Halis Parlak 26 Mart 2012 Paylaş 26 Mart 2012 (düzenlendi) Not:Bilge Kral'ın mezar resimi ve 116 müslüman'ın yakıldığı köy Ahmiç'in hikayesi 3.sayfada 2011 Haziran ayında gitmiştim.Resim arşivime bakarken sizlerle paylaşmak istedim.Başlıkta yazdığım ülkeyi gezerken tarihimizden izleri görmek mümkün.Tabiki savaşın izleri de hala sürmekte.Vw grubu PD motorların hırıltılarını saymazsak,korna sesi duymadım desem yalan olmaz.Hız sınırlarına yol boş olsa da uyuyorlar.Araçlar hep vw grubu,burada lüks diye baktığımız golf,jetta passat,octavia orada taksi olarak kullanılıyor. Bosna=Yeşillik Hersek=Sıcak ve kurak.Yemekler gayet güzel.İmkanınız olursa kesinlikle tavsiye ederim.Etkinlik yapalım gidelim derseniz de katılırım Uçak 1,5 saatte gidiyor. Caddeden bir görüntü. Evlerin geneli bu şekilde. Kaymaklı köfte harikaydı 1.Dünya Savaşının başladığı nokta. Ciddi bir kaybın yaşandığı pazar noktası. Benim için en anlamlı fotoğraf.Evin altı tünel yapılan ve savaşın seyrini değiştiren kadın. 2000 kişilik şehitlik.çoğunluğu 20-30 yaş arası. Merkez Çarşıdan bir görüntü. Fatih Sultan Mehmet'in savaş yapmadan şehre girdiği kapı.Resimdeki golf ten hemen hemen her evin garajında var. Adriyatik'e doğru giderken bir Osmanlı Köyü Poçiteli Yukarıdaki bahsettiğim teyzenin evi. Şehre en yüksekten bakan tepe. Hersek yolu üzerinde Neretva Nehri. 27 Mart 2012 tarihinde Halis Parlak tarafından düzenlendi 7 Yorum bağlantısı
Halis Parlak 26 Mart 2012 Yazar Paylaş 26 Mart 2012 (düzenlendi) Sosyoloji dersindeyiz. Bosna Nehri Çıkış Yeri Ve Mostar'dayım. Burayı hangi filmden hatırlıyorsunuz? Alperenler Tekkesi Okul Bahçesi Kuzular havada uçuşuyor orada da Savaşın izleri... 26 Mart 2012 tarihinde Halis Parlak tarafından düzenlendi 5 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Mart 2012 Paylaş 26 Mart 2012 Hepsi de çok güzel.. Elinize sağlık Hocam... 2 Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 26 Mart 2012 Paylaş 26 Mart 2012 Dünya'nın en hüzünlü yeri neresi diye sorsalar. Bosna-Hersek derdim. Ellerinize sağlık hocam. 2 Yorum bağlantısı
Ufuk Kılınçarslan 26 Mart 2012 Paylaş 26 Mart 2012 Gidilip görülmesi gereken yerler 2005 yılında 10 gün kalmıştım.Çok sevmiştim yoğun çalışmıştık gitmediğimiz yeri kalmamıştı.Sizinde dediğiniz gibi trafik kurallarına birebir uyuyorlar, biz araç kiralamıştık ilk gün zorlanmıştık trafikte.Doğası ve kızları çoook güzel. 2 Yorum bağlantısı
Ufuk Kılınçarslan 26 Mart 2012 Paylaş 26 Mart 2012 Bosna da birçok kişiyle konuştuk içlerinde yaşlı bir teyze vardı ,bize ağlayarak o günleri anlatmıştı çok etkilenmiştim, tek suçları müslüman olmaktı..Bizlerde tvlerden film seyreder gibi izlemiştik ve hiçbirşey yapamamıştık. Dünya'nın en hüzünlü yeri neresi diye sorsalar. Bosna-Hersek derdim. Ellerinize sağlık hocam. 1 Yorum bağlantısı
Sercan Eskin 26 Mart 2012 Paylaş 26 Mart 2012 Çok güzel yerler.. Her köşesi Çanakkale kadar anlamlı ve hüzünlü yerler.. Paylaşımınız için teşekkürler.. Güzel kareler yakalamışsınız 1 Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 26 Mart 2012 Paylaş 26 Mart 2012 Çok güzel bir yer mutlaka gitmek istiyorum. TRT'de dizi Mavi Kelebekler diye, peçetenizi hazırlayıp geçin ekran karşısına benden söylemesi. Halis Abi buraya gitmenin prosedürü ve maliyeti hakkında bilgi verir misin? Yorum bağlantısı
Ahmet Alpaslan 27 Mart 2012 Paylaş 27 Mart 2012 Gerçekten fotoğrafların herbirine hayranlıkla baktım çok güzel bir yermiş paylaşımınız için teşekkürler. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 27 Mart 2012 Paylaş 27 Mart 2012 Halis hocam gerçekte çok güzel kareler. Ellerine sağlık. Gidilip gezilecek yerler. 1 Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 27 Mart 2012 Paylaş 27 Mart 2012 Ellerinize sağlık, güzel yer'ler bizede nasip olur inşallah. Rabbim tüm müslümanlara bir daha böyle bir mezalim yaşatmasın.... 1 Yorum bağlantısı
