İçeriğe Yönlendir

Yetkili Servis Lpgli Diye Geri Çevirdi. Ne Yapmalıyım?

Mehmet Ali Karakaya

Recommended Posts

Mehmet Ali Karakaya

Ömer Bey, ben de aracımı Ankara Tan oto yetkili servis bakımlı almıştım.

Ama Kütahyada otokoç lpg'li olduğu için aracı bakıma almadı, otokoçun genel kararıymış.

Öyle söylediler. Ben de özel servisin yolunu tutmuştum.

Artık sizin aracınız da belli bir yaşa gelmiş, özel servisten davam edebilirsiniz bence.

Yorum bağlantısı

Merhaba, 90000 bakımı için Otokoç'u aradım randevu almak için. Aracımda lpg olduğunu söylediğimde, sadece yağ ve filtre değişimi yapabileceklerini, triger setininde değişmesi gerektiğini ancak lpg olduğu için değiştiremeyeceklerini söylediler. En azından yağı değiştirelim deyip randevu aldık. Ertesi sabah eşim aracı götürdü servise ama araç lpg'li olduğu için kayıt bile yapmamışlar. Otokoç çalışanları da sistemlerinden bihaberdarlar!! Ben daha önce Kayseri'de yaşıyordum, şimdi Eskişehir'deyim. Ford internet sitesine girip yetkili servislere baktığımda Eskişehir'de otokoç, Kayseri'de Metinler ve Ünal çıkıyor. Demek ki bunların hepsi yetkili servis. Soru şu; Metinler ve Ünal lpg'li araçlara servis hizmeti veriyor da, neden otokoç vermiyor? Mail atıp şikayetçi oldum. Tatmin edici hiç bir şey söyleyemediler. Genel merkezdeki bey kapalı yerlere lpg'li araç girmesi yasak filan gibi şeyler söyledi, bizim buradaki servisteki bey araçta oluşabilecek masrafları bizim karşılamamız gerekiyor hatta motor bile rektefiye ettirme gibi durumlarla karşılaşıyoruz filan dedi...!! Sonuç olarak mantıklı bir şey bulamadım ben. Eskişehir'de otokoçtan başka yetkili servis olmadığı için ve aracımda lpg olduğu için 2009 mondeo aracımı servise götüremiyorum. Ne mutlu bana!! Artık bende gittim özel servise yaptırdım bakımlarımı kuzu kuzu.

Ömer bey şunu söylemek istiyorum. Aman çok iş olmuş kabul etmemişlerde. Yani piyasadaki otomobillerin yarısı lpg li. Kim kimi kabul etmeyecek göreceğiz.

Ben de focusumun uzaktan kumandasını tanıtamadığım için ve otomatik viteste manuel vites küçültme yapamadığım için servise götürdüm. İstanbul'da Kent Ford'a. Lpg li olduklarını öğrenince bakmıyoruz dediler. Ya dedim kumanda da bir sorun var ne işiniz olur lpg ile. Onu yaptılar, otomatik vites için ustanın biri sağolsun teste çıktı, döndük, tokalaştım geldim. Zaten yağımı, ve filtre elemanlarını internetten veya parçacılardan satın alıp yetkili servislerden yarı yarıya daha ucuza yaptırıyorum. Üstelik bence daha kaliteli markalar. Örneğin geçen gün 85 Tl ye TRW marka balata aldım. 20 TL işçilikle sanayideki ustamla değiştirdim. Napiim servisi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...