Turkay Enez 23 Mart 2012 Paylaş 23 Mart 2012 Sol ön cam kafasına göre takılıyor. Bugün, camı açayım dedim. Düğmeye bastım. Tık yok. Açılmıyor. Bikaç denemeden sonra açıldı. Bu sefer kapatayım dedim kapanmadı. Açma kapama düğmesi bazen çalışıyor bazen çalışmıyor. Daha önce başına gelen var mı? Sorun nerde olabilir? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Mart 2012 Paylaş 23 Mart 2012 genelde düğme içerden korozyona uğramış olabiliyor, su vb. sebeplerden garip bir yerde açık kalmadan baktırın Yorum bağlantısı
Turkay Enez 23 Mart 2012 Yazar Paylaş 23 Mart 2012 Düğmeden olmayabilir, çünkü uzaktan kumandayla global kapama veya açma yapınca diğer camlar sorunsuz açılıp kapanırken, sol ön cam yine bazen açılıyor bazen açılmıyor... genelde düğme içerden korozyona uğramış olabiliyor, su vb. sebeplerden garip bir yerde açık kalmadan baktırın Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Mart 2012 Paylaş 23 Mart 2012 kötü haber, cam motoruna doğru gider bu iş Yorum bağlantısı
Turkay Enez 23 Mart 2012 Yazar Paylaş 23 Mart 2012 Kapıya 1-2 tokat atınca çalışıyor bazen. Bazen de tokat işe yaramıyor. Çalıştığı sürece bir zayıflık yok... Yine de motor mu acaba? Yorum bağlantısı
Turkay Enez 23 Mart 2012 Yazar Paylaş 23 Mart 2012 Yaşlı amca sol dizinin ağrıdığını söylemiş, yanındaki de "yaşlılıktandır amca" demiş. Amca, iyi de sağ dizim de aynı yaşta diye karşılık vermiş... Aslında yaz kış cam hep kapalıdır çok fazla kullanmam ama, sürücü camı diğerlerinden daha fazla kullanıldığı için eskimiş olabilir... Yarın sabah bir operasyon yapmam şart oldu... açıp bakmak gerekiyor, belki sadece oksitlenme söz konusudur, ama bana göre 7-8 yaşında ki araçta motor olma ihtimali yüksek. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 23 Mart 2012 Paylaş 23 Mart 2012 Kilit mekanizma bölümüne 2 ölçek wd-40 sonrasında 15 dk istirahat Yorum bağlantısı
Turkay Enez 23 Mart 2012 Yazar Paylaş 23 Mart 2012 Yarın bi sökeyim. Önce teşhis koymak gerekir tedaviden önce. Wd-40 işe yarayabilir. Ancak sıkışma tarzı bir durum yok. Yani, halsizlik yok, bayılma belirtisi de yok. Bu direkt ölü numarası yapıyor. Tık yok. Bazen de benim hiç bişeyim yok der gibi, koş dediğimde tam gaz koşuyor... Kilit mekanizma bölümüne 2 ölçek wd-40 sonrasında 15 dk istirahat Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 23 Mart 2012 Paylaş 23 Mart 2012 wd-40=aspirin.... ağrıyı kesmez ise kanı sulandırır Tabiki teşhis çok möhim ..kolay gelsin Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 23 Mart 2012 Paylaş 23 Mart 2012 Motorun soketleri falan çıkmak üzeredir belki.. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Mart 2012 Paylaş 23 Mart 2012 Wd bunu da başarırsa ben çorbalara da kattırrım 4 Yorum bağlantısı
Bilgihan Ömür 23 Mart 2012 Paylaş 23 Mart 2012 Turkay hocam operasyon şart. Motordan olma ihtimali çok zayıf, motor olsa ya çalışır ya çalışmaz. Şiddet uygulayınca çalıştığına göre temassızlık vardır. Ama bu temassızlık düğmelerde değil ki kumandaylada çalışmadığınızı söylüyorsunuz. Muhtemelen motoru besleyen elektrik kablo-soket problemi gibi gözüküyor. Motordan olmayıp kriko-halat tarzı bir şey olsa motoru sesinden çalıştığını duymanız gerekir ki böyle bir şey de yok. O halde geriye tek seçenek motoru besleyen elektrik aksamı kalıyor. Becerilerinizi bildiğimden kesin bunu halladersiniz, şimdiden kolay gelsin... 2 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 23 Mart 2012 Paylaş 23 Mart 2012 Wd bunu da başarırsa ben çorbalara da kattırrım Sıkıntı nedir abi? Hazımsızlıkmı Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 23 Mart 2012 Paylaş 23 Mart 2012 Wd bunu da başarırsa ben çorbalara da kattırrım Çorba etkisini azaltabilir sade alınmalı..fıs fıs fıssssssssssssssssss 1 Yorum bağlantısı
Ali Eren 23 Mart 2012 Paylaş 23 Mart 2012 Geçmiş olsun Turkay Hocam, en az masrafla atlatmanız dileğiyle. Yorum bağlantısı
Metin Çilo 23 Mart 2012 Paylaş 23 Mart 2012 Turkay hocam konuyu sizin açtığınızı görünce hayretler içinde kaldım. Dedim Turkay hoca araba konusunda galiba anlamadığı bir konuyamı rastladık dedim. Meğer daha operasyon yapılmamış. Hocam sen o mekanizmayı sökersen kesin tamirini de yaparsın zaten .Selamlar 1 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 23 Mart 2012 Yazar Paylaş 23 Mart 2012 Aynı şeyi düşünüyorum. Hatta kapıyla karoser arasındaki kablolardan da şüpheleniyorum. Çok nadir de olsa bazen sağ ayna kumandası (sürücü kapısındaki) sapıtıyor. Ben sağ yapıyorum o yukarı kalkıyor. Sol yapıyorum aşağı iniyor veya hiç tepki vermiyor. Sağ kapıdakinde hiç sorun yok. Bugün de cam sapıtınca, kablolarda kopukluk ihtimali kuvvetlendi gibi... Benim Of lu bir arkadaşım var. Aynı zamanda okulda velimiz. okulun her işine koşar. Elinden her kaba iş gelir. Kaba derken, cam, kapı, pencere, demir, kaynak, vs.)... Teknik bir sorunda hocam bu senin işin der bana. Ben de "Bak bozulursa karışmam." derim. O da, "Sök hocam ya yaparız ya bozarız ama mutlaka hallederiz." der. Yüzde doksan dokuz çözüme ulaşırız... Yarın, hesapta arka kampanalar vardı, kampanaları boyayacaktım. Ancak, görünen o ki, cam işini önce halletmem lazım. Fırsat bulursam foto da çekerim... Teşekkür ediyorum... Turkay hocam operasyon şart. Motordan olma ihtimali çok zayıf, motor olsa ya çalışır ya çalışmaz. Şiddet uygulayınca çalıştığına göre temassızlık vardır. Ama bu temassızlık düğmelerde değil ki kumandaylada çalışmadığınızı söylüyorsunuz. Muhtemelen motoru besleyen elektrik kablo-soket problemi gibi gözüküyor. Motordan olmayıp kriko-halat tarzı bir şey olsa motoru sesinden çalıştığını duymanız gerekir ki böyle bir şey de yok. O halde geriye tek seçenek motoru besleyen elektrik aksamı kalıyor. Becerilerinizi bildiğimden kesin bunu halladersiniz, şimdiden kolay gelsin... Yorum bağlantısı
Halil Durmuş 23 Mart 2012 Paylaş 23 Mart 2012 Sol ön cam kafasına göre takılıyor. Bugün, camı açayım dedim. Düğmeye bastım. Tık yok. Açılmıyor. Bikaç denemeden sonra açıldı. Bu sefer kapatayım dedim kapanmadı. Açma kapama düğmesi bazen çalışıyor bazen çalışmıyor. Daha önce başına gelen var mı? Sorun nerde olabilir? aracınızı calıştırıp 4 camınızı sonuna kadar indirin aracınızı stop edin aracınızın kapılarını kapatın anahtar üzerindeki kilitleme düğmesine basılı tutun 4 camınız otomatik olarak kapanacak mı bakalım camlarınız kople kapanır ise camlarınızın programlanmasından olabilir böylelikle tekrar programlamış olursunuz . 1 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 24 Mart 2012 Yazar Paylaş 24 Mart 2012 Dün bütün versiyonları denedim. Normalde 4 ü birden kumandayla açılıp kapanıyor. Bazen de sol cam, banane banane diyor. Diğerleri itaatkar... Şimdi operasyona başlıyorum... aracınızı calıştırıp 4 camınızı sonuna kadar indirin aracınızı stop edin aracınızın kapılarını kapatın anahtar üzerindeki kilitleme düğmesine basılı tutun 4 camınız otomatik olarak kapanacak mı bakalım camlarınız kople kapanır ise camlarınızın programlanmasından olabilir böylelikle tekrar programlamış olursunuz . Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen 24 Mart 2012 Paylaş 24 Mart 2012 Dün bütün versiyonları denedim. Normalde 4 ü birden kumandayla açılıp kapanıyor. Bazen de sol cam, banane banane diyor. Diğerleri itaatkar... Şimdi operasyona başlıyorum... Merakla sonucu bekliyoruz kolay gelsin:) Yorum bağlantısı
Turkay Enez 24 Mart 2012 Yazar Paylaş 24 Mart 2012 Şimdilik ameliyat gerçekleşmiştir. Önce kapı döşemesini söktüm. Döşemedeki cam açma kapama anahtarını çıkardım ve döşeme olmadan bağladım. Bu durumda defalarca açıp kapama yaptım. Doktoru görünce hasta iyileşirmiş misali hiç takılma olmuyor derken, açık vaziyette takılı kaldı. Tık yok. Bütün soketlerle, kapı/karoser arasındaki kablolarla, vs. oynadım (kablo kopuktur oynayınca birbirine değer de çalışır ümüdiyle ama nafile). Açık kaldı cam... Sökmeye devam. Önce anahtarı ameliyeta aldım. Anahtarı parçalarına ayırdım. İçi cillop gibi. En küçük bir sorun görünmüyordu. Tekrar topladım. Sildim temizledim. Anahtarı taktım kontağı açtım. Sürpriz, takılı cam çalışmaya başladı. Açıp kapamaya devam. Belki 10 defa açtım kapadım. Sorun yok tamamdır diyordum ki, yine takıldı... Sökmeye devam. Motor ve elektronik devreyi söktüm. Masanın üstünde önce elektronik devreyi parçaladım. Onun da içi cillop. En küçük bir sorun yok görüntü itibariyle. Zaten müdahale edilebilecek bir yapısı da yok. Olduğu gibi tekrar topladım. Sıra geldi motora. Yönünü işaretleyip, motoru da dağıttım. Parçalar fotodaki gibi. Bir hasar, korozyon, kavrulma, vs yok. Ama, kömürlerin bastığı yerler aşırı kirliydi zımparaladım. Kömürler de kirliydi onları da elden geçirdim. Dönen yağlanması gereken yerlere wd 40 yağlayıcı sürdüm. Tekrar topladım. Motoru kapıya monte etmeden, soketlerini takarak belki 20-30 defa dışarda çalıştırdım. Her iki yöne sorunsuz çalışıyor. Ancak bişey dikkatimi çekti. Temizlikten sonra motor daha güçlü çalıştı... Velhasıl kelam herşeyi tekrar yerine monte ettim. Yaklaşık 20-30 defa hem anahtardan hem de kumandayla açtım kapadım. Takılma yok... Sonuç itibariyle diyorum ki, Eğer elektronik bir problem yoksa, sorun çözülmüş gibi görünüyor. Tekrarlarsa burdan yazarım... İşte fotolar: 6 Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 24 Mart 2012 Paylaş 24 Mart 2012 Geçmiş olsun bi daha tekrarlamaz inşallah... Ben olsam 2 şeyden şüphelenirdim 1-kilide giden kablo ve ucundaki sistem (bu nedenle wd-40 ı önerdim) 2-Kapıya gövdeden gelen kablo demeti (kopuk olma ihtimali) 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 24 Mart 2012 Paylaş 24 Mart 2012 Ellerinize sağlık. Korkmasam bende böyle şeyler yapabilirim (laptop, cep telefonu çok dağıttım topladım) ama sabrım yok, kesin 3. dk'sında duvarda bulur parçalar kendilerini Yorum bağlantısı
Turkay Enez 24 Mart 2012 Yazar Paylaş 24 Mart 2012 Teşekkür ederim. Soket ve kablolarda sorun yok. Önce o kontrolleri yaptım zaten... Şimdi evdeyim. Eve gelinceye kadar sürekli camı açıp kapadım. Evin önünde de (kapı hem açık hem de kapalıyken) defalarca denedim. Sorun yok... Ve cam öncekine göre hissedilir şekilde daha hızlı açılıp kapanıyor... Kömürlerin bastığı yerde gözle görülür bir kir tabakası oluşmuştu. Demek ki, akım geçirmiyordu zaman zaman... Geçmiş olsun bi daha tekrarlamaz inşallah... Ben olsam 2 şeyden şüphelenirdim 1-kilide giden kablo ve ucundaki sistem (bu nedenle wd-40 ı önerdim) 2-Kapıya gövdeden gelen kablo demeti (kopuk olma ihtimali) 2 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 24 Mart 2012 Yazar Paylaş 24 Mart 2012 Teşekkür edeim. Ben laptopun açma kapama düğmesi basılı kaldığı için, komple laptop dağıtmış ve tamir ederek toplamıştım. Hatta 4 yıldır kullandığım N95 telefonumun kapak şeridi kırılmıştı. Kendim şeridi alarak değiştirdim. Bu tarz işleri severim. Bugün kü cam olayı laptop ve telefona göre çoook daha basit bir iş... Ellerinize sağlık. Korkmasam bende böyle şeyler yapabilirim (laptop, cep telefonu çok dağıttım topladım) ama sabrım yok, kesin 3. dk'sında duvarda bulur parçalar kendilerini Yorum bağlantısı
Recommended Posts