İçeriğe Yönlendir

Seyir Halinde Beklenmedik Anda Stop Ediyor (Focus Il-2008 Tdci)

Durmuş Özdemir
Çözüme git Durmuş Özdemir tarafından,

Recommended Posts

Mehmet Demirci

2005 tdci 109 ps 130bin km sabri usta bir zahmet banada yardimci ol ben viyana dayim kismet olursa ankaraya birbucuk ay sonra arabayla gelmek istiyorum.sorun son iki aydir rölantide oynama var,söyle tarif edeyim,trafik lambasi kirmizi yaniyor yaklasinca atiyorum vitesten frenle yaklasiyorum tam durdugum an rölanti az birsey yükseliyor sonra geri normale dönüyor.bazende araba calisir durumda dururken gaza basip cekiyorum rölanti eski durdugu yerin biraz daha altina iniyor ama stop etmedi hic bir zaman birde sunu fark ettim ama herzaman olmuyor,araba calisirken direksiyonu ceviriyorum rölanti oynuyor ama herzaman olmuyor benim tamirci focuslarin cogu öyle korkma birsey olmaz dedi bene üstünde durmadim sizin fikirleriniz nedir bu konuda tesekkür ediyorum

Adaşım merhaba . Aynı sorunlar bendede vardı . Araçlarımızda aynı sanırım . Bende extra şöyle bir durum vardı . 70-80 km hızla 2000li devirlerde anlık gaz kesilmesi gibi olup sanki birisi aracı tutup bırakıyormuşcasına tepki veriyordu . Forumda ve internette yaptığım araştırmalar sonucunda egr valfinin bozuk olduğu kanısına vardım . Egr yi değiştirdim , şimdi saat gibi maşallah . Belki faydası olur . Bilgilerine . . .

Yorum bağlantısı
Mehmet Atlihan

bende belli devirde gaz kesme olmuyor acaba baska arkadaslarda böyle seyler basina geldimi

Yorum bağlantısı
Sabri Güngör

IDS Bulunan bir servise girin arıza okuyun arıza kodlarını yazarsanız yardımcı olalım :)

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Erdem Kavak

arkadaşlar bende aynı problemi yaşıyorum fakat egr yi degistirmemin üzerinden 1500 km sonra aynı arıza yani seyir halinde stop etme ve bazen marşa ilk baktığım zaman çalışmama su an görev icabı edirne deyim tanıdığım iyi bir ustada yok daha önce katalizor boşaltıldı fakat çözüm olmadı daha sonra egr değişti ama yine aynı sanki hareket halindeyken birisi arabayı tutup geri bırakıyor gibi oluyor şoför hariç bunu araçtaki kişiler çok nadir hissediyor sorunlar bunlar yardimlarinizi bekliyorum

Yorum bağlantısı
Durmuş Özdemir

Bendeki problemden biraz farklı gibi, ancak siz Sabri ustaya bir sorun bence, sağolsun her derde deva kendisi maşaallah..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1. Katın boşalması bu sorunu azaltmaz artırır

2. Maf ve hego sensörü çalışması test cihazı ile izlenecek sonuca %90 ihtimal ile ulaşılacak

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Salih Yedikardes

herkese merhabalar;

Benim sorunum yaklaşık 20 gündür devam eden ancak bir türlü çözülemeyen problem. Yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorum. Mesleğim gereği Erzincandayım ve buradaki ustaların çözüm üretememesi beni mahvetti. Kaç gündür uğraşıyorlar durum aynı.

3 ay önce satın aldığım 2008 TDCI aracımla 7000km sorunsuz yol yaptım. Araç şuan 109.000km de, 95.000km ' ye kadar tüm bakımları serviste yapılmış.

Yaklaşık 20 gün önce yolda giderken stop etti, daha sonra marşa bastım çalıştı, 5km gittim bir daha stop etti. 3.kez de çalıştı ancak bir daha çalışmadı. Özel servis çağırdım, bilgisayara bağladı. Öncelikle mazot filitresini ve hava filitresini değişti. Yakıt basınç müşürü arızalı dedi. Parçayı sipariş ettik geldi, taktık. Tamam abi arabayı denedik alabilirsin dedi. Tam evin önüne geliyordum ki aynı arızayı bir kez daha yaptı. Yolda kaldım.

Özel Servisi bir daha çağırdım, depoyu boşalttılar, söktüler, temizlediler, diğer müşürleri kontrol etmişler, tamam dediler. 80km yol yapıp denemişler, bana teslim ettiler. 20 km gittim gitmedim yine aynı. Yolda kaldım...

Erzincan Yetkili servise kendim götürdüm, yakıt basınç müşünün karşısındaki yakıt galerisi ile birlikte değişmesi lazım dediler. Eski müşürü gönderdim. Sıfır orjinal Yakıt galerisi ile birlikte yeni basınç müşürüde geldi. taktılar, yukarıdaki seneryonun aynısı. Takan kişiler yanlış anlaşılmasın özel servis. Sorunu özel serviste tespit etmişti ancak acaba farklı bir sorun varmı diye yetkili servise gittim onlarda aynı şekilde diyince yetkili servis fiyatta 1500 TL isteyince anlaşamadığımız için önceki yere gidip orda taktırdım.

Özel Servis toplamda 190 km yol yapmış hata vermeyince beni aradılar, eminmisiniz dedim, tamam abi dediler. Sonra 40 km kadar aralıklı yol yaptım(market, iş yeri, vb. dolandım kontak aç kapa yaparak) 40 km sonunda bir daha aynı arıza.

Araçtan soğudum, form sitenizde arama yaptım ancak bu şekilde süregelen bir hataya rastlamadım.

Bugün oto-elektirikçisi müşürlere gelen kablolarıı soketleri falan kontrol edecek.

Önerileriniz nelerdir? Pompadan olabilir mi?

Seyir halinde beklenmedik anda stop edip çalışırsa 2 kez daha çalışıyor sonra asla çalışmıyor, müşür arızasına düşüyor, müşür değiştikten sonrada aynı açıklama gereği duydum, başlıktan stop edip çalışıyor anlaşılmasın, 2 kez çalışırsa çalışıyor sonra hiç çalışmıyor, yolda bırakıyor.

Selamün Aleyküm aynı sorun bendede var tek fark bende elektirkli hidrolik direksiyon arızası yazıyor sonra stop ediyor sonraki marşta çalışıyor ikinci marşta çalışmıyor bende egr valfinin fişini çekiyorum marşa basıyorum çalışıyor sonra tekrar takıp devam ediyorum.Egr yi temizlettim ama sorun geçmedi Bu durum bana nasıl sorun yaratır bilemiyorum lütfen yardımcı olun servis tuzağına düşmeden en ucuz yolla kurtulmak isterim herkes gibi saygılar çözüm hakkında bilgisi olan varsa 0505 761 61 60 nolu telefonumu arayabilir
Yorum bağlantısı
Tahsin Büyükçelebi

Merhaba ustalar , merhaba kullanıcı arkadaşlar. İlk defa form üyesi oluyorum anlayışla karşılayın. Focus 2007 1.6 tdci aracımla son bir aydır seyir halinde ani stop sorunu yaşıyorum. IDS ile kontrolde mazot basıncı düşük arızası verdi. Son yağ değişiminde mazot filtresini değiştirmemiştik belki şişti diye önce mazot filtresini değiştirdik.Bir süre düzgün gitti hatta 850 km şehirlerarası yol yaptım en ufak sorun olmadı, sonra yine aynı oldu. Bu kez deponun dibinde yapıyor diye depoyu ve şamandırayı temizledik yine arıza tekrar etti. Servisteki arkadaş bir sensör değiştirip deneyeceğim dedi. Şimdi bugün mazot basınç müşürünü değiştirdi . Deneme sürüşü için çıktık dört km sonra bu kez dişli içinde ünlem işareti olan arıza lambası yandı. Servise geri döndük. IDS ile yeniden yükleme falan filan arıza silindi tekrar deneme sürüşü yaptık 3-4 km sonra tekrar aynı arıza lambası yandı. Şimdi servisteki arkadaş değiştirdiği müşürün doğru ürün olup olmadığı ile ilgili araştırma yapıyor. Seyir halinde stop konusunda uğraşırken bu arıza lambası çıktı ortaya. Sabri ustama ayrıca saygılar sunuyorum. Onun fikrine saygı duyup tamirci arkadaşa motor sigorta kutusundaki güç rölesini değiştir istersen usta böyle yazıyor dedim , İnternetten tamir yaparsak günlerce iş bitmez dedi. Ustama da güveniyorum. Bu konuda bilgisi olan varsa memnun olurum.

Yorum bağlantısı
Sabri Güngör

Merhaba ustalar , merhaba kullanıcı arkadaşlar. İlk defa form üyesi oluyorum anlayışla karşılayın. Focus 2007 1.6 tdci aracımla son bir aydır seyir halinde ani stop sorunu yaşıyorum. IDS ile kontrolde mazot basıncı düşük arızası verdi. Son yağ değişiminde mazot filtresini değiştirmemiştik belki şişti diye önce mazot filtresini değiştirdik.Bir süre düzgün gitti hatta 850 km şehirlerarası yol yaptım en ufak sorun olmadı, sonra yine aynı oldu. Bu kez deponun dibinde yapıyor diye depoyu ve şamandırayı temizledik yine arıza tekrar etti. Servisteki arkadaş bir sensör değiştirip deneyeceğim dedi. Şimdi bugün mazot basınç müşürünü değiştirdi . Deneme sürüşü için çıktık dört km sonra bu kez dişli içinde ünlem işareti olan arıza lambası yandı. Servise geri döndük. IDS ile yeniden yükleme falan filan arıza silindi tekrar deneme sürüşü yaptık 3-4 km sonra tekrar aynı arıza lambası yandı. Şimdi servisteki arkadaş değiştirdiği müşürün doğru ürün olup olmadığı ile ilgili araştırma yapıyor. Seyir halinde stop konusunda uğraşırken bu arıza lambası çıktı ortaya. Sabri ustama ayrıca saygılar sunuyorum. Onun fikrine saygı duyup tamirci arkadaşa motor sigorta kutusundaki güç rölesini değiştir istersen usta böyle yazıyor dedim , İnternetten tamir yaparsak günlerce iş bitmez dedi. Ustama da güveniyorum. Bu konuda bilgisi olan varsa memnun olurum.

Kardeşim hayırlı akşamlar senin aracının arızası hallolmuş ancak bu sefer başka bir arıza meydana gelmiş :( değiştirdiğiniz sensörün soketinde temassızlık var ustama selam söyle sensörün soketini değiştirmesse epey posteki sayacak :flowers:

Yorum bağlantısı
  • 10 ay sonra...
onur üçüncü

herkese merhabalar,

forumda okuduğum kadarıyla benım sorunun benzerleri yaşanmış herkesin başına gelmiş. benim araç ta 2007 model fiesta dizel. aynı şekilde yolda giderken araç stop ediyor. her zaman yapmıyor ama hiç unmadık bir anda yapıyor. bazen araç tekrardan çalışmıyor bile. bide araç seyir halindeyken bazen kendiliğinden sanki gaz veriyor gaz ı arttırıyor . geçende yine yaptı (stop etti.) tamirci mazot filtresini değiştirdi. araç çalıştı ama sonra yolda giderken yine yaptı stop etme olaynı. servis e götürdüm 4170 tl masraf dedi enjektörler değişcek dedi ve bunu arac ı bilgisayar a bağlamadan söledi. bnde aracı alıp kendi tamircime götürdüm. araca baktı enjektörler sağlam motor saat gibi çalısıyo sıkntı yok dedi. aracı bilgisayar a bağladığımızda herhangi bir hata da vermiyor. bir kaç tamirci dolaştım mazot basınç müşürü değiştir dediler. burda forumda güç rölesi değişsin i okudum. son olarak ta EGR i değiştirin i okudum. sizce ne yapmalıyım. deneme yanılma yöntemi bna pahalıya mal olacak gibi. s :( yardım edin lütfen.. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Üstadım çözüm önerin için teşekkür ederim. Az önce arıcıma bakan servise Erzincan Acil-24 aktardım. Kendi aralarında görüşüyorlar, siz eğer durumdan eminseniz ben harfi harfine yukarıda belirttiğiniz değişimleri yaptıracağım. Kesin yap diyorsan şuanda yaptıracağım.

Sabri Usta nokta atışı yapar hem de gözü kapalı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sabri Güngör

herkese merhabalar,

forumda okuduğum kadarıyla benım sorunun benzerleri yaşanmış herkesin başına gelmiş. benim araç ta 2007 model fiesta dizel. aynı şekilde yolda giderken araç stop ediyor. her zaman yapmıyor ama hiç unmadık bir anda yapıyor. bazen araç tekrardan çalışmıyor bile. bide araç seyir halindeyken bazen kendiliğinden sanki gaz veriyor gaz ı arttırıyor . geçende yine yaptı (stop etti.) tamirci mazot filtresini değiştirdi. araç çalıştı ama sonra yolda giderken yine yaptı stop etme olaynı. servis e götürdüm 4170 tl masraf dedi enjektörler değişcek dedi ve bunu arac ı bilgisayar a bağlamadan söledi. bnde aracı alıp kendi tamircime götürdüm. araca baktı enjektörler sağlam motor saat gibi çalısıyo sıkntı yok dedi. aracı bilgisayar a bağladığımızda herhangi bir hata da vermiyor. bir kaç tamirci dolaştım mazot basınç müşürü değiştir dediler. burda forumda güç rölesi değişsin i okudum. son olarak ta EGR i değiştirin i okudum. sizce ne yapmalıyım. deneme yanılma yöntemi bna pahalıya mal olacak gibi. s :( yardım edin lütfen.. 

Kardeşim geçmiş olsun,sizden ricam aracınızın arızasını araştırrırken emsal araçla karşılaştırın.Yorumunuzu okudum sizin aracınızda bulunan EGR söylediğiniz arızayı yapmaz, sizin aracınızın arızası büyük ihtimalle enjektör tesisatından çıkacaktır. Bulunduğunuz il İstanbul görünüyor bence Çağlar Bayur ile iletişime geçin size yardımcı olur :flowers:

İletişim bilgileri Anlaşmalı servisler bölümünde var :)

Yorum bağlantısı
onur üçüncü

Kardeşim geçmiş olsun,sizden ricam aracınızın arızasını araştırrırken emsal araçla karşılaştırın.Yorumunuzu okudum sizin aracınızda bulunan EGR söylediğiniz arızayı yapmaz, sizin aracınızın arızası büyük ihtimalle enjektör tesisatından çıkacaktır. Bulunduğunuz il İstanbul görünüyor bence Çağlar Bayur ile iletişime geçin size yardımcı olur :flowers:

İletişim bilgileri Anlaşmalı servisler bölümünde var :)

teşekkürler ustam. son bi soru enjektör ün kendisinden mi yoksa enjektör bağlantılarından mı olucak sizce ? bide aracım 10 bin km önce yetkili serviste sıfır motor yapıldı benden önceki sahibi tarafından. Şimdiden çok teşekkür ederim ustam.

Yorum bağlantısı
Mehmet Demirci

Aynen bunu demiştim.Servis arızalıyken iptal edilmez demişti.470tl

Evet iptali ise yaramayabilir . Egr bobini arizaliysa garip arızalar olabiliyor . Silkelemeden tutunda bu tür arızalara kadar .
Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...

Herkese merhaba, aynı sorun ben de de oldu. Yolda giderken debriyaja bastığımda veya kırmızı ışıkta beklerken RPM saati 500-600 RPM artıyor ve sonra 0' a inip STOP ediyor. BRC marka LPG kullanıyorum sorunun ondan kaynaklandığını düşünüp benzine geçtim fakat yaklaşık 10 dk falan BENZİNDE DE aynı sorun oldu. Daha sonra benzinde gitmeye devam ettim ve eve gelene kadar (acıbadem - üsküdar) herhangi bir sıkıntı olmadı. Arabayo Nautilis karşısındaki FORD servisine götürdüm fakat LPG takılı olduğu için bakmadılar ve özel bir servise yönlendirdiler özel servis sıkıntının boğaz kelebeğinde olduğunu öncelikle temizleneceğini eğer düzelmezmezse 2000 TL karşılığında değiştireceklerini söylediler. Tayinim istanbula 1 ay önce çıktı bu nedenle arbamı güvenle götürebileceğim bir ustam yok.

Öncelikle sıkıntım sizce de bu kadar maliyetlimidir? Ve bana yardımcı olabilecek usta tavsiyeleriniz var mıdır. Şimdiden teşekkürler

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Valeh Mirzezade

Merhab usta.formdaki arkadaslarin sorunlarni ve cevaplarnizi okudum.Banada yardimci olursaniz sevnirim.size azerbaycandan yaziyorum. Aracim 2005 yil. Ford transit 2.4 tdci motor.6 ileri vites. 130000 km de. 4,5,6 viteslerde gaza basinca sanki motor stop ediyormus kimi yapiyor. Ve disli ariza isareti yakiyor. Yeniden gaza basinca gaz yemiyor devir kalkmiyor. Kontagi kapayim açinca gazi basiyorum gidiyor ve yine ayni sey oluyor.yine kontakı kapatip açiyorum gaza basinca gidiyor. Bu problem 100 km suratdan yukari kalkinca olur. En çok sicak havada oluyor.motor soyukken ve soyuk havada az az oluyor.

Yorum bağlantısı
Sabri Güngör

Merhab usta.formdaki arkadaslarin sorunlarni ve cevaplarnizi okudum.Banada yardimci olursaniz sevnirim.size azerbaycandan yaziyorum. Aracim 2005 yil. Ford transit 2.4 tdci motor.6 ileri vites. 130000 km de. 4,5,6 viteslerde gaza basinca sanki motor stop ediyormus kimi yapiyor. Ve disli ariza isareti yakiyor. Yeniden gaza basinca gaz yemiyor devir kalkmiyor. Kontagi kapayim açinca gazi basiyorum gidiyor ve yine ayni sey oluyor.yine kontakı kapatip açiyorum gaza basinca gidiyor. Bu problem 100 km suratdan yukari kalkinca olur. En çok sicak havada oluyor.motor soyukken ve soyuk havada az az oluyor.

Günaydın, Kardeşim markalar her ülkeye ayrı araçlar yapıyorlar senin arcın özelliklerinde araç Türkiye'de yok acaba motor olarak ne kullandılar kaputu açıp foto çekermisin ona göre yorum yapalım :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Valeh Mirzezade

Günaydın, Kardeşim markalar her ülkeye ayrı araçlar yapıyorlar senin arcın özelliklerinde araç Türkiye'de yok acaba motor olarak ne kullandılar kaputu açıp foto çekermisin ona göre yorum yapalım :)

merhaba usta. Arabamin motor resmini cektim ama nasil ekliyiceymi bilemiyorum. Forumda yeni kullaniciyim
Yorum bağlantısı
Valeh Mirzezade

2.4L Duratorq-TDCi (135/140PS)-Puma .

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...