Turkay Enez 26 Mart 2012 Paylaş 26 Mart 2012 (düzenlendi) Salon güney cephe ve güneş batıncaya kadar evin içinde, dış cephe yalıtım falan var ama henüz sıcaklar başlamamasına rağmen sıcaktan bunalıyoruz. Sorduğum bir kaç satıcı 12000 btu yeter diyor, bence yetmez gibi geliyor. Eski evimde 12000 + 9000 btu multi klima vardı. 12binlik salonu soğutuyordu ancak kuzey taraf ve salon küçüktü. Bana bir klima lazım. Teknik olarak bilgili, ilgili arkadaşlardan yardım rica ediyorum. 26 Mart 2012 tarihinde Hakan Tarım tarafından düzenlendi Lütfen font ayarlarını değiştirmeyiniz... Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 26 Mart 2012 Paylaş 26 Mart 2012 Turgay abi eğer güneş gün batımına kadar evin içindeyse ben sana 18,000 btu tavsiye ediyorum.Benim şu anda kullandığım salonum 25 metrekare çok memnunum. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 26 Mart 2012 Paylaş 26 Mart 2012 Bizim salon 20mt kare, tüm gün güneş alıyor, 18000 yetiyor. Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 26 Mart 2012 Paylaş 26 Mart 2012 Turkay abi, aşağıdaki link fikir verebilir, http://www.klimaplus.com.tr/klima-secme-modulu.aspx Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 26 Mart 2012 Paylaş 26 Mart 2012 Turgay abi eğer güneş gün batımına kadar evin içindeyse ben sana 18,000 btu tavsiye ediyorum.Benim şu anda kullandığım salonum 25 metrekare çok memnunum. +1 mitsubishi Yorum bağlantısı
Turkay Enez 26 Mart 2012 Yazar Paylaş 26 Mart 2012 Klimanızı birlikte seçelim linkini çalıştırdım. Bilgileri girdim. Isıtma 8127, soğutma 9030 btu çıkıyor... Turkay abi, aşağıdaki link fikir verebilir, http://www.klimaplus...cme-modulu.aspx Yorum bağlantısı
Ahmet Alpaslan 26 Mart 2012 Paylaş 26 Mart 2012 http://www.aloklima.com/index.php?sayfa=makale&makale_id=8 Birde buna bakın derim ayrıca marka bencede mitsubishi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 26 Mart 2012 Paylaş 26 Mart 2012 (düzenlendi) BEKO grubunun 1400 gibi bir fiyata 24 binlik kliması var onu alabilirsiniz (dıştan eski görünümlü en büyük). R22 gibi sade ve verimli bir gaza sahip olup, mahalle arası elemanları monte edebilir tamir yapılabilir. Ancak yeni çıkan alüminyum sabit uzunluk boru sistemi tam küfürlük. 26 Mart 2012 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 26 Mart 2012 Paylaş 26 Mart 2012 Klimanızı birlikte seçelim linkini çalıştırdım. Bilgileri girdim. Isıtma 8127, soğutma 9030 btu çıkıyor... Abi bu bilgiler doğrultusunda bayi ile görüşürseniz muhtemelen bir üst modeli tavsiye ederler. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 26 Mart 2012 Paylaş 26 Mart 2012 (düzenlendi) Hocam r 22 leri kışın kullanmaya uygun değil eğer kullanılıcaksa ki r 22 gaz piyasadan kalkıyor ilerde gazını bulmakta sıkıntı olucak bulunsa bile maliyet artar. Biliyorum ama sıkıntı olmaz. R22 iyi gazdır. R22 2 bar isterken R410 7 bar çalışıyor. Düşün artık sen arıza ve kaçak ihtimallerini. R22 li sisteme LPG bile basssan soğutur. Ozon hikayesi olmasa R22 en iyi gaz. Ha evet kışın ısıtmaz. 26 Mart 2012 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İbrahim Akkaya 26 Mart 2012 Paylaş 26 Mart 2012 (düzenlendi) Mitsubishi derken her Mitsubishi olmaz, olacaksa Mitsubishi Electric olsun. Inverterlı bir model olsun, ama bütçenize göre bir tercih yapın. Benim 22,5 m2 evde salonda Mitsubishi Electric fd35 serisi yanlış hatırlamıyor 2008 ilk baharında aldığım modeli var. Nominal değerleri soğutmada 12000, ısıtmada 14000 civarı. Ama 21000 üzerine çıkıyordu ve 3000 civarlarına kadar düşüyordu diye hatırlıyorum. Kışın ısınmada, yazın serinlemede tüm ev için (22,5 salon+11 çocuk odası+13 yatak odası, 8-10 arası koridor dahil, banyolar ve mutfak hariç tüm ev) kullanıyorum. Ev güneye bakıyor tek katlı izolasyon falan hak getire. Kışın kullandığım aylarda ortalama tüm eve gelen elektrik faturası 150 civarı, her yıl bir ocak şubat arası bir aylık dönemde en yüksek faturam 260-270 civarı gelir. Yazın soğutmada daha düşük oluyor tabiki değerler. 2008 den bu zamana sadece bir sefer kuru temizlik için servis çağırdım 50 civarı bir masraf yaptım. Ama kendim 2-3 ayda bir ulaşılabilir filtreleri vs temizlerim. Çok memnunum. Size tavsiyem öncelikle Mitsubishi Electric, Daikin, Toshiba gibi markaların inverterlı modellerini tercih edin, BTU hesabıyla siz değil klima uğraşsın. 26 Mart 2012 tarihinde İbrahim Akkaya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Turkay Enez 26 Mart 2012 Yazar Paylaş 26 Mart 2012 Bir de işin tüketim boyutu var. Amaç belli, sıcakların etkisini azaltmak. Genellikle 24 derecede çalıştırınca sıcaklık uygun oluyordu eski evde. Gereksiz fazla büyük de almak söylediğin gibi tüketimi artırabilir... bizimde yazlıkda 20 mlik salonda 18.000 lik bluline diye demirdökümün alt markası var çok iyi soğutuyor fakat çok yakıyor bence arçelik veya bekonun a plus klimalarından alın 12.000 lik sürekli açık dursa yeter sanırım Yorum bağlantısı
CİHAN KİBAR 26 Mart 2012 Paylaş 26 Mart 2012 hocam sadece soğutma içinse, ısıtması çok önemli değil diyorsan 18000 btu luk normal bir inverter klima al. Mitsubishi Electric, Daikin, Toshiba çok pahalı bence soğutma için o kadar pahalıya gerek yok çünkü soğutmada arçelikte bekoda demirdökümde daikkinde mitsubishide hepsi aynı. bunlar arasındaki kalite farkı kışın ısıtmada ortaya çıkıyor. bizim ofiste 18000 lik demirdöküm var aynı güçteki mitsubishiye ortalama 5000 tl gibi bir fiyataçektiklerinde biz bunu 12000 tl ye almıştık çokta memnunuz soğutmasından. ama karar verecek olan sensin. ne alırsan al güle güle kullan Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 26 Mart 2012 Paylaş 26 Mart 2012 (düzenlendi) <p> </p><p>Mitsubishi derken her Mitsubishi olmaz, olacaksa Mitsubishi Electric olsun. Inverterlı bir model olsun, ama bütçenize göre bir tercih yapın. Benim 22,5 m2 evde salonda Mitsubishi Electric fd35 serisi yanlış hatırlamıyor 2008 ilk baharında aldığım modeli var. Nominal değerleri soğutmada 12000, ısıtmada 14000 civarı. Ama 21000 üzerine çıkıyordu ve 3000 civarlarına kadar düşüyordu diye hatırlıyorum. Kışın ısınmada, yazın serinlemede tüm ev için (22,5 salon+11 çocuk odası+13 yatak odası, 8-10 arası koridor dahil, banyolar ve mutfak hariç tüm ev) kullanıyorum. Ev güneye bakıyor tek katlı izolasyon falan hak getire. Kışın kullandığım aylarda ortalama tüm eve gelen elektrik faturası 150 civarı, her yıl bir ocak şubat arası bir aylık dönemde en yüksek faturam 260-270 civarı gelir. Yazın soğutmada daha düşük oluyor tabiki değerler. 2008 den bu zamana sadece bir sefer kuru temizlik için servis çağırdım 50 civarı bir masraf yaptım. Ama kendim 2-3 ayda bir ulaşılabilir filtreleri vs temizlerim. Çok memnunum.</p> <p>Size tavsiyem öncelikle Mitsubishi Electric, Daikin, Toshiba gibi markaların inverterlı modellerini tercih edin, BTU hesabıyla siz değil klima uğraşsın.</p> <p> </p><p>Bende bir adet 30 binlik, bir adet 12 binlik missubishi elektrik, bir adet 14 binlik arçelik inverter ve bir adet arçelik düz 12 binlik var. Missubishi ler pahalı ama parasını hakediyor ısıtmada. Yeni aldığım arçelik inverter de fena değil oldukça tatminkar ama dış ünitede titreşim fazla. Komşu vs varsa rahatsız edebilir. İstanbul şartlarında ve altımda üstümde kimse oturmayan bir yerde klima ile ısınmaktayım.</p> <div id="myEventWatcherDiv" style="display:none;"> </div> 15 binlik yeterli olmaz. 18 felan uygundur. 26 Mart 2012 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Turkay Enez 26 Mart 2012 Yazar Paylaş 26 Mart 2012 Evet sadece soğutma için olacak. Max 1500-1600 TL yi aşmayacak bişey olması lazım. Servis problemi yaşatmayacak, sorun çıkarmayacak, uygun fiyatlı, ekonomik tavsiyeler alabilir miyim? hocam sadece soğutma içinse, ısıtması çok önemli değil diyorsan 18000 btu luk normal bir inverter klima al. Mitsubishi Electric, Daikin, Toshiba çok pahalı bence soğutma için o kadar pahalıya gerek yok çünkü soğutmada arçelikte bekoda demirdökümde daikkinde mitsubishide hepsi aynı. bunlar arasındaki kalite farkı kışın ısıtmada ortaya çıkıyor. bizim ofiste 18000 lik demirdöküm var aynı güçteki mitsubishiye ortalama 5000 tl gibi bir fiyataçektiklerinde biz bunu 12000 tl ye almıştık çokta memnunuz soğutmasından. ama karar verecek olan sensin. ne alırsan al güle güle kullan Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 26 Mart 2012 Paylaş 26 Mart 2012 (düzenlendi) beko inverter alabilirsiniz. Koçtaş vs den alırsanız taksiti de geliyor. BELO/Arçelik aslında LG dir. LG ye tekmeyi basıp kendileri üretmeye devam. 26 Mart 2012 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 26 Mart 2012 Yazar Paylaş 26 Mart 2012 (düzenlendi) Bir de dış ünitenin çok büyük olmaması lazım. Üst kat komşularda Bosch var. Çalıştığını bile anlamıyoruz. Çok sessiz. Dış ünite uyumu da (apartmanda görüntü bütünlüğü için) önemli... Mert, Komşulardan yana sıkıntı yok. Ama benim içimin rahat olması lazım. Acaba rahatsız eder miyim endişesi taşımamalıyım... Bu yüzden sessiz olması önem arzediyor... 26 Mart 2012 tarihinde Turkay Enez tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İbrahim Akkaya 26 Mart 2012 Paylaş 26 Mart 2012 Sonuçta hepsi klima. Soğutmada hepsi soğutur. Ama inverter teknolojisini adam gibi kullanan daha birçok ilave teknoloji ile ürününü geliştirmiş bahsettiğim marka ve eşdeğerleri ilk alımda pahalı gelebilir fakat kullanımı sırasında kesinlikle kendisini amorti edecektir. Sessizlik gibi (iç ünite dış ünite), dışarıdan temiz hava alma gibi (benekinde yok sanırım daikinin teknolojisi), kendisini temizleme gibi, havayı temizleme gibi konforları hiç düşünmeden hemde. Ayrıca hem inverterlı hemde ekonomik modelleride var bu firmaların. Sadece iyice araştırın. Benim zamanım boldu, alırken internetten ve bayilerden en az 3 ay belkide daha fazla araştırdım ve Mitsubishi Electric tercihim oldu. Yerli markaların yaygın servis ağından başka hiç bir avantajı yok bence, onda da garanti bitene kadar garanti bittikten sonra 50 tl olan parça birden 150 tl oluyor tüm ürünlerinde. Yorum bağlantısı
Turkay Enez 26 Mart 2012 Yazar Paylaş 26 Mart 2012 Eski evde kullandığım Lg Beko ydu. 3-4 yıl sorunsuz kullandım. Multi olanlardan. Dışarda tek ünite (oldukça büyük), içte 12000+9000 lik 2 ünite vardı. Ama acayip sesli çalışıyordu. Bu yüzden Lg Beko almam gibi... beko inverter alabilirsiniz. Koçtaş vs den alırsanız taksiti de geliyor. BELO/Arçelik aslında LG dir. LG ye tekmeyi basıp kendileri üretmeye devam. Dışardan temiz hava alma teknoljisi var mı klimalarda? Sonuçta hepsi klima. Soğutmada hepsi soğutur. Ama inverter teknolojisini adam gibi kullanan daha birçok ilave teknoloji ile ürününü geliştirmiş bahsettiğim marka ve eşdeğerleri ilk alımda pahalı gelebilir fakat kullanımı sırasında kesinlikle kendisini amorti edecektir. Sessizlik gibi (iç ünite dış ünite), dışarıdan temiz hava alma gibi (benekinde yok sanırım daikinin teknolojisi), kendisini temizleme gibi, havayı temizleme gibi konforları hiç düşünmeden hemde. Ayrıca hem inverterlı hemde ekonomik modelleride var bu firmaların. Sadece iyice araştırın. Benim zamanım boldu, alırken internetten ve bayilerden en az 3 ay belkide daha fazla araştırdım ve Mitsubishi Electric tercihim oldu. Yerli markaların yaygın servis ağından başka hiç bir avantajı yok bence, onda da garanti bitene kadar garanti bittikten sonra 50 tl olan parça birden 150 tl oluyor tüm ürünlerinde. Yorum bağlantısı
İbrahim Akkaya 26 Mart 2012 Paylaş 26 Mart 2012 (düzenlendi) Dışardan temiz hava alma teknoljisi var mı klimalarda? Daikinin ururu sarara mıydı neydi öyle bir sistemi, aslında direkt dışardan hava almıyorda, odaya verdiği havayı dış ortamdan nemlendiriyor, böylece oda içine üflediği hava kuru ve sağlıksız olmuyor. Daikin Türkiye sitesine baktım ama Airfele geçtiği için Türkiye temsilciliği siteden hiçbirşey anlamadım. http://www.daikin-ce.com/product/for-your-home/ururu_sarara/ventilation.jsp http://www.daikin-ce.com/binaries/EPCEN08-002_FTXR-E_RXR-E_tcm135-95226_tcm41-104825.pdf Burda biraz bilgi var sanırım. 26 Mart 2012 tarihinde İbrahim Akkaya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 26 Mart 2012 Paylaş 26 Mart 2012 Isısan lara da bir bakın derim. Çok kalitelidir. Yorum bağlantısı
Turkay Enez 26 Mart 2012 Yazar Paylaş 26 Mart 2012 Cop değeri ne ola ki? Zaten sorduğum bütün satıcılar 12000 lik yeter dediler... 25 M2 400 le çarparsak 10 bin btu cıkar 12 binlik bir mitsu çok rahat iş görür bence 18 binlilğe gerek yok hocam cop değerlerini göz önüne alarak klimayı seçiniz. Yorum bağlantısı
Turkay Enez 26 Mart 2012 Yazar Paylaş 26 Mart 2012 Yunus, inverter özelliğini de açıklar mısın... Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 26 Mart 2012 Paylaş 26 Mart 2012 (düzenlendi) Evet beko-arçelik alın geçin, Lg sonuçta, yoksa kalite bir inverter 2300 tl. civarından başlar, benim favorim Toshiba, 3 senedir daisekai inverter kullanıyorum, acaip memnunum, ısıtması zaten saç kurutma makinası gibi, ras-16 serisiydi tam adını unuttum birde süper daisekia bilmem ne modeli var ki mitsu falan tırt kalır, ama fiyatı uçuk, daikini geçin, iyi fakat pahalı-servis sıkıntılı. Cop değeri önemlidir, kısaca verim diyelim, mesela 24000 btü lük bir darçelik normal klimayı her açıdan benim 16000 btü diye geçen toshiba klimam kadırır yere vurur, bu tip klimada hesap kolay aslında, inverter klimada 16000 btü diyorsa, normal klima karşılığı yaklaşık 30000 btü gibi birşey oluyor, bunu kafadan söyledim tabii, ama resmen 2 katı soğutmaya ve 3 katı ısıtmaya denk geliyor bu inverter lar. 26 Mart 2012 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts