Nuri Güngör 18 Ekim 2008 Paylaş 18 Ekim 2008 mehmet bey eski sanayi de özford var ben 2 yıldır oraya gidiyorum cok memnunum fiestası olan bir arkadasım da aynı yere gidiyor o da memnun bayram abi var orada onunla görüş ilgilenirler kg394 sedan beyaz focus nuri nin selamı var sizi tavsiye etti diyebilirsiniz Yorum bağlantısı
Sadettin Kart 19 Ekim 2008 Paylaş 19 Ekim 2008 Konya Herford tanda fiyat almanızı tavsiye ederim.. 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Arıcı 7 Kasım 2008 Paylaş 7 Kasım 2008 Karatay sanayiinde BİRİM OTOMOTİV var. Ford servisi. Kesinlikle tavsiye ederim... 1 Yorum bağlantısı
Bartu Çınar 18 Şubat 2012 Paylaş 18 Şubat 2012 (düzenlendi) Arkadaşlar Konya da bildiğiniz özel ford servis var mı?Ben netten HERFORD diye bir servis buldum ama işçiliğini bilmiyorum.Sizin önerebileceğiniz bir yer var mı?Triger seti değişimi buji ve buji kablosunu değiştireceğim.Şimdiden teşekkürler. 18 Şubat 2012 tarihinde Onur Berktaş tarafından düzenlendi FORUMDA ARAMA YAPMADAN,YENİ KONU AÇMAYINIZ... 1 Yorum bağlantısı
Haydar Bakırcı-2 18 Şubat 2012 Paylaş 18 Şubat 2012 eski sanayide öz ford var sahibi mustafa bey kesinlikle ama kesinlikle tüm ekibi ile tam bir uzman ve inin para ikinci planda ben adana,diyabakır,aksarayda halledemediğim sorunumu çözdü adamlar işi biliyor.özelden geliyorum 1 Yorum bağlantısı
Nuri Güngör 18 Şubat 2012 Yazar Paylaş 18 Şubat 2012 Ben eski aracımda özforda gidiyordum çok da memnundum şu andaki aracımın garantisi bitince yine özforddan devam edeceğim 1 Yorum bağlantısı
Haydar Bakırcı-2 18 Şubat 2012 Paylaş 18 Şubat 2012 yorgancı oto murat bey var eskı sanayıde....onu bulun sizi en iyi servise yönlendirir..ve parça konusunda tek gecerım cok ucuzdur... kuzen mustafa abi bu işin erbabı kesinlikle nedenmi? ben anlarım ustanın iyisinden :D sen bana varsa msn ni gönder özelden ekliyim seni 1 Yorum bağlantısı
Bartu Çınar 18 Şubat 2012 Paylaş 18 Şubat 2012 Sağolun.Kısmet olursa özford a gideceğim. 1 Yorum bağlantısı
Halil Yavuz42 18 Şubat 2012 Paylaş 18 Şubat 2012 Özel servis istersen Konya'da çok. Herford, Özford, .birim ford, Mavi .ford, Ayrıca forda bakan ustalar da var. Sözgen ford, Has ford, Doğuş ford. Yetkili servis Otokoç ve Motorcu otomotiv. 1 Yorum bağlantısı
Savaş Değişli 19 Şubat 2012 Paylaş 19 Şubat 2012 Her ford zaten motorcu otomotivin. Ben genelde Özforda gidiyorum gayet memnunum 1 Yorum bağlantısı
Halil Yavuz42 20 Şubat 2012 Paylaş 20 Şubat 2012 Özford'a ya da başka özel servise gittiğinizde, olumlu ya da olumsuz paylaşımlarınızı bekliyorum. Ben de ona göre tercih yapacağım. Teşekkürler... 1 Yorum bağlantısı
Bartu Çınar 20 Şubat 2012 Paylaş 20 Şubat 2012 Özford'a ya da başka özel servise gittiğinizde, olumlu ya da olumsuz paylaşımlarınızı bekliyorum. Ben de ona göre tercih yapacağım. Teşekkürler... Tamam hocam.Ben servisten döndüğümde sizlerle düşüncelerimi paylaşırım. 1 Yorum bağlantısı
Orkun Özbay 23 Şubat 2012 Paylaş 23 Şubat 2012 özford iyidir. sahibi mustafa bey de yetkili servis geçmişi olan , insani yanı da kuvvetli bir arkadaştır. 1 Yorum bağlantısı
Halil Yavuz42 23 Şubat 2012 Paylaş 23 Şubat 2012 Sanayiden edindiğim izlenim; mutlak doğru olmadığı gibi mutlak her konuda iyidir diyebileceğimiz bir usta bulmak ta zor. Birinin yapamadığı bir sorunu diğer usta çözebiliyor. Bir de her marka otomobile bakan servisler ne kadar başarılı bunu da düşünmek gerekir. Periyodik bakımları sıradan bir usta da yapabilir kanaatindeyim. Parçaları biz alıp güvenilir bir ustaya da yağını, filtrelerini değiştirtebilir galiba. Başka forumda servise giden Konya'dan kimse yok galiba... 1 Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk 10 Mayıs 2013 Paylaş 10 Mayıs 2013 Ben 10.000 bakımını motorcu'da yaptırıyorum, ki bana 15.000 de bir gelsem yeterli olacağını söylediler. Bunun dışında arabam - çok şükür - bir kere servis istedi. Tekerlek bilyası değişimi için Herford'a götürdüm. Başka bir yer denemediğim için kıyaslama yapamam. Olumlu ya da olumsuz yorum yapacak herhangi bir olay olmadı. Şimdi de klima bakımı için gideceğim. Motorcu'nun 180 TL dediği bakıma 100 TL gibi bir fiyat verdiler. Şu aralar ekonomik darlık yaşadığım için Herford'u tercih edeceğim yine. Kayda değer bir izlenimim olursa mutlaka paylaşırım. 1 Yorum bağlantısı
Halil Yavuz42 12 Mayıs 2013 Paylaş 12 Mayıs 2013 Ben 10.000 bakımını motorcu'da yaptırıyorum, ki bana 15.000 de bir gelsem yeterli olacağını söylediler. Bunun dışında arabam - çok şükür - bir kere servis istedi. Tekerlek bilyası değişimi için Herford'a götürdüm. Başka bir yer denemediğim için kıyaslama yapamam. Olumlu ya da olumsuz yorum yapacak herhangi bir olay olmadı. Şimdi de klima bakımı için gideceğim. Motorcu'nun 180 TL dediği bakıma 100 TL gibi bir fiyat verdiler. Şu aralar ekonomik darlık yaşadığım için Herford'u tercih edeceğim yine. Kayda değer bir izlenimim olursa mutlaka paylaşırım. Sıkıntı yok Fatih Bey. Herford'da Motorcu'da aynı kişinin. Aracınız garanti kapsamında ise Motorcu değilse Herford olabilir. Bir de Herford'ta şu sıralar işçilik bizden kampanyası var. Sadece malzeme parası veriyorsunuz. Geçenlerde 15.000 km bakımı için 115 tl ödedim. Yağ+yağ filtresi+hava filtresi+ cam suyu vs. klima,büji ön düzen kontrol dahildi. Aşağı yukarı bütün özel servisler aynı fiyat verdi bazıları motor yağı opet yerine castrol kullandıkları için 20 tl fiyat farkı söylediler. Araştırıp ona göre bakımı yaptırmıştım. Selamlar... 1 Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk 28 Haziran 2013 Paylaş 28 Haziran 2013 Uzun süre bu konuda yazamadığım için özür dilerim arkadaşlar. Son anda bir arkadaş tavsiyesiyle Mavi Ford özel servise gittim yaşadıklarımı hiç yorum katmadan anlatacağım. Klima gazı ve eğer zaman kalırsa sağ arka kapı kilidi için gittim servise. İlk gidişimde standart kayıt açma prosedürü ve sonrasında arabayı içeri aldılar. İlk başta hiç müdahale etmeden sadece izledim ustayı. Bir kaç defa gaz bastı, sonra klima üzerindeki bir valften boşaltıp tekrar bastı. Bir sorun olduğunu anlayınca sorma ihtiyacı hissettim. Özetle ellerindeki gazın neredeyse yarı yarıya hava muhteva ettiğini, gazı bastıktan sonra hava tahliye valfinden sürekli hava verdiğini söyledi. Şimdilik bu gazdan basacağını bir iki hafta böyle binmemi, yeni getireceği gazın bu sürede geleceğini ve gelince onu basacağını, böyle bir gaz kullanarak işlem yapamayacağını söyledi. Bu olayı artı olarak kaydedip servisten çıktım ama eksi olarak kaydedilecek konu sonradan aklıma geldi. O da servis personelinin benim açık renk, su dökülse bile iz bırakan kadife döşememe iş kıyafetiyle oturması oldu. İki hafta gibi bir süreden sonra tekrar gittim aynı servise klima gazı için. Sabah aracımı bıraktım, ilgi alaka çok güzeldi. Yetkili arkadaştan personelin kılıf kullanarak oturmasını istedim araca. O da hemen kendi elleriyle arabaya kılıf serdi ve direksiyon ve vitesi de streç filmle kapladı. Ben de aracı bırakıp işyerime gittim. Akşam aracı teslim alırken streç filmlerin gittiğini gördüm ama çok önemsemedim, koltuk kılıfları yerindeydi. Ödememi yapıp aracı teslim aldıktan sonra kilometre sayacının sıfırlanıp 11'e geldiğini gördüm. Benzin ibresi ise bu yolun daha fazla olabileceğini söylüyordu. Şimdi en düşük ihtimal bu araca 11 kilometre binilmiş ama ben klima bakımı ve arka kapı kilidi için bırakılmış arabanın (eğer tecrübe edildiyse) neden 11 km tecrübe edildiğini anlayamadım. Klima arabanın durduğu yerde çalıştırılmasıyla da denenebilirdi. Bu servisin güzel bir uygulaması da ertesi gün memnuniyet için araması. Yaşadığım durumu aktardım ben de. Görevli hanım da şaşırmakla birlikte tekrar bir dönüş de olmadı. Bu arada benim aracımın 11 km'de yakıt tüketimi 5 TL'den az değil. ama dediğim gibi benzin ibresi 11 km değil belki en bir 25 km binildiğini söylüyordu bana ama ben sadece kesin veriye dayanarak 11 km'yi dikkate alıyorum. Yaşadıklarımı eksiği ve fazlası olmadan aktardım. Yorum sizlerin 1 Yorum bağlantısı
Halil Yavuz42 30 Haziran 2013 Paylaş 30 Haziran 2013 Herford benim periyodik bakımı ucuza yapmıştı demiştim ama geçen klima kontrolü için motorcu otomotive gitmiştim. Klima gazı basıldı ve 1 ay önce herford'un konrtol edin dememe rağmen gerekli olmadığı gerekçesiyle değiştirmediği polen filtresi de değişti. Bu ara bir de hava filtresini kontrol ettirdiğimde filtrenin orjinal değil de muadil markalı bir hava filtresi olduğunu fark ettim. Yani anlayacağınız 30 tl gibi bir indirimi yan sanayi parçalar kullanarak veriyorlar (yağ filtresinin markasını bilmiyorum). Aşağı yukarı parça fiyatları her yerde aynı. Biraz işçilik ücretine göre periyodik bakım fiyatları değişiyor. Bayford özel servisi de iyi fiyat vermişti hem de orjinal parçalarla. Fren bakımı sırasında mavi ford' tan fiyat aldığımda yetkili servis fiyatlarından geri kalır bir yanı yoktu. Acaba bir daha ki periyodik bakımda parçaları kendim alıpta tanıdık bir ustaya mı değiştirsem daha iyi olur? Ama insanlar ben de dahil olmak üzere, mekanik, klima bakımı, fren bakımı, rot balans ayarı, elektirik vs. işleri için farklı farklı iş yerlerine gitmektense hepsini bir arada barındıran iyi hizmet alabileceği özel servisleri tercih ediyorlar. Başka paylaşımları olan arkadaşlar olursa sevinirim. Saygılar... 1 Yorum bağlantısı
