İçeriğe Yönlendir

Volkswagen Polo 1.2 70 Ps Trendline 29.900,00

Göktuğ TÜZÜNER

Recommended Posts

Mert Yeldan
(düzenlendi)

Ayhan abinin söylediği de mantıklı. 3-5 yılda amorti edebilecek şey için cebimden neden peşinen 5000TL fazla para vereyim diyor.

Dediğim gibi hiç sıfır trendline 1.2 Polo bakmayın. İkinci el temiz 1 yaşını doldurmamış 1.4 Comfortline Polo alın LPG takın hem sıfır alırken ki zararı etmezsiniz. Satarken 1.2 ye göre daha kolay ve aldığınız paraya daha yakın satarsınız. LPG de ucuza binmenizi sağlar. Zararınız minimum olur totelde.

tarihinde Mert Metin Yelkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Dizeli krediyle alırsın, farkı taksit taksit ödersin, fark cebinde peşin kalır gider tatilini yaparsın, 2-3 sezon krallar gibi tatil yaparsın, tatil sonunda benzinli arabayla evine dönerken kazığı hissetmeye başlarsın, dizel de ise güle oynaya dönerken yanından geçen benzinlilerin muzdarip halini izleyerek gülersin :D :D :D

Hala boşa çabalamayın, dizel kardeşim, yoldada ezer, ekonomidede :D

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Valla Ali bey abi dizellerin yanında öyle bir geçerim ki arkamdan izlemeye devir bandınız yetmez. :D

Turbo benzinlileri katmasana kardeşim, hem fiestanın yetmez ama chipli focusla alırım anahtarını, devir bandına gerek bile kalmaz, ben gülerken sen ekstradan uçup giden benzin faturasını izleyemezsin bile :D

insignia-focus hatırladın sanırım, arkada bayrak sallar senin mini motorun :D

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Dizeli krediyle alırsın, farkı taksit taksit ödersin, fark cebinde peşin kalır gider tatilini yaparsın, 2-3 sezon krallar gibi tatil yaparsın, tatil sonunda benzinli arabayla evine dönerken kazığı hissetmeye başlarsın, dizel de ise güle oynaya dönerken yanından geçen benzinlilerin muzdarip halini izleyerek gülersin :D :D :D

Hala boşa çabalamayın, dizel kardeşim, yoldada ezer, ekonomidede :D

Benzinliyi krediyle alırım..bu sefer kredi maliyetinden dolayı 5 bin değil daha fazla karım olur :) Dizeli kredili alan hepten yanmış demektir.Allah kurtarsın :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy
Dizeli krediyle alırsın, farkı taksit taksit ödersin, fark cebinde peşin kalır gider tatilini yaparsın, 2-3 sezon krallar gibi tatil yaparsın, tatil sonunda benzinli arabayla evine dönerken kazığı hissetmeye başlarsın, dizel de ise güle oynaya dönerken yanından geçen benzinlilerin muzdarip halini izleyerek gülersin :D :D :D Hala boşa çabalamayın, dizel kardeşim, yoldada ezer, ekonomidede :D

Benzinli kullananlar ne kazığı hissediyormuş , anlamadım orasını ?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sani tüm mesajları üşenmeden okumanı öneririm :) Hesabın yanlış olduğunu görürsün.. Para çıkıyor ama kaç yılda çıkıyor..Zaten paranın amorti edilmemesi mümkün değil..Önemli olan amorti süresi.

Dizel alacağıma gider benzinli alırım.Cebimden peşin çıkacak 5 bin lira fazlalık hiç değilse cebimde kalır,benzinli araca yakıt alımı için taksit taksit çıkmış olur..5 bin liraya da çift kişi 2-3 sezon krallar gibi tatil yaparım :)

Ayhan abinin söylediği de mantıklı. 3-5 yılda amorti edebilecek şey için cebimden neden peşinen 5000TL fazla para vereyim diyor.

Dediğim gibi hiç sıfır trendline 1.2 Polo bakmayın. İkinci el temiz 1 yaşını doldurmamış 1.4 Comfortline Polo alın LPG takın hem sıfır alırken ki zararı etmezsiniz. Satarken 1.2 ye göre daha kolay ve aldığınız paraya daha yakın satarsınız. LPG de ucuza binmenizi sağlar. Zararınız minimum olur totelde.

Arkadaşlar, 5000tl'den sonra yine zarardasınız sürekli? Ama sizinle dizel alan kâra devam ediyor, o nasıl olacak?

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Benim anlamadığım , neyden kar ediyosunuz . 5 sene sonra ne olacak gene başamı dönecek bu hesap :) Hiç karı hesaplamadım bu güne kadar , araba kışın ısınsın yazın kliması soğutsun bana yeter dedim hep.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Ya bırakın Allah aşkına, 3-5 hesabı yapmayın, diyorumki yıllık 3000-5000 km kullanıyorsanız dizele gerek yok, hatta araba almanıza gerek yok.

2-3 senede araba değişiyorsan yine dizele gerek yok, paran var demektir

Bunların dışında dizel daha ekonomik olacaktır, itirazı olan varsa bilmem artık.

"Benzinli kullananlar ne kazığı hissediyormuş , anlamadım orasını ?" anlatayım, 100 km de benim araba 4 lt. mazot yakar, benzinli 6lt. yaksa, bu mesafede dizel yaklaşık 15 tl. benzinli 29 tl. harcamış olur, Km. arttıkça ne hissedersin? Dikkat et benzin sarfiyatını az bile yazdım :D

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Ya bırakın Allah aşkına, 3-5 hesabı yapmayın, diyorumki yıllık 3000-5000 km kullanıyorsanız dizele gerek yok, hatta araba almanıza gerek yok.

2-3 senede araba değişiyorsan yine dizele gerek yok, paran var demektir

Bunların dışında dizel daha ekonomik olacaktır, itirazı olan varsa bilmem artık.

"Benzinli kullananlar ne kazığı hissediyormuş , anlamadım orasını ?" anlatayım, 100 km de benim araba 4 lt. mazot yakar, benzinli 6lt. yaksa, bu mesafede dizel yaklaşık 15 tl. benzinli 29 tl. harcamış olur, Km. arttıkça ne hissedersin? Dikkat et benzin sarfiyatını az bile yazdım :D

Abi sana tavsiyem , bu kadar ince hesap yapıcağına bence toplu taşımayı kullan daha hesaplı olur ;) Hem 4 lt de olsa o kazığı sende hissetmemiş olursun .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

İyide ben çok yol yaparım, uzun yol hemde, toplu taşıma yetmez bana, uçak dışında hiçbirşey kurtarmaz, oda heryere inemiyor ne yazıkki :)

Not: ince hesaba ne gerek, 1000 km yolu giderken net hissediyorum zaten, pompaya yanaşıp depo full lerken benzinlilerin fullemesini gördükçe vah vah diyorum, hani bir reklam vardı, iki kişi pompa başında birinin sayacı az para yazarken diğeri fırıldak olmuş, bu reklamı her yakıt alışta canlı görmek komik oluyor hakikaten :D bazıları bir bakıyorum benle aynı parayı veriyor, sayaca bakınca haaa diyorum, adam depoyu half lamış meğerse :D

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

İyide ben çok yol yaparım, uzun yol hemde, toplu taşıma yetmez bana, uçak dışında hiçbirşey kurtarmaz, oda heryere inemiyor ne yazıkki :)

O daha pahalı olur , Balon al abicim :D :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Arkadaşlar, 5000tl'den sonra yine zarardasınız sürekli? Ama sizinle dizel alan kâra devam ediyor, o nasıl olacak?

Dizel kârlıdır, her istasyona girdiğinizde pompa başında kâr edersiniz. Ben bunu böyle düşündüm sattım benzinliyi dizel aldım :)

Dizel için ekstra kredi çekilmemesi için öneri olarak yazmıştım :) Bence dizel alınmayacaksa da en mantıklısı o şuan. Hiç boşa sıfıra para verip hem değer kaybına uğramaya hemde daha da donanımsızına binmeye gerek yok.

Not: ince hesaba ne gerek, 1000 km yolu giderken net hissediyorum zaten, pompaya yanaşıp depo full lerken benzinlilerin fullemesini gördükçe vah vah diyorum, hani bir reklem var, iki kişi pompa başında birinin sayacı az para yazarken diğeri fırıldak olmuş, bu reklamı her yakıt alışta görmek komik oluyor hakikaten :D

JetPack al abi :D

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

5 yıl sonra kim öle kim kala..Sıfır araç alan birisi bile artık ben bu araca 10 yıl binerim diye almıyor.Eskiden öyleydi.Şimdi insanlar 2-3 yılda bir araç değişir hale geldi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Olsa da alsak, ben şundan düşünüyorum aslında, hem 4 zamanlı motoru vardı galiba :)

xenz.gif

Hem benzinli hemde elektrikli tek kişilik, hadi bakalım gelsin TSi ler tokatlasın da görelim :D

5 yıl sonra kim öle kim kala..Sıfır araç alan birisi bile artık ben bu araca 10 yıl binerim diye almıyor.Eskiden öyleydi.Şimdi insanlar 2-3 yılda bir araç değişir hale geldi.

Ne 5 yılı, ne diyoruz? arabayı kullanıyorsan 2-3 senede iş biter, 5 senede çıkaran almasın zaten, 2-3 senede keşke değişebilsek, kredi ödemekten halmi kaldı bende, alanlar yemiyor içmiyor ev kredisi ödemiyor sadece araba alıyor yada çok zenginler sanırım.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Baba'dan kalan bi evim olsaydı 3 sene de bi çok rahat değiştirirdim ben kredi ile.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Baba'dan kalan bi evim olsaydı 3 sene de bi çok rahat değiştirirdim ben kredi ile.

He vallahi :D

Bu arada zammı yedik yine, burda benzin 4.64 mazot 3.95 olmuş, yuh ve ... diyorum artık :angry:

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

lpg de tam yükle 8litre yakıyor focus 19 lira yapar bakım masrafları düşersek farkı kapatır turbo, mazot pompası hava yaptı,ısıtma bujisi derdide yok birtek taunusda lpgden memnun değilim ne kadar ayarlıda olsa çiğ atıyor bir kısmını konunun dışına taştık ama bilgi paylaştıkça güzel abi iyi kapıştırdık lpg benzin dizel :biggrin: :biggrin: tabiki galip lpg bence :tongue: :tongue:

O dediğin şeyler olmaz, hava yaptı ısıtma bujisi vs. stop edene kadar kullanırsan tabii hava yapar, fiestanın hava alması basit vakvakla tamam, boşa zorlama bakımını aksatmadığın dizel fabrikasyon hasta değilse 10 sene banamısın demez, bu süre zarfında zaten yeni araba alacak kadar karım olur :biggrin:

Lpg ye girme, açtığı zararları-taktırma masrafını-sorunlarını-hala aynı yakmasını-zammını katarsak biter lpg, bizim dizeller hala daha ekonomik, lpg yi anca ocakta kullanırım, hatta onuda kullanmam, elektrik kullanıyorum :D

Taunus bu konuda umutsuz vaka, çelik sibob vs. kurtarmaz, üstelik bizimki 68 taunus, körüklü karburatör, yakıtını sen düşün artık :)

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Ali abi, LPG taktırma ve ruhsat dışında bir masraf çıkarmıyor. Özellikle de VW de ki motolarda.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

İnandım inandım, tırtogene lpg takıyorsun, hiç masraf yok, mükemmel uyum evet, harika sonuç, fsi faciası hala akıllarda :biggrin:

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Eeee konunun özünde sonuç ne oldu.Ortak bir karar varmı.Dizel mi lpg mi yoksa benzin mi şimdiki halde :unsure2:

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Az (çok az :) ) kullanım benzin, orta ve çok kullanım dizel, zenginsen benzin+kafana ne eserse :biggrin:

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Abi, Fsı'ın konuyla alakası ne? Polo'da ki motorları konuşmuyormuyuz?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Abi, Fsı'ın konuyla alakası ne? Polo'da ki motorları konuşmuyormuyuz?

Fsi tsi ikiside gaz konusunda sorunlu, o yüzden yazdım, poloya gelince, gazda taksan dogalğazda, dizel yine daha ekonomik, başedebilen tek olay elektrikli araçlar, onlarda floresan falan değil, ancak Tesla gibileri, 400km menzil, 45 dk. da full şarj, 2 vites otomatik, 0-100 3.8 sn. çift bataryalıysa nerdese 800 km. menzil, ekonomide ancak bu ayarda bir elektrikli başeder, tabii Tesla nın fiyatını katmadım, o parayla 30 sene dizele beleş binerim zaten, üstünede emekli olurum artık :D

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Ali abi yemin ediyorum Yalan Dünya'da ki Nurhayat halt yemiş :D

Dİzel kadar olmaz ama dizele peşinen o kadar para vermek istemiyorsa tek seçenek budur diye dedim. Daha da demiyom bişi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...