İçeriğe Yönlendir

Otomatik Vitesin Düz Vitese Çevrilmesi!

Bilal Ahmet Hayri

Recommended Posts

Bilal Ahmet Hayri

Hayırlı günler. 97 model otomatik vites fiesta sahibiyim. Araç şanzımandan çok problem çıkardı. Aracın üzerinde cvt denilen kademesiz şanzıman varmış. Bunu Istanbulda hiçbir şanzımancı yapamadı.3 kere yolda kaldım ve sonunda düz vitese çevirmeye karar verdim. Fakat çevrem pek geniş değil. Bu işi yapabilecek bir ustaya, önceliklede aracıma uygun bir şanzımana ihtiyacım var. Yardımlarınız için çok teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Çıkma bulunabilir belki ama maliyeti çok yüksek olur 97 fiesta için değer mi?O tartışılır.

Yorum bağlantısı
Bilal Ahmet Hayri

Çıkma bulunabilir belki ama maliyeti çok yüksek olur 97 fiesta için değer mi?O tartışılır.

Manevi değeri var aracın. Normal şartlarda haklısınız mantıklı bir olay değil.Maliyeti yüksek derken belirli bir fiyat söyleyebilirmisiniz?

O araçtan Abdussamed Acar arkadaşımızın da var. O şanzumanın tamiri çok zor. Düze çevirme meselesini ise Çağlar Bayur abi yorumlasın.

Çok berbat bir olay bu.Şanzımanın sıkıntısını da anlaşılmıyor. Cidden yapıcak ustalar varsa da çok sınırlıdır.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Manevi değeri var aracın. Normal şartlarda haklısınız mantıklı bir olay değil.Maliyeti yüksek derken belirli bir fiyat söyleyebilirmisiniz?

Fiyat konusunda bir fikrim yok ama araca göre düşünmüştüm ben tabi manevi değeri önemli ise uğraşmak için de vaktiniz var ise İstanbul da bu iş yapılır diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Bilal Ahmet Hayri
Fiyat konusunda bir fikrim yok ama araca göre düşünmüştüm ben tabi manevi değeri önemli ise uğraşmak için de vaktiniz var ise İstanbul da bu iş yapılır diye düşünüyorum.

Artık uğraşıcaz başka çaremiz yok :))

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

CVT tamirini forumda yaptıran biri vardı, çokta memnundu.

97 fiesta'larda CVT var mıydı :unsure2:

Yorum bağlantısı

Bir pert bulacaksınız.

Ve komple şanzıman

Vites körüğü

çerçevesi

vites kolu

gösterge paneli

motor kulakları

şanzıman kulakları

debriyajı

ve daha başka parçalar...

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Ne yaparsanız yapın düzen tutmaz.Çok problemli bir şanzıman.Eski fiestalardaki düz otomatik şanzıman bulmaya çalışın.Düz vitese çevirmesi oldukça zahmetli bir iş..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bilal Ahmet Hayri

CVT tamirini forumda yaptıran biri vardı, çokta memnundu.

97 fiesta'larda CVT var mıydı :unsure2:

Var dostum var.Bize denk geldi lanet şanzıman. aracım 97 tek kapı fiesta.2006 gümrük girişli ;)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Var dostum var.Bize denk geldi lanet şanzıman. aracım 97 tek kapı fiesta.2006 gümrük girişli ;)

Hah, yurtdışı yani. TR'de yoktu :)

Yorum bağlantısı
Bilal Ahmet Hayri

Bir pert bulacaksınız.

Ve komple şanzıman

Vites körüğü

çerçevesi

vites kolu

gösterge paneli

motor kulakları

şanzıman kulakları

debriyajı

ve daha başka parçalar...

Desenize aracı yeniden yapıyoruz.

Ne yaparsanız yapın düzen tutmaz.Çok problemli bir şanzıman.Eski fiestalardaki düz otomatik şanzıman bulmaya çalışın.Düz vitese çevirmesi oldukça zahmetli bir iş..

Bu şanzımanda zincir sistemi varmış.honda crv'lerin şanzımanıda böyle zincirli.Bir arkadaşımda var crv, araca yapmadığını bırakmadı zincirinde hiçbir sıkıntı yok. Ben iki gaza basmayayım zincir koparıyor. Bu şanzımanı yaptırsamda yine aynı olaylar gelecek başıma. Düşüncem şu ki, hiç olmazsa bir kere uğraşırım kafam rahat olur sonrasında. Bende doya doya gaza basarım.

Hah, yurtdışı yani. TR'de yoktu :)

Aracı ben 2008 de Türkiye'den aldım. yurt dışından getirtmeye kalksam 2.0 ducatec'ini getirtirdim ;)

Yorum bağlantısı
Akif Eren

Gerçekten çok zor bir işlem. Araçta baştan aşağı bir çok düzenin değişmesi lazım. İstanbulda hurdacıları gezdini mi?

Yorum bağlantısı
Bilal Ahmet Hayri

Gerçekten çok zor bir işlem. Araçta baştan aşağı bir çok düzenin değişmesi lazım. İstanbulda hurdacıları gezdini mi?

İstanbul da bir çok yeri gezdim. İkitelli organize sanayiye gideceğim.orası son şansım. Umarım ordan bir sonuc çıkar.

Yorum bağlantısı
Akif Eren

İstanbul da bir çok yeri gezdim. İkitelli organize sanayiye gideceğim.orası son şansım. Umarım ordan bir sonuc çıkar.

Umarı bulabilirsiniz, modelli bir araç olsa belki burada Yıldız oto sanayi sitesinde de bulunabilir ama sıkıntı tabi biraz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bilal Ahmet Hayri

Uğraştırcak sizinde dediğiniz gibi. İnanın bu aracın düz vites kullanımı çok zevklidir. İnşallah uğraşlarım sonuç verecek :))

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

.Düz vitese çevirmeniz için hurda belgeli 1997-98-99 model fiesta bulup parçalarını kullanabilirsiniz.Debriyaj monte yerleri vardır.Ankaradaki Ustamla görüştüm hiç uğraşmasın düz vitese çevirsin dedi.. :yes:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar
(düzenlendi)

Şanzımanın kod adı CTX (Countinously Variable Transaxle);

Tamiratıyla pek uğraşmayıp Almanyadan 500 euro civarında çıkma şanzıman bulabilirsiniz... İlle revize etmek istiyorsanız Bostancı oto sanayiinden Gün Otomatik Şanzıman'ın sahibi Yozgat lı Avni Usta'yı bulun selamımı söyleyin, aracı bırakıp ayağa kaldırmasını rica edin çok sıkıştırmayın bir şekilde ayağa kaldırabilir ama uğraşmak istermi bilmiyorum, zira tahmin ettiğiniz üzere araç çok kıymetli bir araç olmamasına karşın şanzımana baya emek harcanması gerekiyor, ee bunun karşılığında yapan insan nasıl bir ücret talep edeceği konusunda çıkmaza düşüyor :)

Sorun tam olarak ne? araç hiç mi yürümüyor? yada özellikle motor soğukken vitesi D yada R pozisyonuna atınca sert geçip motor stop mu ediyo? yahut vites devri anormal mi seyrediyor :) Bu arada şanzımanda doğru CVT otomatik şanzıman yağı kullandığınızdan emin misiniz? sakın her önünüze gelenin söylediği bilgiye itimat etmeyin, maalesef bizim milletin kronik problemi bilmeyenler bilenlere nazaran kendinden daha emin yanlışa sürükleyebiliyorlar...

Düz vitese çevirecekseniz maslakta Osman ve Fatih Usta'nın oraya aklınızda soru işareti kalmadan aracı teslim edebilirsiniz...

Bu arada bende revize edilmiş bi CTX şanzıman mevcut... Yakın olsaydınız Kayseri'de yaşar ustanın orada denerdik :) ,

http://www.sahibinde...-47554352/detay

Bu ilan sizin galiba...

tarihinde Abdussamed Acar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar

Eski fiestalardaki düz otomatik şanzımanın uyacağını nerden biliyorsunuz Şahin bey, ayrıca ne yapılırsa yapılsın düzen tutmayacağı bilgisi nerden geliyor? evet hata tolerasyonu düşük sıkıntılı bir şanzıman ama sanki bu şanzımandan başı ağrımış biri gibi konuşmuşsunuz, keşke sizi önceden bulsaydım arıza yaşadığım dönemde ne yapacağımı sorardım :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar

Şanzımanın kod adı CTX (Countinously Variable Transaxle);

Tamiratıyla pek uğraşmayıp Almanyadan 500 euro civarında çıkma şanzıman bulabilirsiniz... İlle revize etmek istiyorsanız Bostancı oto sanayiinden Gün Otomatik Şanzıman'ın sahibi Yozgat lı Avni Usta'yı bulun selamımı söyleyin, aracı bırakıp ayağa kaldırmasını rica edin çok sıkıştırmayın bir şekilde ayağa kaldırabilir ama uğraşmak istermi bilmiyorum, zira tahmin ettiğiniz üzere araç çok kıymetli bir araç olmamasına karşın şanzımana baya emek harcanması gerekiyor, ee bunun karşılığında yapan insan nasıl bir ücret talep edeceği konusunda çıkmaza düşüyor :)

Sorun tam olarak ne? araç hiç mi yürümüyor? yada özellikle motor soğukken vitesi D yada R pozisyonuna atınca sert geçip motor stop mu ediyo? yahut vites devri anormal mi seyrediyor :) Bu arada şanzımanda doğru CVT otomatik şanzıman yağı kullandığınızdan emin misiniz? sakın her önünüze gelenin söylediği bilgiye itimat etmeyin, maalesef bizim milletin kronik problemi bilmeyenler bilenlere nazaran kendinden daha emin yanlışa sürükleyebiliyorlar...

Düz vitese çevirecekseniz maslakta Osman ve Fatih Usta'nın oraya aklınızda soru işareti kalmadan aracı teslim edebilirsiniz...

Bu arada bende revize edilmiş bi CTX şanzıman mevcut... Yakın olsaydınız Kayseri'de yaşar ustanın orada denerdik :) ,

http://www.sahibinde...-47554352/detay

Bu ilan sizin galiba...

Yorum bağlantısı
Bilal Ahmet Hayri
.Düz vitese çevirmeniz için hurda belgeli 1997-98-99 model fiesta bulup parçalarını kullanabilirsiniz.Debriyaj monte yerleri vardır.Ankaradaki Ustamla görüştüm hiç uğraşmasın düz vitese çevirsin dedi.. :yes:

Eyvallah abi saolsın ilgin için.artık mecburi oldu :)

Yorum bağlantısı
Bilal Ahmet Hayri

İlk ve tek Abdussamedde duyup görmüştük, bu ikinci oldu :nazar:

gezin bakının, sonra buraya bir uğrayın http://www.fordclubt...fatih-maslakta/

ben de olsam bu durumda manuel vites ile yola devam ederdim. nadide bir kasa.

Çok saol abi.Aracımdan çok memnunum ama işte şanzuman sıkıntılı.yaklaşık 1 aydır yatıyor araç, yürümüyor.zannedersem yine zincir koptu.Kısmet olursa ikitelli organizeye gidecem yarın şanzıman aramaya.umarım bulurum.dediğin yere de uğricam abi çok saol

Yorum bağlantısı
Bilal Ahmet Hayri
Şanzımanın kod adı CTX (Countinously Variable Transaxle); Tamiratıyla pek uğraşmayıp Almanyadan 500 euro civarında çıkma şanzıman bulabilirsiniz... İlle revize etmek istiyorsanız Bostancı oto sanayiinden Gün Otomatik Şanzıman'ın sahibi Yozgat lı Avni Usta'yı bulun selamımı söyleyin, aracı bırakıp ayağa kaldırmasını rica edin çok sıkıştırmayın bir şekilde ayağa kaldırabilir ama uğraşmak istermi bilmiyorum, zira tahmin ettiğiniz üzere araç çok kıymetli bir araç olmamasına karşın şanzımana baya emek harcanması gerekiyor, ee bunun karşılığında yapan insan nasıl bir ücret talep edeceği konusunda çıkmaza düşüyor :) Sorun tam olarak ne? araç hiç mi yürümüyor? yada özellikle motor soğukken vitesi D yada R pozisyonuna atınca sert geçip motor stop mu ediyo? yahut vites devri anormal mi seyrediyor :) Bu arada şanzımanda doğru CVT otomatik şanzıman yağı kullandığınızdan emin misiniz? sakın her önünüze gelenin söylediği bilgiye itimat etmeyin, maalesef bizim milletin kronik problemi bilmeyenler bilenlere nazaran kendinden daha emin yanlışa sürükleyebiliyorlar... Düz vitese çevirecekseniz maslakta Osman ve Fatih Usta'nın oraya aklınızda soru işareti kalmadan aracı teslim edebilirsiniz... Bu arada bende revize edilmiş bi CTX şanzıman mevcut... Yakın olsaydınız Kayseri'de yaşar ustanın orada denerdik :) , http://www.sahibinde...-47554352/detay Bu ilan sizin galiba...

Zannediyorum ki başlarımıza gelen şeyler aynı.stop etme vs vs... Ben olayı hiç uzatmak istemiyorum.direk düze çevireyim.biraz uğraşırım sonra rahatlarım.bidaha şanzımanı yaptırmayı düşünmüyorum.yardımların için saol. Keşke daha önceden tanışabilseydik iyi olurdu ama olsun.

Doğrudur arabam ilandaki fırlama.o İlanı kardeşim koymuş nete kaldıramıyorum da.aracı satmıyorum zaten.20 de verseler vermem :))

Ekibe hoşgeldiniz :biggrin:

dostum hoşbulduk saolsın :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...