Ramazan Karabulut 15 Kasım 2013 Paylaş 15 Kasım 2013 Konu bira eskimiş ama yardımcı olacak arkadaşlar vardır düşüncesi ile bende bir şeyler paylaşmak isterim. Yaklaşık bir hafta önce Ford sahibi olma şansına eriştim. Arabayı alırken gösterdiğim sıradan bir tamirci arabanın sadece ateşleme bobininde sıkıntısı olduğunu ve başka bir sorununun olmadığını bu probleminde çok pahalıya mal olmayacağını söyleyince arabayı satın aldım. Satış işlemlerini bitirir bitirmez bir arkadaşımın tavsiyesi ile Karatay Sanayi de her marka aracın tamir ve bakımını yapan bir yere gittim. Ustaya araca şöyle iyice bir bakıp neyi var neyi yok diye söylemesini istedim. siboplardan tutun da buji ve buji kablolarına kadar sorun olduğunu söyledi. Bende binici olduğumu ve ne gerekiyorsa yapmasını istedim. Arabam 4 gün serviste kaldı. usta tüm arızaları hallettiğini tüm bakımlarını yaptığını kaçak sızıntı kontrollerini yaptığını söyledi. teşekkür ederek epey yüklüce servis masrafını da karşıladıktan sonra sanayiden ayrıldım. Ancak aracım şu an ilk marşta çalışma konusunda sorun çıkarıyor. Özellikle sabahları biraz zorluyor ancak araç sıcakken hiç sorun çıkarmıyor ve daha çeyrek marşta alıyor. Birde arabanın huyunu suyunu bilmediğimden dolayı şöyle ford marka aracı gözü kapalı anlatabilecek dürüst ve güleryüzlü bir usta arıyorum. bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. 1 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 15 Kasım 2013 Paylaş 15 Kasım 2013 Hatanız tek yere güvenip aracınızı bırakmak olmuş bence.Keşke bir kaç ustaya daha gösterip ona göre tamirata karar verseydiniz. 2 Yorum bağlantısı
Nuri Güngör 15 Kasım 2013 Yazar Paylaş 15 Kasım 2013 Bayford Bayram usta. Eskiden öz ford da idi simdi kendi yerini açtı benim selamımı da söyleyebilirsiniz. Gercek esnaftir. 2 Yorum bağlantısı
Ramazan Karabulut 16 Kasım 2013 Paylaş 16 Kasım 2013 Nuri Bey; Çok teşekkür ederim. 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Sert 24 Ocak 2016 Paylaş 24 Ocak 2016 arkadaşlar yakın zamanda mavi forda giden oldu mu,hizmet kalitesi güzel mi? aracı normal bakım + triger bakımına sokmayı düşünüyorum. forumlarda, sıradan bakımları özelde yaptırıyoruz ama ağır bakımları yetkili serviste yaptırın gibi yorumlar okudum. yarı yarıya fiyat farkı var. siz ne dersiniz? (konu eski biraz ama tavsiyeye ihtiyacım var:) 1 Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 24 Ocak 2016 Paylaş 24 Ocak 2016 Ben hep yetkili servis kullanan taraftayım..özel servis o bakımsız dükkanlar yeni yetme çıraklar atıp tutmalar hoşuma gitmiyor..yetkili servis pahalı ama kurumsal..işimi de çözüyorlar..16 yıldır araçlarımı hep yetkili servise götürdüm forumlarada hiç aman yardım konusu açmadım..yetkili servis iyidir..yılda 1 kez bakıma götürüyorum 3 e 5 e bakmıyorum.. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts