temızliğide yaptım.Polen filitresi aracın sag kısmında yanı yolcu kısmına tekavul edıyor. Benım su alan kısmım sürücü tarafı, polen filitresinin ust kapagını ıyıce kontrol etmiştim. Sadece klıma giderlerini tam tespit edemedım. Ayrıca zemin ıslak iken taban halısını kaldırıp ıslak alanları kontrol ettım kalorifer alt veya yanlarında ıslak yer tespit etmedım. En ıyı ıhtımal arac ıcıne gırıp dısarıdan tazzıklı su sıktırıp damlayan alanı tespıt etmek olacak.

Kolaygelsın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ka da, tabandan su alana rastaldık, lifte alıp bakmalı sonra hortum ile aşağıdan yukarı doğru yavaş adımlarla su tutmalı, tazyikli su yanıltır.

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

gecen gün benimde sürücü tarafında pazpas altında ıslaklık vardı, yıkamada paspası ıslak koymuşlar ordan ıslanmış,

taban sacından su almıyordur umarım kontrol ettirmek gerek çağlar abinin dediği gibi..

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ka da, tabandan su alana rastaldık, lifte alıp bakmalı sonra hortum ile aşağıdan yukarı doğru yavaş adımlarla su tutmalı, tazyikli su yanıltır.

Tırt ford işte, çabuk paslanıyor :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Geçmiş olsun.Cağlar abinin de dediği gibi altına bir bakmakta fayda var.

Yorum bağlantısı
Halil Hıdırlar

Halı alt kısmında su tahliyesine karsı plastık kapak var sanırım altan alanların sorunları o plastık parcanın dusmesınden olabılır. Aracımda onuda kontrol ettım kapakcık yerınde. Ikı kova su bir maşrapa sorunu cozecek gıbı :)

Yorum bağlantısı
Serkan Önder

bi ihtimal kapıdan gelebilir ayna dibi açıksa yada cam sıyırıcı fitil tam oturmuyorsa ayna tarafı baya su alabiliyor bu girin su alt gidere gideceğine kapı döşemesine doğru akıp kapı alt tarafından içeri inebilmekte

Yorum bağlantısı
Halil Hıdırlar

Serkan bey merhaba teshisiniz dogru olabılır, arac ıcıne bınıp dısarıdan su dokerek uygulayacagım.

Tsk.

Yorum bağlantısı
Serkan Önder

Serkan bey merhaba teshisiniz dogru olabılır, arac ıcıne bınıp dısarıdan su dokerek uygulayacagım.

Tsk.

rica ederim bahsettiğim olay başıma gelmişti bendeki fitilin ayna kısmı biraz açıktı fitili kaydırarak ve kapı döşeme altındaki delikleri naylon ile kapayarak halletmiştim

Yorum bağlantısı
Halil Hıdırlar

Hafta sonu suyun nereden geldiğini tespit edip sorunu çözdüm. Polen filitresi etrafından süzülen su damla damla içeri akıyor tüm uygulamalarıma ragmen suyu kesemedim son çare hava alma kanallarını açık bırakarak polen filitresi haznesinin üzerini naylon ile kapladım. Sanırım üst kısımlarında göz ile goremedim çatlak olabileceğini düşünüyorum. Sorunu çözdüğüm için mutluyum.

Herkese tsk.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Hafta sonu suyun nereden geldiğini tespit edip sorunu çözdüm. Polen filitresi etrafından süzülen su damla damla içeri akıyor tüm uygulamalarıma ragmen suyu kesemedim son çare hava alma kanallarını açık bırakarak polen filitresi haznesinin üzerini naylon ile kapladım. Sanırım üst kısımlarında göz ile goremedim çatlak olabileceğini düşünüyorum. Sorunu çözdüğüm için mutluyum.

Herkese tsk.

Dediğim gibi, polen filtre kabınızı sökün, çatlaklarını kontrol edin. Kapağından olmayabilir.

Yorum bağlantısı
Halil Hıdırlar

Sani bey, dediğiiz gibi polen filitre kabının kesin sökülmesi gerek bugunkü yağmurdu yine su koyverdi :( Sanırım montaj yerlerindeki conta mastik veya ona benzer maddelerinde aşınma var sokmeden anlaşılmayacak.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sani bey, dediğiiz gibi polen filitre kabının kesin sökülmesi gerek bugunkü yağmurdu yine su koyverdi :( Sanırım montaj yerlerindeki conta mastik veya ona benzer maddelerinde aşınma var sokmeden anlaşılmayacak.

Maalesef kesinlikle sökülmesi gerekir. Eski ürün, sert plastik olduğundan elinizde kalabilir. Bence Osman usta'ya götürün derim. Benim KA'nın her derdini o hallediyordu ;)

Bu arada meslektaşmışız, ne güzel :)

Yorum bağlantısı
Halil Hıdırlar

İçeri giren su iki kısımdanmış, dün cam önü ızgaralarını soktüm polen filitre kabı etrafı her yeri temizleyip tekrar kontrol edip monte ettim. Kalorifer peteginin üst kısmındaki tablo etrafını sıvı silikon çektim oradan gelen su kesinlikle kesildi.Bugunkü yoğun yarmurda aracın içine girip döşemeleri kaldırıp bekledim. ikinci kısımdan gelen su Serkan beyin yazdığı gibi kapı iç döşemesinin birleştiği alt kısımdan damlaya damlaya göl olur mantığı ile içeri almakta. Uygun zamanda kapı içini soküp gelen yeri tespit edip onarımı yapmak olacaktır.

Herkese tsk.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Kapıların altlarında camlardan gelen suyu akıtmak için delikler vardır. Onları kontrol etmenizi öneririm.

Yorum bağlantısı
Halil Hıdırlar
(düzenlendi)

evet onları gördüm ama sanıyorum kapı içinde birşeyler olmuş sanki, gelen suyun yonu plastik cepliğin tam altındaki vida üzerinden içeri geliyor. söküp bakmadan ne olduğunu anlayamayacağım.en azından nereden geldiğini artık biliyorum :)

tarihinde Ahmet Kıyak tarafından düzenlendi
Lütfen Türkçe Karakterleri Kullanalım
Yorum bağlantısı
Halil Hıdırlar

Kapı camı fitilinden süzülen sular aşınmış kapı naylonundan araç içine doğru damlıyordu. Yapışkanı olmayan kısımları yapıştırıp aşınmış alanları yeniden naylon kaplayıp içeri damlamasını önledim. Umarım ka araçlarının su alma problemlemlerinde takip edenler için fikir edinmelerinde yardımcı olmuşuzdur.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Kapı camı fitilinden süzülen sular aşınmış kapı naylonundan araç içine doğru damlıyordu. Yapışkanı olmayan kısımları yapıştırıp aşınmış alanları yeniden naylon kaplayıp içeri damlamasını önledim. Umarım ka araçlarının su alma problemlemlerinde takip edenler için fikir edinmelerinde yardımcı olmuşuzdur.

Mutlaka olmuşsunuz, güle güle kullanın.

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Barış Kalkan

benim arabamda bir yerden su alıyor yolcu tarafında taban halısında bayağı bir ıslaklık var gecen usta ile polen filtresini değiştrdik o kısımlarda bir sorun görmedi usta 1 ay kadar öncede kapı fitilleri değişti kapıya yakın olan tarafta değilde dqaha çok orta kısımda ıslaklık var kontrol için öncelik olarak nerden başlamalıyım, içeride antifiriz kokusuda yok aracı life kaldırdım çürük yırtıkta yok, tahminim yağmur suyu

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...