İçeriğe Yönlendir

Volkswagen Polo 1.2 70 Ps Trendline 29.900,00

Göktuğ TÜZÜNER

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu

Konuya noktayı koydun valla abi :D :D

:good1:

Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar

fiesta trend 1.4i ile fiesta 1.4 tdci arasındaki fiyat farkı :)

Trend 1.4i 96PS A/T 5K 36.275tl.

Trend 1.4TDCi 70PS 5K37.790tl. pazarlıkla olan farkta rahatça kapanır.

hep işinize gelen taraftan yaklaşıyorsunuz, dizelde pazarlığı yapan aynı adam eşek değilse benzinlide de yapıp gayet tabi farkı daha da açabilir :) yoksa benzinlide pazarlık yasakta bizim mi haberimiz yok :)

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

fiesta trend 1.4i ile fiesta 1.4 tdci arasındaki fiyat farkı :)

Trend 1.4i 96PS A/T 5K 36.275tl.

Trend 1.4TDCi 70PS 5K37.790tl. pazarlıkla olan farkta rahatça kapanır.

gerçekten 1000 lira fark olsa dizel alınır tabi. :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bırakın artık şu meseleyi, dizel her açıdan daha avanatajlı, takılıp kalmayın şu 3-5 lira farka, çok kısa sürede telafi eder kara geçersiniz, benzinli hep zarar, boşa çabalamayın, diezelle başedemezsiniiiiz :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

benzinlinin tek avantajı kullanımı ve yaşlı motorda daha az problem çıkmasıdır. Başka avantajı yoktur. Bir de kalorifer çabuk ısıtır. MAzot -40 derecede donmaz vs.

tarihinde Mehmet G&#246ktürk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Necat Ertan

Trend benzinli fiesta için A/T ibaresi var. Otomatik vites rakamı değil mı o ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar

aynen öyle üstelik pazarlıkta yapılmıyo benzinlisi için :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

İlk sen farkettin :good1:

Sen bırak bu benzicileri ayfoncular gibi takılıp kalmışlar, çok daha iyilerini göremiyorlar :D

Bak aynı durum tırtogendede var.

Polo 1.4 85 PS Tiptr. DSG comfortline 38800tl.

Polo 1.2 TDI 75 PS 38200 tl. daha bile ucuza hemde :)

biraz arttırırsak

Polo 1.6 TDI 90 PS comfortline 41300tl. fark: 38800-41300=2500tl. hani 5000 tl. fark nerde ha :tongue:

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Arslan 2

bu tamamen ihtiyaçlara göredir. örneğin; benim aracımın sıfır alımda dizeli ile benzinlisi arasında 7500 TL fark var. (bknz.chevrolet fiyat listesi) yılda 5000-8000 km arası yol yapıyorum. o farkı kaç yılda kapatırım. o kadar zamanda dizel gürültüsü çekmeye değermi? yok motor ısındı mı?, Erzurum soğuğunda mazot dondu mu?, düşünmeye gerek var mı? veya neden ben 4-5 yılda kapanacak fark için sadece 1800-2500 devir arasında ivmelenen dizel yerine tüm devir saati boyunca hızlanan benzinli araca binmeyeyim. zaten ikisi arasındaki fark kapanmadan ben aracımı satmış olurum. ayrıca sıfır alırken arasında 7500 tl fark olan aracı ikinci elde 4-5 yıl sonra satarken aradaki fark 2000 Tl yi geçmeyecek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Hala bahaneler, ihtiyaçsa sen seçmişsin zaten arabanı, dizel tıkırdar yok ısınmaz falan işmi yani, ekonomi istersen dizel istemezsem benzinli, işin özü budur, parana görede sınıfı yükseltirsin bu durumda alacağın dizel, benim diyen benzinliyi ezer, seste duymazsın üstelik :)

2-3 sene kullanıp değişeceksen zaten ekonomiyede ihtiyacın yoktur, alırsın benzinliyi keyifle binersin...

7500 tl farkı 2.5-3 senedede kaparsın, ayrıca markayıda değişmen lazım, one öyle 7500 tl. fark.

Yorum bağlantısı
Murat Arslan 2

bahane değil. yok 3 senede kapatımışım yok 5 senede kapatırmışım. falan filan. ben matematik proplemi değil, konforlu araba alıyorum. o farkı baştan fazla verip sonradan amorti ettim mi diye takanlar hesaplasın. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

Dizel sonuçta daha gürültülü. Ama aynı zamanda atak, sık istasyona gitmediğin için psikolojiyi koruyor :) Alper'in hesabına katılıyorum. 10 bin bile yapsam dizel tercih ederim. benzin alıp 3 gün sonra tüp diye koşturmam.

Ben turbo arızalanacak korkusuyla yaşayacağıma dizel almam daha iyi.Dizelci adamın yanında ıslık çalsan aha da turbo gitti diye panik oluyor :D

Lamba ne zaman yanacak diye beklemekten iyidir :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Tamam ben pes ettim, istediğiniz alın, baksana konfor aranıyor vs. f3 dizel al, alsana konfor, mondi al konfor ötesi, bizim aldığımız arabalar ucuz şeyler, bunlarda konforu buldum demek olurmu yani.

"o farkı baştan fazla verip sonradan amorti ettim mi diye takanlar hesaplasın." doğru tabii ben takmam mesela, 6 senede yaptığım yakıt karıyla sıfır aveo alırım zaten :)

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Uzun yolda dizel çok keyifli oluyor, motor ısındıkça sessizleşiyor. Rampada çekiş güzel, otoyolda devir düşük. Mis. Ama şehir içinde :i-ih:

Yorum bağlantısı
Murat Arslan 2

Tamam ben pes ettim, istediğiniz alın, baksana konfor aranıyor vs. f3 dizel al, alsana konfor, mondi al konfor ötesi, bizim aldığımız arabalar ucuz şeyler, bunlarda konforu buldum demek olurmu yani.

"o farkı baştan fazla verip sonradan amorti ettim mi diye takanlar hesaplasın." doğru tabii ben takmam mesela, 6 senede yaptığım yakıt karıyla sıfır aveo alırım zaten :)

ali bey fanatizme gerek yok. ben sizin gibi km ler yapmıyorum. aylarca hesaplasanız benim gibi yılda 5bin km yapan adama dizelin avantajlı olduğuna inandıramazsınız. üstelik kışları en sıcak gecenin -20 olup -40 kadar gittiği bir şehirde yaşayan birine. daha öncede yazmıştım. burda dizeli olan komşum sabah aracını ufoyla ısıtıp çalıştırıyor. bu zorluğu çekmek için birde üstüne fazla para vermek bana mantıklı gelmedi. ama sizin tercihinizede saygı duyuyorum. siz altı senede bir sıfır araba parası verecek kadar tasarruf yapabiliyorsanız bence aracınızı ford müzesine kaldırsınlar. efsane olarak. :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

ali bey fanatizme gerek yok. ben sizin gibi km ler yapmıyorum. aylarca hesaplasanız benim gibi yılda 5bin km yapan adama dizelin avantajlı olduğuna inandıramazsınız. üstelik kışları en sıcak gecenin -20 olup -40 kadar gittiği bir şehirde yaşayan birine. daha öncede yazmıştım. burda dizeli olan komşum sabah aracını ufoyla ısıtıp çalıştırıyor. bu zorluğu çekmek için birde üstüne fazla para vermek bana mantıklı gelmedi. ama sizin tercihinizede saygı duyuyorum. siz altı senede bir sıfır araba parası verecek kadar tasarruf yapabiliyorsanız bence aracınızı ford müzesine kaldırsınlar. efsane olarak. :)

Bunda efsanelik bir durum yokki, 6 senede 30.000 den 180.000km. yaparsan, dizel-benzinli fiyat farkına göre sarfiyatı hesaplar, benzin ve dizel yakıt masrafının farkını alırsan sonuç ne çıkar kendin hesapla bakalım. :)

Fanatizm nerden çıktı, örnekleri vw yada opel yap, sonuç değişmez, yazdıklarımı tam okusaydın yılda 3000-5000 km yapan, yani günlük kullanımı çok az olan zaten benzinli alsın demişim, seni niye inandırayım, zaten 5000 km yapıyorsan arabayı kullanmıyorsun demektir, elbette benzinli alacaksın :)

İklimin kötü olduğunu biliyorum, ben genel konuşuyorum zaten, -40 ta dizel elbette adamı zorlar, gerçi adam gibi iklim paketi koysalar oda olmaz ya neyse...

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
(düzenlendi)

Babama dizel getz aldırdım müthiş tasarruf yaptı. 130 bin km yaptı, neredeyse bir araba parası karı var. Ama ben benzinli aldım. :crazy:

tarihinde Evren Erakçora tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Babama dizel getz aldırdım müthiş tasarruf yaptı. 130 bin km yaptı, neredeyse bir araba parası karı var. Ama ben benzinli aldım. :crazy:

Açık konuş, itiraf et, baban o karı sana verdi gidip araba aldın değilmi :D :D :D:p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Açık konuş, itiraf et, baban o karı sana verdi gidip araba aldın değilmi :D :D :D:p

Babam sağolsun. :D :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Babam sağolsun. :D :D

Buda iyiydi :D

Yav bırakın isteyen istediği arabaya binsin. :D Depomu doldurdum ben bugün en oktanlısından, gerisi hikaye. :)

Battın desene :biggrin:

Yorum bağlantısı
Göktuğ TÜZÜNER

Dizel almak için gerekli şart en az 15.000 km dir. Sıkıntılara katlanmaya belki ozaman değer. Verdiğin fiyat farkınıda 5 yıl sonra almayı göze alacaksın ama. :)

Arkadaşlar şimdi gördüm benzine zam gelmiş. Herkes dizel alsın. Yılda bin km bile yapsan en büyük dizel :D:D:D

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Dizel almak için gerekli şart en az 15.000 km dir. Sıkıntılara katlanmaya belki ozaman değer. Verdiğin fiyat farkınıda 5 yıl sonra almayı göze alacaksın ama. :)

Arkadaşlar şimdi gördüm benzine zam gelmiş. Herkes dizel alsın. Yılda bin km bile yapsan en büyük dizel :D:D:D

Hesabı yapıldı, yılda 7500km sonra bilemediniz 10000km de para çıkıyor.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Lamba ne zaman yanacak diye beklemekten iyidir :D

2008 ağustostan bu yana 1 defa bile lamba yanmadı.Bir gün merakımdan yaktırıp bakacağım.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Hesabı yapıldı, yılda 7500km sonra bilemediniz 10000km de para çıkıyor.

Sani tüm mesajları üşenmeden okumanı öneririm :) Hesabın yanlış olduğunu görürsün.. Para çıkıyor ama kaç yılda çıkıyor..Zaten paranın amorti edilmemesi mümkün değil..Önemli olan amorti süresi.

Dizel alacağıma gider benzinli alırım.Cebimden peşin çıkacak 5 bin lira fazlalık hiç değilse cebimde kalır,benzinli araca yakıt alımı için taksit taksit çıkmış olur..5 bin liraya da çift kişi 2-3 sezon krallar gibi tatil yaparım :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Siz bence ikinci el temiz Polo 1.4 Comfortline alıp LPG takın. Düşündüğünüz zararınız daha az olur.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...