İçeriğe Yönlendir

Otomatik Vitesin Düz Vitese Çevrilmesi!

Bilal Ahmet Hayri

Recommended Posts

Abdussamed Acar

Burada go-kart Fiestaların(üzgün surat- gülenyüz) tadına doyamayan ve her araçtan iyi görenlere iyi gözle bakmazlar :biggrin: Şu an azınlıktayız.

Her araçtan iyi demek... Bindiğim araçtan haberimiz yok desene... :)

Yorum bağlantısı
Kamil Özyurt

İkitelliye bakmadan tamire başlama.

Aslında iyi bir şanzımancıda söktür ve neresi arızalı onu bulun, ondan sonra tek parçada aranabilir. cvt toplayanlar var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar

Çok saol abi.Aracımdan çok memnunum ama işte şanzuman sıkıntılı.yaklaşık 1 aydır yatıyor araç, yürümüyor.zannedersem yine zincir koptu.Kısmet olursa ikitelli organizeye gidecem yarın şanzıman aramaya.umarım bulurum.dediğin yere de uğricam abi çok saol

zinciri koparmanız çok enteresan zira bu şanzımanda pek rastlanmayan ama en pahalı problemlerden birisi, tekrar sorayım yağı doğru kullandığınızdan emin misiniz?

Bu arada aracı düz yapacağınız zaman eski şanzımanınızın hurdasını çöpe atmayın... muhtemelen Tr de işine yarama ihtimali olacak bir kaç kişiden biri benim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Eski fiestalardaki düz otomatik şanzımanın uyacağını nerden biliyorsunuz Şahin bey, ayrıca ne yapılırsa yapılsın düzen tutmayacağı bilgisi nerden geliyor? evet hata tolerasyonu düşük sıkıntılı bir şanzıman ama sanki bu şanzımandan başı ağrımış biri gibi konuşmuşsunuz, keşke sizi önceden bulsaydım arıza yaşadığım dönemde ne yapacağımı sorardım :)

Arıza olunca bir mesaj yeter, :good1:

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu
Bilal Ahmet Hayri

İkitelliye bakmadan tamire başlama.

Aslında iyi bir şanzımancıda söktür ve neresi arızalı onu bulun, ondan sonra tek parçada aranabilir. cvt toplayanlar var.

Abi bu şanzımanı ben maslakta yaptırdım 2 kez.dükkan ismini unuttum ama koca maslakta kimse sorduysam o mekanı gösterdiler bende gittim.ya bu şanzımanın genetiği bozuk yada tamirci arkadaş bu işi kıvıramadı :s

http://www.sahibinde...-63181196/detay

umarım bir faydası olur..

http://www.sahibinde...-71063504/detay

http://www.sahibinde...-64727859/detay

Göstergeleri sağlam gibi..Ama şanzımanı konusunda şüpheliyim.. :D

Abi hepsini aradım. zaten son linkteki 1.4 benim arabaya uymuyo şanzımanı:)) kafir alman çok simetrik yapmış arabalarını.o hurda araçların ikiside 1.4. o tek şanzıman 1.4dizel şanzımanı, malesef uymuyo :))

Yorum bağlantısı
Bilal Ahmet Hayri

VW'ye binmeyenler oyle saniyor. :)

1.2 benzinli polo kullandım.kamyon gibi araba.içeri gelen motor sesi zaten enteresan.asfalt sesini benim fiestamdan daha çok alıyor.bide benim araba gibi gitmiyor.1.4 dizellerle yürüyordum ben, hemde o şanzımanla düşün yani :))

Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar

1.2 benzinli polo kullandım.kamyon gibi araba.içeri gelen motor sesi zaten enteresan.asfalt sesini benim fiestamdan daha çok alıyor.bide benim araba gibi gitmiyor.1.4 dizellerle yürüyordum ben, hemde o şanzımanla düşün yani :))

Bindiğim diğer araç Polo 1.2 TDI Bluemotion, eskilerini bilmemde yenileri fiestalardan iyi bence :) Eski fiestaların ses yalıtımı bencede başarılı yol sesi anlamında 10 yaş genç fiestalardan bile iyi diyebilirim...

Yorum bağlantısı
Bilal Ahmet Hayri

Bindiğim diğer araç Polo 1.2 TDI Bluemotion, eskilerini bilmemde yenileri fiestalardan iyi bence :) Eski fiestaların ses yalıtımı bencede başarılı yol sesi anlamında 10 yaş genç fiestalardan bile iyi diyebilirim...

Bindiğim araç 2011 poloydu :) yoldaki çakılların sesleri asfalt sesi çok net geliyordu. yani bir fiestaya değişmem ben poloyu :))

:D

Teşekkür ederim, hoşbulduk :)

Yorum bağlantısı
Bilal Ahmet Hayri

İkitelli organizede şanzımanı buldum.Bu gün yarın temin edilecek inşalah.şanzımanlar birebir uyuyor şekil olarak birbirlerine.Çağlar abi saolsun ustamızıda önerdi. Geriye kaldı sabretmek :))

Yorum bağlantısı
Kamil Özyurt

İkitelli organizede şanzımanı buldum.Bu gün yarın temin edilecek inşalah.şanzımanlar birebir uyuyor şekil olarak birbirlerine.Çağlar abi saolsun ustamızıda önerdi. Geriye kaldı sabretmek :))

temin edilecek ne demek?

Bir mal varsa vardır yoksa yoktur. (Eski politikacılardan birisi gibi konuştum sanki)

Yorum bağlantısı
Bilal Ahmet Hayri

temin edilecek ne demek?

Bir mal varsa vardır yoksa yoktur. (Eski politikacılardan birisi gibi konuştum sanki)

Olay sadece şanzıman değil fren merkezi pedallar halatlar akslar volan dişlisi vs... bunların hepsini bir yerde bulmak imkansız.Benim için önemli olan düz şanzımanın benim aracıma uymasıydı, uyuyorda.şanzımanı buldum gerisini kendim temin ediyorum ;)

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

şanzımanı bulduysanız gerisi kolay...Parçaları yavaş yavaş toplayın artık... :bravo:

Yorum bağlantısı
Bilal Ahmet Hayri

şanzımanı bulduysanız gerisi kolay...Parçaları yavaş yavaş toplayın artık... :bravo:

Hemde çok uyguna buldum abi.Çağlar abinin önerdiği yerle konuştum.Ustanın söyledikleri doğru, ama işin maddiyat kısmını biraz abartmış.4.000e yaklaşır dedi.1500 e hallettim işçilikte içinde :)) Şuan başlandı arabaya.15 güne çıkar kısmetse :))

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Hemde çok uyguna buldum abi.Çağlar abinin önerdiği yerle konuştum.Ustanın söyledikleri doğru, ama işin maddiyat kısmını biraz abartmış.4.000e yaklaşır dedi.1500 e hallettim işçilikte içinde :)) Şuan başlandı arabaya.15 güne çıkar kısmetse :))

Benim ankaradaki ustam tam fiyatı bilmiş falla...1500-2000 arası demişti...

Yorum bağlantısı
Bilal Ahmet Hayri

Benim ankaradaki ustam tam fiyatı bilmiş falla...1500-2000 arası demişti...

Tamirci arkadaşın bir korkusu var ama.abi bağlarız dedi şanzımanı herşeyini yaparız ama araba çalışmayabilir.bi beyinciye göstermen lazım dedi ozaman.otomatik vites olduğu için çalışmayabilirmiş. Dediğinden hiç birşey anlamadım :s

Yorum bağlantısı
Mehmet Olgun

Tamirci arkadaşın bir korkusu var ama.abi bağlarız dedi şanzımanı herşeyini yaparız ama araba çalışmayabilir.bi beyinciye göstermen lazım dedi ozaman.otomatik vites olduğu için çalışmayabilirmiş. Dediğinden hiç birşey anlamadım :s

Ahmet Bey, inşallah çalışır, ben de sonucu sabırsızlıkla bekliyorum, zor bir işe girişildi inşallah sonuç verir...

Bu arada ilanınızı görmüştüm o zamanlar ve "4 kapı olsa hiç düşünmez alırdım" diye içimden geçirmiştim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Beyinci, yazılımcı, elektrikçi, kaportacının deleceği delik derken, şanzımanı, iç kaplamaları, döşemesi sökülmüş bir vaziyette iken çıkabilecek olan +1500TL de olabiliyor bu piyasada maalesef, bu işlem basit değildir, işe başlamadan herşey konuşulmalı derim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kamil Özyurt

Bilal bey sen hallediyoruz yazmışsın ancak dün babanız sanayide düz şanzıman arıyordu. İletişim kopukluğu varsa amcayı boşuna sanayilerde gezdirtmeyin.

