İçeriğe Yönlendir

Aman Dikkat Edelim,Dolandırıcılık Olayları Çok Fazla

Murat Aydıner

Recommended Posts

Hüseyin Matur

Bazen sıkılıyor insan, şöyle saydıracak bir yer arıyor, işte fırsat..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kredi kartı aidatı dalgasıyla beni de aradılar.. Daha önce de aramışlardı.. Kaydetmişim numarayı :D

Açtım, bidaa aramayın beni demedimmi ben size dedim..

Aramadık dedi..

Aramışsınız, hırsız şerefsizler diye kaydetmişim telefona, isminiz öyle çıktı dedim.. 

Çok terbiyesizsiniz dedi kapadı :D

Siz siniz o diyemedim.. içimde kaldı.. yine aramalarını bekliyorum..

• Beğen 11
Yorum bağlantısı
Ahmet Nalbantoğlu

Beni de 4-5 defa aradılar aramaktan sıkılmıyorlar. İlk aradıklarında önce bir şaşırdım, çünkü kullandığım kredi kartımı ve adresimi biliyorlardı. Bu konuya sonra değineceğim.1 sene önce telefonla onay vererek acil destek ve yol yardımı 1+1 poliçesi yaptığımı ilk senesinin ücretsiz olduğunu ve ücretsiz kısmı doldurduğumu söylediler. İkinci senesinin ücretinin 1800 TL olduğunu ve ödeme yapmam gerektiğini söylediler. Ben böyle bir poliçe katiyyen yapmadığımı söyledim ama madem ısrarla var diyorsunuz varsa da iptal edin şu hayali poliçeyi dedim. 300 TL iptal ücreti dediler. Yapmadığım şeyi iptal etmek için nasıl ücret istiyorsunuz dedim, yaptınız efendim hatırlamıyorsunuzdur telefonda onay verdiniz 1 sene oldu dediler. O sırada şehirler arası yolculuk yapıyordum. Ya arkadaşım araç sürüyorum şu anda merak etmeyin ben sizin niyetinizi anladım, beni uğraştırma kendinle şimdi kapat telefonu dedim. İcraya veririz falan diye tehdit etti, ver ver dedim kapattım. :)

2-3 defa daha tekrarladı.  Aradılar yapmadım kardeşim aramayın dedim kapattım. En son aradıklarında ismini söylediği gibi konuya girmesine izin vermeden "xxx hanım, bu kaçıncı, ben beni dolandırmaya çalışmanızdan sıkıldım, siz sıkılmadınız mı?" dedim; hemen suratıma kapattı. :D 

Sonra da baktılar olmayacak; korkutmak için "Merhaba, sizi icraya verdik bilginiz olsun." diye aradılar. Bende "iyiymiş" diyip kapattım.

Bu arada aradıkları numaralar hep farklı. 0212 9xx xx xx şeklinde... Arayan kişiler de farklı, bir bayan bir erkek. Maaşlı dolandırıcılardan call center yapmışlar herhalde  :)

Sonra acaba nereden buldular diye düşündüm. Çünkü tüm bilgilerimizi biliyorlar. Kızlık soyadı, doğum tarihi, kredi kartımı vs vs. Sonra farkettim ki ilk aranma tarihimden 2 hafta önce kredi kartımı kaybetmiştim. Ve kredi kartımın postalanmasını istediğim adresi de öğrencilik yaptığım ildeki adres olarak beyan etmiştim. Oysaki bu dolandırıcı kişiler arayıp 1 sene önce yaptığım poliçeyi 1 aydır kalmaya başladığım yerdeki adresime kesmişler, demek ki kendilerinde müneccimlik var ki 1 sene önceden çıkacağım evin adresini tahmin etmişler  :) Yani büyük ihtimalle bilgilerimi kredi kartımı adresime getiren kurye firması veya kurye şubesi bunlara satmış.

İnsan kanmasa da tedirgin oluyor. Zaten bu tedirginlikten kazanıyorlar. Aman dikkat edelim.  :good1:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Konunuzu birleştirdim. Ucuz kurtulmuşsunuz :)

Numarayı bir daha yazar mısınız?

Yorum bağlantısı
Misafir

Kredi kartınızı bilmiyorlar, başını ve sonunu biliyorlardır ama aradki bilgiler çoğu sistemde gizlidir, onların asıl derdi o numaraları alabilmek. Siz kabul deseniz kartınızın şu nolu başlayan şu no ile biten kartınızın bilgilerini alalım diye konu devam ederdi bence. Yoksa sizi 300tl için aramaz, kartınızı kullanırlardı. Siz yine de kartı değiştirin güvenlik için.

Saygılarımla.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

Konunuzu birleştirdim. Ucuz kurtulmuşsunuz :)

Numarayı bir daha yazar mısınız?

02129660077

Yorum bağlantısı
Recep Güney

Kartlari internet alisverisine ve mail order a kapali tutmak gerek sanirim sadece kullanilacagi zaman acip kullanmak ardindan da kapatmak faydali olur.ayrica internet alisverislerinde sanal kart kullanmak da gerek.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...