Ahmet Kiriş 22 Mart 2012 Paylaş 22 Mart 2012 Rabbim kaza bela vermesin, Dorsen makaslamasın. Axor 1840 Yarı otomatik çok kullandım, Kışın vebasto'yu çalıştır, üst ranzaya çık, rüzgar kupayı salladıkça sen uyu içeride, of offf. özlemişim be Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Mart 2012 Paylaş 22 Mart 2012 Rabbim kaza bela vermesin, Dorsen makaslamasın. Axor 1840 Yarı otomatik çok kullandım, Kışın vebasto'yu çalıştır, üst ranzaya çık, rüzgar kupayı salladıkça sen uyu içeride, of offf. özlemişim be Valla sen orada yatabiliyorsan gayet yeterli bir araba demektir... Nasıl çıkıyon len oraya 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 22 Mart 2012 Paylaş 22 Mart 2012 Amin çok teşekkürler. Biz aldığımızda anahtar teslim peşin fiyatı 93.000 + 29.000 Eurocuktu. Dorse güvenlik barı derken? dorsenin ön kısmında kupayı kaymalara karşı korumak için mevcut. Of, o ne fiyat be Vergisi ve muayenesi nasıl oluyor bunların? Güvenlik barı, arkadan çarpan aracın bar yoksa kaput yerine tavanının çarpmasıdır. Böylelikle ne airbag açılır, ne kemer kurtarır arkadakini... Videosunu aradım ama bulamadım... Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir 22 Mart 2012 Yazar Paylaş 22 Mart 2012 İyi dilekleriniz için herkese teşekkürler. Belki de biz fazla yüksek devirlerde kullanıyoruz, otomatik viteslerde çok çabuk üst vitese geçiyor, bu bize ters geliyor. Ama mühendisin bildiği vardır heralde.Babadan alışmışız bağırtıp kullanmaya. Bizim mühendisler araçı ticari olarak tasarlamışlar nerden bilsinler biz roll yapacaz bunlarla Hastayım Actros'lara zaten. Axor'da kullandım, Actros'da ama çekici olarak değildi. Actros'lar yurtdışından geliyor diye biliyorum, farkını belli ediyor zaten. Allah kaza bela vermesin maşallah. İnşaatçı olduğumdan pompalara merakım var. Actros'a monte edilmiş Putzmeister 63-5 Çok teşekkürler. Artık Actroslarda Aksaray'da üretiliyor. Bizimki Aksaray'ın ilk meyvelerinden. Malzemeden baya çalmışlar. Ama bu haliyle bile Axordan çok çok iyi. Rabbim kaza bela vermesin, Dorsen makaslamasın. Axor 1840 Yarı otomatik çok kullandım, Kışın vebasto'yu çalıştır, üst ranzaya çık, rüzgar kupayı salladıkça sen uyu içeride, of offf. özlemişim be Teşekkürler. Abi yarı otomatik dediğin sanırım standart Axor. Debriyajlı ama büyük kolu oynatınca devre göre bir kaç vites atlıyor. Küçük kol yarım yarım atıyor. Yıllardır tüm mercedeslerde standart o şekilde. Başka bi versiyonu ise ben daha görmedim duymadım. Abi özlemişsin bi ara yatıya beklerim Valla sen orada yatabiliyorsan gayet yeterli bir araba demektir... Nasıl çıkıyon len oraya Öyle deme abi Actrosun üst yatağı alta göre daha geniş Çıkmasıda biraz deneyim istiyor ilk başlarda 1.67lik ben bile zor çıkıyordum Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir 22 Mart 2012 Yazar Paylaş 22 Mart 2012 Of, o ne fiyat be Vergisi ve muayenesi nasıl oluyor bunların? Güvenlik barı, arkadan çarpan aracın bar yoksa kaput yerine tavanının çarpmasıdır. Böylelikle ne airbag açılır, ne kemer kurtarır arkadakini... Videosunu aradım ama bulamadım... kendisi ödüyor zamanla. Vergi fiyatını bilmiyorum o işlerle ortak ilgileniyor Muayene senelik ama komikki 5. ayda tescil edilen aracın dorsesi 3. ayda çekicisi 4. ayda doluyor geçen polis çevirmesinde farkettik polis bile çıkamadı işin içinden Arka tampon resimlerde görüldüğü gibi çoğu tıra göre daha alçakta ve çelikten. Arkadan çarpan bir taksinin alta girmesi zor ihtimal. Ya çok alçak kaputu olması lazım yada kaputun altı boş olması. Yinede Allah göstermesin öyle bişeyi. Zaten kimseyi asla yakından takip etmediğim gibi kimseyide arkaya almam. Muhakkak ilk fırsatta yol verip yavaşlayıp geçmesini sağlarım. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş 22 Mart 2012 Paylaş 22 Mart 2012 Valla sen orada yatabiliyorsan gayet yeterli bir araba demektir... Nasıl çıkıyon len oraya Yeterli laf mı be emmi, bildiğin evin oluyor işte, ayakkabıları son basamakta bırakıp da giriyorduk içine. ön boşlukta ayakta dur, sol bacağı kaldır diz kısmından yatağa koy ve sağ ayağınla kendini yukarı kaktır. direk yatar pozisyondasın. Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş 22 Mart 2012 Paylaş 22 Mart 2012 Teşekkürler. Abi yarı otomatik dediğin sanırım standart Axor. Debriyajlı ama büyük kolu oynatınca devre göre bir kaç vites atlıyor. Küçük kol yarım yarım atıyor. Yıllardır tüm mercedeslerde standart o şekilde. Başka bi versiyonu ise ben daha görmedim duymadım. Abi özlemişsin bi ara yatıya beklerim Debriyajlı tek kol var, ileri atarsan yük durumuna göre kendisi atıyor, kolun sağ sol tarafında 2 buton var, sağ buton "N" boşa atmak için, sol buton ile birlikte ileri atarsan sıralı 1-1,5-2-2,5 diye gidiyor, Sonu 8, sol buton basılı geri atarsan da anarya oluyor. bahsettiğim 2007 axor 1840 Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir 22 Mart 2012 Yazar Paylaş 22 Mart 2012 Debriyajlı tek kol var, ileri atarsan yük durumuna göre kendisi atıyor, kolun sağ sol tarafında 2 buton var, sağ buton "N" boşa atmak için, sol buton ile birlikte ileri atarsan sıralı 1-1,5-2-2,5 diye gidiyor, Sonu 8, sol buton basılı geri atarsan da anarya oluyor. bahsettiğim 2007 axor 1840 Standart Axor. Küçük koldan kastım alt kısımdaki yarımlı geçişleri sağlayan burun. Sol basılı geri şekilde geri vitese geçmiyormu Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 22 Mart 2012 Paylaş 22 Mart 2012 Çok yakışıklı Maaşallah, Bol Kazançlar.. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş 22 Mart 2012 Paylaş 22 Mart 2012 Standart Axor. Küçük koldan kastım alt kısımdaki yarımlı geçişleri sağlayan burun. Sol basılı geri şekilde geri vitese geçmiyormu Aynı şeyden bahsediyoruz. Sol basılı geri çekersen geri vites(anarya) Küçük kol konusu şimdi aydınlandı, Bir an için 2004'lerin el freninden bahsediyorsun sandım. (İmdat'dan bahsetmiyorum yine karıştırmayayım.) Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir 22 Mart 2012 Yazar Paylaş 22 Mart 2012 Aynı şeyden bahsediyoruz. Sol basılı geri çekersen geri vites(anarya) Küçük kol konusu şimdi aydınlandı, Bir an için 2004'lerin el freninden bahsediyorsun sandım. (İmdat'dan bahsetmiyorum yine karıştırmayayım.) Yok Abi anlaşma sağlandı Daha karıştırmayız Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 23 Mart 2012 Paylaş 23 Mart 2012 Debriyajlı tek kol var, ileri atarsan yük durumuna göre kendisi atıyor, kolun sağ sol tarafında 2 buton var, sağ buton "N" boşa atmak için, sol buton ile birlikte ileri atarsan sıralı 1-1,5-2-2,5 diye gidiyor, Sonu 8, sol buton basılı geri atarsan da anarya oluyor. bahsettiğim 2007 axor 1840 nasıl oluyor detaylı anlatırsanız biz de öğreniriz. Yorum bağlantısı
Borga Tansel 23 Mart 2012 Paylaş 23 Mart 2012 Of ya demek Actros'larda Aksaray BMC'si olmuş Avrupalısı olcak ya kim ne derse desin. Önceden Actros dedik mi " oo yabancı bu abi" derlerdi, demek ki kırpılmış Türk malı Actros'lar da yapılmış. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 23 Mart 2012 Paylaş 23 Mart 2012 ne hikmettir bilmiyorum fakat yolda ne vakit bir tır sollasam hep içimden tır şoförü olsaydım diyesim gelir. (kamyon değil, özellikle tır) ama tır dediğinde böyle olacak maşallahı var hocam makinenin. ayrıca içide gayet temiz ve senin gibi de bir şoförü olunca ayrı bir kıymetli. tır sürmek için değil yanlış anlamayın herkese yaptığım açık teklif sizin içinde geçerli. Sivas'a yolunuz düşerse her zaman beklerim, misafir etmekten memnuniyet duyarım. 505 446 55 79 Yorum bağlantısı
Borga Tansel 23 Mart 2012 Paylaş 23 Mart 2012 ne hikmettir bilmiyorum fakat yolda ne vakit bir tır sollasam hep içimden tır şoförü olsaydım diyesim gelir. (kamyon değil, özellikle tır) ama tır dediğinde böyle olacak maşallahı var hocam makinenin. ayrıca içide gayet temiz ve senin gibi de bir şoförü olunca ayrı bir kıymetli. tır sürmek için değil yanlış anlamayın herkese yaptığım açık teklif sizin içinde geçerli. Sivas'a yolunuz düşerse her zaman beklerim, misafir etmekten memnuniyet duyarım. 505 446 55 79 Değerli abimin yerine cevap vermiş gibi olsun istemem ama tır, kamyon gibi uzun yol şöförleri araçlarına ayakkabıyla binmezler genelde. Kapıdan girerken ayakkabı çıkartılır terlik giyilir. Yerlerde halı vardır ve gıcır gıcırdır. Nasıl eve giriyorsanız tıra da öyle binersiniz 1 Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir 23 Mart 2012 Yazar Paylaş 23 Mart 2012 ne hikmettir bilmiyorum fakat yolda ne vakit bir tır sollasam hep içimden tır şoförü olsaydım diyesim gelir. (kamyon değil, özellikle tır) ama tır dediğinde böyle olacak maşallahı var hocam makinenin. ayrıca içide gayet temiz ve senin gibi de bir şoförü olunca ayrı bir kıymetli. tır sürmek için değil yanlış anlamayın herkese yaptığım açık teklif sizin içinde geçerli. Sivas'a yolunuz düşerse her zaman beklerim, misafir etmekten memnuniyet duyarım. 505 446 55 79 Çok teşekkürler. Yollarda sıkıntı kar buz olmadığı zaman gerçekten zevkli bir iş. Hele benim gibi rahat bi kafanız varsa. Sivas'a ara ara yolum düşüyor geçen hafta 2 defa geçtim ama genelde gece oluyor Havalar düzeldi artık zaman oluyor. İnşallah gündüz geçtiğim bi seferde arayacağım Of ya demek Actros'larda Aksaray BMC'si olmuş Avrupalısı olcak ya kim ne derse desin. Önceden Actros dedik mi " oo yabancı bu abi" derlerdi, demek ki kırpılmış Türk malı Actros'lar da yapılmış. Aynen öyle olmuşlar özellikle konforla ilgili çok eksikleri var avrupa montajdan. Değerli abimin yerine cevap vermiş gibi olsun istemem ama tır, kamyon gibi uzun yol şöförleri araçlarına ayakkabıyla binmezler genelde. Kapıdan girerken ayakkabı çıkartılır terlik giyilir. Yerlerde halı vardır ve gıcır gıcırdır. Nasıl eve giriyorsanız tıra da öyle binersiniz Aynen öyle 1500 km yol ayakkabıyla gidilmez. Ayakkabı yeri basamaktır. 1 Yorum bağlantısı
Borga Tansel 23 Mart 2012 Paylaş 23 Mart 2012 Evet son merdiven basamağı ayakkabılık 1500 km'de tabi ayakkabı giyilmez ben şurda 100 km giyince derbeder oluyorum Bir yandan da temiz oluyor, benim yeğenimde uzun yol şöförlüğü yaptı, o da kırkayak kullanıyordu, saray gibiydi evi aman pardon kamyonu 1 Yorum bağlantısı
Akan Belen 23 Mart 2012 Paylaş 23 Mart 2012 Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin.Bol kazanç versin.Kullanmak oldukça keyifli olmalı.İçeriside salon solomaj gibi 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Alpaslan 23 Mart 2012 Paylaş 23 Mart 2012 Alla kaza bela vermesin bol kazançlar :nazar: 1 Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir 23 Mart 2012 Yazar Paylaş 23 Mart 2012 Evet son merdiven basamağı ayakkabılık 1500 km'de tabi ayakkabı giyilmez ben şurda 100 km giyince derbeder oluyorum Bir yandan da temiz oluyor, benim yeğenimde uzun yol şöförlüğü yaptı, o da kırkayak kullanıyordu, saray gibiydi evi aman pardon kamyonu Öyle olmak zorunda aslında 24 saat içerdesiniz. Bizim son basamak açıktaydı oraya özel kapı eki takıldı ayakkabılar uçmasın diye. İçerde yatak kısmıyla kabini ayıran perdemizde var ama ucundaki boncukların sesi deli ettiği için şu an kullanmıyorum. Bazen açıyorum ama gün içerisinde yine topluyorum Bu döşemeleri ve perdeyi değişme niyetimiz var ama bakalım ne zaman kısmet olacak. Yorum bağlantısı
Misafir 24 Mart 2012 Paylaş 24 Mart 2012 Of ya demek Actros'larda Aksaray BMC'si olmuş Avrupalısı olcak ya kim ne derse desin. Önceden Actros dedik mi " oo yabancı bu abi" derlerdi, demek ki kırpılmış Türk malı Actros'lar da yapılmış. Mercedes bozmaz kaliteyi merak etmeyin. Aksaraydaki fabrikaya çok büyük sempati ile bakarım ben. 60'ların Türkiye'sinde Otobüs üretimi yapacak kadar bu ülkeye güvenmiş bir marka Mercedes. Her yıl kapasitesini arttıra arttıra bugünlere gelmiş. Umutsuz olmayın. Bu arada Mercedes'in sitesinden Aksaray'daki fabrika ve üretime yönelik bilgiler aşağıda. Saygılarımla. <p class="ms-component ms-distance-lr"> Mercedes-Benz Türk’ün Aksaray ilindeki kamyon fabrikası, 1986 yılında üretime başlamıştır. Aradan geçen sürede bu fabrikada üretilen yaklaşık120.000 adet çeşitli tonajlarda kamyon öncelikle iç pazarda satılmıştır. Günümüzde yaklaşık 1.030 (31.12.2009 itibariyle) çalışanı olan Aksaray Kamyon Fabrikası’ nda tümü Euro4 çevre normlarına uygun olan hafif sınıf kamyonlar; ATEGO 1216 C ve ATEGO 1518 C, ATEGO 2124, ağır sınıf nakliye araçları; AXOR 3229 C, AXOR 3240 C, AXOR 2524 C, AXOR 2529 C, AXOR 2640 CL çekiciler; AXOR 1835 LS ve AXOR 1840 LS inşaat araçları; AXOR 3029 B/K, AXOR 2529 K/KL, AXOR 1824 K, AXOR 1829 K, AXOR 3440 K, AXOR 4140 B ve Unimog 4000 tipi araçlar üretilmektedir. Bugün yıllık üretim kapasitesi 14.500 araç olan Aksaray Kamyon Fabrikası, 560.000 m²’ lik bir arazi üzerinde 80.000 m2 kapalı alanına sahiptir. Fabrikaya bugüne kadar toplam 210 milyon tutarında yatırım yapılmıştır. Burada, üretilen araçlarda paslanmaya karşı etkin bir koruma sağlayan katoforez astar boya tesisi, modern kaynak robotları, en güncel cihazlarla donatılmış malzeme ve ölçüm laboratuarları gibi birimlerle en üst düzeyde ürün kalitesi güvence altına alınmaktadır. Son yıllarda yapılan yatırımlarla yeni bir müşteri merkezi kurulan, malzeme ambarları genişletilen ve yeni bir finiş holü yapılan fabrikada, çalışanlara daha iyi sağlık hizmeti verebilmek amacıyla bir de modern bir sağlık servisi binası yapılmıştır. Almanya’daki kamyon fabrikası ile aynı kalitede araç üreten Mercedes-Benz Türk Aksaray Fabrikası, 2001 yılında Orta ve Doğu Avrupa Ülkelerine ihracatı başlatmıştır. Daha sonra Batı Avrupa pazarlarına da kamyon satışına başlanmasıyla, Aksaray Fabrikası’ ndan yapılan ihracat ivme kazanarak 58 ülkeye yapılan kamyon ihracatı toplam 23.100 adede yükselmiştir. Diğer taraftan ürünlerin ve ürün kalitesinin eşitlenmesiyle Mercedes-Benz Türk’ün yan sanayicileri Almanya’daki kamyon fabrikalarına da parça verme olanağına kavuşmuştur. Çevre korumaya yönelik geniş kapsamlı önlemleriyle bir örnek olan fabrika, 2003 yılında ISO çevre sertifikasını almıştır. Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar 24 Mart 2012 Paylaş 24 Mart 2012 Tır enteresan bi alet, heleki yüksüzken manuelde olsa kaşıncı vitese taktığınızın pek önemi olmuyo, yürümem de demiyo zaten Bi kaç ay önce ömrümde ilk kez arkadaşın tırıyla bi kaç tur atmıştım merakımdan... Ehline emanet edilecek makinalar vesselam... Bu arada yolunuz olurda Iğdır Vakıfbank'a düşerse Oktay Bey'e bol selamımı iletirseniz sevinirim... Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir 24 Mart 2012 Yazar Paylaş 24 Mart 2012 Mercedes bozmaz kaliteyi merak etmeyin. Aksaraydaki fabrikaya çok büyük sempati ile bakarım ben. 60'ların Türkiye'sinde Otobüs üretimi yapacak kadar bu ülkeye güvenmiş bir marka Mercedes. Her yıl kapasitesini arttıra arttıra bugünlere gelmiş. Umutsuz olmayın. Bu arada Mercedes'in sitesinden Aksaray'daki fabrika ve üretime yönelik bilgiler aşağıda. Saygılarımla. Kalitedeye laf yok ama konforda eksikler var. Avrupa montajlı olanlarından bir dönem babam kullanmıştı bizimkinden farklı olarak; koltuklar daha konforlu ayarlanabilir bel desdeği, elektrikli güneşlikler, uzaktan kumanda falan vardı bunlarda yok. Onlarda standarttı. Özellikle belirtmekte fayda Aksaray kupada körük yerine amortisör kullanıyor. Başka bir Actros gördüğümde hemen üst parklara bakıyorum beyaz lambalılar Avrupa montajdır. Gerçi ben turuncuları daha çok seviyorum Tır enteresan bi alet, heleki yüksüzken manuelde olsa kaşıncı vitese taktığınızın pek önemi olmuyo, yürümem de demiyo zaten Bi kaç ay önce ömrümde ilk kez arkadaşın tırıyla bi kaç tur atmıştım merakımdan... Ehline emanet edilecek makinalar vesselam... Bu arada yolunuz olurda Iğdır Vakıfbank'a düşerse Oktay Bey'e bol selamımı iletirseniz sevinirim... Enteresan değilde biraz alışmak gerekiyor sadece Bugün gittim Yola çıkmazsam pazartesi bir daha gider iletirim selamınızı... Yorum bağlantısı
Recommended Posts