Yorum bağlantısı
Bilal Ahmet Hayri

Bilal bey sen hallediyoruz yazmışsın ancak dün babanız sanayide düz şanzıman arıyordu. İletişim kopukluğu varsa amcayı boşuna sanayilerde gezdirtmeyin.

İkitelli organiedesiniz galiba.şanzuman alındı ve gerekli tüm parçalar.alınan şanzumana bakımı bile yapıldı.şuan işlem gerçekleşiyor.ustanın elinde araçları olduğu için biraz uzadı.2-3 güne resimlerini koyacağım buraya.sorun yok yani herşey yolunda ;)

Beyinci, yazılımcı, elektrikçi, kaportacının deleceği delik derken, şanzımanı, iç kaplamaları, döşemesi sökülmüş bir vaziyette iken çıkabilecek olan +1500TL de olabiliyor bu piyasada maalesef, bu işlem basit değildir, işe başlamadan herşey konuşulmalı derim.

aracı bikere beyinciye götürmüştüm abi.otomatik manuel seçeneği var beyinde.arabanın herşeyi hazır.bizzat kendim kontrol ettim.benim arabamda sis farı yok, ama şayet takılır diye adamlar bağlantı deliklerini bile açmışlar.ucuza kapatmamızın sebebi usta.bu ustayla tesadüfen karşılaştık.daha önceden çevirme işi yapmış.gayet makul bi fiyata anlaştık.beyinci ve elektrikçi tanıdığım var.ama dediğin gibi abi piyasa öyle.hiç ummadığın yerden bişey cıkabiliyor.ama şanslıyım çok şükür.alman herşeyi düşünüpte yapmış arabayı saolsunlar :))

Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar

İkitelli organiedesiniz galiba.şanzuman alındı ve gerekli tüm parçalar.alınan şanzumana bakımı bile yapıldı.şuan işlem gerçekleşiyor.ustanın elinde araçları olduğu için biraz uzadı.2-3 güne resimlerini koyacağım buraya.sorun yok yani herşey yolunda ;)

Eski şanzımanı atmayın yahu :) yazıktır lazım mazım olur, Tr de kalan tek CTX Fiesta'ya... şanzıman üzerindeki müşürü hediye etseniz bari :)

Yorum bağlantısı
Bilal Ahmet Hayri

Ahmet Bey, inşallah çalışır, ben de sonucu sabırsızlıkla bekliyorum, zor bir işe girişildi inşallah sonuç verir...

Bu arada ilanınızı görmüştüm o zamanlar ve "4 kapı olsa hiç düşünmez alırdım" diye içimden geçirmiştim

İnşallah bi sıkıntı çıkmicak.bu akşam tamirci arkadaşım sabahlıcak arabayla, bende yardım için yanında olucak büyük ihtimal mekanik kısmı yarına biter.yarında elektrik aksamı ve beyin işini hallettikmi iş tamamdır :))

benim merak ettiğim konu.bu arabanın şanzımanı kademesizdi. yani şöyle anlatayım 180 le gidiyosunuz 4,500-5000 devir, gazı diplediğiniz zaman 6,500- 7000e yaslıyodu.performansı çok iyiydi.umarım bu performans düzdeyken azalmaz, tek korkum o :))

Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar

İnşallah bi sıkıntı çıkmicak.bu akşam tamirci arkadaşım sabahlıcak arabayla, bende yardım için yanında olucak büyük ihtimal mekanik kısmı yarına biter.yarında elektrik aksamı ve beyin işini hallettikmi iş tamamdır :))

benim merak ettiğim konu.bu arabanın şanzımanı kademesizdi. yani şöyle anlatayım 180 le gidiyosunuz 4,500-5000 devir, gazı diplediğiniz zaman 6,500- 7000e yaslıyodu.performansı çok iyiydi.umarım bu performans düzdeyken azalmaz, tek korkum o :))

zincirin nie koptugu anlaşıldı :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bilal Ahmet Hayri
Eski şanzımanı atmayın yahu :) yazıktır lazım mazım olur, Tr de kalan tek CTX Fiesta'ya... şanzıman üzerindeki müşürü hediye etseniz bari :)

Şanzımanı attığımı kim söyledi :)) maslakta bu şanzımanı yaptırdığım yere gelmişti aynısından. azerbaycandan getirtmiş adam. 1 ay sonra yurt dışına sattı.sadece şanzumanı 3000 liraya gönderdi.o yuzden bende şimdi ilan verip satmayı düşünüyorum takım halinde.müşürü vermek isterdim ama onsuz şanzıman işe yaramaz :))

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...