İçeriğe Yönlendir

Gösterge Panelindeki İşaret

Sercan Karataş

Recommended Posts

Sercan Karataş

merhaba arkadaşlar yine bir sorunla karşınızda olmaktan üzünü duyuyorum :) aracımda 3 gündür olağan dışı bir durum var.araçta resimde gördüğünüz çentikli ünlem işareti olan(ne anlama geliyor bilmiyorum) araç hareket halindeyken yanıyor ve tüm göstregeler aşağı düşüyor ama araç stop etmiyor.ve gaz yememe gibi bir sorunda oluyor o anda.zaten aracın performansındanda pek memnun değilim.araç çekmiyor gibi geliyor.belkide bana öyle geliyor.ve bu arızayı bugünde gün içinde 4-5 defa yaptı stop edip tekrar çalıştırınca düzeliyor.sonra tekrar yaptı.yardımcı olursanız sevinirim.Saygılarımla

Yorum bağlantısı
Serdar Özel

motor sistemi arıza uyarı lambası...

sürüş esnasında yanarsa, motorda ve güç aktarım sistemi ile ilgili sistemlerde bir arıza olduğunu gösterir. aracınızı durdurdun ve motoru kapatın... Yazıyor kitağçıkta...

Yorum bağlantısı
Sercan Karataş

Bende öyle yapıyorum zaten ama neden bu sorunu yapar.ve çözümü nedir?

Yorum bağlantısı
İbrahim Şafak

aküyü sökün 15 dakika sonra takmayı deneyin

Yorum bağlantısı
Hakan Arslaner

Bende de olmuştu, benim araç dizel olduğu için Isıtma bujileri patlamıştı. Değiştirildi ve düzeldi, motor sistem arızası olduğu için araç Turbo bozuk gibi hareket eder ve 3000 deviri asla geçmez..

Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

Acilen servise gidilmesi gerekiyor göstergenin elektroniğinde arıza yoksa eğer ciddi problem yaratabilir..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Seyhun

akü sökülüp takılması sadece o anlık bi silme işlemi olucak. en garantisi servise veya bi elektronikçiye git bilgisayar ile kontrol etsin hatayı. araç seyir halinde iken motor arızası veya herhangibir arıza ışığı yandığı taktirde bu tip araçlar kendini korumaya alıyor ve 3000 devri geçmiyor aracı dahada zorlayıp büyük sorunlar ortaya çıkmaması için. geçmiş olsun...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sercan Karataş

araç manuel.kaç gündür biniyorum artık yapmıyor arızayı.2 senedir elimde bi anlayamdım gitti şu focusu :)

Yorum bağlantısı
Alaattin Zeki

Öncelikle aracınızın test cihazına bağlanıp arıza tespitinin yapılması ve ona göre çözüm üretilmesi gerekir.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Sercan Karataş

merhaba arkadaşlar tam 1 ay oldu ama arızaya ne baktırdım ne de yaptırabildim.Dün ayaş yolunda ki başer e gittim sadece arıza tespiti için 60 tl istediler.ve tek cihazları varmış doluymuş o da.bende tabiki orda bu işi yaptırmayacağım.Bir arıza tespiti için bu kadar para istiyorlarsa arıza için ne kadar isterler tahmin bile edemiyorum.ve bugün araçla bir gezeyim derken kendimi eve zor attım.artık arızayı sürekli yapıyor motor arıza ışığı yanıyor gaza geç tepki veriyor güç aktarım ışığı yanıyor göstergeler bir düşüyor bir çıkyor stop edip çalıştırıyorum 10 sn sonra tekrar aynı arızaya geçiyor neden yapar bunu çok mu masraflı olacak acaba.Araca binmeye korkar oldum

Yorum bağlantısı
Necat Ertan

merhaba arkadaşlar tam 1 ay oldu ama arızaya ne baktırdım ne de yaptırabildim.Dün ayaş yolunda ki başer e gittim sadece arıza tespiti için 60 tl istediler.ve tek cihazları varmış doluymuş o da.bende tabiki orda bu işi yaptırmayacağım.Bir arıza tespiti için bu kadar para istiyorlarsa arıza için ne kadar isterler tahmin bile edemiyorum.ve bugün araçla bir gezeyim derken kendimi eve zor attım.artık arızayı sürekli yapıyor motor arıza ışığı yanıyor gaza geç tepki veriyor güç aktarım ışığı yanıyor göstergeler bir düşüyor bir çıkyor stop edip çalıştırıyorum 10 sn sonra tekrar aynı arızaya geçiyor neden yapar bunu çok mu masraflı olacak acaba.Araca binmeye korkar oldum

Bunca zamandır araca baktırmadan binmek cesaret ister :s Otokoç yetkili servise ne zaman gitsem duvarda kocaman bir görselde, araca ücretsiz check-up yapmayı öneriyoruz yazar. Buna göre cihaza bağlamaktan para almayacaklarını düşünüyorum. Arıza tespiti için yapılacak en basit ve en temel işlem zaten bu.

Yorum bağlantısı
Sercan Karataş

Ben yetkili servislerden korkar oldum.çok uçuk fiyatlar çıkartıyorlar.hele birde arıza beyindeyse

Yorum bağlantısı
Sercan Karataş

evet arkadaşlar aracın sorunu halledildi sonunda.birçok sorun var yaklaşık 15 tane arıza vardı beyinde araç kapı zorlanmasından dolayı hırsızlık su birikintisinden vs. sinyalizasyonda kesiklik.bunlardan dolayı araç arızaya geçmiş.bu arızaları sildikten sonra bir sorun kalmadı.buna yol açabilecek en mantıklı durumun akü olduğu söylendi çünkü aracımın aküsü pek de sağlıklı değilmiş 2 senelik ömrünü doldurmuş maalesef.yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...