İçeriğe Yönlendir

Yüksek Seste Müzik Dinlemeye... Ceza Mı?

Mehmet Saat

Recommended Posts

Mehmet Saat

araba da sesli bir şekilde müzik dinlerken, kırmızı ışıkta durduğumda yanımda ki araç içerisinde duran trafik polisinin el hareketleriyle birşeyler yaptığını gördüm, camı açarak sorun nedir dediğimde sesli müzik dinlemek yasak plakanıza ceza gelir dedi.. neden yasak olsun şikayet eden mi oldu diyerek camı kapattım.. (ceza gelirmi ki :) ) sesi tekrar açarak yoluma devam ettim..yerleşim bölgesi olmayan bir yerde yüksek sesle müzik dinlemek yasakmıdır... trafik polisi ceza yazma yetkisi var ise ceza yazarkan sesin kaç db olduğunu ne ile ölçecek ve kaç db e kadar yasak değildir...araçta herhani bir ses sistemi yoktur orjinal ses sistemi vardır..

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Ahahah :) Ceza var var olmasına da tepe lambasını görünce ATT ye basmak da var :p

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Serkan Önder

aslında mesele sesin db deil çevreyi rahatsız etmekle alakalı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Saat
(düzenlendi)

trafik polisinin işaret ettiğini görene kadar orada olduğunu görmedim :) yüksek seste müzik dinlemeyi pek sevmem aslında, arada sırada sevdiğim bir kaç şarkıyı dinlerim...

tarihinde Mehmet Saat tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Cezası var, yiyene hiç rastlamadım. Ancak İstanbul da bize doğru bakan polis bile olunca ceketimizi ilikleriz, Ankara da durum farklı sanırım.

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit

Cezası var, yiyene hiç rastlamadım. Ancak İstanbul da bize doğru bakan polis bile olunca ceketimizi ilikleriz, Ankara da durum farklı sanırım.

İzmir'de kaç sene önce iş yerindeki bir elemana köy yolunda jandarma ceza yazmıştı. :D O aklıma geldi. Yanlış hatırlamıyorsam 54tl gibi birşeydi. :D :D

Yorum bağlantısı
Ferhat Çengeloğlu

ölçülebilirliği o anda yapılmamışsa mahkemeden döner. (iş yeri ve araç farketmez)

Yorum bağlantısı
Mehmet Saat

çağlar bey,

ses seviyesi 20 civarlarında olduğundan, eksik hiç bir evrak ve kemerimin de bağlı olması rahatlığıyla :)

ankarada herkes delikanlımıdır bilmem :) ama o sırada ses yüzünden kırmızı ışık cezası bile yazsa umursamayacak durumda olduğumdan, umursamadım

Ankara insanı pek bi delikanlı...

ölçülebilirliği o anda yapılmamışsa mahkemeden döner. (iş yeri ve araç farketmez)

benim de bildiğim de, sesi ölçerek ceza yazması gerekir... barlarda belli bir ses seviyesine müsade ediyorlar... ellerinde cihazla kontrol ederek fazla sesi tespit ederek ceza yazıyorlar

Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen

Bir seferinde kırmızı ışıkta dururken yanımda duran trafik polisi birşeyler işaret etmişti. Camı açtım buyrun memur bey dedim. Emniyet kemerinizi takın dedi:) O gün giydiğim kazak kemerle aynı renk olduğu için takılı olduğu belli olmuyordu. kemer tekılı zayten dedim gülümsedim o da baktı gülümsedi kusura baklayın dedi . Kusur olacak birşey yok yine de teşekkürler ederim uyarınız için dedim bu arada ışık yandı selamlaşıp ayrıldık :)

Anlaşlan Ankarada trafikte dikkatli olmak lazım.

Konuyla alakalı Karayolları Trafik Kanununa göre;

Madde 72-''Araçlarda ses, müzik, görüntü ve haberleşme cihazları yönetmeliktegösterilen şartlara uygun olarak ve kamunun rahat ve huzurunu bozmayacak şekildekullanılabilir'' denilmektedir. Bu kanuna muhalefetten ceza kesilebiliyor. Ama polis ya da trafik zabıtası bunu neyle nasıl ölçüyor bilemiyorum.Cezası da 65-70 lira civarında olması lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Ben belirli şartlarda ceza kesilmesi taraftarıyım. Gece yatıyorum saat 2 civarı adam son ses açmış ve camlar açık ve sahilde gezer gibi geziyor. O saatte uykudan uyanınca .......(noktalı yere çok şey sığdırdım) Bende son ses dinliyorum ama camlar kapalı . Aracın dışına çıktım ses nerdeyse duyulmuyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Sesi açıp devam ettiyseniz illaki bir ceza gelir :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Saat

Barda desibel ölçümü başka şey, mahalle arasında bangır bangır yayın yapmak başka şey.

Yalnızca yüksek sesle müzik dinlemek de değil, rahatsızlık verici her türlü faaliyet, kabahatler kanununa göre suçtur.

Trafikte yüksek sesle müzik dinlemekle ilgili belki trafik kanununda da bir madde vardır. Bilmiyorum.

Düzenleme: ceza>desibel

bangır bangır yayın yapmadım... ses seviyesi 20 lerde idi... ve ilk mesajıma da bakarsanız mahalle arasında olmadığımı yazdım... çevreme saygılı ve dikkatli olan birisi olarak ara sokaklarda müzik sesini mutlaka kısık tutarım.. evin önüne geldiğimde araçı park etmek için cam açtıysam sesi neredeyse kendim bile duyamıyacak şekilde keserim...

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

SES, MÜZİK, GÖRÜNTÜ VE HABERLEŞME CİHAZLARININ KULLANILMASI:

Madde 72 - Araçlarda ses, müzik, görüntü ve haberleşme cihazları yönetmelikte gösterilen şartlara uygun olarak ve kamunun rahat ve huzurunu bozmayacak şekilde kullanılabilir.

(Değişik fıkra: 21/05/1997 - 4262/4 md.) Bu madde hükmüne uymayan sürücüler 1 800 000 lira para cezası ile cezalandırılırlar.

Kanun ve yönetmelikte belirtilen şartlara uymayan ses, müzik, görüntü ve haberleşme cihazları ile sürücünün izleme ve kullanma sahası içinde kalan görüntü cihazları araçlardan söktürülür.

TEDBİRSİZ VE SAYGISIZ ARAÇ SÜRME:

Madde 73 - (Değişik fıkra: 17/10/1996 - 4199/27 md.) Karayolunda araçların kamunun rahat ve huzurunu bozacak veya kişilere zarar verecek şekilde saygısızca sürülmesi, araçlardan bir şey atılması veya dökülmesi, seyir halinde sürücülerin cep ve araç telefonu ile benzer haberleşme cihazlarını kullanması yasaktır.

(Değişik fıkra: 21/05/1997 - 4262/4 md.) Bu madde hükümlerine uymayanlar 1 800 000 lira para cezası ile cezalandırılırlar

trafik kanununa göre düşük ceza olabilir. yeni yapılan düzenlemeye göre tutanak tutup çevre müdürlüğüne gönderirlerse 1800 TL cezası var. Samsun da düğün konvoylarına cayır cayır yazdılar.

Yorum bağlantısı
Mustafa BAKIR
(düzenlendi)

Abi Ankara polisi hiç hoşgörülü değildir aslında tabi bir de fahri trafik polislerini unutmayalım !!

tarihinde Mustafa BAKIR tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali ÇAKIR

Evet yüksek sesle müzik dinlemenin cezası varmıs bizzat şahit oldum arkadaşım vasıtasıyla herhangi şikayet olmadan db ölçmeden çevreyi rahatsız etmektekten 62 lira yazmıslardı...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ferhat Çengeloğlu

arkadaşlar rahatsız edici şeklinde olanlar herkesin dediği gibi kesilmeli Ama, ülkemiz kanunları bir taraftan yaz der, diğer taraftan iptal eder.

daha düne kadar park cezaları mahkemelerce iptal ediliyordu taki trafik polislerinin fotoğraflama yapmasına kadar, şimdi elde resim var sen orda yoktum diyemiyorsun cezayı ödüyorsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Cezası var, yiyene hiç rastlamadım.

Abi ilk yiyecek benim zaten :p

Yorum bağlantısı
Melih Bozkurt

Az önce bu konuyu okudum ve kapattım. Ardından ( saat 04:35 te ) evin önünden geçen bi polis aracı keyfi olarak sirenini çaldı. Ben bile bi anda ne oluyoruz dedim kalktım baktım. Uykuda olan bi çok kişi de irkilmiş veya uyanmıştır. Vesileyle yasakları uygulamaya polislerden başlamalıyız diye düşünüyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ferhat Çengeloğlu
(düzenlendi)

kanun herkes ve her kurum için geçerlidir. yazılma şekli veya müracat yerleri değişir. Böyle olmalı keyfe keder hiç bir kimse veya kurum geçerli bir sebebi (hukuken) olmadan rahatsız edemez.

(Hayalimdeki Türkiye!!!)

tarihinde Ferhat Çengeloğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Erkut Uysal

Bende müzikten ceza yedim hemde orjinal tesisatımla... :) Mahkemeye verip kazanbilirdim ama cezayı ödedim erkenden 50 lira... :) Var yani yok değil... :)

Yorum bağlantısı
Ali ÇAKIR

Bende orjinal tesisatımla yedim :) Borsa kavşağında kırmızı ışıkta durmuştum polisin yanındaydım hemen birşeyler dedi.Bana dediğini farkettim sesi kapatıp camı açtım buyrun dedim tamam birşey yok devam edin dedi.Ceza bugün arkamdan gelmiş.

Yorum bağlantısı
Özgür Temiz

ismail yk nın bi yarkısı geldi aklıma mahallede şahinci gençler son ses dinliyordu :)

Sıfır kilometre yeni bir araba alırım

Mahallede kızlara ben havamı atarım

Sağ çek sol çek bir caka atarım

Gözlügümü takar birden gaza basarım

Hmm yeter anam ben a... satarım

Aman her yeri toz dumana katarım

Yollar tıklım olsa ne yazar

Söyle yavrum beni kim tutar

Vay anam ben

Vay anam gözlerin toz pembe

Direksiyonu çeviriyorum bir sağ bir sol

Hey anam tekerim fır dönüyor

Hey anam bak kızlar bakıyor

Çekilin yoldan bir bela geliyor

Bas gaza bas gaza

Bas gaza aşkım bas gaza

Kim tutar seni bas gaza

Yollar senin hiç durma

Hadi uçur beni burda..

Bir fıstık görsem frene basarım

Çaktırmadan güzelmi bakarım

Üff güzelmişsin be cicim

Hadi gel beraber iki tur atalım

Gel beraber yollara dalalım

Kıvrak deli dolu bi cd takalım

Boxlar kaliteli basslar bomm

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

Yüksek sesten ceza evet varmış yedik 72 lira :)

72 lira ile iyi kurtulmuşunuz arabayı bağlıyorlardı bizim burda bir ara yüksek sesten

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...