İçeriğe Yönlendir

Lastik Ve Jant Ölçülerini Değiştirmek İstiyorum

Rıdvan Ergün

Recommended Posts

Rıdvan Ergün
(düzenlendi)

Benim AUDİ 'inn üzerinde 245/40/18 ölçüsünde lastikler var.

Aracın kapı içindeki plakada iki farklı lastik ölçüsü verilmiş.

Birisi üzerindeki 245/40/18 ve diğeri 225/50/17

Yoğun geçen kış yolları mahvetti. Bizim bölgede yol kalitesi çok bozuk ve geçen gün lastiğin yanağı yara aldığından kullanılamaz hale geldi. Lastikçi, "abi bu yanak ölçüsü bizim yollara gitmez, sık sık bu hasarla karşılaşırsın bunu 17 jant yapalım; zaten 245 taban genişliği hem fazla yaktırır, hem de karda iyi olmaz" dedi.

Her ne kadar aracın kapısında 225/50/17 lastik seçeneği yazsa da, bu forumun bilgili/deneyimli üyelerinin fikirlerini almadan değişiklik yapmak istemiyorum.

245/40/18 yerine 225/50/17 jant ve lastik kullanmamın artı ve eksileri konusunda fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.

Not: Önceki AUDİ A6 2.0 TDI aracımın üzerinde zaten orijinal 225/50/17 lastik vardı.

Şimdiki aracım AUDİ A6 3.0 TDI quattro.

tarihinde Rıdvan Ergün tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Rıdvan hocam, aradaki fark %0.548 ki değişim bile sayılmaz. (teoride %3 e kadar kabul edilebiliyor)

http://www.lastix.com/haberler.asp?nws=14

Ben de aracımda 225/50 R17 kullanıyorum, önceki aracımda da 205/50 R16 kullanıyordum, Allah'a şükür 50 yanak ile henüz problem yaşamadım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

Lastik yanağında yaklaşık 1.5 cm fazlalık olacak. Bunun konfora daha olumlu etkisi olacağını düşünüyorum.

Fakat taban genişliğinin azallması ve yanak yüksekliğinin artması 245 beygirlik araçta yol tutuşu ne derece bozar,

onu hesaplayamıyorum. :unsure2:

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Lastik yanağında yaklaşık 1.5 cm fazlalık olacak. Bunun konfora daha olumlu etkisi olacağını düşünüyorum.

Fakat taban genişliğinin azallması ve yanak yüksekliğinin artması 245 beygirlik araçta yol tutuşu ne derece bozar,

Furkan beyin verdiği %0,5 lik fark lastiğin toplam yükseklik farkıdır. Yani değişiklik yok denecek kadar az. Jantının küçüldüğü için lastik yüksekliği artacak yani üstünde gittiğiniz hava yastığı artacak, bu da hem konfora olumlu etki yapacak hem de bozuk yolların lastiğe vereceği zararı azaltacaktır.

Yorum bağlantısı
Halil Gümüş

245 tabandan 225'e inmek bence çok farketmez. 205 falan olsaydı sorun olabilirdi...

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Konforun artacağı kesin, 245 ile 225 arasında illaki fark olacaktır ama bence üst limitlerde kullanımda bu farkı anlayabilirsiniz lakin çok üst limitlerde araç kullandığınızı düşünmüyorum :)

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

Üst limitlere çıkmayacağım konusunda kendime pek güvenemiyorum açıkçası :D

Yorum bağlantısı
Halis Parlak

Ben de pek çıkmam ama altımda a6 3.0 TDİ olsaydı bu fikrim değişebilirdi müsait yer ve zamanda tabiki :)

Bence konfor artacaktır ama yol tutuşta az da olsa bir fark olacaktır.Nasıl ki 225 ten 245 e geçişte ciddi bir fark oluyorsa..

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Şunlarda alternatif olabilir (%2 civarı değişim) bu ebatlar var mı piyasada bilmiyorum

235/45 R18

235/50 R17

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Rıdvan Ergün

Şu andaki lastiğin marka moddeli nedir

Kışlık lastiklerim Michelin

Yazlıklar Pirelli

Modellerini hatırlamıyorum. Ama üst performans grubu lastikler olduğunu söyleyebilirim

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Rıdvan Ergün

Furkan Bey verdiğiniz ölçülerdeki 18 jantın yanak yüksekliği konfor yönünden çok artı getirmez ama 17 jant için verdiğiniz ölçü daha konforlu. Yuvarlanma çapı ne kadar değişiyor acaba?

Mehmet Bey, dediğiniz patlasa da giden lastikler sanırım konforu daha da bozacaktır. Ben yol zemin kalitesi iklim sebebiyle çabuk bozulan bir bölgede yaşıyorum.

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
(düzenlendi)

Furkan Bey verdiğiniz ölçülerdeki 18 jantın yanak yüksekliği konfor yönünden çok artı getirmez ama 17 jant için verdiğiniz ölçü daha konforlu. Yuvarlanma çapı ne kadar değişiyor acaba?

Mehmet Bey, dediğiniz patlasa da giden lastikler sanırım konforu daha da bozacaktır. Ben yol zemin kalitesi iklim sebebiyle çabuk bozulan bir bölgede yaşıyorum.

Rıdvan bey;

245/40 18 den 235/50 17 ye geçerseniz aradaki fark %2 oluyor. yani 100 km/s ile giderken aslında 102 km/s gidersiniz.

%3 e kadar kabul edilebilir oluyor. Ayrıca 235/50 17 Bridgestone Potenza S001 performans serisi lastik fiyatı 500 TL (bence iyi fiyat). diğer markalara bakmadım.

Not: aracınız yerden ~6 mm yükselir.

tarihinde Furkan Avcı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

Rıdvan bey;

245/40 18 den 235/50 17 ye geçerseniz aradaki fark %2 oluyor. yani 100 km/s ile giderken aslında 102 km/s gidersiniz.

%3 e kadar kabul edilebilir oluyor. Ayrıca 235/50 17 Bridgestone Potenza S001 performans serisi lastik fiyatı 500 TL (bence iyi fiyat). diğer markalara bakmadım.

Not: aracınız yerden ~6 mm yükselir.

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için. Bu lastik konusunda ikna olmak üzereyim :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...