Mehmet Göktürk 5 Kasım 2012 Paylaş 5 Kasım 2012 Yüksek sesle müzik dinlemek doğru mu yanlış mı oradan hereket edelim. 1- Kulak 2- çevreye gereksiz rahatsızlık (ışıkta olduğunuza göre diğer araba duymuş) 3- Sizin dikkat dağılır (ölçülerek ispatlanmış) 4- riskli kullanımı teşvik eder e bütün bunlar ceza gerektiren şeyler. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 5 Kasım 2012 Paylaş 5 Kasım 2012 Arkadaşlar söylediklerim sizlere değil. Çünkü sizlerin nasıl gezdiğini bilmediğim için yorumlarım buradaki gezenler için. Arkadaşlar ses sistemi orjinal olsun veya sistem sonradan takılsın. Ancak sesi açtığınız zaman şehir içinde veya arasokaklarda duyulan ses seviyesi daha farklı oluyor. Ben son ses açayım camları açayım apartmandan duyuluyor ve baya yüksek duyuluyor. Orjinal ses sistemiyle. Gece saat 12 olmuş genç bir arkadaş açmış son sesi ve ben yatak odasında gayet yüksek duyuyorum. Hatta gençlik yıllarımda bir arkadaşımın aracı vardı sesi açık vaziyette sokağa girdiğinde evin camları titriyordu. Şimdi bunlara ceza kesilsinmi kesilmesinmi. Not: Söylediklerim sizlere söylenmiş bir durum değil. Beni rahatsız edenler için söylüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 Kasım 2012 Paylaş 5 Kasım 2012 evin camları titremesi durumu çok ilginçtir evet olur. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 5 Kasım 2012 Paylaş 5 Kasım 2012 evin camları titremesi durumu çok ilginçtir evet olur. Hocam arkadaşa diyorum bu sesle nasıl arabada durabiliyorsun diyorum. Ben hisseymiyorum diyordu. Hakikaten araçta o kadar etkili değil dışarda daha etkiliydi. Araç doğan L set bir okadar paraydı. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 Kasım 2012 Paylaş 5 Kasım 2012 Arka camı düşen doğan bilirim. İlk çıkan kasadan. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 5 Kasım 2012 Paylaş 5 Kasım 2012 Arka camı düşen doğan bilirim. İlk çıkan kasadan. Bizim arkadaş ışıklarda artislik yapan birine inat bir anda son sesle cam indirdiği duydum Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 5 Kasım 2012 Paylaş 5 Kasım 2012 yüksek sesin çevre kirliliğinden başka bir zararı yok bencede.eskiden evin içinde 2 tane 5+1 ses sistemi açar sokaktan dinlerdim.şimdi napıyormuşum ben eskiden diyorum. 1 Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 5 Kasım 2012 Paylaş 5 Kasım 2012 Bazen dükkandan eve gideceğim zaman arabaya atlarım bi ön taksim gezip gelirim. Sonra dükkana koyarım arabayı, karşı caddede olan evime giderim. Hanım yine gezdin dimi arabayla der bana Camlar titriyormuş 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 5 Kasım 2012 Paylaş 5 Kasım 2012 yüksek sesin çevre kirliliğinden başka bir zararı yok bencede.eskiden evin içinde 2 tane 5+1 ses sistemi açar sokaktan dinlerdim.şimdi napıyormuşum ben eskiden diyorum. Zamanında sene 2005 yılında taunusta arkada 4 adet hoparlör vardı marka değil ama nasıl bulduk bilmiyorum muhteşem ses veriyordu. Köye girdiğimizde 150-200 metre uzaktan kardeşimmi benmi geliyor amcamlar anlıyormuş dinlediğimiz müzikten. Şimdi düşünüyorumda hakikaten cezayı hakediyormuşum Bazen dükkandan eve gideceğim zaman arabaya atlarım bi ön taksim gezip gelirim. Sonra dükkana koyarım arabayı, karşı caddede olan evime giderim. Hanım yine gezdin dimi arabayla der bana Camlar titriyormuş Üstad 72 tl ceza pusulanı kargoya verdik 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 Kasım 2012 Paylaş 5 Kasım 2012 "Teybi kıs çocuk uyuyor" diye sitiker yaptırsın 72 liralık Dağıtsın.. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 Kasım 2012 Paylaş 5 Kasım 2012 (düzenlendi) Tabi işyeri belediye başkanının yeğeni çıkıyor diye devam eder... Birçok yamuğun nedeni yerel yönetimlerdeki bozulma ve paraya tamah. 5 Kasım 2012 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 5 Kasım 2012 Paylaş 5 Kasım 2012 Üstad 72 tl ceza pusulanı kargoya verdik Daha siftah yok o konuda 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar 5 Kasım 2012 Paylaş 5 Kasım 2012 Yüksek sesin cezası vardır, araç içerisinde trafik yönünden olmasa dahi kabahatlar kanunu vesilesiyle ceza kesilebiliyor. Ben titanium Focus kullanıyorum, malum Sony müzik sistemi var geçenlerde ses seviyesi kaça kadar yükseliyor diye baktım 20'den yukarı kulaklarımda çınlama oldu. Dışarda görüyoruz araçlar seyyar düğün salonları gibi geziyor. Bu sese nasıl dayanıyorlar, yola nasıl konsantre oluyorlar anlamıyorum. Ceza konusunda ilk hedef bence "apaçi" cenah olmalı... Yorum bağlantısı
Ali ÇAKIR 5 Kasım 2012 Paylaş 5 Kasım 2012 Yüksek sesle müzik dinlemeyi seven biriyim evin içinde dahi ara sıra komşulardan şikayet aldığım oluyor her ne kadar dikkat etmeye çalışsam da seviye bazen artıyor bundan kaynaklı olarak evde saat 22.00 dan sonra müzik açmıyorum bile araç içindede aynı şekilde yüksekti ses ancak bana göre rahatsız edici değildi.Ceza gerektiren bir durum mu evet ama ara bir sokak değil trafiğin işlek olduğu bir caddeydi.Yazılmayabilirdi ama hakettik yazılmış bizde ödedik.Diğer hususlarda da bu kadar duyarlıdır umarım polislerimiz. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 Kasım 2012 Paylaş 5 Kasım 2012 Zabıtayı bir polisin kendine gelen şikeyete binaen araması başka vatandaşın araması başka. Bir vatandaş diğerini rahatsız ediyor ise teorik olarak polisin görevi olması lazım. Ama sanırım "işyeri ruhsat vs vs" bağlamında belediyeye yönlendirmişler ve vatandaşın elini bağlamışlar. Medeni ülkelerde polis gelir. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 6 Kasım 2012 Paylaş 6 Kasım 2012 Yüksek sesle müzik dinlemek doğru mu yanlış mı oradan hereket edelim. 1- Kulak 2- çevreye gereksiz rahatsızlık (ışıkta olduğunuza göre diğer araba duymuş) 3- Sizin dikkat dağılır (ölçülerek ispatlanmış) 4- riskli kullanımı teşvik eder e bütün bunlar ceza gerektiren şeyler. Artı olarak geriden gelen bir ambulans veya itfaiye sirenini duyamamak, dikkat dağınıklığından yaklaşan bir yayayı veya çocuğu görmemek gibi.. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 6 Kasım 2012 Paylaş 6 Kasım 2012 (düzenlendi) Artı olarak geriden gelen bir ambulans veya itfaiye sirenini duyamamak, dikkat dağınıklığından yaklaşan bir yayayı veya çocuğu görmemek gibi.. Kesinlikle doğru abi. Ama bu hakli oldugunuzu gostermiyor su an gidin bakin o zaman yaptiklariniz bir ise yariyor mu ? Su anda orasi bangir bangir... Erdem işin belli kuralları vardır. Buna örnek olarak Bizim sitenin 100 metre ilerisinde sonra Polis müdahele edemiyor. Bir durum olduğunda Jandarma çağrılıyor. Yani bunlar hassas noktalar. Arkadaş bu işin içinde olduğu için bunun kural kaidesini bizden daha iyi bileceğini düşünüyorum. Ek olarak yaptıklarının işe yaramaması belediyelerin oy korkusu olduğu için esnafa fazla müdehale edemiyor. Saygılarımla. 6 Kasım 2012 tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 6 Kasım 2012 Paylaş 6 Kasım 2012 Gençlik yıllarında müziği açtım 2-3 de bayan arkadaşımız vardı araba da dolaşıyorduk.Sonra polis durdurdu.Tam da göbekten dönerken..Ben de sandım hatalı falan döndüm..Evraklarını ver dedi,arabayı şuraya çek dedi.Hani trafik ekip otosunu çeker ya araya oraya çektirdi arabayı.Gitti gelmedi..bekle babam bekle..Sıcağın altında.O zaman ne gezer klima falan Sonra indim gittim başka bir polis buldum.Durumu anlattım.Evraklar gitti benim dedim.Bekle gelir dedi..Sonra baktım geldi polis verdi ehliyetimi falan.Ne oldu şimdi dedim suçumuz ne dedim bekledik bu kadar dedim.Bir daha camlar açık son ses müzik dinleme dedi.Ceza yazmıyorum bu sana ders olsun dedi.O gün bugündür hiç camlarım açık yüksek sesle müzik dinlemem.Gerçekten ders olmuş bana Kızlara da rezil olmuştuk zaten 1 Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 6 Kasım 2012 Paylaş 6 Kasım 2012 Erdem konuyu karşılıklı tartışmaya götürmezsek sevinirim. Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 6 Kasım 2012 Paylaş 6 Kasım 2012 (düzenlendi) Forumda hemen herkes üniversite mezunu ve gördüğüm kadarıyla medeni bir ülkede yaşamak için fazlasıyla istekli. Şunu anlamıyorum, cahilliğime verin; neden yasalarda yasak veya yapıldığında ceza müeyyidesi ile karşılaşacağımız şeyleri yapmaktan bu kadar zevk alıyoruz, suçumuzu/hatamızı kabullenemiyoruz, neden hep yasalarda boşluk araması/taraması derdindeyiz. Küçük bir anı daha çok taze; Bir adamı bayram arefesi gecesi saat 03.00 sıralarında durdurdum, 180 promil alkollü çıktı, adamın söylediklerine bir baktım bu adam bile haklı çıktı, bir kamu görevlisi olarak adamı sarhoş olarak araba kullanırken durduğum için utandım yerin dibine girdim. Kağıt üzerinde işler başka gelişti tabi... Belki başka bir forumda o da benim hakkımda yazıyordur kim bilir... 6 Kasım 2012 tarihinde Osman Yücel Çetin tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Melikay Çetin 10 Kasım 2012 Paylaş 10 Kasım 2012 Forumda hemen herkes üniversite mezunu ve gördüğüm kadarıyla medeni bir ülkede yaşamak için fazlasıyla istekli. Şunu anlamıyorum, cahilliğime verin; neden yasalarda yasak veya yapıldığında ceza müeyyidesi ile karşılaşacağımız şeyleri yapmaktan bu kadar zevk alıyoruz, suçumuzu/hatamızı kabullenemiyoruz, neden hep yasalarda boşluk araması/taraması derdindeyiz. Küçük bir anı daha çok taze; Bir adamı bayram arefesi gecesi saat 03.00 sıralarında durdurdum, 180 promil alkollü çıktı, adamın söylediklerine bir baktım bu adam bile haklı çıktı, bir kamu görevlisi olarak adamı sarhoş olarak araba kullanırken durduğum için utandım yerin dibine girdim. Kağıt üzerinde işler başka gelişti tabi... Belki başka bir forumda o da benim hakkımda yazıyordur kim bilir... Görevini gerçekten yerine getirmeye çalışan memurlara sözüm yok fakat kendi başıma gelen bir olaydan örnek vermek istiyorum; Geçen sene liseden çıktıktan sonra okul kıyafetlerimle evime giderken polis tarafından durduruldum ve yanıma gelen memur evraklarımı istedi bende ehliyet ve ruhsatı uzattım memur belgeleri incelerken yanına gelen amiri " ehliyeti var mıymış bunun" diye sordu diğer polis "varmış kontrol ediyorum" deyince "neyse uğraşma evrakları tamsa yaz yüksek sesten 72 TL " cevabını duydum.Sırf üzerimde okul kıyafetini gördüğü için ehliyetim yok diye düşündü fakat ehliyetimi görünce de böyle bir ceza yedim.Şimdi bunun neresi hak neresi hukuk neresi görevini yerine getirmek ! illaki her durdurulan araca ceza yazılmak zorunda mı ? polisler ceza kotasını doldurmak için her önüne gelene bu tarz davranmak durumunda mı ? Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 10 Kasım 2012 Paylaş 10 Kasım 2012 (düzenlendi) Melikay kardeşim, şurasını belirtmediğin için, anlamak ve diğer üyeler tarafından anlaşılmasını sağlamak için soruyorum, yanlış anlamayın, siz yüksek sesle müzik dinlemiyordunuz ve polis size yüksek sesle müzik dinlemekten ceza mı yazdı? 10 Kasım 2012 tarihinde Ruhan Sorgun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Melikay Çetin 11 Kasım 2012 Paylaş 11 Kasım 2012 (düzenlendi) Melikay kardeşim, şurasını belirtmediğin için, anlamak ve diğer üyeler tarafından anlaşılmasını sağlamak için soruyorum, yanlış anlamayın, siz yüksek sesle müzik dinlemiyordunuz ve polis size yüksek sesle müzik dinlemekten ceza mı yazdı? Evet ehliyetimin olmadığı düşüncesiyle çekildim ve daha sonra teybin sesin açık olmadığı halde yüksek sesten ceza yedim 11 Kasım 2012 tarihinde Melikay Çetin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 11 Kasım 2012 Paylaş 11 Kasım 2012 Cezayı yediğimde bende anlamakta zorluk çekmiştim fakat aynen öyle oldu canın epey sıkılmıştır, kötü olmuş...mühendisin 8 şiddetinde depreme dayanır diye projesine imza attığı bina durduğu yerde yıkılıyor, yüksek ateşten acile giden hastanın kolu kesiliyor, öğretmenin ders verdiği öğrenci sınıfta kalıyor öss de eksi puan alıyor, bizi iyi yönetsin diye seçtiğimiz yönetici ülkeyi batırıyor...yani anlayacağın her mesleği iyi yapan da var kötü yapanda...dur bakalım daha neler göreceksin... Yorum bağlantısı
Melikay Çetin 11 Kasım 2012 Paylaş 11 Kasım 2012 (düzenlendi) canın epey sıkılmıştır, kötü olmuş...mühendisin 8 şiddetinde depreme dayanır diye projesine imza attığı bina durduğu yerde yıkılıyor, yüksek ateşten acile giden hastanın kolu kesiliyor, öğretmenin ders verdiği öğrenci sınıfta kalıyor öss de eksi puan alıyor, bizi iyi yönetsin diye seçtiğimiz yönetici ülkeyi batırıyor...yani anlayacağın her mesleği iyi yapan da var kötü yapanda...dur bakalım daha neler göreceksin... Kesinlikle haklısın Ruhan abi. Fakat böyle bir durumla sanırım biraz erken karşılaşmamdan dolayı trafik polislerine bakışım değişti tabiki de genelleme yapmak doğru değil fakat o günden sonra elde değil 11 Kasım 2012 tarihinde Melikay Çetin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts