İçeriğe Yönlendir

Yetkili Servis Lpgli Diye Geri Çevirdi. Ne Yapmalıyım?

Mehmet Ali Karakaya

Recommended Posts

Mehmet Ali Karakaya

Arkadaşlar tanışma konusu hariç ilk konum. hayırlı olsun öncelikle. arabamı daha size tanıtamadım. kendisi aşırı pis, yıkatmaya ve fotoğraf çekmeye fırsatım olmadı malesef.

Aracım 2008 focus titanyum X lpg li sedan. kendisini eylül 2011 de uzun arayışlar sonucu aldım. ve ilk arabamdır. yetkili servis bakımlı olsun diye bi takıntım vardı. öyle bir araba buldum. tüm bakımları Ankara tan otoda yapılmış. önce servis kayılarını kontrol ettirip, sonra ostimde bir test merkezinde teste sokup boya ve motorda herhangi bir sıkıntısının olmadığını görüp satın aldım. Şu ana kadar da bir sorun çıkarmadı 12000 kmdir maşallah.

Kütahya'da tek yetklili servis Otokoç var. Dün boş vakit bulup gideyim bi tanışayım dedim servisle bakıma 2500 km kadar var. Gittim hatta bi isim alıp öyle gittim. arkadaş arabaya baktı. Abi bu lpgli dedi. Tamam dedim biliyorum. Lpg li araçlara bakım yapmıyoruz dedi. Lpg ustamız yok, bakımdan sonra lpg sorun çıkartıyor o yüzden yukardan talimat geldi lpg almıyoruz. illaki burda bakı yaptıracam derseniz bi kağıt imzalamanız gerekir lpg de sorun olursa otokoç sorumlu değildir diye. Bu şekilde biraz konuştuktan sonra ordan ayrıldım.

Şimdi ben arabayı alırken yetkili servis kayıtlı olsun, kilometresi orijinal olsun diye, uğraşarak aldım. Yetkili sevis kayıtlı olmayan arabalara bakmadım bile.

Arabamın garantisi yok bu arada.

Tecrübeli arkadaşlarıma, abilerime sormak istiyorum. Ben şimdi ne yapmalıyım.

İlla yetkili servis olsun diye Afyon'a, Uşak'a mı götüreyim arabayı.

Yoksa artık yetkili servis geçmişi bu kadar yeter iyi bir özel servis bulup oraya mı götüreyim arabayı.

İlk konum baya bi uzun oldu kusura bakmayın. Ama dün kendimi üvey evlat gibi hissettim ve aklıma sizler geldiniz.

Sizlerin görüşlerini almak istedim. Yardımlarınız, ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Her yetkili servis LPG'yi kabul etmiyor maalesef. Araç benzinli, ben olsam kendime usta bulurdum ;)

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar
(düzenlendi)

Burada da yetkili servisler var ve hiç biri böyle bir gerekçe ile arabayı servise almamazlık yapmıyorlar.O kağıtıda imzalayın ne olacak...

Yağ filitre değişimi le lpg ayarları bozulmaz ...Aracınız kaç km bilmiyorum ama bu kadar dert etmeyin...Sanayiler otokoçtan çıkan ustalarla dolu...

tarihinde Hasan Basri Bayraktar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Sizin de illa yetkili servis bakımlı olsun diye takıntınız yoksa bakımlarını dışarıda yaptırın. Yoksa kağıdı imzalayın gitsin.

Yorum bağlantısı
Misafir

Eeee bizde aynısını yapıyoruz.

Açılan işemrine ARACA LPG DÖNÜŞÜMÜ YAPILMIŞ LPG DEN DOĞACAK SORUNLARDA SERVİSİMİZ SORUMLULUK KABUL ETMEZ**

Şeklinde işemri açılıyor.

Bunda bişi yokki. bu kada büyütmüşsünüz...

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Neden illa yetkili servis istiyorsunuz ki.Sağlam bir usta bulun ve bakımlarınızı orda yaptırın hem çok daha ucuza gelecektir bakımlarınız.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Burada da yetkili servisler var ve hiç biri böyle bir gerekçe ile arabayı servise almamazlık yapmıyorlar.O kağıtıda imzalayın ne olacak...

Yağ filitre değişimi le lpg ayarları bozulmaz ...Aracınız kaç km bilmiyorum ama bu kadar dert etmeyin...Sanayiler otokoçtan çıkan ustalarla dolu...

Alan servislerin çoğu kendisi lpg takıyor.

