Burak Fidan 3 Temmuz 2014 Paylaş 3 Temmuz 2014 6 ayda bir telefon değiştirmek lazım 1 Yorum bağlantısı
Misafir 3 Temmuz 2014 Paylaş 3 Temmuz 2014 Bugün saat 12 civarında 0 212 914 12 78 numaralı telefondan aradılar açtım... karşımdaki bayan,adının Esma olduğunu Genel Sağlık Sigortası Anonim Şirketinden (burda ilk açığı veriyor) aradığını benim 1 yıl kadar önce özel sağlık sigortası yaptırdığımı kampanya kapsamında 1 yıl bu hizmetten ücretsiz faydalandığımı ve bundan sonraki 1 yılın ücretli olacağını söylüyor .... Bende "ben böyle bir sigorta yaptırdığımı hatırlamıyorum" diyorum, bayan olurmu beyfendi sizi geçen yıl 30/06/2013 de saat 16:00 da aramışlar sizde onay vermişiniz diyor, bununla ilgili ses kayıtlarının mevcut olduğunu güvenliğiniz için saklı tutulduğunu söylüyor hatta arayı ısıtmak için herhalde yoğun bir zamanınıza denk geldi sizde düşünmeden hemen onayladınız... malesef bazı yoğun çalışan insanlarda bu durum oluyor diyor... Zaten size de 04/07/2013 de satın almış olduğunuz sağlık hizmeti ile ilgili evraklar kargo ile gönderilmiş (buda ikinci açık) hatta kargonun teslim bilgisi elimizde mevcut diyor... Tamam peki diyorum nasıl ödeyecez ne kadar diye soruyorum 349 tl bir yıllık kullanım ücreti eğer isterseniz aylık 33 lira ile 12 taksit şeklinde de kartınızadan çekim yapılabilir, diyor bende yok taksit istemiyorum tek çekilsin diyorum, ve bayan benden kart bilgilerini istiyor bende tamam bi saniye diyorum ve 16 haneli bir kredi kartı numası, son kullanma ve cvc uydurarak bayana söylüyorum bayan, tamam beyfendi kart bilgilerinizi aldık sizi finans bölümüne aktardım şimdi telefonu kapatıyorum sizi arkadaşlarım kartınızdan 349 tl çekilmesi için yeniden arayacaklar diyor telefon kapanıyor... Aradan 7 dakika geçiyor bu sefer 0 212 998 98 88 numaralı telefondan arıyorlar açıyorum telefonu....Genel Sağlık Sigortası Anonim Şirketinin finans departmanından aradığını adının Pelin olduğunu söylüyor fakat önceki arayan bayanın sesiyle aynı, akıllı arkadaşımız bu sefer adını Pelin olarak veriyor... evet diyorum verdiğiniz kart bilgilerinde hata olduğunu ve ödeme işleminin gerçekleşmediğini söylüyor kart bilgilerinizin kontrol edilmesi için müşteri temsilcimiz yeniden arayacak sizi diyip kapatıyor telefonu... Hemen yine 0 212 914 12 78 telefondan Esma hanım arıyor ama bu sefer ses tonu sinirli biraz...kart bilgilerinizin yanlış olduğunu kontrol etmek için aradığını söylüyor bende burda bombayı patlatıyorum... O kart sahte aynı sizin olduğunuz gibi diyorum.. bayan nasıl yani beyfendi diye afallıyor... ve bende alıyorum sazı elime başlıyorum .... Oruçlu olduğum için, karşıdaki hernekadar dolandırıcı da olsa sükunetimi koruyarak telefondaki bayana, Ben hayatımda hiç özel bir şirkete sağlık sigortası yaptırmadım, Verdiğin şirket ismi sahte böyle bir şirket ismi yok Ayrıca bu beni aradığınız numarayı ben 6 ay önce aldım .. Evrakları gönderdik diyorsunuz ama hangi kargo şirketiyle gönderdiğinizi bilmiyorsunuz.... Hadi başka kapıya bu parayı alamazsınız benden diyorum... bu sefer kadın korkutmaya çalışıyor, işte ödeme yapmazsam sözleşme iptali olacağından ödeyeceğiniz rakamın 4 paket sağlık hizmeti yani 1800 tl olacağını ve avukatlık ücretlerini de siz ödeyeceksiniz bence buna gerek kalmadan 359 ver kurtul demeye getiriyor... Bende dedim sen kapat telefonu avukatınız arasın beni.... Dikkat etmek te fayda var.... +1 3 gün önce aradılar. Çığlık çığlığa, hevesli ve sevecen bir bayan sesi.. Benim ücretsiz çekup tan faydalanmadığımı, neden acaba? diye sordu. Eşimin ve varsa çocuğumunda bu çekuptan faydalanabileceğini söyledi. 638 lira 1 yıllık sağlık sigortası kesileceğini, bilgileri teyid edersek taksit yapılacağını, etmezsem nolca dediğimdede tek seferde .... nolu kartımdan çekileceğini söyledi. Hemen küfür ettim, telefonu kapattım ve bankamı aradım. Kayıp çalıntı ihbar hattından durumu anlattım ve "ellerinde kart bilgileriniz varsa parayı çekerler" dediler. Hemen kartı kapattım.. Geçmiş olsun.. Yorum bağlantısı
Hamit Akkuş 3 Temmuz 2014 Paylaş 3 Temmuz 2014 6 ayda bir telefon değiştirmek lazım +1 Yorum bağlantısı
Misafir 3 Temmuz 2014 Paylaş 3 Temmuz 2014 6 ayda bir telefon değiştirmek lazım Sadece telefon değil, kredi kartının da kapatılması lazım. Kartınızı düşürdünüz yada bir yerde unutmanız, internet üzerinden güvenilmeyen sitelerden yapılan alışverişler, bankamatiklerdeki kart kopyalama cihazları, telefonda kart bilgilerinin eşiniz yada bir yakınınıza topluma açık yerlerde verilmesi, internet kafelerden kartınız ile işlem yapmanız vs. Kart üzerindeki numaralar bir şekilde başkasının eline geçer ise hertür işleme yapılabiliyormuş. Birebir bankadan teyid alarak kartımı kapattım.. Yorum bağlantısı
Misafir 3 Temmuz 2014 Paylaş 3 Temmuz 2014 Kerem Bey, Zaten onlarin elinde kredi kartimizin ilk 4 hanesi ve son dort hanesi var. Amaclari bosluklarj bulmak ve cvv, yani kartin arka yuzundeki manyetik bant uzerindeki guvenlik numarasini alabilmek. Maalesef birileri kendi sistemlerindeki kaet bilgilerini satiyor bu dolandiricilara. Onlar da yap bozun kayip parcalarini ikna gucuyle ya da korkutarak doldurmaya calisiyorlar. Zaten kart bilgisi elinde olsa arama zahmetine katlanmaz:) Internet uzerinden alisverislerde 3d secure sistemini kullanmak simdilik en guvenli yol. Boylece provizyon islemleri tamamen banka tarafinda yuruyor. Saygilarimla. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 3 Temmuz 2014 Paylaş 3 Temmuz 2014 Şöyle bir sms geldi, internette arayınca aradığınızı ama ulaşamadığınızı, 45dk bekletildiğinizi, ulaşabildiğinizde ise adresinizi isteyen bir firma olduğu söyleniyor. %99 dolandırıcılık, aman dikkat. "Sn Musterimiz adresiniz yetersiz oldugundan kargonuzu ulastiramadik xxx nolu kargonuz icin lutfen bizi arayarak adresinizi guncelleyiniz. 0216 299 01 01 Takip Kurye" Yorum bağlantısı
Misafir 4 Temmuz 2014 Paylaş 4 Temmuz 2014 Şöyle bir sms geldi, internette arayınca aradığınızı ama ulaşamadığınızı, 45dk bekletildiğinizi, ulaşabildiğinizde ise adresinizi isteyen bir firma olduğu söyleniyor. %99 dolandırıcılık, aman dikkat. "Sn Musterimiz adresiniz yetersiz oldugundan kargonuzu ulastiramadik xxx nolu kargonuz icin lutfen bizi arayarak adresinizi guncelleyiniz. 0216 299 01 01 Takip Kurye" Bana da asagidaki gibi 2 kere geldi fakat aramadim sahte oldugunu dusundugumden.Saygilarimla. Yorum bağlantısı
Ömer Çağlıfırıncı 4 Temmuz 2014 Paylaş 4 Temmuz 2014 Benimde başıma geldi böyle bi dolandırıcılık olayı sahibinden comda bi fiesta bulmuştum fiyatı gayet uygundu adamı aradım sürekli telefonu meşguldü sonra bana dönüş yaptı ve hastahanede bi yakınının hasta olduğunu ve paraya sıkıştığı için uygun sattığını söyledi bana bi hesap numarası verdi 300 tl kapora yatır hayırlı olsun dedi .ben kayseride araba denizlide tabi bu arada. EEEEEEEEkarşısında kayserili olduğunu nereden bilsin garibim akşam eve geçerken yolumun üzerindeki emniyet müdürlüğüne gittim ve ilan numarası adamın cep numarasıyla nöbetçi emniyet amirine ihbarda bulundum .adamın telefonu sürekli meşguldü oradan çaktım köfteyi düşünün türkiye genelinden ne kadar talep olduysa ve yazıktır kaç kişi o hesaba kapora yatırdıysa .emniyet amiri teşekkür etti eve gelince ilanın kalkmış olduğunu gördüm ARKADAŞLAR BEN FİNANS SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN BİRİ OLARAK HEPİNİZE SESLENİYORUM BABANIZIN OĞLUNA GÜVENMEYİN SAĞLAMCI OLUN AYIK OLUN UYANIK OLUN . Yetkili servis dahi olsa aracınızın başından ayrılmayın . Çok önemli yağ değişimi sırasında dışardan kendi elinizle yağınızı alın ( fiestacılar castrol magnatec 5w30 a1 )ve bu yağı koymalarını söyleyin Yorum bağlantısı
Ömer Çağlıfırıncı 4 Temmuz 2014 Paylaş 4 Temmuz 2014 Abi gerek yok alışveriş sırasında hiç bir mağaza ve özel kuruluşa telefon numaranı verme yada salla bi numara gitsin Dakik kargo diye bi firma yokki UPS ARAS MNG YURTİÇİ vs Yorum bağlantısı
Misafir 4 Temmuz 2014 Paylaş 4 Temmuz 2014 Şöyle bir sms geldi, internette arayınca aradığınızı ama ulaşamadığınızı, 45dk bekletildiğinizi, ulaşabildiğinizde ise adresinizi isteyen bir firma olduğu söyleniyor. %99 dolandırıcılık, aman dikkat. "Sn Musterimiz adresiniz yetersiz oldugundan kargonuzu ulastiramadik xxx nolu kargonuz icin lutfen bizi arayarak adresinizi guncelleyiniz. 0216 299 01 01 Takip Kurye" Bana da asagidaki gibi 2 kere geldi fakat aramadim sahte oldugunu dusundugumden. Saygilarimla. Sonra demeyin "Alibaba dan sipariş verdim, kargom 3 aydır gelmedi" diye.. Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 9 Ağustos 2014 Paylaş 9 Ağustos 2014 05370257341 bu numaraya dikkat, Emniyetten aradıklarını söylüyorlar. numaranın Emniyete ihbarı yapılmıştır, yinede dikkat edin. Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 3 Ekim 2014 Paylaş 3 Ekim 2014 haydaaa, FBI 98 dolar ödemezsem beni tutuklayacakmış, yabancı versiyon dolandırıcılık. gelen mail Good Day, We have been watching every single transaction you made since last year until this 2013 and you have to know that we are also working to make sure your funds which are suppose to be delivered to you, and also bear in mind that what ever you emailing us will be forward to the court. Also we are hereby to notify by the federal bureau of investigation Cotonou department of the insult you imposed on them by failing to comply by their requirements. Your full residential address has been forwarded to us for your immediate arrest to face your charge but I deemed it fit to give you one more chance to save yourself from this mess. We have been told that you have failed to dance by the rule of the FBI which will warrant 2 years jail sentence. Now I john Robert Pikus the special agent in charge of the FBI Albany department I am giving you 24 working hours to effect the payment of the $98 usd. To the FBI in republic of Benin (fbi security) with the information written below: Receiver: DONALD EMEKA Country: Benin Republic City: Cotonou Test:...... Very? Answer:........ urgent Amount:............ $98.dollars Mtcn number......... You have to try as much as you can and make this payment so that your funds will be delivered immediately to your destination. You have to stop every transaction you are communicating with other organization to avoid delay on the processing of your funds. Note that you? if you fail to stick with my advice or any delay will lead to us coming directly to your home address at any time, so try and dance by the rule and get back to me with good understanding ASAP. Special Agent in Charge; Mr. Robert Pikus Director F.B.I E-mail= (carmanlapointe560@yahoo.com) Türkçesi Iyi günler, Biz bu 2013 yılına kadar geçen yıldan bu yana yapılan her işlem izliyor ve biz de size teslim edilecek varsayalım emin para kazanmak için çalışıyoruz biliyorum, ve aynı zamanda ne kadar bize e-posta akılda zorundamahkemeye ileri olacaktır. Ayrıca biz onların ihtiyaçlarına göre uymamasından tarafından onlara empoze hakaret soruşturma Cotonou bölümü federal makam tarafından bildirmek için burada bulunmaktadır. Sizin tam konut adresiniz şarj yüz için derhal tutuklanması için bize iletildi ama ben size bu karmaşa kendinizi kurtarmak için bir şans daha vermek için uygun sayılır. Biz 2 yıl hapis cezasını garanti edecek FBI kuralına göre dans başarısız olduğunu söylendi. Şimdi John Robert Pikus ben 98 $ usd ödemeyi etkilemek için sana 24 çalışma saatlerini veriyorum FBI Albany departmanı sorumlu özel ajan. Aşağıda yazılı bilgilerin Benin (FBI güvenlik) cumhuriyeti FBI: Alıcı: DONALD Emeka Ülke: Benin Cumhuriyeti Şehir: Cotonou Test: ...... Çok? Cevap: ........ acil Tutar: ............ $ 98.dollars MTCN numarası ......... Eğer mümkün olduğunca çok çalışın ve paranız hemen hedef teslim edilecektir ki, bu ödemeyi yapmak zorunda. Eğer fonların işleme gecikmesini önlemek için diğer organizasyon ile iletişim her işlemin durdurmak zorunda. Senin unutmayın? Benim tavsiye sopa ile başarısız veya herhangi bir gecikme bize her zaman ev adrese doğrudan gelen yol, bu nedenle kuralın denemek ve dans ve asap bana geri iyi bir anlayış ile olsun eğer. Sorumlu Özel Ajan; Bay Robert Pikus Yönetmen F.B.I E-posta = (carmanlapointe560@yahoo.com) Yorum bağlantısı
Murat Dere 3 Ekim 2014 Paylaş 3 Ekim 2014 Ödesene abi adamların parasını. Yapıyon yapıyon, yapmadım diyon. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Ekim 2014 Paylaş 3 Ekim 2014 more chance to save yourself from this mess. hangi filmden çevirmişlerse Yorum bağlantısı
Murat Dere 3 Ekim 2014 Paylaş 3 Ekim 2014 O değil de febei ajanının epostaya bak; @yahoo.com 2 Yorum bağlantısı
Misafir 30 Ekim 2014 Paylaş 30 Ekim 2014 bugün öğlen 0212 902 00 10 numaralı telefondan cevapsız çağrı gördüm. akşam 10 civarı bu numara eşimi çaldırdı kapattı. Daha sonra 22:30 civarı tekrar eşimi çaldırıp kapattı. Mehmet kaya abi sağolsun netten bakmış. Google a numarayı yazınca yeni bir dolandırıcı taktiği olduğunu öğrendim. http://www.habber.net/gundem/0212-902-00-10-02129020010-numarasina-dikkat-h1092.html Yorum bağlantısı
Serdar Akgül 30 Ekim 2014 Paylaş 30 Ekim 2014 (düzenlendi) Bugun de bana msj geldi, sildigim icin hatirlamiyorum DRC kargo mu neymis. Benim kargom varmis aramislar ulasamamislar felan. 0212...... Bi numarayi aramam gerektigi yaziyor. Netten baktim hemen, yeni bir dolandirma sekliymis : bu numarayi arayinca hatta bekletme , oylama taktikleri felan 900 lu hat tarifesinden faturaya tutar yansitiyorlarmis... 30 Ekim 2014 tarihinde Serdar Akgül tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Osman Bilgin 19 Ocak 2015 Paylaş 19 Ocak 2015 Bu numaradan sabah bir bayan aradı Özetle; isimimle hitap ederek -..... ile mi görüşüyorum dedi -Evet Benim dedim - Ben Genel Sağlık Hizmetlerinden Arıyorum 2013 kasım bilmem tarihde üye olmuşsunuz 300 küsür liralık borcunuz var eğer bugün yatırmassanız 4 e katlayacak - (biraz ciddi sert bir şekilde) Nereden arıyorsunuz firmanızın ismi ne sizin isminiz ne? (firma ismi vermiyor) Hanfendi isminizi firmanın ismini söyleyin gerekirse mahkemeye veririm benim sağlık hizmeti almışlığım yok! - Sorularınız için, bu akşama kadar bu numaradan arayabilirsiniz bizi dedi kapattı Google ye numarayı yazınca bir çok kişi aranmış aynı terane! Ya Kız bana bunları söylerken duyuyorum arka seslerse başkaları da konuşuyor, Call Center gibi, Ne Kadar Yüzsüzler Nasıl Bir dolandırıcılık yöntemi Hayret!!! 6 Yorum bağlantısı
Cem Işık 19 Ocak 2015 Paylaş 19 Ocak 2015 Çok yaygın bir yöntem bu, ben savcı xxxxx yönteminden sonra 2. sıradadır. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 19 Ocak 2015 Paylaş 19 Ocak 2015 Yeni bi yöntem daha türedi, beni ve eşimi aradılar,kredi kartı aidatlarınızı alacaz diyorlar,dedim siz kimsiniz size ne,bir yakınımızı bu yöntemle 2 bin tl dolandırdılar Yorum bağlantısı
Misafir 19 Ocak 2015 Paylaş 19 Ocak 2015 Bu numaradan sabah bir bayan aradı Özetle; isimimle hitap ederek -..... ile mi görüşüyorum dedi -Evet Benim dedim - Ben Genel Sağlık Hizmetlerinden Arıyorum 2013 kasım bilmem tarihde üye olmuşsunuz 300 küsür liralık borcunuz var eğer bugün yatırmassanız 4 e katlayacak - (biraz ciddi sert bir şekilde) Nereden arıyorsunuz firmanızın ismi ne sizin isminiz ne? (firma ismi vermiyor) Hanfendi isminizi firmanın ismini söyleyin gerekirse mahkemeye veririm benim sağlık hizmeti almışlığım yok! - Sorularınız için, bu akşama kadar bu numaradan arayabilirsiniz bizi dedi kapattı Google ye numarayı yazınca bir çok kişi aranmış aynı terane! Ya Kız bana bunları söylerken duyuyorum arka seslerse başkaları da konuşuyor, Call Center gibi, Ne Kadar Yüzsüzler Nasıl Bir dolandırıcılık yöntemi Hayret!!! Epeyden beri bu yontemi kullanmaya calisiyorlar. Musteri hizmetleri elemani gibi davrananlar karsisindakinin sesi yukselince kendi seslerini yukseltmekten cekinmiyorlar. Tehdit ederek de konusabiliyorlar. Saygilarimla. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 19 Ocak 2015 Paylaş 19 Ocak 2015 ooohoooo Beni savcıya verdiler, hakime verdiler, icraya verdiler :D En sonunda ya icrayı anlarım normal ama savcıyla , hakime niye verdiniz dedim.Görürsünüz siz bilirsiniz dedi suratıma kapattı Sonra bir daha aradılar ya konuşmak zevkli ama sıkıldım artık ben tokum bu numaralara dedim artık arayan soran yok 2 Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir 19 Ocak 2015 Paylaş 19 Ocak 2015 Beni de aradılar ama ben doktorum dedim. Özür dileyip kapattılar. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts