İçeriğe Yönlendir

L - Carnitine Hakkında Bildikleriniz

Semih İzgi

Recommended Posts

Semih İzgi
(düzenlendi)

Piyasada yağ yakıcı olarak bilinen bu ürünü kullanan oldu mu? Hangi marka önerirsiniz? tecrübeleriniz nelerdir? Tablet ile likit ürünler arasında çok fark var mı?

Ürün ile ilgili açıklama:(alıntıdır)

images.jpg

L - CARNITINE FAT BURNING (YAĞ YAKMA ) FONKSİYONUYLA KASLARIN ANA ENERJİ KAYNAĞI OLAN BİR AMİNO ASİTTİR. NEYE YARAR? Carnitine nin en büyük rolü yağ yakarak hızlı enerji temin etmektir.Carnitine yağ asitlerini hücredeki mitokondiriye (yağ yakma odası)taşır . yağın yakılması ve hızlı enerji(fuel) verir (glikoz ve protein yakımına göre 6 kat daha hızlı enerji) Bu da vücudun gereksiz fazla yağ kütlesinden kurtulup kilo kaybının yağ dokusundan verilmesini sağlar.

Carnitine sporcuların bedensel performans potansiyellerini holistik ( bütünsel ) olarak yükseltir.Ve onların kısa sürede gerçekten sağlam ve fit hale getirir.Kasların gücünü arttırır.Mevcut kas kitlesini korur ,geliştirir. Ve yeni kas gelişimini sağlar.Maksimum aerobik gücünü ve dayanıklılığını arttırır.

Bolu Mengenden sonra aldığım 10 kiloyu vermek için yeniden spora başladım. Bu üründen de destek almak istiyorum çünkü tempom ve sabrım gayet yüksek :) Daha önce veya şuan spor ile ugraşan, bu ürünü kullanan bilen üyelerimizden,marka ve temin için destek istiyorum :good1:

l-carnitin_liq_big.jpg16083.jpg

tarihinde Semih İzgi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Bektaş Aslantaş

amatör olarak sporla ilgilenen biri olarak uzak durmanı tavsiye ederim. bu ilaçların tanıtımlarında hiç kötü yanlarından bahsetmez. bir hekime danışarak böyle takviyeler almak en güzeli bence.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Tüp olandan geçen sene salon sporuna giderken kullanmıştım,spora başlamadan 30 dk önce alıyordum.1 kutuda 20 adet vardı her akşam spora gitmediğim için yaklaşık 1 ay kullanmıştım,bu tüpler sayesinde ayda 2,5 - 3 kilo verdim,yaklaşık 3,5 - 4 aydada toplam 10 kilo vermiştim.mart ayı itibari ile tekrardan salon sporuna başlıyor ve bu tüplerden kullanmayı düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Doktor kontrolü olmadan :i-ih:

Kısaca karaciğer'e yağları yaktırıyor ve en değerli organımızı bilinçsizce çalıştırmayın ..

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Dr. kontrolü dışında kullanmayı tavsiye etmem.Esasen hiçbirşekilde kullanmayı tavsiye etmem açıkçası.Çok uzun süreli araştırmalar yapılmıyor ürünler üstünde.3-5 sene olması uzun sayılmaz bu tarz ürünler için.Dıştan yağları yakabilirsiniz ama içeride tam olarak nasıl etki ediyor belli değil.Ayrıca bu tarz ilaç mı diyeyim yoksa destek ürün mü diyeyim bilmem ama karaciğerde uzun vade de yağlanma yapıyor.

Vesile ile :biggrin: Bitki ve zayıflama çaylarıda uzun vade de karaciğerde yağlanma yapar.İki fincan dan fazlası önerilmez

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay

Buna harcayacağınız parayla kırmızı et alıp tüketin. Elbette tabletteki L-karnitin dozu kadar değil ama en azından doğal yollardan almış olursunuz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Tarhana çorbası üstüne yoğurtlu yağsız erişte yiyin, dünyanın en iyi reklamlı hapından da faydalıdır, bir de 1 avuç ceviz/fındık...

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ali Özgen

L-carnitine normal insanlarda 1gr/gün dozda anlamlı bir yan etki göstermez. Daha yüksek dozlarda ishal vb irritan etkiler oluşturabilir. Zaten 2 aminoasitten oluşmuştur ve gerektiğinde yine bunlara yıkılır. Yağ metabolizmasında önemli bir rolu vardır. Ayrıca antioksidan etkilidir. Düzenli kullanımı sporcularda anlamlı faydalı etkiler oluşturur; kas kütlesinde artış, yağ kütlesinde azalma gibi. Birçok hastalıkta nisbeten deneysel anlamda yurtdışında yaygın olarak medikal kullanımı da mevcuttur.

Ancak istediğiniz kadar ciddi bir yağ kaybı beklemeyin. Ekstra yapacağınız 5 dakikalık kardio ile zaten benzer etkiyi elde edersiniz. Yağ tüketiminiz fazla ise ve kısıtlamakta zorluk çekiyorsanız anlamlı bir yan etkisi olmayan chitosan kullanabilirsiniz. Alınan yağlarla etkileşime girerek emilimini engelleyen, kendisi vücut tarafından emilmeyen bir bileşiktir.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

L-carnitine normal insanlarda 1gr/gün dozda anlamlı bir yan etki göstermez. Daha yüksek dozlarda ishal vb irritan etkiler oluşturabilir. Zaten 2 aminoasitten oluşmuştur ve gerektiğinde yine bunlara yıkılır. Yağ metabolizmasında önemli bir rolu vardır. Ayrıca antioksidan etkilidir. Düzenli kullanımı sporcularda anlamlı faydalı etkiler oluşturur; kas kütlesinde artış, yağ kütlesinde azalma gibi. Birçok hastalıkta nisbeten deneysel anlamda yurtdışında yaygın olarak medikal kullanımı da mevcuttur.

Ancak istediğiniz kadar ciddi bir yağ kaybı beklemeyin. Ekstra yapacağınız 5 dakikalık kardio ile zaten benzer etkiyi elde edersiniz. Yağ tüketiminiz fazla ise ve kısıtlamakta zorluk çekiyorsanız anlamlı bir yan etkisi olmayan chitosan kullanabilirsiniz. Alınan yağlarla etkileşime girerek emilimini engelleyen, kendisi vücut tarafından emilmeyen bir bileşiktir.

Hocama katılıyorum bazı hedeflere ulaşmak için spor a takviye ürünler gerekli. Örneğin protein tozu gibi. CLA da bu yakıcalardan biri lakin senin bunlara ihtiyacın yokur diye düşünüyorum kardşeim ;)

Yorum bağlantısı
Halil Yavuz42

L-carnitine (karnitin) vücutta temel olarak lizin ve metionin amino asitlerinden zaten sentezlenen bir amin bileşiğidir. Başlıca kırmızı et olmak üzere hayvansal besinlerde bol olarak bulunur. L-karnitin’in metabolizmada yağ yakımını arttırma, kasları güçlendirme, sperm hareketliliğini arttırma gibi özellikleri yanında bağışıklık sistemi, yüksek tansiyon, diyabet gibi hastalıkların tedavisinde yardımcı olarak kullanıldığını bildiren birçok çalışma mevcuttur.

Ama spor alanındaki kullanımı hakkında bilgim fazla yok.

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Çok değerli yorumlar aldık. Herkese ayrı ayrı teşekkürler.

Hocama katılıyorum bazı hedeflere ulaşmak için spor a takviye ürünler gerekli. Örneğin protein tozu gibi. CLA da bu yakıcalardan biri lakin senin bunlara ihtiyacın yokur diye düşünüyorum kardşeim ;)

Süha abicim. Şuan 88'den 86'ya inmiş durumdayım. Eski ve ideal kiloma göre 8KG daha fazlam var. Bukadar fazlalık var iken Protein tozu kullanmam yanlış olmaz mı? CLA'yı pek araştırmadım. Bölgesel bir ürün diye biliyorum.

L-carnitine (karnitin) vücutta temel olarak lizin ve metionin amino asitlerinden zaten sentezlenen bir amin bileşiğidir. Başlıca kırmızı et olmak üzere hayvansal besinlerde bol olarak bulunur. L-karnitin’in metabolizmada yağ yakımını arttırma, kasları güçlendirme, sperm hareketliliğini arttırma gibi özellikleri yanında bağışıklık sistemi, yüksek tansiyon, diyabet gibi hastalıkların tedavisinde yardımcı olarak kullanıldığını bildiren birçok çalışma mevcuttur.

Ama spor alanındaki kullanımı hakkında bilgim fazla yok.

Karnitini daha iyi tanımış olduk. Tahminim o ki, dozaj abartılmadığı sürece spordan 20dakika önce alınması çok olumsuz bir etki yaratmaz. Çok fazla araştırdım, 'işe yaramadı' diyenler var tabiki ama, rahatsızlanan yan etkisi ile karşılaşan yok. Olumlu sonuç alanlar ise çok.

Merak ettiğim bir diğer husus, vücutta üretilen karnitin dengesini bozar mı? Korkum işe yaramamasından çok budur. :)

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Çok değerli yorumlar aldık. Herkese ayrı ayrı teşekkürler.

Süha abicim. Şuan 88'den 86'ya inmiş durumdayım. Eski ve ideal kiloma göre 8KG daha fazlam var. Bukadar fazlalık var iken Protein tozu kullanmam yanlış olmaz mı? CLA'yı pek araştırmadım. Bölgesel bir ürün diye biliyorum.

Karnitini daha iyi tanımış olduk. Tahminim o ki, dozaj abartılmadığı sürece spordan 20dakika önce alınması çok olumsuz bir etki yaratmaz. Çok fazla araştırdım, 'işe yaramadı' diyenler var tabiki ama, rahatsızlanan yan etkisi ile karşılaşan yok. Olumlu sonuç alanlar ise çok.

Merak ettiğim bir diğer husus, vücutta üretilen karnitin dengesini bozar mı? Korkum işe yaramamasından çok budur. :)

ben protein tozunu kullan diye yazmadım kardeşim lakin unutmaki yağları protein ile yakarsın kas lazım ;)

fazla L-carnitine idrar yolu gider ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Sigarayı bırakma girişimlerim sonucu 4 ayda 12 kg kadar aldım ben de. :) 104 ü görmüş oldum böylece. Ha deyince 2 ay gibi sürede 6-7 kg verebiliyorum ama sabit olmuyor tabi. :) Ama ne olursa olsun,karaciğere fazla yüklenen bu tip zımbırtılardan uzak durmalı derim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Özgen

hocam; yaz mevsiminde hemen her gün, kışın ise sadece hafta sonları yaklaşık 5 km. yürüyüş yapıyorum ve her akşam iş dönüşü 7. kat yürüyerek çıkıyorum.

birde her akşam yemeğinde bu ürünü kullanıyorum. mahsuru yoksa bu konuda yorum yapabilir misiniz hocam.

http://www.seven-sea...re-fish-oils-30

YJmbN.jpg

Yürüyüş faydalıdır ama ne kilo verme ne de kardiyovasküler yarar açısından yokuş yukarı ya da jogging benzeri sizi terleten ve ekstra çaba harcatan bir aktivitenin yerini tutmaz. Merdiven çıkmakta asansör kulanmaktan tabii ki daha iyidir. Ancak şunu unutmayın; kişiden kişiye değişmekle birlikte vücutta direk yağ yakımı egzersize başladıktan ortalama 20 dk sonra başlar. İlk 20 dk vücut şeker tüketimi yapar. Şeker seviyesi düşünce yağ yıkımı başlar. Siz kısa bir süre aktivite yapıp sonra durursanız yağ yakımınız minimum olur. Normal yürüyüş vücut tarafından ekstra aktivite olarak algılanmaz. Genellikle enerji tüketiminizi de fazla arttırmaz.

Balık yağı çok faydalıdır. Bu konuda hiç kuşku yok. Düzenli balık tüketiminiz yoksa balık yağını supplement olarak almak gerektiğine inanıyorum ve alıyorum. Ancak sizin kullandığınız ürünün içinde ekstra faydalı antioksidan maddeler de çok düşük oranda bulunmakla birlikte EPA/DHA oranı uygun değil. Bu oranın 1-2,5 arasında olanlarını kullanmak gerekir. Sizin kullandığınız üründe oran 7.5 civarı. GNC, Solgar gibi bilinen markalara bakabilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

semih ben daha önce tedavi sürecimde kullandım doktor kontrolünde faydasını gördüm arkadaşların bahsettiği yan etkileri var karaciger fazladan yük bindiriyormuş karaciğer hastalığı olan kişilerin kullanması tavsiye ediliyor bir kaç testten sonra kullanmam önerilmişti. doktorumun tavsiyesi günlük hazırlamış olduğu spor programına göre spora başlamadan 45 dakika önce 2 kapsül alıyordum. kesinlikle sadece spor başlamadan önce alman gerekiyor. salonda spor yaparken yağların yakılmasına yardımcı oluyor onun dışında bir işe yaramıyacağını söylemişdi doktorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Dayanamadım aldım :) Bugün kullanmaya başladım. Haftanın 4 günü spordan yarım saat önce alacağım. Toplam 5 haftalık süreçte bakalım neler fark edecek.

20120225040.jpg

20120225041.jpg

Yorum bağlantısı

Semih bu tüplerden ilk defa gördüm,ben ilk eklediğin resimdeki tüplerden kullanmıştım,onunla bunun arasında ne fark var ?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sigarayı bırakma girişimlerim sonucu 4 ayda 12 kg kadar aldım ben de. :) 104 ü görmüş oldum böylece. Ha deyince 2 ay gibi sürede 6-7 kg verebiliyorum ama sabit olmuyor tabi. :) Ama ne olursa olsun,karaciğere fazla yüklenen bu tip zımbırtılardan uzak durmalı derim.

Sen güncel foto koysana :)

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Yahı Semih im bu tip ürünlerle zayıflamayı kilo kaybını bir kenara bırakın. Yazık bünyenize.

Spor yap, bir saat yerine iki saat yap ama doğal olarak zayıfla.

Spor yaparak daha uzun sürede zayıflarsın ancak bu tip kimyasalların nerelere etki ettiğini kimse bilmiyor bilenlerde açıklamıyor.

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Yahı Semih im bu tip ürünlerle zayıflamayı kilo kaybını bir kenara bırakın. Yazık bünyenize.

Spor yap, bir saat yerine iki saat yap ama doğal olarak zayıfla.

Spor yaparak daha uzun sürede zayıflarsın ancak bu tip kimyasalların nerelere etki ettiğini kimse bilmiyor bilenlerde açıklamıyor.

Abi haklısın aslında ama kilomdan bir hayli rahatsızım. Bolu mengende giydiğim kotuma şuan sığmıyorum :). Bu zaten kimyasal değil,bir tür enzim yukarda Halil hocam açıklamış.

ilk kez cumartesi kullandım. 1000 metre koşunca kaslarım ağrırdı bi süre kendime gelemezdim. Cumartesi günü 3500Metre koştum ve hiç kas ağrısı veya yorgunluk hissetmedim, sadece nefesim yetmemeye başladı 5 10 dk dinlenince kendime geldim bi 3000metre daha koşardım yani :) Türkiye'de ve avrupa'da derece yapmış kişiler var salonda hepsiyle tek tek konuştum çok güzel tavsiyeler aldım ve hepsi kullanmış bir yan etkisi yok deniyor. Kısmet. :)

Yorum bağlantısı

Abi multipower tüpleri 1500mg idi. Biotech 2000mg. Ayrıca indirimdeydi 20TL daha ucuz şuan biotech :)

http://www.bayvitami...ali,PR-658.html

Fiyatı iyimiş ama bizim salondada bu fiyattan veriyorlar :) tabiki ilk resimdeki olandan ama,bu kırmızıyı spor hocama bir sorucam.farklı birşey varsa yazarım.

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

yağ yakıcıyı bende düşünmüştüm bir ara.

Madalyalı bir sporcu "abi amacın yağı yakayım gideyimse kullan.Ama sporu yapmaya devam edeceksen gerek yok bence "demişti.

Düzenli spor alışkanlığı kazanmalı Semih.

Yoksa bunu iç yaza sıkı gir sonra yat olmamalı.

Bence alma bu tür şeyleri.Parana yazık.

Doğru söylemiş abicim devam etmek gerek. Bununla hızlı bir giriş yaparsak kardiyo kısmını tamamlamış oluruz. Sonrası gelir zaten :) sonuçları birlikte göreceğiz abicim

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

O foto güncel işte 3 hafta olmadı daha. :)

Avatarın güncel mi? Yüzün ince duruyor ya da boyun 200cm falan olmalı :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...