Ama bence bir sağlam motor ustası ve birde sağlam lpg ustası bulunmalı ve bakımlar buradan takip edilmeli.

Eskişehir deki servisle telefonle irtibat kurn bence.

Lpg li araca bakıyorlarsa orasıda tercih edilebilir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
(düzenlendi)

Kendilerince haklılar. Çünkü LPG de sıkıntı olsa servis sorumlu tutuluyor. Bu yüzden LPG de oluşan sorunlardan servis sorumlu değildir diye bir belgeyi imzalamanın bir sıkıntı oluşturacağını düşünmüyorum.

Düzenleme: Harf eksikliği.

tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya

arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. Benim yetkili servis arama sebebim en başta kilometre kontrollu olması için. yani ben alırken buna dikkat ettim. şimdilik satmayı düşünmesem de arabayı satmaya çalıştığımda yetkili servis bakımlı değil diye kilometre orijinalliği hakkında insanlar tereddüte düşer bu da beni zorlar diye düşünüyorum.

Sizin cevaplarınız acaba kilometre konusunda çok mu takıntılıyım dedirtti. Sonuçta insanlar alırken motora baktırır da alır heralde.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Tabiki herkeste belli oranda km takıntısı var. Çünkü insanlar km oynarsa aracın orjinal km bilmeden binmek istemiyor. Örneğin araç 200bin km geçmiş. Siz alıyorsunuz 80bin km diye. Araçta neler yapıldığını tahmin bile edemezsiniz. Siz de satarken 80 bin km diye satarsınız. Aracınız 2008 model olduğu için ve km düşüktür yani 4 yılda yapacağınız km 100bin olsa insanlar bundan korkmazlar. Ama şimdi aracınız 50binde 4 yıl sonrada 80binde olacaksa insanlar bu durumda km orjinalliğini sorgulamak ister.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya

Mehmet Bey zaten sorun da burda. ben aracı 106 000 km de aldım. çok fazla biliyorum. Ankarada aldığım arkadaş işe gidip geliyormuş hergün. yani yılda 30 000 km yapmış yaklaşık. ben 6 aydır kullanıyorum ve 11 000 km yaptım. bunun sebebi de eşim öğretmen ilk dönem uşakta görev yapıyordu, ben hafta sonları gidip geliyordum. Ama çok şükür eş durumu ile artık kütahyada. benim işim ile evim arası 250 metre kadar. yani arabayı işe giderken kullanmayıp sadece hafta sonu kullanıyorum. yani ben ortalama yıllık tahminen en fazla 15000 km yaparım diye düşünüyorum. kilometre olayında bir orantısızlık haliyle oluşacak. bunu engellemek için yetkili servis düşünüyordum. bu yüzden sizlere danışmak istedim. yoksa bana kalsa bende özel servise giderim sorun değil yani.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Abartılı km ler yapmıyorsanız aracın eski servis kayıtları yeterli olur.

Abaertıdan kastım senede 500 km ya da 1000 km gibi.

Çünkü bizim insanımız az yapılan km değil çok yapılan km ye daha çok güvenirler. :unsure2:

Özel servis seçiminizi iyi yapın.

Sürekli oraya gidin.

Oradan aldığınız yağ değiştirme kartlarını yada fatura bilgilerini dosyalayın.

Alın size güvenilir belge.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir

Hocam sen kağıdı imzala, yılda bir yetkili servise git :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger

Yetkili servislerin bazıları malesef LPG'li araçlara bakım yapmak istemiyorlar. Nacizane fikrim. Aracınızın bakımlarını iyi bir ustada yaptırın. Eğer km yetkili serviste görünsün isterseniz belirli periyodlarda (6 ay gibi) servisten silecek, ampul vb... ucuz ürünler alarak km kaydını yaptırabilirsiniz...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Yetkili servislerin bazıları malesef LPG'li araçlara bakım yapmak istemiyorlar. Nacizane fikrim. Aracınızın bakımlarını iyi bir ustada yaptırın. Eğer km yetkili serviste görünsün isterseniz belirli periyodlarda (6 ay gibi) servisten silecek, ampul vb... ucuz ürünler alarak km kaydını yaptırabilirsiniz...

Katılıyorum.

Silecek ampul vb sarf malzemeleri ile km yi servis kayıtlarına geçirtebilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

bence bu kadar takıntılı olmayın.zaten bugüne kadar servis kayıtları tutulmuş,km. belli.iyi bir ustada bakımlarınız yaptırın,bakım fişlerini yağ kartlarını saklayın(arkadaşlar söylemiş zaten) fiyatı da yarı yarıya kar edin.satacağınız zaman uçuk fiyat yazmadıkça her zaman satarsınız.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya

cevap veren yardımcı olan arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. ufak tefek malzemeler ile yetkili serviste km kayıtları alınıyorsa özel servise gidebilirim.

zaten Kütahyada pek seçenek yok en iyisini araştırıp özel bir servise gidecem artık. yaza doğru bakım zamanı geldiğinde.

tekrar teşekkürler herkese.

Yorum bağlantısı
Engin Ünal

Mehmet Ali bey Kütahyadaki servis Eskişehirin şubesi gibi bir şey. Çalışan (ustaları bilmiyorum) Yönetici tabakası falan Eskişehirdeki servisten gönderiliyor.Kaporta bölümü bile yok.Serviste kaporta yaptırayım desen seni saniyeki anlaşmalı bir yere gönderiyorlar.Galiba elektrik kısmıda yok.Arabamı ilk aldığımda bende gittim.LPG li diye cüzzamlı muamelesi yaptılar.Ama ekip araçlarının bakımı yıllarca burada yapıldı.Ciddi , karmaşık bir arıza çıktımı hemen Eskişehire sevk ediyorlar .Hastane gibi :) Kütahya sanayisinde bakım yaptıracaksan , yeni sanayide Pazaroğlu oto var.Fordun orjinal cihazı flan var kendisinde iyide bir usta.Zaten iş yerine gidersen yoğunluğu göreceksin.Onu tavsiye edebilirim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya

Engin Bey teşekkür ederim. tavsiye ettiğiniz yeri araştıracağım. "LPG li diye cüzzamlı muamelesi yaptılar" cümlenize aynen katılıyorum. tekrar teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Semih Saner

paranıza yazık etmeyin...dışardaki yapacağınız bakım ücreti serviste en az 2 katı olacaktır..

bu arada dışarıda pek çok oto koçtan gelme usta var..şu ana kadar arabamı servise götürmedim ..iyi bir ustam 5 yıldır sorun yok fiyatı da uygun...

Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş

İyi bir usta bulunur, bakımlar oraya yaptırılır, Aracı satma konusuna gelince de, eşe dosta rahat gidecek bir araç ise, zaten fazla uğraşmanıza gerek kalmadan günü geldiğinde hemen satılacak bir aracınız var. 500 tl ucuza verdiniz mi 3 günde gider zaten.

Yetkili servise vereceğiniz fazladan servis ücretinden zarar ettiğinizi düşüneceğiniz 500 tl yi düşünce, kar bile edersiniz. :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Ömer Tuncay

Merhaba,

90000 bakımı için Otokoç'u aradım randevu almak için. Aracımda lpg olduğunu söylediğimde, sadece yağ ve filtre değişimi yapabileceklerini, triger setininde değişmesi gerektiğini ancak lpg olduğu için değiştiremeyeceklerini söylediler. En azından yağı değiştirelim deyip randevu aldık. Ertesi sabah eşim aracı götürdü servise ama araç lpg'li olduğu için kayıt bile yapmamışlar. Otokoç çalışanları da sistemlerinden bihaberdarlar!!

Ben daha önce Kayseri'de yaşıyordum, şimdi Eskişehir'deyim. Ford internet sitesine girip yetkili servislere baktığımda Eskişehir'de otokoç, Kayseri'de Metinler ve Ünal çıkıyor. Demek ki bunların hepsi yetkili servis. Soru şu; Metinler ve Ünal lpg'li araçlara servis hizmeti veriyor da, neden otokoç vermiyor? Mail atıp şikayetçi oldum. Tatmin edici hiç bir şey söyleyemediler. Genel merkezdeki bey kapalı yerlere lpg'li araç girmesi yasak filan gibi şeyler söyledi, bizim buradaki servisteki bey araçta oluşabilecek masrafları bizim karşılamamız gerekiyor hatta motor bile rektefiye ettirme gibi durumlarla karşılaşıyoruz filan dedi...!!

Sonuç olarak mantıklı bir şey bulamadım ben. Eskişehir'de otokoçtan başka yetkili servis olmadığı için ve aracımda lpg olduğu için 2009 mondeo aracımı servise götüremiyorum. Ne mutlu bana!!

Artık bende gittim özel servise yaptırdım bakımlarımı kuzu kuzu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...