Misafir 27 Mart 2012 Paylaş 27 Mart 2012 Çok güzel kareler. Hem iç açıcı hem de hüzün verici. Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 27 Mart 2012 Paylaş 27 Mart 2012 Müthiş bir yer. Önümüzdeki yıllar içinde mutlaka gideceğim. Ellerine sağlık Hali Hocam. 1 Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 27 Mart 2012 Paylaş 27 Mart 2012 Çok güzel kareler hocam ellerinize sağlık. Mevlam izin verirse gitmek istediğim nadir yerlerden (yurtdışı) bir tanesi. Bu şehir insanlığın üzerinde bir kara lekedir. O savaş izleri, insanların yüzlerindeki o bakış arsızların yüzlerine bir tükürüştür. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 27 Mart 2012 Paylaş 27 Mart 2012 Makedonya'ya gittiğim vakit günü birlik gitmiştim. Bizleri çok sevgi ile karşılıyorlar. İmkanım olsa tekrar giderim. Halis hocam iyiki fotorğraflamışsın, harika kareler.. 1 Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 27 Mart 2012 Paylaş 27 Mart 2012 Makedonya'ya gittiğim vakit günü birlik gitmiştim. Bizleri çok sevgi ile karşılıyorlar. İmkanım olsa tekrar giderim. Halis hocam iyiki fotorğraflamışsın, harika kareler.. İki dakika gidip döndüğün günlerden birisi olmuş galiba. Yediğin etlerden bahsetmemeişsin de 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 27 Mart 2012 Paylaş 27 Mart 2012 İki dakika gidip döndüğün günlerden birisi olmuş galiba. Yediğin etlerden bahsetmemeişsin de 2006-7 yılında 6 sefer gitmiştim Kangoyla. Bulgarda pasaport sorunu yoktu. Direk araçla gidiyordum. Ayrıca foruma üye değildim ve ahlakımda bozulmamıştı bura sayesinde 3 Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 27 Mart 2012 Paylaş 27 Mart 2012 2006-7 yılında 6 sefer gitmiştim Kangoyla. Bulgarda pasaport sorunu yoktu. Direk araçla gidiyordum. Ayrıca foruma üye değildim ve ahlakımda bozulmamıştı bura sayesinde Ahlakın sağlamdı forum mu bozdu demek istiyorsun. Emmiiiiiii bak ne diyor? Hala etlerden bahsetmedin? Yorum bağlantısı
Servet Aydın 27 Mart 2012 Paylaş 27 Mart 2012 Ahlakın sağlamdı forum mu bozdu demek istiyorsun. Emmiiiiiii bak ne diyor? Hala etlerden bahsetmedin? Makedonya'da yediğim etlertin tadı akıllara ziyandı canım Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 27 Mart 2012 Paylaş 27 Mart 2012 Hah! bende bunu bekliyordum zaten. Beyaz etmiydi yoksa? Yorum bağlantısı
Fatih Ada 27 Mart 2012 Paylaş 27 Mart 2012 Dünya'nın en hüzünlü yeri neresi diye sorsalar. Bosna-Hersek derdim. Ellerinize sağlık hocam. Çanakkale'den sonra derdim. Bosna'da büyük acılar büyük ızdıraplar yaşadı.. Vesile ile büyük lider Aliya İzzetbegoviç'in ruhu şad olsun.. 2 Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 27 Mart 2012 Paylaş 27 Mart 2012 Çanakkale'den sonra derdim. Bosna'da büyük acılar büyük ızdıraplar yaşadı.. Vesile ile büyük lider Aliya İzzetbegoviç'in ruhu şad olsun.. Doğru. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 27 Mart 2012 Paylaş 27 Mart 2012 Doğru. Zafer bende evleneyim alalım hanımları güzel bir tur bulalım gidelim birlikte. 1 Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 27 Mart 2012 Paylaş 27 Mart 2012 Zafer bende evleneyim alalım hanımları güzel bir tur bulalım gidelim birlikte. Ağzın bal yisin e mi? Ama yatar bu iş. 1- Sen evlenemezsin. 2- Ben Karabük'ten çıkamam. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts